Ben mi dert ediyorum??

Yanlız şurda bu ev benim babam verdi diyen bi erkek olsaydı kk da yerden yere vurulurdu bunuda söylemeden gecmim :işsiz:
Benim için çok itici birşey hatta boşanma sebebi al evini başına çal der çeker giderin :kusmuk:
Ya sen buna çok takıldın anlıyorum seni de ama daha önceki konuşmalarda birisi dediki oğlunun evi ya istediği gibi girip çıkıyo.bende dedim ki hayır babamın evi hatta çeyiz de yapmadılar komplesini biz yaptık.ama boşver.

Ya sen buna çok takıldın anlıyorum seni de ama daha önceki konuşmalarda birisi dediki oğlunun evi ya istediği gibi girip çıkıyo.bende dedim ki hayır babamın evi hatta çeyiz de yapmadılar komplesini biz yaptık.ama boşver.
Sadece o mesaja takılmadım bariz belli o ev benim havasında olduğun her mesajında maalesef hissediliyor ;)

Sadece o mesaja takılmadım bariz belli o ev benim havasında olduğun her mesajında maalesef hissediliyor :KK66:
Ee tamam babamın evi napayım yani değil mi diyeyim.eşime de demedim şimdiye kadar.ama tabiikide aklımın köşesinde bu var.çünkü en ufak ayrıntısına kadar uğraştım emek verdim.annemden başka kimse yanımda yoktu.o yüzden de sahiplenmeye sonuna kadar hakkım var.karşıdan kuru kuru teşekkürle olmuyo bu işler ama bizde oldu.bunu hep içimde tutucam.çünkü bunu sölemek başkalarını çok incitir.beni de incitirdi.sadece düşünceli insan beklentim var.belki bunu da ileride takmam.aşarım sonra sonra.gün gelir nolcak ya derim.ama şuan duygularım çok taze.istediğin kadar yadırgayıp kınayabilirsiniz beni ama emeğimi ben biliyorum.

Yani araları okumadım ama 1 günlük bir şeyse fazla ses edeceğimi zannetmiyorum. Oradan bir yere geçeceklerse ne yapsınlar otelde mi kalsınlar sırf ben yokum diye? Uzun süreli kalmaya gelseler rahatsız edici olabilirdi ama orası sizin olduğu kadar eşinizin de evi. 1 günlüğüne anne babasını ağırlayabilir.

Yani araları okumadım ama 1 günlük bir şeyse fazla ses edeceğimi zannetmiyorum. Oradan bir yere geçeceklerse ne yapsınlar otelde mi kalsınlar sırf ben yokum diye? Uzun süreli kalmaya gelseler rahatsız edici olabilirdi ama orası sizin olduğu kadar eşinizin de evi. 1 günlüğüne anne babasını ağırlayabilir.
Biz baya bi konuştuk da ben sonucu özet geçeyim dedim
Yani tabiikide kalıyolar ama bundan sonra mümkünde haber vererek ve bende evdeyken.yani ne bileyim benden gizli kaçak göçek evime gelir gibi değil.

O birisi benim ama öyle demedim.
Ülkede genel geçer bir düşünce var, ev erkeğin diye.
Tapu olarak değil, zihniyet olarak.
Gelin= gelen
Yani ev ve düzen oğlanındır.
Oğlunu malı gibi gören aile de oğluna ait her şeyi kendi sahiplenir, böylece siz evde yokken gelip kalmakta sakınca görmez dedim.
Oğlunun evi ya demedim, bilakis düşüncem tam aksidir.
Tapusu isterse onların olsun, her daim ev kadınındır.

