- 18 Ocak 2018
- 3.151
- 8.804
- 158
- 33
- Konu Sahibi SalakSacma
-
Yine bir klişe daha. Söylenen sözün yanlış olmadığını görüyorsunuz, kendi hatanizi da kabul etmiyorsunuz, sözün sahibini karalayarak kendinizi haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz.Kusura bakmayın ama çok yanlış anlıyorsunuz. Cehaletin sebebi evliliğin uygunluğunu "nikah düşmesi" ile değerlendirmek. Kuzenler ile yapılan evliliklerin çoğu engelli çocuklarla sonuçlanıyor.
Ayrıca ensest tanımına kuzen evliliğini katmamın sebebi kuzene de yarı kardeş dememiz. Ayrıca birçok uzmana göre kardeş çocuklarının ilişkileri de ensest sayılır.
Yazdıklarımın arasında hata olduğunu sanmıyorum. Kuzenine gönlü düşecek kadar aile bağı zayıf insanlarsanız bilemeyeceğim, ancak bu kadar sıkıntılı bir konuyu da böyle canhıraş halde savunmanız size üzülmeme sebep oldu.
Geçmişte "miras dışarı çıkmasın, kızı yabancıya vermeyelim" vs denilerek yapılmış yanlışları normal mi sayalım yani?Ara ara bu tartişma oluyor daha once de denk gelmistim.
Bazi arkadaslar da gayet guzel acikliyor.
Ama niyeyse bi asiri tepki var. Cunku herkes kendi yasadigina gore yaklasiyor konuya oysa hayat sadece bizden ibaret degil farkli gorusler farkli yasantilar var.
Bunu kabul edebilsek daha toleranslı olup boyle sert tepki vermeyecegiz bence.
Daha once de yazildi.
Kuzen evliligi akraba evliligidir, ensest degildir.
Akraba evliligi genetik yonden tavsiye edilmemektedir.
Kuzenleriyle kardes gibi buyuyenlerin aralarindaki kardeslik bagina da zaten kimse bisey dememektedir.
Ancak kuzeniyle kardes gibi buyumemis ve evlenmek isteyene de kimse bisey dememelidir.
Ne biliyim bu yani o kadar cok da denecek bisey yok yani.
Size anormal gelebilir ancak;Geçmişte "miras dışarı çıkmasın, kızı yabancıya vermeyelim" vs denilerek yapılmış yanlışları normal mi sayalım yani?
Hiç güncelleme almayalım, olduğumuz yerde sayalım mı?
Ensest olmayabilir ama akraba evliliğidir, evet.
Ve sizin de dediğiniz gibi akraba evliliği genetik yönden tavsiye edilmemektedir.
Yani bu durumda ,lütfen sene olmuş 2019, artık akrabalara akraba gözüyle bakalım.
Memlekette kadın da çok, erkek de.
Kan bağımız olanlarla lütfen cinsel bağ kurmayalım.
Ve lütfen normalleştirmeyelim.
Cehalet kokuyor şu yazdıklarınız!
Ensest aile içi yasak ilişkidir, aile dediğiniz de kardeş çocuklarını da kapsar. Ayrıca tıp bilimi kardeş çocuklarının evliliklerine karşı çıkar!
1500 yıllık kurallarla değil bugünün bilimsel çalışmalarının sonuçları ile hareket etmeliyiz.
Peeees dini yorum yasak bu bir. Ikincisi soy ağacını halkaya cevirip çocukları sıradan engelli doğan ailelere bir sor acaba sonradan bakılınca iyi bir fikirmiydi diye.
Siz evlenin olur mu? Bana göre son derece mide bulandırıcı. AMCAMIN oğlu! Sonra ülkede neden bu kadar engelli bebek doğuyor?! Neden acaba?
Bu konuda da ailece tatile giden bir aile var. Gayet yakınlar (ki olmasalar ne olacak, kan denen bir şey var) ne hakla böyle bir şey söyler anlamak çok zor. Sapık adam.
