Ben yanlış mı anlıyorum ?

ayrıca bence kayınvalidenize değil eşinize kızmanız gerekiyor.

onada ayrı kızıyorum belki hiçbirşey yok ama böyle ağzının ucuyla soyleyıp sessiz kaldıgıiçin ben yanlışanlıyorda olabilirim.

eşim dediğim gibi sakin bir adam. gidelim hayatım babamın hedıyesını verip gelelim demiyor, yada gitmeyelim evimizde olalım 1 gun sonra gideriz de demiyor. söylediği şey annem yemek yapcakmış gelen gelsin diyor , kardesımde orda olacakmış o aksam ama cok yorulurlar diyor.

taaa geçen hafta sorduğumda " şimdi bizi çağırırsa onlarıda çağırmak zorunda kalır yemeğe " diyordu. şimdi onlar geliyor bizi çağıran yok diye düşünüyorum .

yanieşimin anlattıklarından yola çıkarak bu düşüncem yoksa kendı kendıme oturup kurmaya çalışmıyorum kafamdan.

bence eşinizi arayın ben planmızı yaptım akşam yemeğe çıkıcaz çıkmadan ailene uğrar babanın hediyesini verir çıkarız dersin
eşin idare edemiyorsa sen böylelikle önüne geçmiş olursun...
belli ki kvniz eltinden dolayı sizi yarım ağızla çağırmış

eşinde ne şiş ne kebap yansın mantığında yönetmesini bimiyor ailede küçük olan mı o?oraya gittikten sonra yemek uedikten sonra hedi3e verilip kalkılmaz orada bütün akşam kalınır ,gidilirse saygısızlık olur ve arkanızdan konuşulur ne öyle, arkaş ziyaretine gitmiyorsun ki

akşama kadar kalma durumu yok , hiç olmadı. diyorum ya yaşlı inanlar 12:00 ye kadar durup bizimle ne yapacaklar ki :) onlarda istemzler zaten o yüzden maksat yılbaşında gonullerı hos tutmak, yenı yıllarını kutlamak.

bende öyle düşünüyorum oyüzdende gidipgitmemek konusunda sıkıntıdayım işte.

gelmemi istemiyorlarsa gitmeyeyim, gelmemi istiyorlarsa gideyim ama böyle olunca arada kalıyoum.

eşimlede artık kavga etmek istemiyorum gerçekten cok yoruldum zaten böyle ne şiş ne kebap davrandığı için çok soru yasadık, onlar beni ben onları yanlış anladım. zaten kocası bısey demiyor dıyede pekde saymaz oldular beni. 6 yıllık evlıyım ben bişeylerin oturması gerekmez mıydı. sonuçta bende saygı bekliyorum.

ben burda kızılacak bir mevzu göremedim. aksine kayınvalideniz gayet ince davranıyor. belli ki yemekte siz bir araya geldiğinizde tatsızlık çıkmasın diye onların geleceklerini de habe vermiş. yani gidip gitmemeyi size bırakmış. bence siz de kalkın gidin hediye mi ne verecekseniz gidip verin ki, bakın bizim yüzümüzden gelmediler deme şansı bırakmayın eltinizle kaynınıza.

Bence kayınvalidenlerin siz bilirsiniz demesi gayet hoş illa gelin deseler emrivaki yapmış olacaklar o zmn da ondan yakınacaktın.. Seçimi size bırakmışlar, eltinlerle de pek görüşmüyormuşsunuz ya e şimdi onlarda orda olacaklar ısrar etmeyelim diye düşünmüştür bence kayınvalidenler

tamam da eşimde annem böyle düşünüyor o yüzden sana bırakıyorum demez mi. kayınvalidemi anladık ısrar etmiyor sağlsunda eşim ne yapmaya çalışıyor.

Ne kadar güzel işte " gelmek istiyorsanız gelin" diyorlar. Israr yok, boğma yok, kasma yok.

