- 10 Nisan 2014
- 43.713
- 116.229
- 798
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
öyle oldu.iş bulma imkanları kısıtlıydı bölümlerinden dolayı ama kanun çıktı hepsi öğretmen oldu.o nesil kayıp nesildi maalesef.Bir nesil onlar sayesinde heba edildi maalesef.
90’lı yıllarda öğretmen açığı vardı. Özellikle doğu ve güneydoğuda pek çok okulda tek öğretmen dahi yoktu. Çocuklar okuma yazma bile öğrenemiyordu. Hal bu olunca çocukların öğretmensiz kalması ve farklı bölümlere formasyon açılması arasında tercih yapmak zorundaydı meb, ikinciyi tercih ettiler. Şimdiki gibi atanamayan öğretmen dolu değildi ortalık, öğretmenlik tercih edilen bir meslek değildi.Türkiye gerçekleri bunlar.. Bunlar değişemeyeceğine göre biz daha sağlam adımlar atmalıyız.
Çok doğru, hiçbir şey olmasa bari Öğretmen olsun denirdi o zamanlarda..90’lı yıllarda öğretmen açığı vardı. Özellikle doğu ve güneydoğuda pek çok okulda tek öğretmen dahi yoktu. Çocuklar okuma yazma bile öğrenemiyordu. Hal bu olunca çocukların öğretmensiz kalması ve farklı bölümlere formasyon açılması arasında tercih yapmak zorundaydı meb, ikinciyi tercih ettiler. Şimdiki gibi atanamayan öğretmen dolu değildi ortalık, öğretmenlik tercih edilen bir meslek değildi.
Konu sahibini çoğu kişinin yanlış anladığı gibi siz de yanlış anlamışsınız,neden ben bu iş koluyla ilgili bir bölüm okumuşken,benim yerime alakası olmayan biri işe alınıyor diye serzenişte bulunuyor ve haklı da.Yoksa ben bu kadar sene okudum da niye işsizim demiyor.Sizi öncelikle tebrik ederim,ciddi bir kariyer edinmişsiniz kendinize ama biraz da empati yeteneğiniz olsaymış keşke.Sizden kariyer olarak daha üstün biri gelip,vay efendim ben şunları şunları okudum sen de kim oluyorsun ki deseydi sanırım hiç hoş karşılamazdınız.Diplomalar bize sadece meslek,ünvan ve statü gibi edilinimler sağlıyor ama insan olarak kimsenin birbiri üzerinde bir üstünlüğü yok.12 yıl = ilkokul + ortaokul + lise
5 yıl = İngilizce hazırlık + 4 yıl fakülte
2 yıl = Yüksek Lisans
Bu dönem YL biter, doktora başlar...
Şuan bir bölüm daha okuyorum lisansbiz napalım peki?
Eder sana 19 yıl, ekstralar hariç ( doktora, ek olarak okunan lisans vs
Şuanda önlisans okuyup, kendini çok önemli biri gibi hissetmen şaşırtıcı açıkçası, özellikle şu dönem için... Artık üniversite okumak basitleşti, herkes okuyor. 2 yıl okudum, bitince hemen işe girerim beklentisi sonra da neden işsizim demek gerçekten komik oluyor.
O konunun oncesi var..İleri seviye exceli herkes bilmez ama. Okulda hücreye yazma, birkaç formül yazma ve temel grafik oluşturma gösteriliyor. Excel sadece bundan ibaret değil. Benim mühendis kuzenim ileri excel bilmiyor. Kendisi şu anda iyi yerlerde. İlgi duymuyor bazı şeylere.
Evet, işte herkes de onu demek istemiş..Konu sahibi gitmiş sanırım iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun olup (tıp ya da mühendislik) daha sonra haksızlığa isyan etmesi gerektiğini siz değerli ablalarından öğrendi (!)
Yazık… en insani duygulardan olan isyan etmeyi bile sıraya koymuşlarilk doktora ve yüksek lisans ,sonra fakülte mezunu (tabi bunlarda kendi aralarında sıralanıyor üniversite kalitesine göre), sonra yüksekokul mezunları isyan edebilir. Kızın okuduğu bölüm niye var diye sorgulayanlar var komik..Arkadaşlar üniversite sadece diploma vermez vizyon kazandırır insana bence herkes okumalı…ister 2yıl ister 4yıl ister 5yıl okusun okuduğu bölümle ilgili liyakatsizlik varsa isyan etmeli..yolun başında olması yapılan haksızlığa boyun eymesini mi gerektirir??
Yoo Sınıf öğretmeni olarak atandılar 90lardaDelta ve celta eğitimleri var İngilizce için. Delta ile diploma, celta ile sertifika alıyorsunuz. Sanırım sadece delta ile öğretmenlik yapmaya hak kazanıyorsunuz. İngilizce bilmeniz yeterli ve parayı basmanız.
Pedagojik formasyon eğitimi zaten eğitim fakültesinde görülen dersler. Psikoloji de var sınıf yönetimi de var. Var da var. Ziraat mühendisliği mezunu mesleki ve teknik liselerde öğretmenlik yapmak için almıştır. Matematik, fizik, kimya, biyoloji vs öğretmenliği için değildir.
Benim tanidiklarimin hepsi sınıf öğretmenleri.Delta ve celta eğitimleri var İngilizce için. Delta ile diploma, celta ile sertifika alıyorsunuz. Sanırım sadece delta ile öğretmenlik yapmaya hak kazanıyorsunuz. İngilizce bilmeniz yeterli ve parayı basmanız.
