- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi SalakSacma
-
Ensest diyenlere sorsaniz bir erkekle baska bir erkegin evlenmesi,ya da bir kadin ile bir baska kadinin evlenmesine tercihtir derler!E bu tercih degil mi hem hukuken hem dinen sakıncası yok! saglik acisindan herbirinin sakincası var ama kuzen tü kaka!yav hehe derler....Bunları konuşmayalım nedir ya? Ben sakıncalı olup olmamasına değinmedim bile. Kuzen kardeştir ve ensest ilişkidir diyenlerin söylediklerinin bir hakikati olmadığını belirttim. Lütfen konuşulanlar üzerinden devam edelim. Hayal dünyanız üzerinden değil.
Turkiye'de hukuki olarak bir engel yok. Diğer ülkeler neden ölçüt onu anlamıyorum. Bir de sanki bütün ülkelerde yasakmış gibi konuşulmuş. Garip yahu. Her şeyi kendi istediğiniz gibi anlıyoruz ve anlatıyoruz.
Kuzeniniz size farkli bakiyor ama siz onu sadece kuzendir diye gecmissiniz o sizin gozunuzu acmak istemis
Bence konu actiginiza göre siz de pek boş degilsiniz
Bugun instagramda denk gelen bir yazıyı beğendim zor zamanda kimse yanında olmadı fln diye duygusal bi söz .
Ve kuzenim bunu atıp bana" ben yanında olurum istersen her anında ilgimle şefkatimle sevgilimle ve kollarımla sararım seni " yazmış bende nasıl yani ne demek istiyosun dedim ve bana ben itmem meşgul olmam ihtiyacın olduğunda yanında olurum diyorum dedi ve bende zaten her ihtiyacım olduğun da yanımdasın fln yazdım oda konuyu değiştirdi kızlar elim ayapım titriyo evet her zaman dertleşirdik her zaman yanımda olurdu ama bu olayın üstüne bu şekilde bi mesaj almak beni bi tuhaf etti direk soracaktım benden mi hoşlanıyosun diye ama şaşırdım kaldım siz ne diyosunuz
Çok haklısınız. Bu olayı ben de asla anlayamıyorum. Bazıları bu devirde bile normalleştiriyor ama zararları ve etik açısından uygun olmadığı binlerce defa kanıtlanmasına rağmen hala başka insan yokmuş gibi akrabalarıyla evlenen insanlar var. Dinen helalmiş, banlanmamak için bazı örnekler verirdim de neyse... Kaynım kuzeniyle evli, 2 hasta bebekleri oldu ve maalesef kaybettiler. Köyde kim akrabasıyla evlendiyse ya bebekleri hasta doğdu, ya da öldü. Hadi hasta doğmadı ama genetik hastalıkların ilerde çocuğa geçme ihtimali çok daha yüksek. Örnek verdiğiniz şeylere de katılıyorum,ikisi de tamamen aynı şeyler.Akraba evliliği yasaklanmalı
Şu kuzen evliliği keşke zamanında yasaklanmış olsaydı
Böyle bol bol hasta çocuk görmeseydim
Ayrıca sadece nikah düşmesine bakıyorsanız Kocanız kızkardeşinizi ikinci eş olarak alabilir dinen bir sakıncası yok yapın madem
Televizyonda dayısına kaçan kızı görünce auvvvvv dayı oğluyla evlenen gayet normal
Bir ara engelliler okulunda özel bir rehabilitasyon merkezinde çalıştımÇok haklısınız. Bu olayı ben de asla anlayamıyorum. Bazıları bu devirde bile normalleştiriyor ama zararları ve etik açısından uygun olmadığı binlerce defa kanıtlanmasına rağmen hala başka insan yokmuş gibi akrabalarıyla evlenen insanlar var. Dinen helalmiş, banlanmamak için bazı örnekler verirdim de neyse... Kaynım kuzeniyle evli, 2 hasta bebekleri oldu ve maalesef kaybettiler. Köyde kim arabasıyla evlendiyse ya bebekleri hasta doğdu, ya da öldü. Hadi hasta doğmadı ama genetik hastalıkların ilerde çocuğa geçme ihtimali çok daha yüksek. Örnek verdiğiniz şeylere de katılıyorum,ikisi de tamamen aynı şeyler.
