- 3 Ekim 2007
- 14.691
- 36.935
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Merhaba kızlar
Sorum şu haftasonu başka bir ilden misafirim var. Misafirimi de bir arkadaşı bırakacak yan ilimizde bir yere gidiyorlarmış yol üstü diye. Misafirim beni aradı sordu beni bıraktıklarında çay teklif edebilir miyim yada ihtiyaç için mola verseler müsait olur musunuz eşine de bi sorar mısın dedi. Bende tamam bi sorayım dedim. Gittim sordun eşim “hayır tanımadığım insanın evimde işi yok misafire de müsait değiliz yukarı teklif etmesin de” gibi bi cevapla karşılaştım. Çok sinirlendim hiç bişey söylemedim misafirime ben bu şekilde söyleyemem ayıp. Ki varsayım üzerinden konuşuluyor gelmeye de bilirler ama teklif etmek kapıya kadar gelen insana adettendir benim bildiğim. Arada kaldım Eşime öfkelenmekte haklı mıyım yoksa haksız mıyım? Ve misafirime ne demeliyim ?
Edit: yanlış anlaşıldım sanırım misafirim yakın bir akrabam o gelecek eşime sordum onda sorun yok gelsin dedi sadece bırakacak kişilerin yukarı gelmesini istemiyor.
Zaten bende sizinle aynı fikirdeyim. Eşim böyle çözüm bulamadım dünden beri gelirlerse de yapacak birşey yok tanrı misafiri. Ama ben eşimin bu hareketinden ve beni bu kadar strese sokmasından dolayı zaten bir kimse gelmek istediğinde kabul etmeyeceğimAlt tarafı bir çay verilecek, sözde misafirperver bir toplumduk. Ki ben hiç misafir sevmem, çağırmam ama biri kapıya gelirse de bir bardak çay veririm. Siz zaten akrabanızı çağırmışsınız, bu kişiler akrabanızın yakını ki arabayla bırakıyorlar, yoldan gelen insanları sizin teklifsiz çağırmanız lazım. Ki akrabanız çoktan ayıp olabileceğini düşünüp size söylemiş bir çay ikram edin diye. Kendinizi o insanların yerine koyun, bir tanıdığınızı arabanıza aldınız, yol geldiniz, yolunuzdan şaşıp tam ineceği yere indirdiniz, bu durumda bir soluklanmak için içeri davet beklemez misiniz? Akrabanız kendi evi olsa direkt çağıracak, sizinkisi diye sormuş size. Akrabaya da ayıp olur, benim tanıdıklarımı eve sığdıramadılar diye düşünür. Siz keşke sormasaydınız ve direkt haber verseydiniz bir yukarı çay içmeye çıkacaklar diye. Şu dakikadan sonra eşinizin eve gelecek tüm tanıdıkları için sorun çıkartsanız yeridir.
Sokaktan geçen biri değil yalnız bahsedilen. Olayı farklı yorumluyorsunuz. Akrabam diyorum ama 1.dereceden yakınım. Yani onun tanıdığı kimseden bize zarar gelmedi bu zamana kadar. Yatılı da değil on beş dk çay molası bu kadar sorun olmamalı. tabi fikirler farklı olabilir saygı duyuyorumGitsin bir yerde çay icirsin. BBende istemem. 2 çocuğum var asla tanımadığın birisini evime almıyorum. Kimse kusura bakmasin.
Ben istemezdim. Misafirin misafir çağırma fikrini bastan istemezdimSokaktan geçen biri değil yalnız bahsedilen. Olayı farklı yorumluyorsunuz. Akrabam diyorum ama 1.dereceden yakınım. Yani onun tanıdığı kimseden bize zarar gelmedi bu zamana kadar. Yatılı da değil on beş dk çay molası bu kadar sorun olmamalı. tabi fikirler farklı olabilir saygı duyuyorum
Ev ortak olduğu sürece ortak kararlar verilmeli diye düşünüyorum. Onun ailesi geleceğinde de bana sorulmalı müsait miyim değil miyim diye. Ben böyle düşünüyorumYakın akrabanızın bile gelip gelemeyecegıni esinize sormuşsunuz, o okey demıs kabul etmıssiniz. Ne uzucu
Kendi hayatınızla misafirinizle ilgili kararınızı Insallah Bıgun kendiniz verirsiniz
Nickimden eşime suleyman kendime de hürrem muamelesi yaptığımı nasıl çıkarıyorsunuz allah aşkına?Siz eşinize sultan Süleyman kendinize de Hürrem muamelesi yaparsanız bu tavırlarla çok karşılaşırsınız.
Egomla bir alakası yoktu,o an okudum ve eşiniz hakkında tam da bunu hissettim ve de yazdım. Süleyman ile Hürrem değil süleymanın Hürremi olduğu için düşünmüş olabilirim. Bir de şöyle diyeyim o zaman aynı durum başıma gelse eşimi durumdan haberdar ederim, izin almam. O ev benim de evim çünkü ve spontane gelişecek bir olay bu da. sokaktan geçen adamı davet etmiyorum, akrabamı bana getirecek insanları yarım saat evimde ağırlayacağım. Bunu hiç tanımadığımız insanlar bile yapar bazen. Yani bu konuda izin alacağım merci eşim değil. Çok da basit bir düşünce değil yani.Nickimden eşime suleyman kendime de hürrem muamelesi yaptığımı nasıl çıkarıyorsunuz allah aşkına?
Ben onların aşkını beğendiğim için böyle yazdım. Ama sizin basit düşünceleriniz hemen eşimi onun yerine koyduğumu düşündürüyor.
Laf soktunuz aferin. Egonuzu tatmin ettiyseniz ne mutlu size.
Şimdi güle güle
Haber vermeyle izin alma aynı seyler degil.Ev ortak olduğu sürece ortak kararlar verilmeli diye düşünüyorum. Onun ailesi geleceğinde de bana sorulmalı müsait miyim değil miyim diye. Ben böyle düşünüyorum
Bu benimde dikkatimi cekmistiEgomla bir alakası yoktu,o an okudum ve eşiniz hakkında tam da bunu hissettim ve de yazdım. Süleyman ile Hürrem değil süleymanın Hürremi olduğu için düşünmüş olabilirim. Bir de şöyle diyeyim o zaman aynı durum başıma gelse eşimi durumdan haberdar ederim, izin almam. O ev benim de evim çünkü ve spontane gelişecek bir olay bu da. sokaktan geçen adamı davet etmiyorum, akrabamı bana getirecek insanları yarım saat evimde ağırlayacağım. Bunu hiç tanımadığımız insanlar bile yapar bazen. Yani bu konuda izin alacağım merci eşim değil. Çok da basit bir düşünce değil yani.
Size de güle güle
Hay allah takılacak başka bişey bulamadınız da nickime mi takıldınız?Bu benimde dikkatimi cekmisti
Adama adeta sultan Suleyman gibi davranmis ama, malesef kendisi Hurrem degil.
Belki mahidevran olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?