Ben neden okudum ? Bana akıl verin lütfen

dediginiz seye benim yasim yetmiyor galiba. ogretmenlikle ilgili de bir sey yazmadim. siz cihaza barkod okutup tc girmeyi ogretmenlikle kiyasliyorsaniz bilmiyorum. onu ben soylemedim ama.
O zaman da eğitimci olmak böyle küçümsenmişti ve kimse ses çıkarmamıştı. Yine sizin gibi düşünenler vardı ve maalesef ülke yönetiyorlardı. Cihaza barkod okutmanın eğitimi varsa evet olmalı. Buna göre ziraat mühendisi almasın devlet. Portakal bahçesi bakan Raşit dayı daha iyi yapıyor . Girsin çalışsın.

Bugün size göre cihaza barkod okutmayı herkes yapar, yarın damar yolu açmak çok kolay, beş yıl sonra din eğitimi önemsiz Melahat hoca dua öğretir geçer, dün de çpcukları bir sınıfa sokup başına adam vermek tahsil gerektirmezdi. Bu düşüncenin sonu yok yani onu anlatmaya çalışıyorum…

ben turkiyede sbs ve ygs/lys haric sinava girmedim ama siz ogretmendiniz, kpssyi biliyorsunuzdur. sureci, atanma sartlarini vs. o yuzden bu iki ornegin alakasizligini kendiniz dusunup bulursaniz beni yormus olmazsiniz. tibbi sekreter olmak icin ya o bolumden onlisans mezunu ya da sertifika sahibi olup kpssye girip atanmak gerekiyormus simdi baktim. yani elini kolunu sallayan yapamiyor, ha eger yetkinligini kanitlarsa tabi ki bahsettiginiz ciftci de kpssye girip ziraat islerine baksin. ben neden karsi cikayim? kpssden haberiniz yokmus gibi konusmaniz beni gulumsetti.

benim mesajimda ogretmenlikle ilgili bir sey yok, yasim yetmiyor diyorum, ziraat mezunlarinin ogretmen oldugunu sizden duydum. su an boyle bir sey olmadigina da eminim. cihaza barkod okutmanin egitimini aldigini kanitlayanlar tibbi sekreter oluyormus zaten. ama demek ki ulkede cihaza barkod okutacak daha fazla insana ihtiyac yok.

Yarın olaya sizin gibi bakanlar kpss’yi de kaldırır ola ki seçilirlerse

varsayim uzerinden konusmayin benimle rica ederim. yazmak istedigimi anladiginiz halde carpitmayin.

ayrica bunu sadece turkiyenin problemi gibi yansitmak da dogru degil. genel anlamda dunyanin farkli ulkelerinde var ayni sorun. gordugum icin soyluyorum. ornekleri cok yazdim, vaktiniz olursa okursunuz. abdde de health information mezunlari issiz kaliyor, judaic studies mezunlari ayni sekilde.

Buyrun araştırın, bilginiz olmadan emin olmayın.
arastirir, birinci agizdan ogrenir, sizinle de paylasirim dilerseniz. devletin politikalarinin sorumlulugunu yazdigim gorusumle aliyor olmuyorum. ucretli ogretmenlikten bahsediyorsaniz o ayri bir konu, ben kpssye girip bildiginiz kadrolu ogretmenlikten bahsediyorum. ha ama yine arastiririm, varsa mesela son atamalarda ingilizce ogretmeni yerine atanmis ziraat muhendisi, sizi de haberdar ederim. :)

Torpilliler mi geçiyor onların önüne?
hayir uzmanlik gerektiren bir isleri yok. onlarin yapabilecegi isi herkes yapabildigi icin ve bizim ulkemizdeki gibi merkezi bir sinavla ise alinmadiklari icin yetkinligini belgeleyen herkes ise girebiliyor.

mesajlarimi bastan okursaniz benim torpille ilgili bir sey yazmadigimi gorursunuz. issiz kalacagini bile bile okul okuyup sonra isyan eden birine aa ilkokul dahil 15 sene okumussun nasil issiz kaldin hayret diye sasirmadigim icin kusura bakmayin. biraz da ideal olani degil zamanin gerektirdiklerini konusalim.

