• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil olan ben miyim yoksa eim mi?

""yedi senelik evliyim bir bayram sabahını ailemle geçirmedim maalesef..erkeklerin hepsi böyle,evlendikten sonra öncelik hep ailesinde oluyo..""

Ben de aynı şekilde... 5 senelik evliyim ve bir bayram sabahını ailemle geçirmedim. Bunun dinimizde de yeri yok tamamen insanların kendi egolarından kaynaklanan birşey. Biz bunu eşimle çözebilirdik ama bendeki kayınbaba akıllara zarar. Bayram ne içindir? Her zaman birbirini göremeyen insanların birbirini görüp hatırlaşması için değil midir? Hakkımı helal etmiyorum. Allah'ın kanunlarının üzerine kanun koyuyorlar. Yok böyle birşey. ama her bayram bunu yaşadığımız için sair zamanlarda da içimden onlara gitmek gelmiyor, gelemiyor. ıçim buruk çünkü.
Ama yapacak bir şey yok canım. Allah ıslah etsin öyle dua et.

Bayramın ilk günü eşinin ailesine gidin kahvaltı faslından sonra yola çıkın...Böylelikle yine 1. gün her iki aile ile de birlikte olmuş olursunuz...
Yada kendi ailen yanlız olacakları için bu bayram onları size davet edebilirsiniz :lepi:

Davet ettim canım ama pek sıcak bakmadılar. Malesef bu bayram eşimin istediği oluyor. ilk gün onun ailesiyle olup 2. gün yola çıkıcaz:( Evlenmeden önce ankaraya yerleşme fikrini hiç sorgulamadan kabul etmiştim. Böyle sorunlar çıkacağı aklıma gelmemişti hiç. En kötü ihtimalle bi bayram ankarada bi bayram adanada oluruz diye düşünmüştüm:( Ne safmışım ya

""yedi senelik evliyim bir bayram sabahını ailemle geçirmedim maalesef..erkeklerin hepsi böyle,evlendikten sonra öncelik hep ailesinde oluyo..""

Ben de aynı şekilde... 5 senelik evliyim ve bir bayram sabahını ailemle geçirmedim."

Valla iyi dayanmışsınız. ınşallah aynısı benim başıma da gelmez.Ben ilk bayram diye çok uzatmadım kavgayı ama bundan sonra da böyle bi tavır takınırsa durum kötü

kızlar tesadüf gördüm yazılarınızı bence bu kadar problem yapmayın canınız sağolsun yeter saygı sevgi içersinde sorun olmasın yeter evlilik bu değilmi zaten öncelik genelde o tarafta oluyor bunada alımış olmamız gerekiyo değilmi bu yüzden huzursuzluk vermeyin birbirinize şimdiden bayramınız kutlu olsun öptüm hepinizi

Madem onlar daha yakin önce oraya gidin bir saat oturun ,zaten bayram diye bütün gün orda gecirilecek diye bir kanunmu var? Sonra da anlatirsiniz durumu fazla iznini olmadigini bu yüzden ancak adanaya gider geliriz dersiniz ve kalkarsiniz. bunu o egoist kocana böyle teklif ettinmi?kaydirigubbakcemile

bence çok çocukça davranışlar ve gereksiz prosedürler ,gereksiz alınganlıklar ,gereksiz ince düşünceler
ilk gidince ne oluyor anlamış değilim bana çok önemsiz bir konu gibi geliyor..sonuçta bayram kutlanıyormu kutlanmıyormu ben ona bakarım...bittiiii

amannn bu anneme gidicem kaynanama gidicem mevzusundan resmen evlilikler yıkılıp gidiyor.
Ben şimdiden karar verdim, ben anneme eşim annesine.... vereliniortak
bayramdan sonra buluşuruz : )) ne de olsa aileler birbirlerini de bizi de istemiyolar hihoyyyt

bencede en mantiklisi yakinda olduklari icin onlarla bayramlasip ondan sonra gitmek bence esine bu sekilde söylersen kabul edecektir

kızlar tesadüf gördüm yazılarınızı bence bu kadar problem yapmayın canınız sağolsun yeter saygı sevgi içersinde sorun olmasın yeter evlilik bu değilmi zaten öncelik genelde o tarafta oluyor bunada alımış olmamız gerekiyo değilmi bu yüzden huzursuzluk vermeyin birbirinize şimdiden bayramınız kutlu olsun öptüm hepinizi[/QUOTE

