Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Türkiye gerçekleri bunlar.. Bunlar değişemeyeceğine göre biz daha sağlam adımlar atmalıyız.
90’lı yıllarda öğretmen açığı vardı. Özellikle doğu ve güneydoğuda pek çok okulda tek öğretmen dahi yoktu. Çocuklar okuma yazma bile öğrenemiyordu. Hal bu olunca çocukların öğretmensiz kalması ve farklı bölümlere formasyon açılması arasında tercih yapmak zorundaydı meb, ikinciyi tercih ettiler. Şimdiki gibi atanamayan öğretmen dolu değildi ortalık, öğretmenlik tercih edilen bir meslek değildi.

Çok doğru, hiçbir şey olmasa bari Öğretmen olsun denirdi o zamanlarda..

Tabi, o dönem yapılan da şimdiki gibi yanlış politikalar sonucu oldu.. İstisnalar dışında Onların eğittiği öğrenciler kayıp nesil..

12 yıl = ilkokul + ortaokul + lise
5 yıl = İngilizce hazırlık + 4 yıl fakülte
2 yıl = Yüksek Lisans
Bu dönem YL biter, doktora başlar...
Şuan bir bölüm daha okuyorum lisans biz napalım peki?

Eder sana 19 yıl, ekstralar hariç ( doktora, ek olarak okunan lisans vs

Şuanda önlisans okuyup, kendini çok önemli biri gibi hissetmen şaşırtıcı açıkçası, özellikle şu dönem için... Artık üniversite okumak basitleşti, herkes okuyor. 2 yıl okudum, bitince hemen işe girerim beklentisi sonra da neden işsizim demek gerçekten komik oluyor.

Konu sahibi gitmiş sanırım iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun olup (tıp ya da mühendislik) daha sonra haksızlığa isyan etmesi gerektiğini siz değerli ablalarından öğrendi (!)

Yazık… en insani duygulardan olan isyan etmeyi bile sıraya koymuşlar ilk doktora ve yüksek lisans ,sonra fakülte mezunu (tabi bunlarda kendi aralarında sıralanıyor üniversite kalitesine göre), sonra yüksekokul mezunları isyan edebilir. Kızın okuduğu bölüm niye var diye sorgulayanlar var komik..Arkadaşlar üniversite sadece diploma vermez vizyon kazandırır insana bence herkes okumalı…ister 2yıl ister 4yıl ister 5yıl okusun okuduğu bölümle ilgili liyakatsizlik varsa isyan etmeli..yolun başında olması yapılan haksızlığa boyun eymesini mi gerektirir??

Konu sahibini çoğu kişinin yanlış anladığı gibi siz de yanlış anlamışsınız,neden ben bu iş koluyla ilgili bir bölüm okumuşken,benim yerime alakası olmayan biri işe alınıyor diye serzenişte bulunuyor ve haklı da.Yoksa ben bu kadar sene okudum da niye işsizim demiyor.Sizi öncelikle tebrik ederim,ciddi bir kariyer edinmişsiniz kendinize ama biraz da empati yeteneğiniz olsaymış keşke.Sizden kariyer olarak daha üstün biri gelip,vay efendim ben şunları şunları okudum sen de kim oluyorsun ki deseydi sanırım hiç hoş karşılamazdınız.Diplomalar bize sadece meslek,ünvan ve statü gibi edilinimler sağlıyor ama insan olarak kimsenin birbiri üzerinde bir üstünlüğü yok.

O konunun oncesi var..
Yazilim ile alakali bir posta benim verdigim yanit bu.Yani vatandas bilgisayar muhendisi oldugu halde excel'den birkac tane hesaplama formulu yazamiyor.Bu ileri bir duzey degil.Olmasi gereken bir sey.
Ayrica sahsi fikrim,yillardir kullanilan,office olarak tabir edilen,nredeyse herkesin erisebildigi bir sistemin,bilgisayar muhendisleri tarafindan yalayip yutulmasi yonunde.
İlgi duyar\duymaz olayi degil bu..Ayrica ben sanmiyorum ki excel kullanamayan bir bilgisayar muhendisi olsun.
Bilgisayar muhendisiyim ama excel bilmiyorum dediginiz zaman garip oluyor.Ben bilgisayar muhendisi olsaydim buna bilmiyorum diyemezdim.Kendimi eksik hissederdim.
Ha biliyordur ama kullanmiyordur..Bu olabilir.
Excel dediginiz hadisenin ileri duzeyi olarak gozunuzde buyuttugunuz kismi ise bir muhendis icin findik fistik zaten..