O birisi benim ama öyle demedim.
Ülkede genel geçer bir düşünce var, ev erkeğin diye.
Tapu olarak değil, zihniyet olarak.
Gelin= gelen
Yani ev ve düzen oğlanındır.
Oğlunu malı gibi gören aile de oğluna ait her şeyi kendi sahiplenir, böylece siz evde yokken gelip kalmakta sakınca görmez dedim.
Oğlunun evi ya demedim, bilakis düşüncem tam aksidir.
Tapusu isterse onların olsun, her daim ev kadınındır.
O zmn ben yanlış anlamışım.kusura bakmayın

Biz baya bi konuştuk da ben sonucu özet geçeyim dedim
Yani tabiikide kalıyolar ama bundan sonra mümkünde haber vererek ve bende evdeyken.yani ne bileyim benden gizli kaçak göçek evime gelir gibi değil.

Haber vermeden kendi kendilerine iş yaptılarsa evet ben de rahatsız olabilirdim ama illaki evde ben de olacağım gibi bir takıntım olmazdı böyle bir durumda. İşime gelirdi hatta, niye ben hizmet edeyim ana babasına eşim etsin. Öyle bir durumda hizmet etmesi kadına kalıyor.

Ee tamam babamın evi napayım yani değil mi diyeyim.eşime de demedim şimdiye kadar.ama tabiikide aklımın köşesinde bu var.çünkü en ufak ayrıntısına kadar uğraştım emek verdim.annemden başka kimse yanımda yoktu.o yüzden de sahiplenmeye sonuna kadar hakkım var.karşıdan kuru kuru teşekkürle olmuyo bu işler ama bizde oldu.bunu hep içimde tutucam.çünkü bunu sölemek başkalarını çok incitir.beni de incitirdi.sadece düşünceli insan beklentim var.belki bunu da ileride takmam.aşarım sonra sonra.gün gelir nolcak ya derim.ama şuan duygularım çok taze.istediğin kadar yadırgayıp kınayabilirsiniz beni ama emeğimi ben biliyorum.
Haklısınız insan hep en sor günlerini hatırlayarak yanında kimlerin olduğunu hiç unutmuyor. Bu yüzden de yanında olmayanlar hak ve söz sahibi değildir diye düşünüyorsunuz ama bence bu düşünceniz haklı olsa da her durumda ortaya çıkarmayın yeri geldiğinde konuşuluyor ama yeri geldiğinde. Şimdilik 1 gün kalmaları konusunda yeri değil bence

Haklısınız insan hep en sor günlerini hatırlayarak yanında kimlerin olduğunu hiç unutmuyor. Bu yüzden de yanında olmayanlar hak ve söz sahibi değildir diye düşünüyorsunuz ama bence bu düşünceniz haklı olsa da her durumda ortaya çıkarmayın yeri geldiğinde konuşuluyor ama yeri geldiğinde. Şimdilik 1 gün kalmaları konusunda yeri değil bence
Dencek bişi değil zaten. Eşimi kaybederim ki ben onu çok seviyorum.kayınvalidemleri şimdilik sevemedim.ama daha erken belki ileride severim.eşimi sevdiğim için de bişi diyemiyorum zaten.onları sevmek zorunda değilim ama saygı göstermek zorundayım.tabii kendim için de saygı bekliyorum hiç beklemiyo değilim yani.

Belki de insan maddi manevi çok emek sarfedince farkında olmadan bi karşılık bekliyor.sanırım bende bu oldu.:110:karşılığını da alamayınca içim dolmuş üzülmüşüm. İlgi görmeyince.hamile olduğumu sölediğim de bi hayırlı olsun beklentisi ne bileyim.kız olacağını sölediğim de kimsenin sevinmemesi ya da sevinseler bile hiç belli edilmemesi. Evlenirken hiç değerli bir söz söylenmemesi. Üstüne maddi olarak karşıdan destek görülmemesi. Bunları sadece eşimin tek başına yapması. Var işte bişiler.birikti bişiler.dertlendim sinirlendim üzüldüm kırıldım ve fazla tepki gösterdim. Belki de böle daha iyidir.en azından karışanım az.kafama göre hareket ediyorum.kimse de bişi diyemiyor.iyi tarafı da bu galiba:KK54:.