bu saygının içine karşındakinin fikrine saygı göstermek te giriyor işte.
bekarlığımızdaki gibi hep ben hep ben zihniyetiyle evlilik yürümez.hem neden herzaman taviz veren biz oluyoruz.onların ki aile de bizimki ne acaba???
aman huzurumuz bozulmasın diye herşeye biz tamam dicez herşeye biz mi boyun eğecez.
bu yuva erkeğin de değilmi??? biraz da o çaba göstersin bakalım

kötükedihüso

Size birşey söyleyim mi belki bazı arkadaşlar bana kızacak ama yinede söyleyeceğim hiç ama hiç taviz verme arkadaşım taviz tavizi doğurur hiç te alttan alma ve ağlama bu bayramın ilk günü benim ailemde olacağız diyeceksin hala yok mu diyor o zaman sen kendi ailenle ben kendi ailemle bayram geçiriyoruz diyecek ve gideceksin arkadaşım bu erkeklere yüz verdikçe astarını isterler onlarınki ailede bizimki el mi oluyor yani iyilikle yola gelmeyeni zorlukla yola getirmeye bak baktın yine gelmiyor yola sen canının istediğini yap ucunda ölüm yok ya bir koca değilmi her yerde bulunur anne-baba bulunmaz gün olur (ALLAH korusun ama örneği dolu maalesef) kocandan darbe yersin, aldatılırsın, şiddet görürsün yeri gelir ortada bırakılırsın ne de olsa el oğludur ama anne-baba ölene kadar evladının arkasındadır. Unutma arkadaşım benden sana tavsiye.

çok doğru söylüyorsun canım arkadaşım ...

arkadaşlar sabahtan beri sinirimden ağlıyorum, tam sakinledim derken aklıma geliyo gene başlıyorum. Durum şu: Biz 2 kardeşiz, 1 abim var. Ben 6 ay önce evlenip ankaraya yerleştim abim de 6 gün önce askere gitti. Yani bu ramazan bayramında annemler ilk defa yalnız olcaklar adanada. Ben eşime "bu bayramın ilk gününü annemlerle geçirelim, bugüne kadar hep bir arada olurduk bu sene abim yok ben de olmazsam çok üzülürler,2.günü döneriz, senin annenlere gideriz" dedim. "Olmaz öyle şey her bayramın ilk günü annemlerin yanında olacağız" dedi. Sonra ben ne demek her bayram deyince de bu bayram ilk gün kesin annemlerdeyiz diğer bayramlara bakarız dedi. Çocuk kandırıyor sanki.Bana karşı şöyle bir savunma yapıyor "Biz ankarada oturuyoruz, annemlerde ankarada o yüzden önce onları bayramlamamız lazım" Tamam buna da eyvallah önce onun ailesini bayramlayalım ama bu bayram değil.Kaldı ki ben ona her bayramın ilk günü adanada olalım demiyorum zaten. Sadece abim askerde olduğu için bu bayram biraz özveride bulunsun istiyorum hepsi bu. çok şey mi istiyorum? Acaba çok mu bencil davranıyorum ya da şu an sinirden sağlıklı düşünemiyormuyum bilemiyorum.Kaldıki aynı şehirde yaşadığımız için eşim ailesini istese hergün görebilir. Babasıyla beraber çalışıyor ve ailesinin oturduğu yere mesafemiz 5 dakika bile değil. Onun ailesini özlemek gibi bi derdi yok yani. Ooooooof offffff

kesinlikle eşinnnn BENCİL canım..anası danası (pardon) ankaradaymış daha ne işte her an görebilirler birbirlerini...arefe gününden yola çıksaydınız da önce k.validene gidip de anne böyle böyle diyipde ailenin yanına gitseydiniz bir yerimi kırılırdı eşinin ...bayramda kırmış kalbini..ben anladım canım seni..hani abinde gitmiş ilk bayramları yalnız geçirecekleri diye bu kadar üzülmüşsün ama ben olsam arefe gününden kutlardım bayramlarını eşimede hadi sana iyi bayramlar derdim...giderdim...aman bizimkilerde herbiri ayrı dağda iyiliğide oluyor kötülüğüde yahu...

