ben neyim? kaçıncı plandayım

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.593
10.168
773
Ankara
arkadaşlar ben 2.5 senelik evliyim eşimle sık sık tartışmayız genel anlamda iyiyizdir ama benim bazı itirazlarım olduğu zaman işin rengi değişiyor eşim tartışmaya başlıyor ve küsüyor yani ben bir cümle dahi sarfetsem diğer düşüncelerimi paylaşamadan tartışma evresine geçiyor ve küsüyor bir anda bambaşka adam oluyor genelde fikir ve düşüncelerimiz uyuşur ama uyuşmadığı noktalarda durum bu.ailesiyle aramı her zaman iyi tutmaya çalıştım ufak tefek şeyler olduğu zaman görmezden geldim saygımı hiç bozmadım dün akşam kurduğum bi cümle sadece bi cümle yüzünden tartıştık ailesine en ufak laf ettirmediğini anladım dün geceden beri moralim çok bozuk demekki ben hiç bişeyim onlar herşey...işitmediğim laf kalmadı inanın söylediğimde de bişey yok buraya yazsam mı bilemedim basit bi mevzu ama siz eşlerinize bu konularda nasıl yaklaşıyorsunuz adam haksızken bile üste çıkıyor nasıl bi tutum sergilemeliyima(tartışma sebebi biz 2 ay önce arabamızı değiştirdik arabaya plaka alınacaktı başka şehirden geldi çünkü. bende ikimizin baş harfi olsun istedim ikimizin baş harfi yoksa bile sadece onun isminin baş harfi yada benimki olsun istedim çok önemli değil ama madem değişcek böyle olsun dedik o da ok dedi dün bi geldi istediğimiz gibi bişey yoktu bazıları da internettn ayrılmış bende e f yaptırdım ama tesadüf dedi dedi yani annesi ve babasının baş harfleri bende surat astım bari tesadüf deyip insanı salak yerine koyma dedim tartıştı ve küstü

Son düzenleme:
Valla canım erkekler böyle ,evlenmeden önce aileleri 2. planda olur hep,evlendikten sonra noluyosa birden anne kuzusu kesiliyorlar.
Yapacak bişey yok geçinip gidicez bazı şeyleri görmezden gelicez :)

bütün erkekler aynıdır canım, ailesine hiç toz kondurmazlar. ben de başlarda kendi ailemin bir eksiği ya da hatası olduğunda yanlış yapıyorlar diye ona söyler, dertleşirdim. baktım o ailesine hiç toz kondurmuyor, artık ben de aynen öyle yapıyorum, haksız da olsalar savunuyorum. devran böyleymiş, kimse kimsenin eline koz vermeyecekmiş, anladık :)

Valla canım erkekler böyle ,evlenmeden önce aileleri 2. planda olur hep,evlendikten sonra noluyosa birden anne kuzusu kesiliyorlar.
Yapacak bişey yok geçinip gidicez bazı şeyleri görmezden gelicez :)
ewet evlenmeden önce farklıydı şimdi böyle bi de adam haksızsa bile haklı gibi davranıyor ne yapcam bilemiyorum

ailem hakkında onunla pek dertleşmem yani koz vermem eline o da vermez zaten ama zaten benim ağzımı açmaya hakkım yokmuş ağzımın payını aldım rütbemide anladım

İkinci planda olduğunuzu düşünmeyin; çiftler (erkek kadın farketmez) bazen ailesinin konusu açılınca objektif olamıyabiliyor.
Özellikle erkekler dengeyi bu şekilde sağlıyorlar; gerçeği görseler bile eşinin konuşmasına izin vermiyorlar.
Belkide doğru olan budur. Ne kadar çok konuşulmasına izin verilse o kadar çok müdahale etmeye başlanır diye düşünüyorum.
Önemli olan çiftlerin doğru zamanda eşinin arkasında durması. Eğer ailesine karşı ezdirmiyorsa konuşturmasa da çok sorun olmaz diye düşünüyorum.

ezilmem söz konusu değil ama eşim aile olduğumuzu idrak edemiyor halen karar ve fikirleri onlarla alıyor ben beceremiyorum galiba bazı şeyleri

ezilmem söz konusu değil ama eşim aile olduğumuzu idrak edemiyor halen karar ve fikirleri onlarla alıyor ben beceremiyorum galiba bazı şeyleri

Yanlış bakıyor olabilirim konuya, anlattığınız kadarıyla; ailesiyle ilgili bir duruma tepki vermemiş eşiniz.
Sanırım ona güvenmeyip kandırdığını düşündüğünüzü açıkça söylediğiniz için kızmış.
Yani en azından tartışma bu şekilde devam etmiş.
..
Bu kararları alırken sizede danışıyor mu, ya da haberdar ediyor mu ?
Bence bundan ailesinin haberi yoktur.

alırken babası yanındaydı telefondada istediğimiz gibi yok dedi başka bişey söylemedi tartışırken de sana hesap mı vericem iyiki de böyle yapmışım falan dedi canım sıkıldı

alırken babası yanındaydı telefondada istediğimiz gibi yok dedi başka bişey söylemedi tartışırken de sana hesap mı vericem iyiki de böyle yapmışım falan dedi canım sıkıldı

Kırıcı konuşmuş eşiniz her sinirlenen ve tartışma anında futursuz konuşan insanlar gibi.
Tamamen öfkesine verin bu sözleri.. Çok büyük bir oranla çoğu erkek ailesinin konusu açılınca böyle hatta çok daha sorunlu oluyorlar.
Aramız iyi, tartışmalarımız az demişsiniz, demem o ki yüreğinizi doldurup üzmeyin kendinizi.

tavsiyeleriniz için çok tşk ederim o lafları duyunca daaha çok üzüldüm haketmemiştim.evliliğimi bi daha gözden geçirmem lazım sanırım bebek için tedavi olacaktım ama ertelemem gerekir belki de çocuk gibi en ufak tartışmada küsen aile olduğunu idrak edemeyen adama sanırım fazla gelir babalık

Eğer genel olarak sorunlarınız yoksa bu tartışmayı gözünüzde ve kalbinizde büyütmemenizi tavsiye ederim.
Bırakın birkenara birkaçgün sonra düşünün.
Bu sıradada konuların içeriğine girmeden eşinize kullandığı sözlere kırıldığınızı söyleyin daha sakin bir zamanınızda.

Evliliğinizi en iyi siz biliyorsunuz; genel değerlendirme yapın eşinizin karakteri ve şuana kadar geldiğiniz süre dahil olmak üzere.
Eğer büyük sorunlar yoksa evliliğiniz evlilik gibi :) ilerliyorsa bu sorunları çözülebilir görün olur mu?

Ayyy inanmıyorum yaaaaa,tesadüfsede tesadüfün böylesi:))))))İnsanın istemediği ot burnunun dibinde bitermiş...

büyük sorunlar yok belki ama bu kırıcı durumlar oluyor bazen diyorum ki sorun olmamasının nedeni belki de benim azıcık sesimi çıkarsam belki de kötü olacak herşey söyledikleinizi uygulamaya çalışıcam tartışma gözümde değil kalbimde büyüdü galiba çok güzel bi tanım olmuş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…