• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi ne istedigimi bilmiyorum?

18 yildir yontamadim. Artik hic yontulmaz gibi geliyor. Kendimi cok yalniz hissediyorum. Daha beraber alisverise gitme sayimiz 18 yilda 18 degildir. Hep evde olsa az calissa böyle olmaz diyordum ama artik iyice alismis o sadece isini yapiyor gerisinide ben. Alisveris, veli toplantilari, cocuklarin problemleri, dükkanin kagitlari, dükkanin alisverisi, tatil programi hersey bana ait istedigimde ona vok geliyor.
Ben zaten 27 yaşındayım o yüzden 18 yıllık evlilik için ne yapılır inanki bilmiyorum.
Sadece örnek vereyim. Babam çok yoğun çalışırdı senin yaptığın her şeyi annem yapardı bizim evde de. Hatta yeni evimizi annem yaptırmıştı ustalara o kadar çalışıyordu babam. Emekli olduğunda da eskisi gibi hiç bişeye elini sürmedi öyle annemle gezeyim tozayım demedi. Annem bir iki söyledi baktı olmuyor. Seninle uğraşamam deyip kendi kendine plan yapmaya başladı. Ben şu arkadaşımlayım şuraya gidicem akşam çay içmeye çıkıcaz gibi baktı yalnız kalıyo sen bugün gitmesen biz birlikte gitsek demeye başladı. Bi kaç kere çıkınca da hoşuna gitti şimdi her yere birlikte giderler.
Belki haftasonu planında kocana çok bağlı olmasan çocuklar sende kalsın ben arkadaşlarımla çıkıcam ya da annemle alışverişe gidicez gibi planlar yapsan kıskanır bence dolaşmanı gelmek ister :)

Siz bir rutine alışmış ve alistirmissiniz. Şuanda dan diye rahatindan olacak. Biraz zor. Ama pes etmeyin tek derdiniz bu olsun. Sizin bence sosyallige ihtiyacınız var. Eşiniz olmasada başka vakit geçirecek aktiviteler bulabilirsiniz. Hayat monotonluğundan skılmışsınız.siz birşeyler bulun oyalanmak ve mutlu olmak için göreceksiniz eşiniz bir zaman sonra size ayak uyduracak
Aynen ben onu kafasi rahat olsun diye böyle alustirdim yoksa ilk evlendigimizde baska iste calisirken böyle degildi. Ben zannettim eve fönünce yine eskisi gibi olur ama olmayacak cok alismis ben elinin altinda olcam ama talepkar olmamaliyim. O ne verirse kabul etmeliyim.Bir senedir dans kursuna gidecegiz diye bekliyorum, kendim yazilacagim yarin bakalim ne yapacak.

Ben zaten 27 yaşındayım o yüzden 18 yıllık evlilik için ne yapılır inanki bilmiyorum.
Sadece örnek vereyim. Babam çok yoğun çalışırdı senin yaptığın her şeyi annem yapardı bizim evde de. Hatta yeni evimizi annem yaptırmıştı ustalara o kadar çalışıyordu babam. Emekli olduğunda da eskisi gibi hiç bişeye elini sürmedi öyle annemle gezeyim tozayım demedi. Annem bir iki söyledi baktı olmuyor. Seninle uğraşamam deyip kendi kendine plan yapmaya başladı. Ben şu arkadaşımlayım şuraya gidicem akşam çay içmeye çıkıcaz gibi baktı yalnız kalıyo sen bugün gitmesen biz birlikte gitsek demeye başladı. Bi kaç kere çıkınca da hoşuna gitti şimdi her yere birlikte giderler.
Belki haftasonu planında kocana çok bağlı olmasan çocuklar sende kalsın ben arkadaşlarımla çıkıcam ya da annemle alışverişe gidicez gibi planlar yapsan kıskanır bence dolaşmanı gelmek ister :)
Tesekkürler bende birde öyle deneyeyim diyorum ama degisik bir esim var bu sefer ida bana inat basklariyla planlar yapabilir. Ama yinede deneyecegim. Sagolun

Aynen ben onu kafasi rahat olsun diye böyle alustirdim yoksa ilk evlendigimizde baska iste calisirken böyle degildi. Ben zannettim eve fönünce yine eskisi gibi olur ama olmayacak cok alismis ben elinin altinda olcam ama talepkar olmamaliyim. O ne verirse kabul etmeliyim.Bir senedir dans kursuna gidecegiz diye bekliyorum, kendim yazilacagim yarin bakalim ne yapacak.
Kaç yasindasiniz. Harika bir umidiniz var. Siz lütfen hayallerinizden vazgeçmeyin, neyle mutluysaniz öyle yaşayın. Sizinle vakit geçirmek için başkaları yalvarsın. Bu hep böyle olmuştur.

Eşiniz aslan burcumu:KK35: sorgusuna cevap verin ama sizi pes ettirmesin. İnanın insanın kendisiyle vakit geçirmesi kadar güzel bir terapi yok. Yanlız yürüyüş yapmak, müzik ve çiçekler resim atölyesine giden ve yağlı boya tablolarıyla övünen 70 yaşında teyze tanıdım. O gözlerindeki mutluluğu tarif edemem. İnanın hayat çok güzel ve adamlara zincirli değil bizim mutluluğumuz. Siz mutlu olmak için onun yanınızda olmasına bakmayın. Zaten size ayak uydurur zamanla.
Aynen hayat cok güzel ve bende onu beklemelimiyim onu sorguluyorum zaten. Ben hayati dolu dolu yasamak icin onun emekliligini beklerken onun artik kendine odakli olmasi bana gelecegimizi sorgulatiyor. Yoksa ben kendimle cok mutlu olabilirim. Hic kimseleride begenmedigi icin kimselerlede görüsmüyoruz. Sadece sunu anladim ki ben kocali ama yinede tek basimayim.