Ya insanlar kafaya göre konuşuyor işte. Kuzenine genel olarak evlenebilir gözüyle bakıyorsan o zaman kardeşin gibi sarmaş dolaş gezdiremezsin yanında. O zaman dini alet ediyorlarsa bütün kuralları uygulasinlar. Tek işlerine gelenleri değil. Ben bu konuya dini karıştırmiyorum bile. Eşim çocuk doktoru. Engelli hastalarının çoğunun annesi babası akraba. Bazılarının birden fazla engelli çocuğu var. Izin var diye herseyi de yapmamak lazım. Yoksa bana ne kim kiminle evlenir aşık olur. Bende ban yerim büyük ihtimal ama bizim toplum bu konuda bilinçlenmesi lazım artık
Ben konu sahibine değil burada yazılan yorumlara hitaben yazdım ve olan neyse onu söyledim, akraba evliliği kampanyası yapmıyorum yanlış olan bir yaftalamaya karşı çıkıyorum. O kadar çirkin zihniyetli şeyler yazılmış ki yaptığım yoruma karşı yok sen evlen yok akraba evliliğisin galiba. Tabii fırsattan istifade yazılan şeylerde var, yok dini alet eder böyleleri, madem öyle tüm kuralları uygulasınlar işlerine geleni değil ( ne ima etmeye çalışıyorsa artık) şöyle böyle, herkesi kendiniz gibi sanmayın boş yere, işlerine geleni uygular zaten böyle tipler diye vicdan rahatlatması yapıp çamur atmaya çalışmayın. Birincisi kuzenim benim kardeşim değil, sınırımı da ona göre çizerim. Siz geziyor olabilirsiniz lakin ben kuzenimle sarmaş dolaş felan gezmiyorum. Kardeşimle oturup kalkıp şakalaştığım gibi kuzenimle bu tavırlar içine girmem mesafeliyizdir. İkincisi akraba evliliğinden doğmuş değilim. Üçüncüsü kafanızda akraba evliliğini ensest diye nitelendirmeniz, kardeşiniz olmayan birini kardeş olarak görmeniz ne o kişiyi kardeş yapar ne de bu evlilikleri ensest yapar. Önerilmeyen evlilikler olmasıyla (iki eş arasındaki problemlerin akrabalık ilişkilerini kötü etkileyip yakın akrabalar arasında soğukluğa neden olabileceği, doğacak çocuklarda farklı sağlık problemleri görülebileceği gibi sebepler nedeniyle), ensest yaftası arasında çok büyük bir uçurum var. Daha fazla polemik zaman kaybıSiz de akraba evliliğinden doğdunuz galiba
Bu söylediğiniz kisiye veye topluma göre değişir. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değilKardeş olmadığını herkes biliyor evet, kuzenden sevgili mevgili olmayacağını niye herkes bilmiyor ben ona şaşırıyorum, iğrenç.