Belki de insan maddi manevi çok emek sarfedince farkında olmadan bi karşılık bekliyor.sanırım bende bu oldu.:110:karşılığını da alamayınca içim dolmuş üzülmüşüm. İlgi görmeyince.hamile olduğumu sölediğim de bi hayırlı olsun beklentisi ne bileyim.kız olacağını sölediğim de kimsenin sevinmemesi ya da sevinseler bile hiç belli edilmemesi. Evlenirken hiç değerli bir söz söylenmemesi. Üstüne maddi olarak karşıdan destek görülmemesi. Bunları sadece eşimin tek başına yapması. Var işte bişiler.birikti bişiler.dertlendim sinirlendim üzüldüm kırıldım ve fazla tepki gösterdim. Belki de böle daha iyidir.en azından karışanım az.kafama göre hareket ediyorum.kimse de bişi diyemiyor.iyi tarafı da bu galiba:KK54:.
Boşver biz de aynı durumdayız biz eşimle ve benm ailemin desteğiyle bugünlere geldik damat tarafı yok gibi bişey hiç bir konuda yardım ve desteklerini görmedm ama insanın kendi çabasıyla bişeyleri elde etmesi çoğu zaman daha güzel ama yıpratıcı biraz tabi. Ama en güzeli de asla kimseye hesap vermek zorunda değilsin birsürü de güzel tarafı var :KK66:

Boşver biz de aynı durumdayız biz eşimle ve benm ailemin desteğiyle bugünlere geldik damat tarafı yok gibi bişey hiç bir konuda yardım ve desteklerini görmedm ama insanın kendi çabasıyla bişeyleri elde etmesi çoğu zaman daha güzel ama yıpratıcı biraz tabi. Ama en güzeli de asla kimseye hesap vermek zorunda değilsin birsürü de güzel tarafı var :KK66:
Galiba.sanırım o yüzden evimde kalıyolar bensiz diye celallendim.bazen şaşırıyorum bu aileden eşim nasıl olmuş diye.bende onun düşünceli halini sevmişim zaten.ama insan evlenince bir sen bir o olmuyor tabii.sen senin ailen o onun ailesi sonra bide sizden doğan bebişler ve yeni bir çekirdek aile:anneadayı:anladım ki Allah ömür verirse önümde çoook uzun bir yol var. 1 sene evliyim.kimbilir daha neler yaşancak. İnşallah çocuk doğunca çok karışmazlar.çünkü zaten çoğu şeye tepki vermeyip karışmadıkları için inşallah kızıma da çok karışmazlar.:KK66:

Ben sinir olmazdim böyle bir durumda. Onlar da sizin aileniz oldu artik,gelirler de kalirlar da. Bence bir sorun yok.

Kocanız eve kadın atmıyor yahu ailesini getiriyor. Üstelik 1 gece için. Bu ne bencilliktir.
Evin hanımı yokken eve kimse gelemez!!!
Mantığını bu yaşta hala kavramış değilim.
Korkmayın yahu yemezler evinizi. O ev sizin olduğu kadar eşinizin de.
Kendi anneniz eşiniz olmadan evinizde kalabiliyorsa eşinizin annesi de siz olmadan o evde kalır.

rahatsız olsanız da belli etmeyin.
eski defterleri kapatın gitsin.
pek çoğumuz beklediğimiz ilgiyi, hakettiğimizi düşündüğümüz değeri göremedik eşlerimizin ailesinden.
onlara takılıp kalırsanız mutlu olamazsınız.
saygıda kusur etmeyin yine siz, ama çok da içli dışlı olmanız gerekmiyor.

Evin hanımı yok ama evin beyi var. Ayıp etmiyor musunuz sizce? Ev benim ne demek? Kavga esnasında bunu eşinize karşı ağzınızdan kaçırmayın da...

Back
X