Kaç yasindasiniz. Harika bir umidiniz var. Siz lütfen hayallerinizden vazgeçmeyin, neyle mutluysaniz öyle yaşayın. Sizinle vakit geçirmek için başkaları yalvarsın. Bu hep böyle olmuştur.
44 yasindayim. Kitap okumayi severim. Ayda birgün belediyede kücük cocuklara gönüllü kitap okuyorum. Onuda istememisti umursamadim. Alman ve Türk pek cok arkadasim var. Ben onu beklemekten yorulmusum hayattan degil. Bugün bunu anladim

Yanlış anlamadıysam 18 senelik evlisiniz. Bu saatten sonra ne yontulur ne düzelir. Sizde alışmaya bakın artık, kendinizi doldurup yiyip bitirmeyin.

Aynen hayat cok güzel ve bende onu beklemelimiyim onu sorguluyorum zaten. Ben hayati dolu dolu yasamak icin onun emekliligini beklerken onun artik kendine odakli olmasi bana gelecegimizi sorgulatiyor. Yoksa ben kendimle cok mutlu olabilirim. Hic kimseleride begenmedigi icin kimselerlede görüsmüyoruz. Sadece sunu anladim ki ben kocali ama yinede tek basimayim.
İnanın hiçbir evlilik dört dörtlük değil. Ve bazı anlar her halime şükrediyorum. Bizim için sağlık önemli olmalı ,kendi mutluluğumuz ve çocuklarımızın sağlığı. Biz mutluysak etrafımızda yayıyoruz ve çekiyoruz kendimize. Siz esinize bakmadan mutluluğun tadını çıkarın o zamanla size yaklaşacak vakit geçirmek için. Aynı şeyleri bende yasadim.) Şimdi kahve yudumunu dahi yanımda içmeye bakar ve eğer onsuz iyi vakit geciriyorsam küser hemen birlikte vakit geçirmek ister. Bende beklenti içindeydim sürekli,öyle olunca ters tepti .nezamanki kendime iç Dünyama döndüm işte ozaman yanımda bitti:KK60:

Yanlış anlamadıysam 18 senelik evlisiniz. Bu saatten sonra ne yontulur ne düzelir. Sizde alışmaya bakın artık, kendinizi doldurup yiyip bitirmeyin.
Evet 18 yillik evliyiz ilk evlendigimizde farkliydi. Tekrar o adam olmazsa, herkes kendi hayatini yasayacaksa, evliligin ne anlami var?

44 yasindayim. Kitap okumayi severim. Ayda birgün belediyede kücük cocuklara gönüllü kitap okuyorum. Onuda istememisti umursamadim. Alman ve Türk pek cok arkadasim var. Ben onu beklemekten yorulmusum hayattan degil. Bugün bunu anladim
Sorun sizde değil, bu kişinin anne baba diyaloguda yok. Yani örnek olacak kimsede yok. Siz bunda kendinize pay çıkarmayın inanın insanın küçüklükten görmediği şeyleri evliliginde yapması çok zor .siz beklentisiz bir yaşam sürün esinize karsi inanın o size zamanla ayak uydurur

Bence adamlar baştan nasıl alistirilirsa öyle gidiyor. Eğer baştan acimayip bana vakit ayiracaksin gideceğiz gezeceğiz otur konuşacağız deseydiniz şuan normal gelirdi .Adamlar böyle kadın istemedikce onların aklına gelmiyor. İstemeyi bırakın ısrar edin. Ama kavgaya değil. Pes etmeden direnince sizin karariniza saygı duyup oda ayak uyduracak .eskiler iki kaşığı varsa birini kırın boşuna dememişler.
Yok yok inanin hep istedim ama böyle görev gibi götürecekse gerek yok zaten.

Haklısınız haklı olmaya da o bunu tam anlamamış olabilir erkek kafası düz mantık dışarı çıkmak istedi çıktık hâlâ söyleniyor diye düşünmüştür. Sizin için bir şey yaptığında küçük de olsa ya da istediğiniz şekilde olmasa bile mutlu olun ve ona yansıtın teşekkür edin. Bir dahakine erken çıkalım seninle daha fazla vakit geçirmek istiyorum falan diyin. Bence işe yarayacaktır.

Sorun sizde değil, bu kişinin anne baba diyaloguda yok. Yani örnek olacak kimsede yok. Siz bunda kendinize pay çıkarmayın inanın insanın küçüklükten görmediği şeyleri evliliginde yapması çok zor .siz beklentisiz bir yaşam sürün esinize karsi inanın o size zamanla ayak uydurur
Iyide o zaman evli kalmanin anlami varmi? Esimde baska bir iste calisirken böyle degildi ama simdi cok alisti. Gecenlerde dükkana bir adam geldi, bu isi ne kadardir yapiyorsunuz diye sormus oda 15 yildir diye cevap vermis. Adam evlimisin diye sormus evet diyince yengenin kiymetini bil, ben bu isi 3 yil yaptim benim hanim ben öylede yalnizim böylede dedi birakip gitti demis. Bana bunu anlatiyor ama bos gününde tik yok!!!!

Back
X