- Konu Sahibi Kndihalinde
-
ya kesin artik saygisizligi bos bos konusuyorsunuz sizdeki tamamen cahil cesareti. karsiniza bir sey bilen insan cikinca nasil kiviracaginizi sasiriyorsunuz oradan buradan laf kalabaligi yapiyorsunuz. karsinizda en az sizin kadar zeki biri var ben sizin mesajlarinizin hepsini dogru anladim, bombos konusuyorsunuz.
ben sinirlenmek icin sizden izin almiyorum, siz de sacmalamak icin benden izin almadiniz. ben genel olarak sizden hicbir seyin iznini almiyorum, nereye ne yazacagima da ben karar veriyorum. siz sacmalamakta israr ederseniz ben de banlanana kadar her mesajiniza sak sak cevap verecegim.
Niye bir yerden mi çıkardınız, ifşalandım mısiz kesin bir yerde yönetici olarak çalışıyorsunuz saygılar :)
ne güzel yazmışsın hepsine imzamı atarım.burada üyenin biri tıpçılara aman sanki Ankara İstanbuldan mı mezun oldun onun dışında ki tıp fakültelerinden mezuna dr bile demem demişti.hadsizlik de üstümüze yok.ben hastane de eğitimli görgülü bir tıbbi sekreter olursa daha memnun oluyorum .apartman görevlimle de 2 çift laf edilebiliyorsa bir dünya görüşü bilgisi varsa daha iyi değil mi?neden meslekleri eğitimleri hangi şehirde hangi okulda okuduğunu bu kadar inceliyoruz ki karşılaştırıyoruz ki.zaten boğaziçi mezunuyla sivas mezununun özel sektörde geleceği yer bambaşka rakip bile değiller ki.hepsine de yer var iş hayatındaBenim anlamadığım insanın çalışmak istemesi için, iş bulmadığı için üzülmesi için illaki dereceyle üni kazanıp, birincilikle bitirmesi mi gerekiyor?
Konusahibi nin okuduğu bölüm için üni bölümü açılması onun suçumu? İş başvurusu yaptığı zaman lise mezunu olsaydın dahami iyi demişler? Alacağı maaş asgari ücret onada okumasaydın git bidaha oku haha hihi diye dalga geçilmiş. Konusahibinin torpili olsaydı şuan hastanede müdürdü bunu hepimiz biliyoruz, ozaman kimse niye 2 yıllık okudun demiyor. Hadi diyelim konusahibi 4 yıllık çok gözde bir ünin çok iyi bir bölümünü bitirseydi sanki ona bütün kapılar açıkmı olacaktı??
Yok ben 5 bölüm bitirdim falan, ne alaka? Bölüm sayısımı önemli? 4 tane okumuşsun ama bir işe yaramamış mı diyelim? Şahsen 4 üni bitirmiş birini işi almam, ne maymun iştahlısın birşeye karar verememişsin bu yaşa gelmişsin bir baltaya sap olamamışsın derim.
Ben 1 bölüm okudum, mezun olduğum günden beride çalışıyorum. Torpilimde yok. Demekki 1 bölümde yetebiliyormuş.
Burda işsiz olup eşinden boşanmak isteyene hemen işe gir deniyor, ama iş bulamayiyorum diye üzülen birine sen bi dur ya sana gelene kadar kimler iş bulamiyor deniyor. Lise mezuna kasiyerlik yap deniyor, sen 2 yıllık mezunsun git kasiyerlik yap deniyor, 4 yıl okumuşsun ama bölümün bir işe yaramiyor git kasiyerlii yap deniyor, yakinda mesleğinden şikayetçi olan dr.larada zaten vasat bir üni de okumuşsun git kasiyerlik yap dencek.
Lafa gelince kadın çalışmalı, üretime katılmalı kocasının eline bakmamalı.ne güzel yazmışsın hepsine imzamı atarım.burada üyenin biri tıpçılara aman sanki Ankara İstanbuldan mı mezun oldun onun dışında ki tıp fakültelerinden mezuna dr bile demem demişti.hadsizlik de üstümüze yok.ben hastane de eğitimli görgülü bir tıbbi sekreter olursa daha memnun oluyorum .apartman görevlimle de 2 çift laf edilebiliyorsa bir dünya görüşü b,lgisi varsa daha iyi değil mi?neden meslekleri eğitimleri hangi şehirde hangi okulda okuduğunu bu kadar inceliyoruz ki karşılaştırıyoruz ki.zaten boğaziçi mezunuyla sivas mezununun özel sektörde geleceği yer bambaşka rakip bile değiller ki.hepsine de yer var iş hayatında
Bu biraz da hayatı bilmemekten kaynaklanıyor bence. En iyi üniversitelerin en iyi bölümlerinin yıllık kontenjan sayısı kaç ki zaten? O zaman herkes açlıktan ölürdü. İş hayatında çalışan herkes en iyi fakültelerden mi mezun? Mesela sayısalda ilk bine girmek için lisede ciddi yatırım yapmak gerekiyor. Özel ders, kitaplar, özel okul vs. Herkes bu imkanlara sahip olamayabiliyor ya da ailesi gereksiz bulabiliyor böyle şeyleri. Çobandı türkiye birincisi oldu hikayelerine inanıyorlarsa bir şey diyemeyeceğim. Kaldı ki o tarz durumlar istisnadır, binde bir çıkar.Lafa gelince kadın çalışmalı, üretime katılmalı kocasının eline bakmamalı.