Ben konu sahibine değil burada yazılan yorumlara hitaben yazdım ve olan neyse onu söyledim, akraba evliliği kampanyası yapmıyorum yanlış olan bir yaftalamaya karşı çıkıyorum. O kadar çirkin zihniyetli şeyler yazılmış ki yaptığım yoruma karşı yok sen evlen yok akraba evliliğisin galiba. Tabii fırsattan istifade yazılan şeylerde var, yok dini alet eder böyleleri, madem öyle tüm kuralları uygulasınlar işlerine geleni değil ( ne ima etmeye çalışıyorsa artık) şöyle böyle, herkesi kendiniz gibi sanmayın boş yere, işlerine geleni uygular zaten böyle tipler diye vicdan rahatlatması yapıp çamur atmaya çalışmayın. Birincisi kuzenim benim kardeşim değil, sınırımı da ona göre çizerim. Siz geziyor olabilirsiniz lakin ben kuzenimle sarmaş dolaş felan gezmiyorum. Kardeşimle oturup kalkıp şakalaştığım gibi kuzenimle bu tavırlar içine girmem mesafeliyizdir. İkincisi akraba evliliğinden doğmuş değilim. Üçüncüsü kafanızda akraba evliliğini ensest diye nitelendirmeniz, kardeşiniz olmayan birini kardeş olarak görmeniz ne o kişiyi kardeş yapar ne de bu evlilikleri ensest yapar. Önerilmeyen evlilikler olmasıyla (iki eş arasındaki problemlerin akrabalık ilişkilerini kötü etkileyip yakın akrabalar arasında soğukluğa neden olabileceği, doğacak çocuklarda farklı sağlık problemleri görülebileceği gibi sebepler nedeniyle), ensest yaftası arasında çok büyük bir uçurum var. Daha fazla polemik zaman kaybıBirde bu kadar kin ve nefret dolu olmayın, tüketir insanı, erken yaşlanırsınız...
Ben insanları anlamıyorum çiftlerin grup seks yapmasına ( bunun bir de ismi vardı ) tercih derler. Bu ve benzeri sapkinliklara tercih derler. Ama akraba evliliğine gelince " kuzen kardeştir"
Yok öyle bir sey. Kuzenin kardeş olsaydı amca oğlu, teyze kızı vs demezdin. Anamın oğlu, babamin kızı derdin.
Ne zaman saygı duymayı öğreneceksiniz?
Toplumun ahlakını bozan şeylere böyle tepki vermiyorsunuz. Hayır ölçütleriniz ne? Hangi kutsal kitap, hangi evrensel ahlak yasasi?
Peki. Kuzen kardeştir. O halde iyi günler.SMA hastalığının çoğunlukla arkaba evliliğinden doğan çocuklarda görüldüğünü biliyor musunuz? Peki bu genetik hastalıkların, çocukların hayatını nasıl mahvettiğini, SMA ilacının bir dozunun kaç para olduğunu, bu ilacı devlet karşılasın diye, ailelerin her gün haberlere çıktığını, bu paraların dolaylı olarak tüm toplumun cebinden çıktığını, akraba evliliğinin tüm toplumu etkilediğini söylesem.
Ben akraba evliliğine saygı duymuyorum, bile bile engelli, hastalıklı çocuk dünyaya getirip, bu hayata onları mahkum eden ailelere de saygı duymuyorum.Üzgünüm.
Akraba evliliğine saygı duymamakla akraba evliliğine ensest ilişki demek arasında uçurumlar var, benim annemle babam kuzen, kendi ailemde bir üst nesilde bir kaç tane akraba evliliği var, kendim akraba evliliği yapmak istemedim cocuklarım da yapsınlar istemem, oluşabilecek sağlık sorunlarını düşünerek ama ben istemiyorum diye akraba evliliği ensest ilişki olmuyor bu gerçekten çok çok çirkin bir söylem.
Toplumdaki birçok farklı tercihe saygı duyup özgürce yaşaması gerektiğini savunurken akraba evliliğini ensest iliskiden sayıp insanların tercihlerine sapıklık damgası vurmak da işimize nasıl geliyorsa o şekilde davranmanın diğer bir yolu oluyor.
Söylediğiniz şeyin bir gerçekliği yok. Amaç ister dikkati çekmek olsun isterse başka bir sey. Bu değişmez.Ensest deyince nasıl da rahatsız etmiş herkesi, herkes nasıl da savunmaya geçmiş. Sosyolojik araştırma yapılır bu forumda yeminle.
Ben ensesttir demedim, "neredeyse ensest sayılır" dedim. İşime öyle geldiği için değil; insanların dikkatini akraba evliliklerine konusuna çekmek, caydırıcı hale getirmek için bu yorumu yaptım. Bundan da beim çıkarım yok, ileride dünyaya gelebilecek birkaç engelli çocuğa engel olduysak ne mutlu!
