Ben mi dert ediyorum??

Düşünün şimdi, siz ailenizin yanında tatildesininiz ve eşinizin ailesi sizin evde akşam toplanmışlar.
Ohh bir güzel kim varda çağırılmış, yenilmiş içilmiş sefa sürmüşler.
Delirmez misin?
Yooo, bilakis ben ağırlamak zorunda kalmadım kendi işlerini kendileri halletsinler derim :-)

Var malesef bu modeller ama ben çizgi çekilmesi gerektiğini düşünüyorum mesela neden evinizde çok rahat ediyor azcık rahatsız etmelisiniz :))
Bu cümlelerinden sonra ettim zaten, o da gelmeyi kesti.:halay:
Ya insanlık namına bana da arkadaş oluyor diye çağırıyordum yalnız kalmasın, gezer tozarız diye.
Anladım ki fazla iyilikten maraz doğuyormuş, zaten olması gereken gibi görülüyormuş lütuflarımız.
Had bildirimi yapıldı.:KK70:

Bana göre bazı şeyler esnetilmeli evlilikte. Anahtarınızı alıp habersiz ve yalnız kalmış değiller ki? Yada siz yoksunuz diye geliyor değiller.
Herşeyi büyütmemek gerek. Şu durumda huzursuzluktan başka birşey olmaz sizin bunu söylemeniz. Başka zaman güzel dille ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum dersiniz belki ama bu çok rastlanacak bir durum değil, ekstrem şeyleri göz ardı edin.
Neyse ya ben abartıyorum herhalde dicem de inşallah sağı solu karıştırmazlar.iyi düşünmeye çalışıyorum.iyi düşünelim iyi olsun

Amaç istanbulda işleri var ertesi gün gidicekler ama yine de içim içimi yiyo.
Gezmeye de gelmiyorlarmış , işleri varmış .. işleri olan bi şehirde oğullarının evi varken başka bir yerde , otelde falan kalmaları hiç hoş bir durum değil ..

Hamileymişsin bunlarla kafayı yorma ..

Bu cümlelerinden sonra ettim zaten, o da gelmeyi kesti.:halay:
Ya insanlık namına bana da arkadaş oluyor diye çağırıyordum yalnız kalmasın, gezer tozarız diye.
Anladım ki fazla iyilikten maraz doğuyormuş, zaten olması gereken gibi görülüyormuş lütuflarımız.
Had bildirimi yapıldı.:KK70:
İlk 5 ay şaşkın yeni gelin modunda iken ben de öyleydim ama sonra aynı had bildirildi kafam rahat etti :))

Yooo, bilakis ben ağırlamak zorunda kalmadım kendi işlerini kendileri halletsinler derim :-)
Alemsin ya:KK70:
Bir gün kayın aile bizim evde, bayağı kalabalıklar.
Kayınvalidem geldi, benim odadaki banyomu kullanmak isted.
Zaten koridorda birkaç tur gitti geldi ama cesaret alamadı, en sonunda sordu, aynen cevap şu.
‘Kurusa bakmayın annecim benim banyom müsait değil, eşimle ikimize ait orası ve en çok da sizin dağınık ve nahoş halde görmeniz beni utandırır’ dedim.
O derece sinir olurum ben, kaldı ki evime gelecekler ben yokken!
Cıngar çıkar!

kızlar merhaba.ben bişi sorcam.ben annemle tatile gittim.eşimde şehir dışında tatildeydi.fakat eşim iş dönüşü kendi ailesinin yanına gitmişti ve onları da alıp bizim evimize gittiler.(eşimin ailesi şehir dışında oturuyor)ben evde yokken onlar da benim evimde 1 gece konaklayacaklar.şimdi ben bundan aşırı derecede rahatsız oluyorum fakat eşim de kırılmasın diye bişi diyemiyorum.ben mi bu durumu sorun ediyorum?? Bu arada biz 1 senelik evliyiz.siz olsanız rahatsız olurmuydunuz??
1 yıllık evlisin, sen başka yerde kocan başka yerde tatilde. Öncelikle bundan rahatsız olman gerekmiyor muydu senin :işsiz:
Bir de evi baban almış dayayıp döşeyen sizsiniz. Kocan da sadece gelip eve kurulmuş herhalde? Aşktan bu kadar mi gözün kör oldu? Tamam herşeyi erkek yapsın demiyorum ama herşeyi kız tarafı yapınca çok çirkin oluyor bence

