Ben yanlış mı anlıyorum ?

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Arkadaşlar bir haftadır eşime yılbaşında annenlere gidecek miyiz. (akşam yemeğe) var mı bir planın diye soruyorum.

Devamlı olarak net bir şey söylememekle birlikte sen bilirsin deyip geçiyordu. Dün akşam bir daha sordum evde olacağız değil mi, annenle konuştun mu dedim.

Bana söylediği annem dediki " ben yemeğimi yapacağım gelmekisteseniz gelin , zorlamıyorum ama kardeşin karısıyla gelecek siz bilirsiniz"

eşimin kardeşi ve onun eşiyle çok görüşmüyoruz yaklaşık 5 senedir aşamadığımız bir küslüğümüz var.

sabah evden çıkarken bana diyorki " akşamda konuşamadık akşam ne yapalım" .
bende kızdım artık 1 haftadır sana ne yapacağımızı soruyorum . annenlerede 1 aydır nerdeyse gitmedik. ne gelin biz bekliyorum yılbaşında diyen var , nede hadi gidelim yada gitmeyelim diyen bir kocam var, annenlere giderkende ben plan yapmayayım dedim.

ya böyle konusuluncada sanki istenmiyorumda gitmeye çalışıyorum gibihissediyorum. Biri size gelecekse ve gelmesini istiyırsanız

buyurun gelin bekliyorum tabiiki mi dersiniz benim kv gibi siz bilirsiniz mi dersiniz.

ben bu aileyi çözemedim vallahi. ağızının ucuyla davet mi olur allah aşkına. birde eşime diyorum ki annelere gidelim bana diyorki haftasonu dinlensinler gitmeyelim falan diyor sonra bir bakıyorum hafta içi haftasonu kardeşi yemeğe gidiyor.

siz yorumlarmısınız acaba nedir sizce sorun , ben bu akşam gitmeyeceğim , gitmezsemde onlar var diye gitmiyorum zannedilecek .

doğru olan nedir artık şaşırdım,

Bence doğru olan "gitmeye bu kadar hevesli olmamaktır" illa gidilecekse eşin gitmek için ısrar ediyorsa gitmektir.

gitmeye heveslenmek değil ama. yorgunuz başka zaman gelinde diyebilirler sonuçta onlarda yaslı ınsanlar . ben cok gıtmıyorum olabildiğince herkesin kendi düzeni var sıkıntıya sokmak ıstemem kımseyi. kayınbabanında doğum gunu hep hediyemızı yılbaşında verıyoruz normalde 1 gun sonra.

gitmezsek 1 gun sonra tatil gunumuzde gıdıp hediyesını vereceğiz.

sen napçan ki kayınvalidelere gidip, zaten seni yana yakıla çağıran yok, planınızı yapın eşinle başbaşa, yada ark. bayram değil ki bu, illa gidilecek diye birşey yok. demek ki eşinde çok sevmiyor ailesiyle olmayı. yoksa o söylerdi senin söylediğin kadar

yerinde olsam bu kadar ısrarla eşime annenlere gidecek miyiz diye soracağıma ben plan yaparım, eşim bişey dersede sen net bişey söylemedin bende plan yaptım doğa boşluk kabul etmez derim kaynanada napılır ki yılbaşı günü :44:

tüm yılbaşı değil arkadaşlar yemek yıyp kp nın hedıyesını verıp 9:00 da evımıze donecegız.

ben gıtmek derdınde değil sanırım yanlış aktardım. söylenen bıcımden yada ifadeden rahatsız oldum.

bende şöyle düşündüm,siz şimdi eşinizin kardeşi ve eşiyle görüşmüyormuşsunuz.
onlar önceden kayınvalidenize haber vermişlerse gelecekleri kesinse,
kayınvalidenizde tatsızlık çıkmasın diye size direk gelin diyemiyordur.

benimde kızdığım nokta bu işte. aslında aklıma gelen

eltini göresin gelmiş senin

Son düzenleme:
erkeğin annesi gelinle muhatap olmaz yani kaynana telefon açıp seni davet etmez o diyeceğini oğluna der , bence her daim görüşeceğiniz akrabalarla küsmeniz doğruda değil idare etmeniz doğru olanıdır , yani o akşam kesin kaynanada olursunuz kaynana tatlı set baskı yapmış oğluna, ama belki tatlı dille adamı kandırısanız oda sizin marifetinize kalmış derim

karşılaşma olasılıgınızın yüksek oldugu bir akşamdan köşe bucak kaçman lazım değil mi bee hatun

karşılaşmaklailgilisıkıntı yaşamıyorum ki ben yani en azından artık yaşamıyorum. bana göre onlar ayıpetti o yüzden görüşmüyoruz ama gprusmuypruz derken karsılastıgımda gorusuypruz birbirimizi arayıp sormuyoruz ,özel gunlerımızı hatırlamıyoruz , karsılastıgımızda tabııkı gorusecegız konuşacağız ancak belli mesafeyle. onları oradada dıye gıtmemezlık, yada gıdınce surat asıp oturmak gıbı durumum yok.

