Ben mi dert ediyorum??

Sorardım hayır derse de üzülürdüm.ama sormadan asla çağırmazdım.çünkü biz daha 1 yıllık evliyiz.10 yıllık evli olsak belki daha farklı olurdu.çünkü aileler belki daha fazla kaynaşırdı.ama şuan yeniyiz.o yüzden sorardım.
Sorarsanız da eğer sorun var insan ailesi kalacak die eşinden izin alırmi çok garip az deilki 2 3ay olsa tamam ama 1yil olmuş ayrıca 1gunden bişi olmaz önceden sinir olduğunuz için şuan kendinizi dolduruyorsunuz sadece karşılıklı kaynaşmakta sizin elinizde bazen küçüklerin yapacağı şeyleri büyüklerimizden bekliyoruz böylelikle araya soğukluk girio olumlu düşünun bosyere strese gitmeyin bence 1gunden bişi olmaz sonuçta bu çok sevdiğiniz eşinizin ailesi

Arkadaşlar ben herkesin düşünce ve eleştirilerini okudum.kafamda bazı şeyler oluştu.herkese teşekkür ederim.

Ya dile getirmeyeyim tamam ama bu da haksızlık değil mi ya.kayınvalidemler çeyiz yapmadı.kocam ne balayına götürdü ne tatile götürdü o yüzden ben annemle çıktım ama böle yapımca kocam bide.şimdi ben bunu dile getirmek istiyorum ama krize yol açmak istemiyorum.ne yapmalıyım ya :kızgın:
Eşinle aranızda sorun çıkmasın diye söylemiştim :KK66: sürekli yüzünüze vurup durur haksız çıkarılırsınız

Sorardım hayır derse de üzülürdüm.ama sormadan asla çağırmazdım.çünkü biz daha 1 yıllık evliyiz.10 yıllık evli olsak belki daha farklı olurdu.çünkü aileler belki daha fazla kaynaşırdı.ama şuan yeniyiz.o yüzden sorardım.
ne yani ailem gelirken esime soracagim sadece su gun geliyorlar haberin olsun hazrlik yapalim derim...normal misafir agirlamiyoruz aile bunlar ne diycem esim musait degil baska zaman mi gelin diycem oyle birsey dersem ailem bir daha gelmez evime

Esinizin sizi balayina goturmemesi onla aranizda olan sorun, ailesini baglamaz. Kabul etmeyecektiniz. Evi sizin ailenizin almis olmasi onlarin eve gelme hakkina engel mi? Evi onlar almis olsaydi ozaman sizin ailenizin gelip kalma hakki yoktu yani. Esiniz evde yokken sizin aileniz gelip kalsa kabul etmeyip kocam olmadan asla mi diyecektiniz? Sinir olunacak bir durum yok bence. Evi yemeyecekler ya alt tarafi isleri nedeniyle kocanizin esliginde 1 gece kalip gidecekler. Buyutmeye gerek yok.

kızlar merhaba.ben bişi sorcam.ben annemle tatile gittim.eşimde şehir dışında çalışıyordu.fakat eşim iş dönüşü kendi ailesinin yanına gitmişti ve onları da alıp bizim evimize gittiler.(eşimin ailesi şehir dışında oturuyor)ben evde yokken onlar da benim evimde 1 gece konaklayacaklar.şimdi ben bundan aşırı derecede rahatsız oluyorum fakat eşim de kırılmasın diye bişi diyemiyorum.ben mi bu durumu sorun ediyorum?? Bu arada biz 1 senelik evliyiz.siz olsanız rahatsız olurmuydunuz??
Çok ilginç geldi bana niye rahatsız olunsun ki sizin eviniz olduğu kadar eşinizin de evi ailesi de kalamayacaksa 1 gece bence hiç laf etmeyin, rahat olun. Arayıp konuşun keşke ben de olsaydım şurda şu var bu var diye iyilik iyilik getirir azıcık ferah olun yahu.

‘ev benim’
‘Evin hanımı Benim’
‘Nasıl benden habersiz evime....’ gibi cümleler kuran kadınların kocaları, e iyi madem ben kendime başka ev bulayım diyip gitmiyor ya, peygamber sabrı olmalı gerçekten...

O ev 2 kişinin. Her atacakları adımın iznini almak zorunda degil kimse.
İki şehirde iki Evimiz var,
Geçen hafta ayrı yerlerde kaldık eşimle; akşam aradığımda arkadaşı gelmiş şehir dışından, bizde kalacakmış, tavla oynuyorlardı.
Evde olsam sorardı. Ama zaten evde yokum, niye sorsun? Ev orada. Betonu mu yiyecekler?
Aynı şekilde eşim yurtdışına çıktıgında, şehir dışında olduğunda, kardeşim, kuzenim, arkadaşım hatta bazen hepsi, bizde kalır. Hiç eşime fikrini sormadım. Niye sorayım evde olmayacak zaten... onu bağlayan bir durum yok ortada...

Hatta bakın daha da anlamanız imkansız bir örnek vereyim,
Diğer şehirdeki ev nasıl olsa boş diye, geçici görevi bizim eve çok yakın bir yerde olan kuzenime evin anahtarını verdim.
Eşime sormaya gerek Yok; zaten ver derdi. 1 ay kaldı bizde.
Anahtar verdim kuzene diyince de, iyi düşünmüşsün yazık çocuğun canı çıkıyor; 4 saat yol gitmez hiç değilse, dedi.

3 günlük dünya. Bu kadar altında bir şeyler aramayın. Yazıktır, insanlar otelde mi kalsın oğullarının yaşadığı şehirde?

Dünya malına bu kadar tamah niye?