Ben gerçekten anlamadım. Mülk babanızın olabilir yuva Eşiniz ve sizin. Anne babasını eve alamayacak mi siz yokken? Bence mesele çok başka
Küçük küçük şeyler birikiyor işte evlilikte.ben bi türlü ısınamadım eşimin ailesine.birazcık da bundan.daha hassas olmalarını istiyorum.

kızlar merhaba.ben bişi sorcam.ben annemle tatile gittim.eşimde şehir dışında çalışıyordu.fakat eşim iş dönüşü kendi ailesinin yanına gitmişti ve onları da alıp bizim evimize gittiler.(eşimin ailesi şehir dışında oturuyor)ben evde yokken onlar da benim evimde 1 gece konaklayacaklar.şimdi ben bundan aşırı derecede rahatsız oluyorum fakat eşim de kırılmasın diye bişi diyemiyorum.ben mi bu durumu sorun ediyorum?? Bu arada biz 1 senelik evliyiz.siz olsanız rahatsız olurmuydunuz??
O ne demek ya o ev sizin olduğunuz kadar eşinizinde şaka yapıyorsun heralde veya şaka olsun lütfen :işsiz:

Cnm bi de şöle bi durum var.ev benim yani babam aldı ve bize verdi ve kayınvalidemler çeyiz dahi yapmadılar.o yüzden de şuan sinir oluyorum.evi biz aldık biz döşedik.sadece 1 gece kalcaklarmış ama ne bileyim ya şuan aşırı sinir oluyorum.
Ooo ev seninse tamam haklısın :deli: bi git allasen :110:

Alemsin ya:KK70:
Bir gün kayın aile bizim evde, bayağı kalabalıklar.
Kayınvalidem geldi, benim odadaki banyomu kullanmak isted.
Zaten koridorda birkaç tur gitti geldi ama cesaret alamadı, en sonunda sordu, aynen cevap şu.
‘Kurusa bakmayın annecim benim banyom müsait değil, eşimle ikimize ait orası ve en çok da sizin dağınık ve nahoş halde görmeniz beni utandırır’ dedim.
O derece sinir olurum ben, kaldı ki evime gelecekler ben yokken!
Cıngar çıkar!
O cümleye daha laf söyleyemez zaten. Ders alınası :D

Ama bilmiyorum belki de benim kayın ailem sınırlarını ve saygısını bozmadıklarından ben sakin karşılıyorum. Yoksa eşim ailesini de kuzenlerini de arkadaşlarını da ben yokken çağırabilir. Haber versin yeter izne gerek yok. No problem :)

1 yıllık evlisin, sen başka yerde kocan başka yerde tatilde. Öncelikle bundan rahatsız olman gerekmiyor muydu senin :işsiz:
Bir de evi baban almış dayayıp döşeyen sizsiniz. Kocan da sadece gelip eve kurulmuş herhalde? Aşktan bu kadar mi gözün kör oldu? Tamam herşeyi erkek yapsın demiyorum ama herşeyi kız tarafı yapınca çok çirkin oluyor bence
Ya eşim şehir dışında tatilde kısmını yanlış yazmışım orası çalışıyo olacaktı.düzelttim ama neyse.ya aşktan körlük değilde benim düşünce tarzımda kim ne yapabiliyosa onu yapsın ve maddiyat araya girmesin istedim ama kayınvalidemlerin de bu kadar rahat olacağını hiç düşünmemiştim.biraz bu hayal kırıklığı var.yapılan şeyleri eşimden hiç sakınmıyorum ama ailesi aşırı rahat davranınca biraz sinir oluyorum.bi de hiç sıcaklık samimiyet yok.o da beni çok yordu.hiç böle olacağını düşünememiştim.üzüldüm.