Pedagojik formasyon eğitimi zaten eğitim fakültesinde görülen dersler. Psikoloji de var sınıf yönetimi de var. Var da var. Ziraat mühendisliği mezunu mesleki ve teknik liselerde öğretmenlik yapmak için almıştır. Matematik, fizik, kimya, biyoloji vs öğretmenliği için değildir.
Okullar kapatilsin demedim ki, okumadan yapacaginiz meslek icin okumaya gerek yok dedim. Gayet 3 aylik egitimle sertifika alip o isi yerinde ogrenerekde devam edebilirdi dedim. Ama bak isin sonunda senin dediginde benim dedigime geliyor. Okumus olmak icin okunmus bir bolum.mantıklı gelmedi bana yazdığınız.mesela benim mesleğim turizm.tam 5 yıl okudum dil biliyorum.e alaylı tonla var mesleğimizde.e alaylı var diye bizim okullar kapatılsın mı?alaylının yeri ayrı eğitimlinin yeri apayrı.bir sertifika alan torpil bulduysa ya da daha basit bir yerde tıbbi sekreterlik yapıyorsa konu sahibi 2 yıl okuyup boş oturmayıp biraz da dil öğrenseydi en iyi özel hastaneler işe alırdı.
Benim tanidiklarimin hepsi sınıf öğretmenleri.
Yani gelmisiz 2020 ye 30 yil oncesinin ornegiyle mi konusacagiz.Yoo Sınıf öğretmeni olarak atandılar 90larda
Ne değişti?Yani gelmisiz 2020 ye 30 yil oncesinin ornegiyle mi konusacagiz.
Bizim sekreter liseyi açıktan okuyorArkadaşlar büro yönetimi ve sekreterlik diye bir bölüm de var iki yıllık. Burdan mezun olanlar sekreter oluyor. Bir sürü insan da kursla, ya da lise mezunuyken sekreter oluyor. Bu bölümü okuyanlar onlar sekreter olmasın, madem okulu var sadece okullu olanlar sekreter olsun, lise mezununu torpille alıyolla diyor mu? Ben hiç duymadım, görmedim. Bildim bileli de var bu bölüm yüksek okullarda.
Tıbbi sekreterlik de aynısının laciverdi işte. Bu tip bölümler okumak için okunur. Gideyim ailemden uzak bir şehirde iki yıl eğlenip gençliğimin tadını çıkarayım diye okunur. İş imkanı için okunmaz. Bu bölümlere iş yok çünkü. İş garantisi de yok. Bu bölüm mezunları dışındakiler çalışamaz diye bir kanun da yok. Yok yani. Eldeki bu, ülke şartları belli. Kızın hakkı falan da yenmiyor.
Kimin hakkını yiyerek torpille girdi o işe?Bizim sekreter liseyi açıktan okuyor
Öyle deme, vıttırı vızzık üniversitesinde süs bitkileri yetiştiriciliği, halıcılık kilimcilik olsa da okuyacaksın(!), hem üniversite(!) okumak insana vizyon katar. Bu bölümler var ki okumuş(!) Aaaaa sadece doktorlar, mühendisler, YL yapanlar mı isyan(!) etme hakkına sahip?Arkadaşlar büro yönetimi ve sekreterlik diye bir bölüm de var iki yıllık. Burdan mezun olanlar sekreter oluyor. Bir sürü insan da kursla, ya da lise mezunuyken sekreter oluyor. Bu bölümü okuyanlar onlar sekreter olmasın, madem okulu var sadece okullu olanlar sekreter olsun, lise mezununu torpille alıyolla diyor mu? Ben hiç duymadım, görmedim. Bildim bileli de var bu bölüm yüksek okullarda.
Tıbbi sekreterlik de aynısının laciverdi işte. Bu tip bölümler okumak için okunur. Gideyim ailemden uzak bir şehirde iki yıl eğlenip gençliğimin tadını çıkarayım diye okunur. İş imkanı için okunmaz. Bu bölümlere iş yok çünkü. İş garantisi de yok. Bu bölüm mezunları dışındakiler çalışamaz diye bir kanun da yok. Yok yani. Eldeki bu, ülke şartları belli. Kızın hakkı falan da yenmiyor.
Anlatmak istediğim buydu benim de.Arkadaşlar büro yönetimi ve sekreterlik diye bir bölüm de var iki yıllık. Burdan mezun olanlar sekreter oluyor. Bir sürü insan da kursla, ya da lise mezunuyken sekreter oluyor. Bu bölümü okuyanlar onlar sekreter olmasın, madem okulu var sadece okullu olanlar sekreter olsun, lise mezununu torpille alıyolla diyor mu? Ben hiç duymadım, görmedim. Bildim bileli de var bu bölüm yüksek okullarda.
Evet üniversite kafelerinde tost yiyip okeye dönme vizyonu katıyor çoğuÖyle deme, vıttırı vızzık üniversitesinde süs bitkileri yetiştiriciliği, halıcılık kilimcilik olsa da okuyacaksın(!), hem üniversite(!) okumak insana vizyon katar. Bu bölümler var ki okumuş(!) Aaaaa sadece doktorlar, mühendisler, YL yapanlar mı isyan(!) etme hakkına sahip?
Vıttırı vızzık universitesi ve laylaylom bölümleri de genelde o bölgelerin gelişimi ve sirkülasyonu hızlandırma hasebiyle açılıyor.Öyle deme, vıttırı vızzık üniversitesinde süs bitkileri yetiştiriciliği, halıcılık kilimcilik olsa da okuyacaksın(!), hem üniversite(!) okumak insana vizyon katar. Bu bölümler var ki okumuş(!) Aaaaa sadece doktorlar, mühendisler, YL yapanlar mı isyan(!) etme hakkına sahip?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?