- 27 Haziran 2015
- 6.300
- 19.487
- 448
- Konu Sahibi Kndihalinde
-
Yazdım bikaç gün önce, işletme mezunuyum muhasebeyi tam anlamıyla lise mezunu eski çalışanlardan öğrendim. Okulda öğrendiklerim hikaye.Anlatmak istediğim buydu benim de.
8 yıldır işimi yapıyorum, muhasebeciyim.
Mali muşavirlik haricinde lise mezunu olan hatta ortaokul mezunu olan birisi de bu işi çekirdekten yetişme usulü öğrenmişse en azından ön muhasebe kısmını yapabiliyor.
İşletme mezunuyum ama bizim ülkenin gerçeklerine yabancıymış gibi hareket edip, şaşırmıyorum.
Pratik ve teori farklı evet.Yazdım bikaç gün önce, işletme mezunuyum muhasebeyi tam anlamıyla lise mezunu eski çalışanlardan öğrendim. Okulda öğrendiklerim hikaye.
Ay o kadar da eski kuşak değiliz yavPratik ve teori farklı evet.
Liseyi de ticaret lisesi okudugum için çok yabancılık çekmedim ben en azından kendi alanımda çalışabiliyorum.
Ama gerçekten bu ülkede niye hala bir şeylere şaşırıyorlar buna anlam veremiyorum.
Acaba eski kuşak oldugumuz için mi ki ?
Bünyemiz mi alıştı nedir :)
Ay biz geçen sene iki kovan aldık bir işletme bir iktisat mezunu olarak. Heyecanlı heyecanlı işe giriştik, oğul alırız şöyle yaparız böyle yaparız seneye bilmemkaç kovanımız olur diye. Üç gün sonra arıları çaldılar laBir kaç sayfa öncesi arıcılık bölümü okumakla alakalı dem vurmuştum.
Gerekliliğinden dem vuruldu.
Arıcılık bölümü mezunu olan kişi kovanlarını kapıp bu işi yapıyor ki ?
yüz kişide hadi on olsun.
Eee gerisi ?
Demek ki vıttırı vızzık olmaktan öte gidememiş.
Bu bölümleri başka şehirlerde e5 kenarı kurulan ya da dağ başında açılan laylaylom uni'lerinde okumak yerine kursları zaten var.
Daha cuzi bir miktar yatrırıp gerçekten merak ediyorsan gidebilirsin.
hhghghdgddAy biz geçen sene iki kovan aldık bir işletme bir iktisat mezunu olarak. Heyecanlı heyecanlı işe giriştik, oğul alırız şöyle yaparız böyle yaparız seneye bilmemkaç kovanımız olur diye. Üç gün sonra arıları çaldılar la
Arkadaşlar büro yönetimi ve sekreterlik diye bir bölüm de var iki yıllık. Burdan mezun olanlar sekreter oluyor. Bir sürü insan da kursla, ya da lise mezunuyken sekreter oluyor. Bu bölümü okuyanlar onlar sekreter olmasın, madem okulu var sadece okullu olanlar sekreter olsun, lise mezununu torpille alıyolla diyor mu? Ben hiç duymadım, görmedim. Bildim bileli de var bu bölüm yüksek okullarda.
Tıbbi sekreterlik de aynısının laciverdi işte. Bu tip bölümler okumak için okunur. Gideyim ailemden uzak bir şehirde iki yıl eğlenip gençliğimin tadını çıkarayım diye okunur. İş imkanı için okunmaz. Bu bölümlere iş yok çünkü. İş garantisi de yok. Bu bölüm mezunları dışındakiler çalışamaz diye bir kanun da yok. Yok yani. Eldeki bu, ülke şartları belli. Kızın hakkı falan da yenmiyor.
Daha öncesindeöyle oldu.iş bulma imkanları kısıtlıydı bölümlerinden dolayı ama kanun çıktı hepsi öğretmen oldu.o nesil kayıp nesildi maalesef.
hiçbir şey malesef.eğitim gittikçe dibe vuruyorNe değişti?
Bunları yazıyoruz diye kendimizi yüceltiyor, konu sahibini gömüyor oluyoruz bağzı üyelerin gözünde.İş bulamadığı için üzülüp isyan edebilir, o kısmı normal ama bunu yaparken işin içine bütüüün eğitim hayatını katmış bir de, "ben onca emeği boşuna mı verdim" demiş.
Çok büyük çalışma temposunun ardından girmiş sanki tıbbi sekreterliğe. Lisede bile doğru düzgün ders çalışmamış ki neyin emeği dedim ben mesela.
Bunu söyleyince de ego, ukalalık diyorlar ama gerçek bu.
Benim yurtta oda arkadaşım büro yönetimi okuyordu, 2. sınıftaydı. Son senesi yani. İngilizce dersi için yardım istemişti benden, "hiç anlamıyorum" demişti. Ben de "bildiğim şeylerse yardım ederim" dedim. Bir baktım ki boşluklara am/is/are yazılacak, şok olmuştum. Mezun olmak üzereyken sınavda yapamadığı ingilizce bu. Bizim zamanımızda ilkokul 4. sınıfta görülen ingilizce üstelik bu.
Herkesin işsizliğe isyan etme hakkı var. Herkes insanca şartlarda çalışmalı, güzel hayatlar yaşamalı. Ama ülke gerçekleri de ortada.
Okumuş olmak için okuyup sonra isyan etmek anlamsız.
Kendi geldi görüştü işveren okeyledi başladıKimin hakkını yiyerek torpille girdi o işe?
Yani işte bu kadar.Kendi geldi görüştü işveren okeyledi başladıAdamlara yeterli geldi. Mezuniyet bile sormadılar. Bilgisayar biliyor mu? oficce programlarına hakim mi tamam
Bir de şöyle bir şey üniversite okuyan sekreter istemez adam. Buraya fazla gelir diye düşünür. Sonra kurumsal yerlere gitse bu sefer de sen bize azsın diyorlar. bazı meslekler böyleYani işte bu kadar.
Adı sırf universite okumuş olmak için dünya para da dökmemiş.
Büro yönetimi mezunlarının hakkını yemiş. Hiç başvurup görüşmeye gelmemeliydi...Kendi geldi görüştü işveren okeyledi başladıAdamlara yeterli geldi. Mezuniyet bile sormadılar. Bilgisayar biliyor mu? oficce programlarına hakim mi tamam
Haklısının söyleyeyim de Büro yönetimi okusun hemenBüro yönetimi mezunlarının hakkını yemiş. Hiç başvurup görüşmeye gelmemeliydi...
Açıkçası bu bölüm bana oldum olası gereksiz geliyorbiz sekreter alırken mezuniyetine bakmadık açıkcası.
ofis programlarını bilmesi yetti.
Devir?Ne değişti?
Çelik bile değiştiDevir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?