Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

Haksızlığa isyan etmenizi anlarım da yıllardır bu sistem yüzünden herkes mağdur dolayısıyla sizin değişsin bu sistem demenizle hiçbir şey değişmeyecek. Yol yakınken kendinize farklı eğitim alanları ve meslek alternatifleri belirleyin.
Ne demişti ünlü bir Türk düşünürü
"Benim çocuğum aylardır işsiz"
"Napalim senin çocuğun da işsiz kalsın"

Yazdım bikaç gün önce, işletme mezunuyum muhasebeyi tam anlamıyla lise mezunu eski çalışanlardan öğrendim. Okulda öğrendiklerim hikaye.

Yazdım bikaç gün önce, işletme mezunuyum muhasebeyi tam anlamıyla lise mezunu eski çalışanlardan öğrendim. Okulda öğrendiklerim hikaye.
Pratik ve teori farklı evet.
Liseyi de ticaret lisesi okudugum için çok yabancılık çekmedim ben en azından kendi alanımda çalışabiliyorum.
Ama gerçekten bu ülkede niye hala bir şeylere şaşırıyorlar buna anlam veremiyorum.
Acaba eski kuşak oldugumuz için mi ki ?
Bünyemiz mi alıştı nedir :)

Ay o kadar da eski kuşak değiliz yav

Hayalperest değiliz bence. İçinde bulunduğumuz ülkeyi de durumu da net görüp ona göre aksiyon alıyoruz. O yüzden şaşırmıyoruz. Ben bu ülkede hiç bir şeye şaşırmıyorum zaten. Bakan bey dün “tl en düşük seviyesinde daha da düşmez ehehehe” dedi şaşırdım mı, hayır. Çünkü böyle bir ülke burası.

Bir kaç sayfa öncesi arıcılık bölümü okumakla alakalı dem vurmuştum.
Gerekliliğinden dem vuruldu.
Arıcılık bölümü mezunu olan kişi kovanlarını kapıp bu işi yapıyor ki ?
yüz kişide hadi on olsun.
Eee gerisi ?
Demek ki vıttırı vızzık olmaktan öte gidememiş.
Bu bölümleri başka şehirlerde e5 kenarı kurulan ya da dağ başında açılan laylaylom uni'lerinde okumak yerine kursları zaten var.
Daha cuzi bir miktar yatrırıp gerçekten merak ediyorsan gidebilirsin.

Ay biz geçen sene iki kovan aldık bir işletme bir iktisat mezunu olarak. Heyecanlı heyecanlı işe giriştik, oğul alırız şöyle yaparız böyle yaparız seneye bilmemkaç kovanımız olur diye. Üç gün sonra arıları çaldılar la

hhghghdgdd
Bak bunun için de bir vıtırrrı vızzık bölümü açmaları lazım.
Arı kovanlarını koruma bölümü

İş bulamadığı için üzülüp isyan edebilir, o kısmı normal ama bunu yaparken işin içine bütüüün eğitim hayatını katmış bir de, "ben onca emeği boşuna mı verdim" demiş.
Çok büyük çalışma temposunun ardından girmiş sanki tıbbi sekreterliğe. Lisede bile doğru düzgün ders çalışmamış ki neyin emeği dedim ben mesela.
Bunu söyleyince de ego, ukalalık diyorlar ama gerçek bu.

Benim yurtta oda arkadaşım büro yönetimi okuyordu, 2. sınıftaydı. Son senesi yani. İngilizce dersi için yardım istemişti benden, "hiç anlamıyorum" demişti. Ben de "bildiğim şeylerse yardım ederim" dedim. Bir baktım ki boşluklara am/is/are yazılacak, şok olmuştum. Mezun olmak üzereyken sınavda yapamadığı ingilizce bu. Bizim zamanımızda ilkokul 4. sınıfta görülen ingilizce üstelik bu.

Herkesin işsizliğe isyan etme hakkı var. Herkes insanca şartlarda çalışmalı, güzel hayatlar yaşamalı. Ama ülke gerçekleri de ortada.
Okumuş olmak için okuyup sonra isyan etmek anlamsız.

Bunları yazıyoruz diye kendimizi yüceltiyor, konu sahibini gömüyor oluyoruz bağzı üyelerin gözünde.

Bir de şey var, 18 yaşında çocuk nerden bilsin iş imkanını, hangi bölümü seçeceğini vs. E bilen çocuk nasıl biliyor?

16 yaşında bir yeğenim var seneye sınava girecek. Çocuk ben okulda yeterince öğrenmiyorum dedi ve iki senedir kendi isteğiyle dershaneye gidiyor. Hedefinde iki bölüm ve dört üniversite var. Bunlar olmazsa tercih yapmam tekrar hazırlanırım diyor. E bu çocukla aynı okula, sınıfa giden seneye yumurta kapıya dayanınca çalışmaya başlayacak ya da yetenek sınavıyla hallederim ben yeaa (güzel sanatlardalar) diyen çocuğun emeği bir mi olacak?

Yani işte bu kadar.
Adı sırf universite okumuş olmak için dünya para da dökmemiş.
Bir de şöyle bir şey üniversite okuyan sekreter istemez adam. Buraya fazla gelir diye düşünür. Sonra kurumsal yerlere gitse bu sefer de sen bize azsın diyorlar. bazı meslekler böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…