- Konu Sahibi reyhan 2004
-
Aynı durumda ben olsam isterse eğlence olsun kayınvalidemi vs. götürürüm. Arabamız varken kim olursa olsun ailelerimizin otobüsle rezil olmasını istemem.Eşiniz onları düğüne götürdü, orada bekledi sonra da geri mi getirdi? Veya önce onları aldı, götürdü, sonra eve geldi veya bir yerde oyalandı sonra gidip onları aldı, evlerine götürdü, sonra kendi evine geldi. Çok yorucu değil mi? Sağlık vs de söz konusu değil. Muhtemelen evet dedi sonra da gözünde büyüdü.
Madem eğlenecekler, kendileri gidip, gelebilirler. Bunu siz de düşünebilirdiniz. Taksiyle gidilebilen bir yer, eşim onların eğlencesi için bir oraya bir buraya gitmesin diyebilirdiniz. Bu açıdan siz hatalısınız. Baştan evet dediği için de o hatalı.
Araba kullanmayı ögrenin minnet etmeyin.Arkadaşlar kızkardeşimle yakın oturuyoruz. Arkadaşının düğünü vardı. Annemle annesi de tanıştıkları için annem de düğüne davetliydi.
Annemler ilçede oturuyorlar. Sabah küçük kardeşimle otobüsle yakınımda oturan kardeşime geldiler. Akşamda düğüne gidecekler. İşte otobüsle gider taksiyle döneriz dediler. Ben de eşime sordum gece vakti rezil olmasınlar sen götürüp getirir misin diye.Tabi götürürüm dedi.
Neyse durup durup bana soru soruyor baban niye götürmüyor ( babamın arabası bozuldu)
Baban abinin arabasıyla getirseymiş annemleri ( Bağ bahçe işleri var çalışıyor)
Kardeşinin arkadaşıymış annenin ne işi var( kızın annesi annemleri de davet etmiş, tanışıklıkları var çünkü)
parantez içlerindeki cevapları verdim sakin sakin.
En son lüzumsuz bir soru daha sorunca götürmek istemiyorsan arayım otobüsle gitsinler dedim. Köpürdü tabi ne alakası var bilmem ne. Tartıştık bayaa.
Yarım saat sonra niye dolapta soğuk su yok diye esti gürledi. Ben de Ona verdim veriştirdim ama çok canım sıkıldı.
Çarptı kapıyı gitti. Annemleri düğüne götürüp getirmiş ama hsla eve gelmedi beyefendi.
Bence bende hata yok. O da kendinde hata görmezBilmiyorum ne yapmalı. Bana bir fikir verin
Kesinlikle. Bu durumda ben olsam kv vesaire seve seve götürür getiririm. Eşimde bunu yüksünmez. gecenin bir yarıları uykusuz kalıp havaalanına filan bırakmışlığı vardır. Lafınıda etmez. Ama sorularına sinirlendim götürmeyeceksen götürme dedim ona kızdı.
Ben de böyle düşündüm. On yıldır ehliyetim var arabaya cesaret edemiyorum. Ama bu olay bana ders olduAraba kullanmayı ögrenin minnet etmeyin.
Götürmek istemiyorum deseydi en başta kimse ite kaka zorla direksiyon başına oturmayacaktı onu. Bu kadar kapris fazla. Haklısın bence.
Zaten annemlere eşimin bırakacağını söyleyince ne gerek var kızım biz giderdik dedi ama benim içime sinmezBen kimseye minnet etmem. Arabayla gidemeyeceğim bir yerde, param varsa taksi, yoksa toplu taşıma. Kardeşime bile kendimi bir yere bıraktırmadım. Eşime bile bıraktırmadım. En fazla yolunun üzerindeki yakın toplu taşımada indim, araçsızsam. Kasaba minnet edeceğime keser, çükümü yerim.