Evet, işte herkes de onu demek istemiş..

Okumuş olmak bu kadar rahatsız emiş olmamalı.

Yüksek okulu neden okudun? Vizyon kazandın en kötüsü ( Nedense bizin Ülkemizde bunun pek farkında olmayan, yüksek okulları dolduran nice genç var) sadece 2 yıllık okudun diye bu Ülkede fazla beklentidesin dendi..

Eğer ki daha fazla istiyorsan, liyakatsız bir şeyler olsun istiyorsan o zaman daha fazla yapacaksın. 2 yıllık okuyup Öğretmen oldum diyen bir sürü donanımsız genç var..

Yaşadığı Ülke belli o zaman yok öyle 3 kuruşa 5 köfte..

Yoo Sınıf öğretmeni olarak atandılar 90larda

Benim tanidiklarimin hepsi sınıf öğretmenleri.

Okullar kapatilsin demedim ki, okumadan yapacaginiz meslek icin okumaya gerek yok dedim. Gayet 3 aylik egitimle sertifika alip o isi yerinde ogrenerekde devam edebilirdi dedim. Ama bak isin sonunda senin dediginde benim dedigime geliyor. Okumus olmak icin okunmus bir bolum.

Arkadaşlar büro yönetimi ve sekreterlik diye bir bölüm de var iki yıllık. Burdan mezun olanlar sekreter oluyor. Bir sürü insan da kursla, ya da lise mezunuyken sekreter oluyor. Bu bölümü okuyanlar onlar sekreter olmasın, madem okulu var sadece okullu olanlar sekreter olsun, lise mezununu torpille alıyolla diyor mu? Ben hiç duymadım, görmedim. Bildim bileli de var bu bölüm yüksek okullarda.

Tıbbi sekreterlik de aynısının laciverdi işte. Bu tip bölümler okumak için okunur. Gideyim ailemden uzak bir şehirde iki yıl eğlenip gençliğimin tadını çıkarayım diye okunur. İş imkanı için okunmaz. Bu bölümlere iş yok çünkü. İş garantisi de yok. Bu bölüm mezunları dışındakiler çalışamaz diye bir kanun da yok. Yok yani. Eldeki bu, ülke şartları belli. Kızın hakkı falan da yenmiyor.

Bizim sekreter liseyi açıktan okuyor

Öyle deme, vıttırı vızzık üniversitesinde süs bitkileri yetiştiriciliği, halıcılık kilimcilik olsa da okuyacaksın(!), hem üniversite(!) okumak insana vizyon katar. Bu bölümler var ki okumuş(!) Aaaaa sadece doktorlar, mühendisler, YL yapanlar mı isyan(!) etme hakkına sahip?

Anlatmak istediğim buydu benim de.
8 yıldır işimi yapıyorum, muhasebeciyim.
Mali muşavirlik haricinde lise mezunu olan hatta ortaokul mezunu olan birisi de bu işi çekirdekten yetişme usulü öğrenmişse en azından ön muhasebe kısmını yapabiliyor.
İşletme mezunuyum ama bizim ülkenin gerçeklerine yabancıymış gibi hareket edip, şaşırmıyorum.

Evet üniversite kafelerinde tost yiyip okeye dönme vizyonu katıyor çoğu

Vıttırı vızzık universitesi ve laylaylom bölümleri de genelde o bölgelerin gelişimi ve sirkülasyonu hızlandırma hasebiyle açılıyor.
Dağ başında yurt olmadan okuyan öğrenci kimsenin şeyinde değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…