ısrar etse bu seferde "eşimle bir yılbaşımız olmayacak mı" demeyecek miydin ?

Bence nazik insanlar, kıymetlerini bil kimsenin gazına gelme.

kimisi her yılbaşı kayınvalideme gitmek zorundamıyım diye şikayet eder ben bu gruptayım :) kimiside oraya gitmek için çabalar ilginç

çaba demeyin arkadaşlar ,biraz önce annem aradı yılbaşına birlikte olalım mı torunuda görelim ne dersin dedi. Bu yaklaşım doğru değil mi. kırıldığım sey bir cocugu yemeğe gelirken diğer evladını (ve eslerini) davet etmezmi.

aslında onlarada bısey demiyorum esimin ağzından kerpetenle laf alıyorum sanırım beni zorlayan şey o.

bazı gelinlerde bir hoş :)
kadın ısrar etse "ay çok ısrar ediyor bıktım" deriz
"siz bilirsiniz" dese aman dil ucuyla söylüyo" deriz
2 çocuğumun arası çok iyi olmasa birinin geleceği kesin olsa
diğerine ısrar etmez ama şöyle derdim:
"gelin beklerim. ama diğerleri de var haberiniz olsun" tarzı..
bundan sonra da eşine 1 kez sor başka sorma şekerim :)

sorun senin eşinde bence
kv de bir sorun göremedim ben
adam sana ne olup bittigini adam akıllı aktarsa sen bu kadar sorun yaratmazsın
yani isterseniz gelin diyen bir kv olmasını çok isterdimama malesef
yani şöylede olabilirdi
siz kv evinize davet edebilirdiniz yemek hazırlayıp
buda bir seçenek
onlarda ister gelir ister gelmezlerdi

haklısınız diyorum ya sorun eşimde. annemlere gideceğiz dedim (biraz önce telefonda konuştum) kv de annemlere gideceğim diye üzülmüş ozaman birlikte olalım demiş bende kendi evime çağırdım. annemlerle kvler bize gelecek .

ben biraz garip bir gelinim. çağırılmak samimiyet hoşuma gidiyor. eşimin kardeşide biz gelemeyeceğiz demiş. öyle oluncada bize gelebilecekler. benim gerçekten eşimle sorunum var. böyle yapınca aklıma hep olumsuz şeyler geliyor. kavgasız grultusuz şu planı yapmak varken illa aklımdakini söyleyeceğim ondan sonra o öyle değil deyip plan yapacak.

tamam da eşimde annem böyle düşünüyor o yüzden sana bırakıyorum demez mi. kayınvalidemi anladık ısrar etmiyor sağlsunda eşim ne yapmaya çalışıyor.

eşinz ne yapmaya calısacak yahu? kv siz blirsinz demıs esniz sana bırakıyorum demış.burda mılletın arayıpta bulamadıgı cumlelerın altında bişey arıyosunuz.sessıiz bı adam oldgu ıcın sıze bırakmıs kararı.sızde baskınsınız belli.
tamam kv onları davet etmıs , size agız ucuyla soyledı dıye bozulmuşsunuz haklısınızdırda ama bu kdr kv.ci gelinleride anlayamıyorum..:44:
yadırgamakta istemıyorum ,ben böyleyım iç içe olmayı seviyorum demişsinizde allah askına,kp hedıyesını verelım dıye bıyerlerınızı yırtıyosunuz, eşinizin umrunda deıl kendı babası bıde, sızde ertesı gunde gtmessınız 2 3 gun sonra gıder verırsınız hedıyeyı.sız nıe bu kdr cıldırdınız yanı bı hediye ıcın.
heh en sonunda herkesı toplamışınız evinize mutlu yılbaşları gecirmenizi dilerim..
içiniz gecmiş yani.yılbasında kvlerle olalım diye çırrpınan birini ilk defa göruyorum..:44: neyse cnm herkesin kendi secimi demek sizin gibilerde var yani..bizmi cok soğuk nevaleyiz anlamadımki..

