Ben ücüncüyü dogurdum sen hala evleneceksin

Doğurmakla yere göğe mı çıkılıyormuş...cahil cühela insanların söylediklerini takmayın lütfen.
Önce İNSAN olmayı öğrensin o arkadaşınız!!

Daha otuzunda üç çocuk yapmak çok zor yahu neyi övünülenecek, güzel bir şey. İnsanın canı çıkar ne hale gelir.
Ben daha 30unda çok çocuğu olan kadın görünce üzülüyorum valla, yazık erkenden kendini nasıl yormuş diye.
Ki çocuklar geldi mi artan bir sürü sorumluluk demek bir ömür. Yazık günah yani.
Boşver sen ondan dediği lafı. Zor işi.
Sen gençliğini yaşarken o üç çocuk peşinde koşturuyor.

Iyi halt etmiş. Marifet sanki...Dogurmak değil yetiştirebilmek meziyet...Her canlı çoğalıyor bunu bu kadar kutsallaştırmak da sıktı artık.

Keyfine bak konu sahibi.Adam gibi biriyle evlenemedikten sonra zerre kıymeti yok evli olmanın. Bekarlık ne ayıp ne günah bak keyfine...

İyi madalya takalım 3 tane doğurdu diye. Böyle insanlar mutsuz insanlar bak inan ki. Ama kendini dışarıya mutlu gibi göstermeye çalışıyor, içten içe seni de kıskanıyordur kız ne güzel bekarlığının tadını çıkarıyor ben üç çocukla uğraşıyorum diye. Bu yüzden aklınca senin canını yakmaya çalışıyor. Halbuki çocuklu olup da mutlu olan insanlar kimseye böyle laflar etmezler çünkü onlar hayatlarından memnundurlar. Kimseye laf sokma ihtiyacı hissetmezler.

cocuk doğurmuş diye maharet sahibi mi olmuş.millet 45 yaşında doguruyor bu benim kendi hayatım seni ilgilendirmez deseydiz.fakat karşı taraf cahil değmez.

Aman boşver hiç takılma. Bende evliyim, bana da çocuk soruyorlardı ne zaman ne zaman diye.. Şu anda hamileyim, sesleri kesilir diye umuyordum.. Şimdi de, hemen ikinciyi de yap. Hazır bebeğin oluyorken, çok arasını açma diyorlar..
Ben daha 1 tanesine bakabilecek miyim, ona yetebilecek miyim, mutlu edebilecek miyim, diye kendimi yer bitirirken millet ikinciyi de üçüncüyü de bekliyor benden..
Aman çok da takmayacaksın. Elaleme laf lazım.. Sen kendi mutluluğuna, huzuruna bak...

Kadının dediği büyük saçmalık da, yaşı kafaya takma be canım..
Artık erkek yada kadın genel olarak 30dan sonra kuruyor herkes hayatını.
O öncedenmiş 20 olunca evde kaldı diye adı çıkanlar falan.
Ben 14 şubatta 28e girecem ve kendimi ruh olarak 20 hissediyorum.
Yaşın hiç önemi yok bence ..

Tam 'oh ne güzel gelişiyoruz galiba umut var' derken böyle tipler yırtık dondan fırlayıp saçmalayınca umutlarım yine yıkılıyor. Çocuk doğurmayı marifet sanan kadınlardan nasıl bir anne olur acaba merak ediyorum. Yaşınız genç, daha önünüzde koca bir hayat var Allah'ın izniyle.

Kizlar bu lafi bana bir tanidik dedi. Bende cevabini verdim tabi. Ama yinede icim acidi, insanlarin diline düsmekten. Evlenememek ayip bisey mi? Neden kadn olarak birbirimizubu kadar kiriyoruz? Yas 30...

ben de 30 yaşında evlendim canım, 31 ime girmek üzereyim. biliyor musun yengemler nasıl aralarında arkamdan konuşuyorsa küçük yegenlerim bile bana " hala sen ne zaman evleneceksin, ne zaman çocugun olacak, artık yaşlandın" demeye başlamışlardı. düşünebiliyor musunuz, bir anne kız çocuguna bunu öğretiyor! sonra bazı kendini bilmez kuzenler yaa yaşlandın artık evlensene diyordu, bunları diyen de hep çocuk yaşta evlenmiş ve evliliğinde mutsuz insanlardı. bende hayırlısı olsun, hayırlısı olmayacaksa olmasın diye cevap veriyordum ama insanın tabii ki canı sıkılıyordu. şimdiki eşimle görüşürken kendini bilmez bir yengem de çıkıp "ya başkaları ile de görüş, yemeğe çık, şans ver" demişti. bak düşnüün hayatımda biri varken bana başkaları ile görüş diyor, sanki eşim beni oyalıyor, daha fazla vakit kaybetmeyim diye düşünebiliyor musunuz? bu edepsizler böyleler! 3 çocuk yapmışta ne olmuş, eminim ki çoğu mutsuzluktan ölüyor! şimdi rahatım hepsinden daha yerinde, bu yaşta evlenince olgunlukta oluyor, daha kendnize uygun biri ile evleniyorsunuz, çocukca hata yapma riskiniz az, bırakın edepsizler ne derse desin, hayattaki tek başarıyı, biriyle evlenip ondan çocuk yapak sanıyorlar! kendileri mutsuz oldugu için de acısını başkalarını acıtarak çıkarıyorlar!

Hayatta herşey emanet, ödünç. Sağlık bile! Kucağındaki ile böyle sağa sola caka satarsan, ağzını doldura doldura nispet yaparsan Allah seni tepetaklak eder. Vermeyi bilen, geri almayı da bilir. İnsanoğlu haddini aşmayagörsün.

Allah hayırlı evlat versin.
Sayısıyla böbürlenir böyle aptal insanlar.
Bence hiç içiniz acımasın.
Neler neler duyuyoruz.
Mutsuz olmaktansa bırakın keyfini sürün.

1988 dogumlu musunuz?

Gayeeett genćsiniz evlenipte napcaksınız boşverin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…