dayi 2. derece akrabadir. dayi neyse dede odur.Akraba evliliği yasaklanmalı
Ayrıca sadece nikah düşmesine bakıyorsanız Kocanız kızkardeşinizi ikinci eş olarak alabilir dinen bir sakıncası yok yapın madem
Televizyonda dayısına kaçan kızı görünce auvvvvv dayı oğluyla evlenen gayet normal
Vallahi pes. Siz birde işin içinde olduğunuz için sonuçların ne kadar vahim olduğunu kendi gözlerinizle görmüşsünüz. Onlar sapa sağlam doğmuş ama çocukları, torunları ilerde çok ciddi sağlık problemleri yaşayabilir. Kaynımın vefat eden çocuğu aylarca hastanede yatmıştı, bir gün ziyarete gittiğimizde orada yatan onlarca bebeğin yarısından fazlasının akraba evliliğinin getirdiği hastalıklar yüzünden olduğunu öğrendik, tesadüfün bu kadarı olamaz kimse kusurabakmasın. Akraba evliliği normal birşey değil, yıl 2019 biraz daha gelişmemiz ve bilinçli olmamız lazım.Bir ara engelliler okulunda özel bir rehabilitasyon merkezinde çalıştım
Velilerin yarısından çoğu amca çocuğu
İşte biri dayısının kızıyla evli öteki amca oğluyla evli
Hala daha bütün akraba evliliklerinde sakat çocuk mu doğuyor biz sapasağlamız bize bir şey olmadı işte akraba olmayanda evlenmiş çocuk sakat olmuş falan
O derece bir cehalet
Bir ara kurum Türkiye'de engellilerle ilgili araştırma yapmıştı ve özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar azalacağına her sene çok fazla bir şekilde artmış
Eskiden 3 tane okul bulduğumuz ilçede ihtiyacı karşılarken şimdi bir tane daha okul açmaya çalışıyorlardı
Akraba evliliği yasaklanmalı
Kesinlikle sonuç ortada bilim ortada ama hala şöyle böyleVallahi pes. Siz birde işin içinde olduğunuz için sonuçların ne kadar vahim olduğunu kendi gözlerinizle görmüşsünüz. Onlar sapa sağlam doğmuş ama çocukları, torunları ilerde çok ciddi sağlık problemleri yaşayabilir. Kaynımın vefat eden çocuğu aylarca hastanede yatmıştı, bir gün ziyarete gittiğimizde orada yatan onlarca bebeğin yarısından fazlasının akraba evliliğinin getirdiği hastalıklar yüzünden olduğunu öğrendik, tesadüfün bu kadarı olamaz kimse kusurabakmasın. Akraba evliliği normal birşey değil, yıl 2019 biraz daha gelişmemiz ve bilinçli olmamız lazım.
Karşı taraf dinen sakınca yok insanlara karışamazsınız diyorDinen bir sakınca yok " derken daha dikkatli yazın. Kızkardes vefat etmeden böyle bir izin yok. Ayrıca bu izin fikhi olarak başka sebepler gerektiriyor.
Neden yasak olan bir konu konuşuluyor forumda ?
......
Ayrıca akraba evliliği sapıklık değildir. Böyle yazanlar olmuş. Konuşurken ayarı olmayanların çözümü gerçekten yok.
Karşıyım demek başka , sapikliktir demek çok başka.
Karşı taraf dinen sakınca yok insanlara karışamazsınız diyor
Bende bundada dinen sakınca yok diyorum
Kimseye sapık demem ama dayıyla dayıoğlu arasında uçurum gibi bir fark yok
Dinen hukuken nikah düşmesine bakılıyırsa sadece baldızada nikah düşer
Kayınada nikah düşer
İyide zamanında miras bölünmesin kız başka yere gitmesin diye yapılan evlilikleri niye bu kadar hararetle savunuyorlarBen bu cümleye gereken açıklamayı yaptım. Nikah düşmez.
Akraba evliliği evet yasak değil ancak akraba olmayan evlilikler tavsiye edilmiştir.
Şuan forumda akrabasiyla evli çok kişi var. Daha dikkatli konuşulmali.
Ikıncı es olarak aynı anda nikahlı olamazlarAkraba evliliği yasaklanmalı
Hanımefendi bilmiyorsunuz, lütfen dikkatli yazın.Karşı taraf dinen sakınca yok insanlara karışamazsınız diyor
Bende bundada dinen sakınca yok diyorum
Kimseye sapık demem ama dayıyla dayıoğlu arasında uçurum gibi bir fark yok
Dinen hukuken nikah düşmesine bakılıyırsa sadece baldızada nikah düşer
Kayınada nikah düşer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?