bei anladığınızı düşündüğüm tek cümleniz "size agız ucuyla soyledı dıye bozulmuşsunuz"dur.

kvlerle yılbaşı gecırmek gıbı derdim yok samimiyet derkende vıcık vıcık olmak değil , açık olmaktan bahsetmek istedim.

acaba bilmediğim yine bir sıkıntımı var diye düşündüğümüde belirtmiştimancak siz oraları atlamış olabilirsiniz.

yoksa kimse kv siyle yılbaşını geçirmekiçin söylediğiniz gibi bir yerlerini yırtmaz. bende bir gelinim ve sizin gibi çokda büyük farklar yok aramızda .

siz ne kadar da biz artik karsilastigimizda konusuyoruz ama mesafeli derseniz deyin, sonucta arada sogukluk oldugu, birbirinizden hoslanmadiginiz belli. Kayinvaliden de onlar size gelicez dedilerse, cekingen kalmistir size de israr etmeye. Bence hata kimde olursa olsun, kardesler arasi bu turlu kuslukler iyi deyildir. Ama tabi cok asagalik, devamli kufur eden, cok cahil insanlardir o ayri. Ama ben gene de aile arasinda o ailenin tum bireylerinin huzur adina nabza gore serbet vermenin en dogru oldugunu dusunuyorum. Sonucta iki kisinin arasindaki huzursuzluk iste boyle herkesi etkiliyor. Sonucta kocaniz yaninizda, size huzursuzluk veren, ailenizin duzenini bozmaya kalkisan da yok, o yuzden bence kayinvalidenizin aksam yanina gidin derim, sirf hic rahatsiz olmadiginizi gostermek adina. Mesafe koymak, herdurumda farklilik gosterir. Cevredeki insanlar, siz esinize bagli olarak cesitli mesafe koyma yontemleri vardir bence. Mesela soguk konusursaniz bir ortamda bu herkesi gerer, o yuzden boyle yapmamak lazim. Ama napabilirsiniz, hic bir aile sirrinizi vermezsiniz, sadece havadan sudan konusursunuz o insanla yada dikkat edersiniz evine fazla gidip gelmezsiniz, bu bile mesafedir.

ben hatanin birazda sizde oldugunu dusunuyorum. Esiniz de sonucta cekinik kalmis, cunku adamcagiz gidelim deyip , sonra siz birseyden dolayi rahatsiz olursaniz orda sorumlulugun ustunde kalmasini istememis bence. Topu hep size atmis ama siz de anlamamazliktan gelmissiniz. Cunku hoslanmadiginiz bir sey olursa ona soyliceksiniz sen dedin de gittik soyle yaptilar diye. haksizmiyim canim ?

bence sakinles, ve mantikli ol, ve esinin ailesiyle rayina oturt herseyi.

son mesajlari okumamisim. Sizde toplanicaklarmis. Gozunuz aydin. Eltinizden bir sifir ondesiniz.

bak canim, seni kirmak istemem, yanlis anlama. Ama bak bu adami sIk bogaz etmissin. butun bunlar onu gosteriyor. Esinin san karsi acik olmasini istiyorsan, hareketlerini, davranislarini, hatta dusunce yapini gozden gecirmen lazim. Hatta esinin ailesi bile senin istedigini yapiyor, bak planlarini deyistirip sana geliyorlar, sevmedigin eltinler gelmiyorlar, daha ne istiyorsun ?

Ama dersen ki bana karsi acik olsunlar soyle boyle, o zaman sende fedakarlikta bulunacaksin. esinin kardesine karsi soguk olmicaksin, yoksa esinin ailesi boyle hep arada kalir.

Ben burda kv gitmeyelim die cırpınırım sende gidelim die cırpınıyosun allah iyiligini versin emi senin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…