Ben ne diyeyim bu hadsiz insanlara

Valla ben söylenenleri kulak ardı etmeyi öğrendim, sana da tavsiye ederim. He deyip geçmek var ya büyük konfor, fevkalade

Aldığımız para da 3 kuruşluk memur maaşı. Gerçekten çok kazansak neler diyeceklerdi acaba
Ben de öğretmenim ve çevremde böyle konuşan akrabalarım mevcuttu yukarda yazdığım cevabı verince ay canım tabii hak ettin alacaksın tabii muhabbetine döndü cevapları sonra da sesleri bi daha çıkamadı fjfjdj

Ya ben sizi çok iyi anladım. Kamuda çalışıyorum. Öğretmen değilim. Maaşım biraz daha iyi. Eşim de çalışıyor durumumuz fena değil evimizi arabamızı aldık kendimiz, alabildik.
Ama insanların yaklaşımları o kadar saçma ve hadsiz ki. İki maaşlısınız, ooo zam geldi iyisiniz tavırları
7-8 yıl önce yeni evliydim ve malesef salaktim biraz heralde. Eltimle hayatın zorluğundan konuşuyorduk.O dönem hem ev, hem araba kredisi, hem kira, hem de ufak tefek eşya borçlarımız vardı. Çok giderimiz var diye yakınmıştım. O da bana şükret bizim o kadar gelirimiz bile yok falan demişti. Evlendiğinde çok büyük kısmını kayinpederimi karşılayarak alınan evde oturuyordu kendisi.
E güzel kizkardeşim, sen 22-23 yaşında evlenirken ben üniversitede hiç de kolay olmayan bir tedrisattan geçiyordum; sen evlenince hemen işini bırakırken ben eşimle ayrı yaşamayı bile göze almıştım çalışmak için; sen evlenir evlenmez çocuklar yapıp onlara sürekli pasta börek pişirirken ben borçların bitimi, çocuğumun doğumundan sonra alınacak ücretsiz izindeki geçim hesapliyordum. Çocuğum aylarca karanlıkta kreşe gitti karanlıkta kresten döndü. Sen evde yatıyordun çocuğunla mis gibi.
Ben elbette Allaha şükrederim bu günkü durumun için. Ama bana gökten zembille inmedi bunlar, ben emek verdim /eşim emek verdi hatta çocuğum bile emek verdi ve Allah da bize nasip etti.
Sanırsın çift maaş alanlara maaşın biri havadan geliyor.
Sadece o değil iş yerindeki erkek ve eşi çalışmayan mesai arkadaşlarımızın bazıları bile bizlere havadan para veriliyor gibi bir tavır içindeler, birebir ayni saatlerde yan yana calişmamiza rağmen. Benim sülalede memur yok gibi bir şey. Kendim memur olunca memurları tanıdım ve kusura bakmayın arkadaşlarım ama bu kadar cimri ve birbirinin parasının hesabını yapan başka bir kütle görmedim.
Ha bu arada memurluğu da statü görenin aklına ve vizyonuna şaşarım. Hem maddi hem manevi olarak lise ve üniversite arkadaşlarıma göre çok da tırt kalıyor benim işim. Bu işi yapmak da benim ayıbım ya da kısmetim diyelim.

Sustuğunuz için şişiyorsunuz, iki tane laf soksanız bi cıngar çıksa herkes içini dökse nasıl rahatlarsınız.
Haklısınız ama onlar salonda konuşuyorlardı görüntülü. Ben onlarla asla görüntülü konuşmam zamanlı zamansız ararlar aslında bı da bi tür taviz ama neyse başka topic konusu.. ben çocuk odasından gelip bit koşu cevap vermek istemedim. Yüzyüze konuşurum diye düşündüm ama iyi mi yaptım bilemedim

Yüz yüze gerekli değil, fırsat bulduğunuz an salın kobrayı, biriktirirseniz alakasız yerde patlarsınız, iyi olmaz o.

Efsane yorum

Bu düşüncedeki hadsiz ve patavatsız insanları kırmadan çeneleri kesilmiyor. Ama kişiler yakının olunca da zor oluyor işte. Eş ailesi gibi. Duymamazlıktan gelin. Hiç oralı olmayın. Tepki alamadıklarını fark ederlerse bir süre sonra susarlar diye düşünüyorum , inanıyorum en azından.

Yok bu taktik onlarda işe yaramıyor hiç vazgeçmiyorlar her zam dönemi bu muhabbet

Yok bu taktik onlarda işe yaramıyor hiç vazgeçmiyorlar her zam dönemi bu muhabbet
Bunlar patavatsızlığın alfası falan mı acaba ? Allahalla. Duymamazlıktan gel dediğim gibi ya da tepen çok atarsa cırlayıver rahatlarsın.

Öğretmenseniz eğer daha bir de ooo üç ay tatiliniz var çok iyisiniz laflarını da duyuyor olmalısınız. Üstte bir arkadaş yazmış hiç umursamayın söyledikleri şeyler sağ kulağınızdan girsin sol kulağınızdan çıksın

bu kişilerin şahsen anne baba olması çok acı..
İnsan sevinir azcık, bana muhtaç değil, iyi kazanıyor, torunlarım iyi şartlarda büyüyecek, yokluk görmeyecek diye.
Yazık günah ya insanlar o mevkilere kolay gelmiyor.
Gerçekten 1 gün işe girip çalışmamış insanlar, kazançlarımızı bizden güzel sorguluyorlar.
Bugün her yer ofis, ve klasik servis elemanı (çay kahve yemek servis) asgari 18k maaş alacak. Girip çalışsınlar bir zahmet.
Hiç taviz vermeyin, özellikle hakkınız olan konularda net olun.
Gerekirse çocuklarımın hesabına atarım, eşimde çalışmıyorum saysın. boynuma madalya takmayacaklar ya :)

haklısın, senin durumunda kızları olsaydı ona hak göreceklerdi ama, o emek vermiş olacaktı. hiç dillenmeyecekti bile.
Sana söz söyleme hakkı düşecek miydi acaba

Ay inadına 'yoo tv de az bile söylüyolar biz iki katını kazanıyoruz' diyesi geliyor insanın nispetine.

Ben de sal kobrayi gitsin diyenlerdenim, sizin evde 3 kisi calismiyor mu, kendi isiniz degil mi ac misiniz nesiniz derim acik acik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…