Ehliyetim var süremiyorum ama bu ders oldu banaHata sizde açıkçası, madem arabanız var, ehliyetiniz yoksa alacaksınız. Arabayı ihtiyaç halinde kendiniz kullanıp istediğiniz yere gideceksiniz. Bu durumun bir üst versiyonu da oğlum/ damadım götürsün oluyor. Milletin suratını çekmek zorunda kalmazsınız.
Geldi. Ben konuşmadım kendi annenlerin selamı var deyince mecbur konuştum o zaman.O zaman siz biraz alınganlık yapmışsınız, madem eşinizi biliyorsunuz sormasına neden takıldınız o kadar. Bence gelince hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya devam edin, barışın gitsinbiz genelde böyle olaylardan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranırız
Hiç işim olmaz. Bırakmak isteyene bile asla izin vermem. Dik durun tenezül etmeyin.Zaten annemlere eşimin bırakacağını söyleyince ne gerek var kızım biz giderdik dedi ama benim içime sinmez
Direksiyonumu geliştirene kadar mecbur böyle. Ama arabayı iyi kullanayım dediğiniz gibi hiç tenezzül etmem.Hiç işim olmaz. Bırakmak isteyene bile asla izin vermem. Dik durun tenezül etmeyin.
Aynı durumda ben olsam isterse eğlence olsun kayınvalidemi vs. götürürüm. Arabamız varken kim olursa olsun ailelerimizin otobüsle rezil olmasını istemem.
Evet götürmüş onlar düğündeyken oyalanmış sonra da alıp eve getirmiş. Yeni de geldi eve. Tripli şimdi.
Ayda yılda bir olan şeyler bunlar. O yüzden insan zamanından feragat edebilir.Dediğim gibi annemler kendimiz gider geliriz dedi ama evladı olarak benim gönlüm razı olmadı. Neyse sonuçta götürdü getirdi adam sağolsun yinede. Onlar düğündeyken de havuza gitmiş. Zamanını değerlendirmiş yani.Çok enteresan bir düşünce. Eşinizin bir hayatı yok mu? Niye Cumartesi akşamını eşinin ailesi düğünde eğlenirken sağda solda oyalanarak geçirmek zorunda kalsın? Ben olsam ne çocuğumun, ne gelinimin, ne damadımın böyle bir şey yapmasını istemem. Yapmak isteseler karşı çıkarım. “Taksiyle gidip, dönerim. Sen özel şöför müsün? Bir hayatın yok mu evladım? Ne diye ben düğünde oynarken beni bekleyeceksin? Git eşinle film izleyin, arkadaşlarınızla program yapın, kendi programınızı yapın. Zaten sen beni beklerken ben rahat edemem” derim.
Çok enteresan bir düşünce. Eşinizin bir hayatı yok mu? Niye Cumartesi akşamını eşinin ailesi düğünde eğlenirken sağda solda oyalanarak geçirmek zorunda kalsın? Ben olsam ne çocuğumun, ne gelinimin, ne damadımın böyle bir şey yapmasını istemem. Yapmak isteseler karşı çıkarım. “Taksiyle gidip, dönerim. Sen özel şöför müsün? Bir hayatın yok mu evladım? Ne diye ben düğünde oynarken beni bekleyeceksin? Git eşinle film izleyin, arkadaşlarınızla program yapın, kendi programınızı yapın. Zaten sen beni beklerken ben rahat edemem” derim.
Ne abartmışsınız sanki haftalık rutin programdan bahseder gibi, insan bırakın kayınvalidesini komşusunu bile bırakır geç bir saatte rica edilirse. Kırk yılın başı ne sanki.
Niyetim öyleydi zaten ama çocuklar hastaydı. uyudu kaldılar. Birde böyle tartıştışınca gitmek istemedim.Benim anlamadığım siz niye eşinizle gitmediniz?
Yani anneleri düğüne bırakıp eşinle gezmek vs aktivitenizi yapıp onları tekrar alabilirdiniz
Adam tek başına kalmak istememiş olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?