İş bulamiyorum diyen kadınada nerdeyse sen kim işe girmek kim nerdeyse sen kim köpek dencek yani. Hayret.
Kadın alttarafı hastanede bankoya girip kayıt vs açacak, tıpmı okumalıydı? Herkes 4 yıllık okumak zorundamı ya. Okumayana neden okumadın, okuyana eee okumasaydın okudunda noldu?
Anlamak mümkün değil. Dereceyle üni bitirmeyen herkes kasiyer yada temizlikçi olsun ülkede.
aynen öyle.herkes bir şekilde hayata bir yerden tutunacak.amma en iyi okuldan olacak amma vasat üniversiteden .istihdam alanları sadece en iyiler için yok.Bu biraz da hayatı bilmemekten kaynaklanıyor bence. En iyi üniversitelerin en iyi bölümlerinin yıllık kontenjan sayısı kaç ki zaten? O zaman herkes açlıktan ölürdü. İş hayatında çalışan herkes en iyi fakültelerden mi mezun? Mesela sayısalda ilk bine girmek için lisede ciddi yatırım yapmak gerekiyor. Özel ders, kitaplar, özel okul vs. Herkes bu imkanlara sahip olamayabiliyor ya da ailesi gereksiz bulabiliyor böyle şeyleri. Çobandı türkiye birincisi oldu hikayelerine inanıyorlarsa bir şey diyemeyeceğim. Kaldı ki o tarz durumlar istisnadır, binde bir çıkar.
Dalga geçelimde nasıl olursa olsun bence… bilmem kaç bölüm okumuşmuş bilmem ne serfikaları varmış. Ben bile işsizim sen kimsin. Eee belki okadar okul bitirdin ama iş verene okumuş ama boş imaji verdin; ondan işsiz kalmış olabilirsin dicen ama diyemiyorsun. Gören küçük dağları yaratmış sanır…Bu biraz da hayatı bilmemekten kaynaklanıyor bence. En iyi üniversitelerin en iyi bölümlerinin yıllık kontenjan sayısı kaç ki zaten? O zaman herkes açlıktan ölürdü. İş hayatında çalışan herkes en iyi fakültelerden mi mezun? Mesela sayısalda ilk bine girmek için lisede ciddi yatırım yapmak gerekiyor. Özel ders, kitaplar, özel okul vs. Herkes bu imkanlara sahip olamayabiliyor ya da ailesi gereksiz bulabiliyor böyle şeyleri. Çobandı türkiye birincisi oldu hikayelerine inanıyorlarsa bir şey diyemeyeceğim. Kaldı ki o tarz durumlar istisnadır, binde bir çıkar.
muhasebecilik de yapılabilir diplomasız yazılımcılıkta ki yapan yakınım var.çok güzel resim yapanlar da var ama resim öğretmeni diyebilir miyiz?ingilizce almanca da öğrenilebilior okulsuz.o zaman gerek yok ingilizce öğretmenliğine ya da mütercim tercümanlığa ya da dil bilimleri okullarına.tarihi de araştırarak öğrenebiliriz kitaplardan.onun da okuluna gerek yok.Bir baskasinin sertifayla yapabildigi bir is icin universite okumakta pek mantıklı degilmis acikcasi.
Gidip tarih kitabi okuyarak ogretmen olamiyorsunuz, ingilizce almanca bilerek de ogretmen olamiyorsunuz. Diplomasiz muhasebici de calisabilirsiniz ama mali musavir olamazsiniz. Vs vs. eger sertifika alarak sekreter olunabiliyorsa 2 yil sekreterlik okumanin bir manasi yok. Su mantikta o bolumu okumak ben uni mezunuyum diyebilmek icindir. Ve sekil 3 5 a da goruldugu uzere gerek yokmus ki o diplomaya diplomasiz biri ise yerleşmis.muhasebecilik de yapılabilir diplomasız yazılımcılıkta ki yapan yakınım var.çok güzel resim yapanlar da var ama resim öğretmeni diyebilir miyiz?ingilizce almanca da öğrenilebilior okulsuz.o zaman gerek yok ingilizce öğretmenliğine ya da mütercim tercümanlığa ya da dil bilimleri okullarına.tarihi de araştırarak öğrenebiliriz kitaplardan.onun da okuluna gerek yok.
Ben yeminli tercümanım, ama bunun için üni okumadım. Kızımın gittiği özel okulda bana öğretmenlik teklif ettiler. Yani aslında hem yeminli tercümanlık için okumadım hem öğretmen değilim ama ikisinde yapabilirdim. Demekki bunlar için üni okumaya gerek yok, değilmiBir baskasinin sertifayla yapabildigi bir is icin universite okumakta pek mantıklı degilmis acikcasi.
