- 4 Haziran 2018
- 267
- 283
- 23
- Konu Sahibi SalakSacma
-
Günaydın benim bi kuzenim var erkek 5 yaş büyük benden arada sırada görüştüğüm biri. Çoğu zaman flörtöz tavırları vardır . İyi anlaşırız benim ailem ve onla birlikte tatile gitmişliğimiz bile vardır . Şuan şehir dışında iş için bu sabah bir mesaj attı . "Gerizekalı rüyamda senle sevgiliydik beni aldatıyodun nasıl sinirlendim " bende güldüm aldatıldığın için mi üstğn açık kalmış hala etkisindesin dedim . Oda " ama çok aşığım sana bana çok sadıktın nasıl yapar bunu diye düşünüp durdum deli oldum bi türlü uyanamadım " dedi bende rüya işte dedim aynen.. dedi bu şekilde anlatması beni biraz şüphelendirip düşündürdü sizce ben mi fesatım yani anlatış şeklinden dolayı şüpheye düştüm bide siz yorumlarmısınız ?
Ben konu sahibine değil burada yazılan yorumlara hitaben yazdım ve olan neyse onu söyledim, akraba evliliği kampanyası yapmıyorum yanlış olan bir yaftalamaya karşı çıkıyorum. O kadar çirkin zihniyetli şeyler yazılmış ki yaptığım yoruma karşı yok sen evlen yok akraba evliliğisin galiba. Tabii fırsattan istifade yazılan şeylerde var, yok dini alet eder böyleleri, madem öyle tüm kuralları uygulasınlar işlerine geleni değil ( ne ima etmeye çalışıyorsa artık) şöyle böyle, herkesi kendiniz gibi sanmayın boş yere, işlerine geleni uygular zaten böyle tipler diye vicdan rahatlatması yapıp çamur atmaya çalışmayın. Birincisi kuzenim benim kardeşim değil, sınırımı da ona göre çizerim. Siz geziyor olabilirsiniz lakin ben kuzenimle sarmaş dolaş felan gezmiyorum. Kardeşimle oturup kalkıp şakalaştığım gibi kuzenimle bu tavırlar içine girmem mesafeliyizdir. İkincisi akraba evliliğinden doğmuş değilim. Üçüncüsü kafanızda akraba evliliğini ensest diye nitelendirmeniz, kardeşiniz olmayan birini kardeş olarak görmeniz ne o kişiyi kardeş yapar ne de bu evlilikleri ensest yapar. Önerilmeyen evlilikler olmasıyla (iki eş arasındaki problemlerin akrabalık ilişkilerini kötü etkileyip yakın akrabalar arasında soğukluğa neden olabileceği, doğacak çocuklarda farklı sağlık problemleri görülebileceği gibi sebepler nedeniyle), ensest yaftası arasında çok büyük bir uçurum var. Daha fazla polemik zaman kaybıBirde bu kadar kin ve nefret dolu olmayın, tüketir insanı, erken yaşlanırsınız...
Ok.Helallll aynen katılıyorum.
Kardeştir bitti.
Dikkat ediyorum en başından beri size katılmayan ve fikirlerinizi eleştiren insanlara sürekli hakaretvari şekilde cumleler kuruyorsunuz. Bu tarz tavirlar aciz kalma belirtisidir.Bazılarınız okuduğunu anlamamakta ısrarlı. Sanki sigara kanser yapmaz demişim gibi konuşuyorsunuz. Bana göre kuzen evliliği ensest gibidir diyorum. Birçok uzman da benim gibi düşünüyor. Kelime anlamı da çekirdek ailedeki evlilik değildir; aile içi evliliktir. Yani yakın aile bireylerinden ne anladığınıza göre değişir. Benim kuzenimle kardeşim arasında fark yok, öyle büyütüldük, dolayısıyla benim için ensest gibidir. Bitti. Daha fazla kendimi anlatmaya çalışmayacağım.
Ayrıca bu olay bizim toplumuzda yaşanıyorken ve hukuken de bir engel yokken birçok insana böyle ağır bir ithamda bulunmak da çok itici.
Bu akraba evliligini savunanlarin çoğunun anasiyla babasi kuzen zaten, oyuzden toz kondurmuyorlar
Bunları konuşmayalım nedir ya? Ben sakıncalı olup olmamasına değinmedim bile. Kuzen kardeştir ve ensest ilişkidir diyenlerin söylediklerinin bir hakikati olmadığını belirttim. Lütfen konuşulanlar üzerinden devam edelim. Hayal dünyanız üzerinden değil.Bizde yasak olmaması normal olduğu anlamına gelmiyor. Dünyanın doğru-yanlış belirleme makamı biz değiliz sonuçta. Neyse ki değiliz...
Akraba evliliğinin yasak olduğu ve hatta "suç" sayıldığı pek çok ülke var. Yasalarını bilimsel gerçeklere göre toplum sağlığı yararına düzenleyen ülkeler bunlar.
Ama biz bunları hiç konuşmayalım ki kuzeniyle evlenenler rencide olmasın
Siz de akraba evliliğinden doğdunuz galiba
Kuzen kardeş gibi, yok kuzenle evlilik vs enseste girer yazanlar olmuş yani pessss. Kuzenin yabancı bir erkekten farkı yoktur İslam a göre, o sizin kardeşiniz değildir, evlenilebilir.
hukuğu geçtim dini yöndende engel yok.Bunları konuşmayalım nedir ya? Ben sakıncalı olup olmamasına değinmedim bile. Kuzen kardeştir ve ensest ilişkidir diyenlerin söylediklerinin bir hakikati olmadığını belirttim. Lütfen konuşulanlar üzerinden devam edelim. Hayal dünyanız üzerinden değil.
Turkiye'de hukuki olarak bir engel yok. Diğer ülkeler neden ölçüt onu anlamıyorum. Bir de sanki bütün ülkelerde yasakmış gibi konuşulmuş. Garip yahu. Her şeyi kendi istediğiniz gibi anlıyoruz ve anlatıyoruz.
Bende çok kötü bir cevap verebilirdim kuzene hiç hoş karşılaşmam böyle şeyleriburda herkes normal gibi yorum yapmış ben böyle yapamıcam. bizde kuzen=kardeş demek. ağzının payını çoktan vermiştim. bir daha da görüşmezdim. böyle bir rüya görsem bile utanır anlatmam bile. öyle şey mi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?