Ya eşim şehir dışında tatilde kısmını yanlış yazmışım orası çalışıyo olacaktı.düzelttim ama neyse.ya aşktan körlük değilde benim düşünce tarzımda kim ne yapabiliyosa onu yapsın ve maddiyat araya girmesin istedim ama kayınvalidemlerin de bu kadar rahat olacağını hiç düşünmemiştim.biraz bu hayal kırıklığı var.yapılan şeyleri eşimden hiç sakınmıyorum ama ailesi aşırı rahat davranınca biraz sinir oluyorum.bi de hiç sıcaklık samimiyet yok.o da beni çok yordu.hiç böle olacağını düşünememiştim.üzüldüm.
Uzumekte çok haklısın sevimsiz hareketler. Mantıken ezilmeleri filan lazım, kendi oğullarının katkısı olmayan bir evde, gelin yokken kimse kalmaz kolay kolay. Biraz arsızlar belli. Eşin ne iş yapıyor düzenli geliri var mi? Geçime katkıda buluyor değil mi?

Ben sizi abarttiginzj hatta art niyetli davrandiginjzj dusunuyorum...ne yani evi babanz aldi diye esinzn hic hakki yok mu ? Isleri varmis gelmisler bir gece kalacaklar tabi ki ogullarinda kalacaklar ayrica esiniz nden izin almak durumunda kalsin ya da size sorsun ? Ben kendi ailemi esime sormadan bir gece agirlayamayacaksam o ev benm yuvam nasil derim ? Ayrica sizin evde olmamanizi kullanip eve coreklenmemisler, evinizi yemezlee merak etmeyin hem simdi o evi babam aldi lafinj yapacaksaniz aldirmasaydiniz babaniza

Biraz empati kurun ya sizin aileniz evi almamış olsaydı yada çoğunlukla evi erkek tarafı alır şimdi gelinler kendi ailesini çağırırken bı geceliğine ailem gelebilir mi diceksiniz???hayır dediğinde donuptr ailenize eşim izin vermiyor kabul edemem diyebilecek misiniz????bu kadarda değil yani orası ikinizin ortak yuvası şimdiden senin benim yaparsanız isiniz zor valla

Eşim evin geçimini sağlıyor çok şükür ben de hamile olduğum için çalışamıyorum. En azından kira masrafımız olmuyor.ezilmelerini istemiyorum ama birazcık samimiyet istiyorum.geniş bir aile olmayı hayal etmiştim.biraz eşimin düşüncesizliğinden de kaynaklanıyo galiba.evlendiğimiz ilk zamanlardan beri ailelerinin gelip kalmasına hiç yok demiyordu.yeni evlilik zamanlarında 2 kere gelip kaldılar ben biraz dursunlar artık dedim.sonra gelmediler de. İşte ilişkiler yıprandı.yani ilk balayı zamanları gelmeselerdi acaba şimdi böle bi gece kalmalarına uyuz olurmuydum? Bilmiyorum hiç.o zmn kocamla kavga etmiştim hatta.sen hiç görüşmüyosun normalde şimdi balayı zamanlarında niye geliyorlar.ortamızda yatsalar bari diye.

Biraz empati kurun ya sizin aileniz evi almamış olsaydı yada çoğunlukla evi erkek tarafı alır şimdi gelinler kendi ailesini çağırırken bı geceliğine ailem gelebilir mi diceksiniz???hayır dediğinde donuptr ailenize eşim izin vermiyor kabul edemem diyebilecek misiniz????bu kadarda değil yani orası ikinizin ortak yuvası şimdiden senin benim yaparsanız isiniz zor valla
Sorardım hayır derse de üzülürdüm.ama sormadan asla çağırmazdım.çünkü biz daha 1 yıllık evliyiz.10 yıllık evli olsak belki daha farklı olurdu.çünkü aileler belki daha fazla kaynaşırdı.ama şuan yeniyiz.o yüzden sorardım.

Benim evimi de kayınpederim verdi bize. E yani ailem gelince eşimin laf söyleme hakkı mı oluyor? Evi babam aldı annen baban kalamaz diyecek ha? İnanın boşanma sebebi olur benim için.
Yapma arkadaşım evlilik böyle bişey olmamalı. Babam aldı falan olmuyor yani.
Ha dersin ki ben yokum, hoşlanmıyorum ben yokken evime gidilmesinden, anlarım. Ama sen konuyu direk babam aldı onlar almadı gelemez boyutuna çekiyorsun. Bence eşine bir şey deme, hoş karşılamaz ayıp olur.

Back
X