Ben son yıllarda demedim. Geçmişte eğitimi hafife almış uygulamalardan örnek verdim.
ben su an dedim. yani 90li yillarda bu olmus olabilir ama su an ziraat mezunlari kpssye girip ogretmen olarak atanmiyor. eminim de buna ama yine de sizin icin teyit ederim.

ben su an dedim. yani 90li yillarda bu olmus olabilir ama su an ziraat mezunlari kpssye girip ogretmen olarak atanmiyor. eminim de buna ama yine de sizin icin teyit ederim.
Çok mühim bir konudan eminsiniz hiçbiriniz bilmiyorduk tebrikler. Ben onları örnek olarak verdim. Bugün böyle oluyor demedim. Örnek hani misal, example… bugün barkodu cihaza okutmayı küçümsemek insanların işine gelir ve önemsiz kabul edilir. Bu mantık , yarın başka önemli konuları işine gelen herkesin önemsiz kabul etmesine kapı açar. Eğitimi öğretmenden iyi bilen veli, sağlığı doktordan iyi bilen hasta gelip kavga çıkarıyor mesela. Çünkü diplomaya saygı yok. Herkes hermokolog… Sonu yok yani.. o yüzden konu insan ayrımı yapmadan eğitim öğretime gereken önemi vermeliyiz. Sevgiler

8 sene ilkokul 4 sene lise okudum dediğiniz anda ben bittim yahu o kadarını da bir zahmet okuyun zaten alemsiniz
bende sandım ki doktora falan yaptınız...neredeyse herkes univ mezunu zaten hatta 1 tane bile az geliyor gözüme ne yalan söyleyeyim + dil + beğenmediğiniz o sertifkalar falan zaten olmalı bence

bu arada tıbbi sekreterlik için güçlü bir isim araya koyarak işe girilmez küçümsemek için söylemiyorum bunu araya hatırı sayılır kişi koymaya gerek yok kim daha tecrübeliyse işine hakimse onu tercih ederler orada hızlı olmak becerikli olmak önemlidir belliki sizin biraz daha yeterlilik sahibi olmanız gerekiyormuş mesela onun bilgisayar sertifikası varmış sizin yok yani sizin eğiminizin yanında+sertifka sahibiymiş o kişi ,siz sanırım bilgisayara çok hakim değildiniz o sizden daha tecrübeli olduğu için çıkarıldınız işin doğrusu bu olmalı... tecrübe arıyorlar onun yalandan sertifkası var dediniz de kusura bakmayın sertifkalar yalandan verilmiyor valla en az 3 ay kursa gidip sınava giriyorsunuz geçerseniz sertifka veriliyor yalandan deyip beğenmediğiniz sertifkaya sizde sahip olsaydınız keşke, emek emek derken başkasının da emeğini küçümsemeyin . iş hayatı böyledir iyi çalışmaya bakmak işinde iyi olmak lazım yoksa sizden iyisini getirirler sizin yerinize aynı maaşla, önemli olan kendinizi geliştirmenizdir nasılsa bir işe girdim derseniz rahatlarsanız olmaz yani ekmek aslanın ağzında

Şimdiki öğretmenler aşırı yetkin ve liyakatli, pedagojiden süper anlıyor ya tek derdmiz 30 sene önce atanan emekli olmuş ziraat mezunu formasyonlu öğretmen

Daha geçen hafta burda görmedik sanki 8 yaşında çocuklarla zengin koca muhabbeti yapan, eşyalarını camdan fırlatan öğretmeni.

Her iş konusunda konu öğretmenlere gelmese şaşıracağım. Ülkedeki tek meslek grubu

torpil konuşmaları dönmüş forumda gördüm , ben bizzat gözümle gördüğümü söyleyeyim torpilim var diye kimse sevinmesin torpille işe giren yarın öbür gün birşey olduğunda ilk gözden çıkarılan kişi oluyor etme bulma dünyası ... umarım torpillerin de kökü kurur. zaten artık o kadar çok işe ihtiyacı olan var ki torpili olanlar bile sıkıntı yaşıyor

Ben kendi mesleğimden örnek verdim. Eğitimci olarak sizden de fikir alabiliriz branşınızı bilen var mı emin değilim ama sorun olmaz galiba

Yetkinlik; geçen sene 2dönüm pancar ekmesi
komik mi bu?

uzun uzun yazdim. tibbi sekreter olabilmek icin ya tibbi sekreterlik ve dokumantasyon onlisans mezunu olmak ya da tibbi sekreterlik ve hasta kabul sertifikasi almak gerekiyormus. devlette tibbi sekreter olabilmenin baska yolu yok. e simdi acip bir de onlisans dersleriyle bu sertifika programlarinda verilen derslere goz attim, ortak hepsi. sertifika almak yetkinligini kanitlamaktir. varsa ciftciligin de sertifikasi alinsin ne diyeyim.

siz ne olsun istiyorsunuz peki? tibbi sekreterler kim olsun yani? ben kendi savundugum seyi temellendirerek kendi gorusumu yaziyorum, sizin gorusunuz yok sadece dalga gecip laf sokma odaklisiniz. bu sekilde iletisimi surdurmem mumkun degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…