Bazılarınız okuduğunu anlamamakta ısrarlı. Sanki sigara kanser yapmaz demişim gibi konuşuyorsunuz. Bana göre kuzen evliliği ensest gibidir diyorum. Birçok uzman da benim gibi düşünüyor. Kelime anlamı da çekirdek ailedeki evlilik değildir; aile içi evliliktir. Yani yakın aile bireylerinden ne anladığınıza göre değişir. Benim kuzenimle kardeşim arasında fark yok, öyle büyütüldük, dolayısıyla benim için ensest gibidir. Bitti. Daha fazla kendimi anlatmaya çalışmayacağım.Söylediğiniz şeyin bir gerçekliği yok. Amaç ister dikkati çekmek olsun isterse başka bir sey. Bu değişmez.
Helallll aynen katılıyorum.Nikah dusuyor, nikah dusuyor,
Ona bakarsaniz regl olmus 10 yaşında cocuga da nikah dusuyor, evlendirin kizlarinizi 50 lik heriflerle, karsi da cikmayin sakin cunku nikah dusuyor, siz daha mi iyi bileceksiniz?
İsinize gelince her sey kitaba gore, isinize gelmeyince ama sene 2019...
Cok sukur, babaya abiye nikah dusmeyecegi ozellikle belirtilmis de onlara niyeti bozmuyor bazilari, yoksa yasak degil diye...
Kardeştir bitti.Ben insanları anlamıyorum çiftlerin grup seks yapmasına ( bunun bir de ismi vardı ) tercih derler. Bu ve benzeri sapkinliklara tercih derler. Ama akraba evliliğine gelince " kuzen kardeştir"
Yok öyle bir sey. Kuzenin kardeş olsaydı amca oğlu, teyze kızı vs demezdin. Anamın oğlu, babamin kızı derdin.
Ne zaman saygı duymayı öğreneceksiniz?
Toplumun ahlakını bozan şeylere böyle tepki vermiyorsunuz. Hayır ölçütleriniz ne? Hangi kutsal kitap, hangi evrensel ahlak yasasi?
Kucen kaydeçtiy bitti!!! Bu nedir?
Yorma kendini.Bazılarınız okuduğunu anlamamakta ısrarlı. Sanki sigara kanser yapmaz demişim gibi konuşuyorsunuz. Bana göre kuzen evliliği ensest gibidir diyorum. Birçok uzman da benim gibi düşünüyor. Kelime anlamı da çekirdek ailedeki evlilik değildir; aile içi evliliktir. Yani yakın aile bireylerinden ne anladığınıza göre değişir. Benim kuzenimle kardeşim arasında fark yok, öyle büyütüldük, dolayısıyla benim için ensest gibidir. Bitti. Daha fazla kendimi anlatmaya çalışmayacağım.
Ben sizi alıntılamadım, dünde buna benzer bir konu olmuştu fikrimi yazdım, elbette savunmaya geçerim, ensestte yakında sayılmaz çünkü, akraba evliliğinin tıbben zararlarına dikkat cekmek isteyebilirsiniz bu konuda size destek de olurum ama bunu ensest yakıstırmasıyla yapmak yine söylüyorum çok cirkin, bunun benim nazarında tartışılacak hiçbir tarafı yok..Ensest deyince nasıl da rahatsız etmiş herkesi, herkes nasıl da savunmaya geçmiş. Sosyolojik araştırma yapılır bu forumda yeminle.
Ben ensesttir demedim, "neredeyse ensest sayılır" dedim. İşime öyle geldiği için değil; insanların dikkatini akraba evliliklerine konusuna çekmek, caydırıcı hale getirmek için bu yorumu yaptım. Bundan da beim çıkarım yok, ileride dünyaya gelebilecek birkaç engelli çocuğa engel olduysak ne mutlu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?