daha once soyledıgın gıbı hıc görüşmüyorduk ama durumlar bıraz yumuşadı en azından karşılaşınca konuştuk . sonra biz evimize cagırdık yemeğe geldiler hoşbeş sohbet sonra gittiler bır dahada gorusmedık. onlarda arayıp bizi davet etmediler bir yere. yani kv nin aman karşılaşmasınlar huzursuzluk çıkmasınlar dıye bizi davet etmeme durumu yok bıldıgım kadarıyla.

benimde kızdığım nokta bu işte. aslında aklıma gelen

neden kızdığınızı anlamadım?
yanlış anlamayın ama aynı dert bizde de var.annem artık ne yapacağını şaşırdı.
doğum günlerinde, bayramlarda okadar sıkıntı yaşıyoruz ki,hele doğum günlerinde...
bide gönül koyuyorlar.sizin durumunuz ne bilmiyorum ama bizimkiler birbirlerine girdikleri için
aynı anda bir yerde bulunamıyorlar.birini doğum gününe çağırıyorum bu sefer diğeri bana kızıyor beni neden çağırmadın
diye,e diyorum geçen seferde sen gelmiştin,herşeyleri dert.bayramlar desen öyle bide arayıp annemi azarlıyorlar,
niye biz sonra gelecekmişiz diye madem öyle gelin birbirinizi yiyin yani koca koca insanlar biz bıktık artık.
o yüzden neden kızdığınızı anlamıyorum.kayınvalideniz belirtmiş yemek yapıyorum gelen gelir,ama uyarıda da bulunmuş onlar geliyor
diye işinize gelirse sizde gidersiniz.ha siz de aynı ortamda bulunamıyorsanızda önceden eşiniz annesini arayıp söyleyecekti biz geliyoruz diye bu sefer kardeşi düşünecekti bunu,kayınvalideniz plan program yapmak zorunda değil.
ya bide 2 kardeş birbirine neden düşer onu da anlamıyorum.

son yazdığınız yazıyı okumadan mesaj yazmışım.
ee ne güzel işte aynı ortamda bulunmakta sıkıntı da yokmuş
neye kızdığınızı anlamadım ben ama hala

idare etmeye çalışıyorum tabiikiama benimkide sabır , tabiiki kusluk hos değil ama durumlar böyle kv eşine gelin demiyor gelmeyinde demiyor. bu sekılde oluncada ınsan gonul rahatlığıyla gıdemıyor. Gitmesem bu seferde ertesi gun gıdecegım kp ye hedıyesını vereceğiz. eee benımde aılem var onlarada gitmek lazım. eşimde sıkıntı var bana gore , çok ortada konuşuyor , yönlendirme yok, ağzından laf alamıyorum.

eşim bıraz sessiz bir kişilikte ,

ayrıca bence kayınvalidenize değil eşinize kızmanız gerekiyor.

hmmm tamam o zaman siz evlatlıgınızı yapın küçük bir pastayla KV nize gidin.ben sorun göremiyorum.

son yazdığınız yazıyı okumadan mesaj yazmışım.
ee ne güzel işte aynı ortamda bulunmakta sıkıntı da yokmuş
neye kızdığınızı anlamadım ben ama hala

bende sıkıntı yokken sanki karşılaşmayalım onlar geliyor sız gelmeyın dediklerini dusundugum için kızdım. esimde bişey demiyor. bu sekılde dusundugum ıcınde onlara kızıyorum.

ben karşılaşmakla sıkıntı yasamıyorum onlar rahatsa ben daha rahatım.sankı beni uzak tutuyorlar gibi geliyor. uzuldugum sey bu

biz kadın milleti de böyleyiz işte ya,
eğer kayınvaliden mutlaka gelin bekliyorum deseydi o zaman gitmek istemiyorum mecbur bırakıyorlar diye düşünürdünüz,
bence kadın incelik yapmış siz bilirsiniz demiş,
sizde gidip yemeğinizi yer hediyenizi verip kalkarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…