Yoo gayet almanca ve inglizce öğretmeni olabiliyorsunuz. Diplomaya gerek yok bunun için. Bence kimse boşuna okumasın ozaman, okadar emeğe ve zamana yazıkGidip tarih kitabi okuyarak ogretmen olamiyorsunuz, ingilizce almanca bilerek de ogretmen olamiyorsunuz. Diplomasiz muhasebici de calisabilirsiniz ama mali musavir olamazsiniz. Vs vs. eger sertifika alarak sekreter olunabiliyorsa 2 yil sekreterlik okumanin bir manasi yok. Su mantikta o bolumu okumak ben uni mezunuyum diyebilmek icindir. Ve sekil 3 5 a da goruldugu uzere gerek yokmus ki o diplomaya diplomasiz biri ise yerleşmis.
mühendisler ve öğretmenler örneğiniz olmamış. Bu bahsettiğiniz mesleklere dışardan sertifika alarak işe başlayan kimse yok2 yıllık ön lisans mezunusunuz ve isyan ediyorsunuz. nice mühendisler ,öğretmenler var onlar bile atanamıyorken ve iş bulamıyorken sizinki fazla kolaycılık geldi bana. Ön lisans mezunu birinin iş bulması o kadar kolay değil. Kaldı ki ilkokul ve liseye gitmeyen yoktur bile. Burayı da abartmaya gerek yok.
mantıklı gelmedi bana yazdığınız.mesela benim mesleğim turizm.tam 5 yıl okudum dil biliyorum.e alaylı tonla var mesleğimizde.e alaylı var diye bizim okullar kapatılsın mı?alaylının yeri ayrı eğitimlinin yeri apayrı.bir sertifika alan torpil bulduysa ya da daha basit bir yerde tıbbi sekreterlik yapıyorsa konu sahibi 2 yıl okuyup boş oturmayıp biraz da dil öğrenseydi en iyi özel hastaneler işe alırdı.Gidip tarih kitabi okuyarak ogretmen olamiyorsunuz, ingilizce almanca bilerek de ogretmen olamiyorsunuz. Diplomasiz muhasebici de calisabilirsiniz ama mali musavir olamazsiniz. Vs vs. eger sertifika alarak sekreter olunabiliyorsa 2 yil sekreterlik okumanin bir manasi yok. Su mantikta o bolumu okumak ben uni mezunuyum diyebilmek icindir. Ve sekil 3 5 a da goruldugu uzere gerek yokmus ki o diplomaya diplomasiz biri ise yerleşmis.
Tercümanlık konusunda bilgim ve fikrim yok, yorum yapamam o yüzden. Ama eğitim fakültesi mezunu değilseniz ya da formasyonunuz yoksa öğretmenlik yapamazsınız. Okul buna rağmen sizi öğretmen olarak alacaksa ya kayıtsız çalıştırır ya sekreter gösterir, baştan aşağı usülsüzlük yani. Yok eğitim fakültesi mezunuysanız ya da formasyonunuz varsa zaten öğretmensiniz demektir.Ben yeminli tercümanım, ama bunun için üni okumadım. Kızımın gittiği özel okulda bana öğretmenlik teklif ettiler. Yani aslında hem yeminli tercümanlık için okumadım hem öğretmen değilim ama ikisinde yapabilirdim. Demekki bunlar için üni okumaya gerek yok, değilmi
Öğretmen değilim, olmayı hiç düşünmedim o yüzden hiç bir eğitimim yok o konuda. Üsülsüzmü değilmi bilemem. Bana söyleneni söylüyorum. Doğum iznine ayrılcak bir öğretmenin yerine geçmemi istediler, kabul etmediğim için neci olarak alacaklardı sormadım, ilgilenmedim.Tercümanlık konusunda bilgim ve fikrim yok, yorum yapamam o yüzden. Ama eğitim fakültesi mezunu değilseniz ya da formasyonunuz yoksa öğretmenlik yapamazsınız. Okul buna rağmen sizi öğretmen olarak alacaksa ya kayıtsız çalıştırır ya sekreter gösterir, baştan aşağı usülsüzlük yani. Yok eğitim fakültesi mezunuysanız ya da formasyonunuz varsa zaten öğretmensiniz demektir.
Önce tıbbi sekreterlik okuyup sonra makina mühendisliği okumak çok enteresan şu an dedikleriniz çok tutarsız.Basit olduğu için sadece onlisansi örnek verdim şuan ki okuduğum bölüm makine mühendisliği staj yerimi bile ben yalvar yakar buldum neden ? Bir de açıktan bitirdiğim bölüm var o kadar emek neden çöp oluyor
Özel okullar için de şart. Usulsüzlük yapıyorlardır.Yurt disinda yasamis ülkemize gelmiş
Özel okulda ingilizce öğretmenlik yapan akrabam var
Devlet okulu için şartlar üni mezunu formasyon şart ama özel okulllar için bu önemli değil galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?