Boş yere kendinizi üzüyorsunuz şu an. Bu durumdan rahatsızsanız eve dönünce net bir dille eşinize bir daha sizin yoklugunuzda misafir ağırlamamasını söyleyin. Ayrıca eşiniz bu yazdıklarınızı duysa muhtemelen babanızın evini derhâl boşaltır kiraya çıkardı. Düşünceleriniz çok rencide edici...

Neden sinir oluyorsunuz sadece 1 gece kalacaklar. Yabancıda değiller eşinizin ailesi. Belki evi baban almış olabilir ama siz birlikte bir hayat kurdunuz artık benim evim onun evi demeniz yanlış. Sizin ailenizde onun aileside kalabilir.

Bende size hak veremedim.

Sadece 1 gece insanlar yola devam etmek adina kalıyor.
Sizin ki aileyse empati yapin; esinizin aileside aile.

Böyle bir ortamda esim yok evin hanimi eksik o yüzden siz otelde kalin denilemeyecegine göre tabi ki sizde kalacaklar.

O cümleye daha laf söyleyemez zaten. Ders alınası :KK70:

Ama bilmiyorum belki de benim kayın ailem sınırlarını ve saygısını bozmadıklarından ben sakin karşılıyorum. Yoksa eşim ailesini de kuzenlerini de arkadaşlarını da ben yokken çağırabilir. Haber versin yeter izne gerek yok. No problem :)
Kendi ailem de ben olmadan eşimle evimde otursa ona da sinir olurum.
Genel olarak tepkim bu herhalde, illa ben de olacağım:KK70:

Ben delirmem ev banamı ait sadece neden delireyim evimi mi yiyecekler :110:
Benim evimde bensiz alem olmaz valla.
Benim evim diyorum çünkü ev her daim kadınındır, öyle görürüm.
Hem çekip çeviren, emek harcayan, uzun saatler de değil ömrünü geçiren ve orayı yıva yapan kadındır.
Erkek dediğin iç güveysinden hallice:KK70:
Erkek bir tanıdığımıza bile gideceksek, eşine ben sorarım illa ki.
Ben olmadan kimsecikler gelemez, evimi değil, bensiz benim evimdeki ortamı kıskanırım.:halay:

Amannn ne sinir olcaksın boşver,keşke benimkilerde ben tatildeyken gelip gitseler hep ne güzel olur :confused: Ama diyorsan "aaa olmaz benim kvdemle ilgilenmem lazım,yanlarında olmam lazım vs vs " o başkaa

Tapu kimdeyse eve giriş belgelerini o imzalıyor heralde.
5 yasindaki cocuklarin top benim istedigimi oynatirim seni sevmiyorum sen elleme demesinden farki yok su tavrinizin.
Evi esinizin ailesi alsaydi onlari cok sevip sayacaktiniz heralde. Surda acilan konulara bakiyorum cogunluk eslerinin ailesini sadece yaptiklari maddi destek ile degerlendiriyor.
Genel sikayet sevmiyorum sunu yapmadilar bunu etmediler.
Umarim hayatim boyu bana maddi durumumdan dolayi sevgi saygi gosterecek ve ya maddi durumlarindan dolayi sevgi saygi bekleyen insanlarla yasamak zorunda kalmam.

kızlar merhaba.ben bişi sorcam.ben annemle tatile gittim.eşimde şehir dışında çalışıyordu.fakat eşim iş dönüşü kendi ailesinin yanına gitmişti ve onları da alıp bizim evimize gittiler.(eşimin ailesi şehir dışında oturuyor)ben evde yokken onlar da benim evimde 1 gece konaklayacaklar.şimdi ben bundan aşırı derecede rahatsız oluyorum fakat eşim de kırılmasın diye bişi diyemiyorum.ben mi bu durumu sorun ediyorum?? Bu arada biz 1 senelik evliyiz.siz olsanız rahatsız olurmuydunuz??
Ya 1 geceden ne olur bence bu kadar takıntılı olmayın.

Arkadaşlar herkesin yorumları için teşekkürler.ben çözümü de buldum.sorun ortadan kalktı.artık böyle bir sorun yok.teşekkürler herkese

Çözümü neymiş söyle biz de bilelim :))
:KK48:konuştum hallettim.yani kimse kimseyi evden atmadı merak etmeyin.ama kimse kimseye de bundan sonra son anda haber vererek iş yapmıcak.öncesinde haber verilecek sonrasında konuşulup orta yol bulunacak.Allah tan eşim anlayışlı.ben herşeyin farkındayım dedi benim içimi ferahlattı.düşünceli olması gerektiğini söledi.işte bende bunu istiyordum zaten. Ama bırada konuyu açmadan önce hem çok sinirlenmiştim hemde konuşulamayacak bir konu olduğunu düşünmüştüm.ama şimdi halloldu.

:KK48:konuştum hallettim.yani kimse kimseyi evden atmadı merak etmeyin.ama kimse kimseye de bundan sonra son anda haber vererek iş yapmıcak.öncesinde haber verilecek sonrasında konuşulup orta yol bulunacak.Allah tan eşim anlayışlı.ben herşeyin farkındayım dedi benim içimi ferahlattı.düşünceli olması gerektiğini söledi.işte bende bunu istiyordum zaten. Ama bırada konuyu açmadan önce hem çok sinirlenmiştim hemde konuşulamayacak bir konu olduğunu düşünmüştüm.ama şimdi halloldu.
Yani gelmiyorlar mı sonuç ne ?

Yanlız şurda bu ev benim babam verdi diyen bi erkek olsaydı kk da yerden yere vurulurdu bunuda söylemeden gecmim :işsiz:
Benim için çok itici birşey hatta boşanma sebebi al evini başına çal der çeker giderin :kusmuk:

Back
X