bence de sen haklısın canım.. sen durmu ve düşünceni açıklamışsın.eşinin de tamam canım deyip anlayışlı olması gerekirdi.ama erkeklerin çoğu ilk önce kendi ailesini öne sürer.biraz da ailesiyle alakalı. 1. gün onlarla olun madem, 2.gün gidelim de.bakalım ona ne dicek derdim ama bayram bitti

vallahi ben bişey daha diyimde içimde kalmasın
her bayram eşimin ailesine gideriz ama her bayrammm artı yıllık izinlerimde orda geçer...bir kere demedilerki kızım sen evlendin evleneli her bayram ve izninde bize geliyorsun ..senin de anan baban var git bir bayramda yada izninde oraya demediler..geçen sene ben eşimle yine gittim işten güçten belim kırıldı gelinsin ya hizmet edeceksin..Ama ankaraya adım atar atmaz..dedimki benimde ailem var beni ağaç kavuğunda mı buldun, kızı aldık ailesinden bize ne mi diyorsunuz dedim haaa okey o zaman dedim
bu bayram ne mi oldu..
eşim gidelim dedi yineeeeeeeee (kime konuşuyorsam) sana güle güle dedim..
şuan evdeyim yalnızıımmmm eşim memlekettinde ne derse desin ordakilerede ama anladılar hatalarını ben anlarımmm..
gönderdim git dedim ya bayramına başlayacam dedim ve gitti ...sende bunu yap...biletini ayarla çek git öncesinde konuş..bişey dediklerinde "benimde bayramda yolumu gözleyen anam babam var her ne kadar siz biraz unutmuş olsanızda"...cümlesinide iliştir...
evdeyim bir elimde sigara bir elimde kahve aradada buraya yazıyorum ohhhh beeeeeeeeee
bundan sonra böyleeeeeeeeeeee

aslında sende haklısında,galiba bu ilk bayramınız.ilk bayramda da mecburen eşinin ailesinde ilk günün geçirilmesi gerekebilir.aslında bayramın ilk kahvaltısını yapıp yola çıkmanız uygun olabilirdi.bence eşinle inatlaşma.inatlaşırsan oda daha anlayışsız olabilir bu konuda

bence de sen haklısın canım.. sen durmu ve düşünceni açıklamışsın.eşinin de tamam canım deyip anlayışlı olması gerekirdi.ama erkeklerin çoğu ilk önce kendi ailesini öne sürer.biraz da ailesiyle alakalı. 1. gün onlarla olun madem, 2.gün gidelim de.bakalım ona ne dicek derdim ama bayram bitti

canım öyle oldu zaten.İlk gün ankaradaydık. Ailesi akrabası eşi dostu derken akşam oldu. Adanayada 2. gün sabahtan gittik 3. gün öğlen döndük. Bu bayram ilk gün ankarada olduğumuza göre kurban bayramındada adanada olcaz,vazgeçmedim yani:) Hatta gidiş dönüş uçak biletlerimizi bile aldım ama eşimin haberi yok. Büyük bi kavga bizi bekliyor yani. Hayırlısı bakalım...

Ben şuna da takıyorum kafayı. Abisi 15 senelik evli, 1 bayramda bile ilk gün eşinin ailesine gitmemişler el öpmeye. Kaldıki eltimin ailesi de ankarada oturuyor. Düşünsenize anneniz babanız sizinle aynı şehirde ama siz onların elini öpmek için 2. günü bekliyosunuz. Bu ne saçma şey böyle. Eşim de bana eltimi örnek veriyor bak o ilk gün gitmiyor diye. Ben de o yüzden bu kadar üzerinde duruyorum bu konunun. Nasıl başlarsa öyle gidecek ve benim bu durumu kabullenmeye hiç niyetim yok...

bu toplumda değiştirilecek o kadar çok şey varki,doğu batı hep aynı aynı ataerkil zihniyet,kayınvalideler de bir zaman gelindi eşlerinden eşlerinin ailelerin dolayı yaşadıkları eziklik beyinlerine kazındı onlarda çocuklarınınkine kazıdı istiyorlar ki hep ezik yaşasın gelin olan,kadının erkekten hukuksal konuda ne farkı var anlamıyorum,bu konuda duyarlı olan o kadar çok az bir kitle var ki.bu saçmalığı biz kırmazsak bizim çocuklarımız da aynı kaderi yaşayacaklar,aynı ezikliği taşıyacaklar,bu toplumsal devrimi gerçekleiştirmek için de asla taviz vermeyeceğiz,çocuklarımız bizim ezikliğimize şahit olup ta bilinç altlarına atamayacak ve ilerde eşlerine bu adaletsizliği yaşatamayacaklar,bence bu sorunuun çözümü bu arkadaşım

Back
X