• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil olan ben miyim yoksa eim mi?

aman niye öyle diyosun canım ya bayram zehir olcak şimdi

aslında bayrama daha var diye çok takmamaya çalışıyorum, ama 2 gecedir de rahat bi uyku uyuyamıyorum. Normalde çok konuşurum ben, sürekli anlatacak birşeylerim olur ama 3 gündür dilim şişti:) Bakalım bir çözüm bulmaya çalışcas yoksa bayram ikimize de zehir olacak

evliliğin ilk yıllarnda illaki oluyor bu senin ailen benim ailem bayram izin meseleleri..
biz her iki aileden baska sehırdeyız çözümü bayramları sıraya koymakta bulduk bir bayram ona bir bayram digerine..
siz aynı sehırde olsanız bıle böyle bı cözum getırmek hakkınız netıce de hasret olan sizsiniz üstelik eşiniz için ailenizden memleketinzden uzak kalarak zaten büyük bir fedakarlıgı en bastan göstermiş oluyorsunuz
ne yazıık ki erkekler her hakkı kendılerınde ve aılelerınde göruyorlar.çok nadirdir eşi için memleketini bırakan erkek en azından kadınına bunun hatırına anlayıs göstermeli bir erkek.neticede o zaten ailesini hep görüyor..
ben bu kayınvaldemler daha yakınlar es gecip gidilmez olayını da kabullenemiyorum acıkcası saymaksa söz konusu olan uzak yakın fark etmemeli sonucta her iki kişinin ailesi söz konusu ve terazide durum eşit..hiçbirinin bir diğerine üstünlüğü ya da önceliği olmamalı bence..
mutlaka orta yol bulmak zorunda her iki taraf da o yüzden tehditlerine kanmayın derim hep erkeklerin yaptıgı numara bu ilk zamanlar nedense öyle bi havaları oluyor ama o havayı bosaltmak da şişirmek de sizin elinizde arkdasım..
hele bi acıkca kibarca ama dik birşekilde isteklerinizin arkasında durun..hak talep eder gibi yalvarırcasına değil ama bu zaten sizin hakkınız siz de bir bireysiniz onun kölesi değil ya da onun komutlarıyla yasayacak biri değil..
kadınız diye her fedakarlık bize ait olmamalı..hep derim evlilik iki kişilikse iki taraf da koyacak tasın altına elini..yoksa ne anlamı kalır evliligin..anlamı erkekleri kalkındırma mutlu etme kurumu da biz mi bilmiyoruz acaba..
bunlar hep toplumda yerleşmiş kemikleşmiş şeyler ve biz kadınlar bunu aman kızar aman küser aman asla kabul etmez diye diye daha da kemikleşip kökleşmesine sebep oluyoruz sonra da bir bakmısın anlamı olmayan ufacık bır şey bile gelenek görenek olmuş saygı adını almış..
saygıysa eğer eşiniz de size ve ailenize saygı duymak zorunda..bunu ona ögretecek olan sizsiniz önce bir kendinize inanın bir birey olarak nelerı hakettiğinizi ne gibi haklarınız oldugunu hatırlayın ve sonra hak mücadelenizi değil haklı mücadelenizi verin..
hep biz korkuyoruz birşeyleri kaybetmekten susuyoruz alttan alıyoruz ama erkeklerin de aynı sekılde kaybetme korkusunu yasaması lazım.lazım ki bir insanı anne babadan mahrum etme hakkının kendıne hak olduguna inanma cüretine sahip olamasınlar...
he baktınız hiçbir şekilde bayramda vazgecemıyor ailesinden e siz de yanında olmak istiyorsunuz aıilenizin madem..herkes gitsin kendi ailesine ne var bunda..
birçok kimseye abes geliyor bu ama neticede bayram eşimin ailesinin yanında olmayı istemek hakkı varsa benim de var e her ikimiz de geri adım atamıyorsak herkesin gönlü hoş olsun..öyle ne yardan gecerım ne serden olmaz..
sana tavsıyem taviz verme blöfünü de yeme..deridini tatlı dille güzellikle anlat baktın olmuyor kararlı bişeklde gidecegini söyle ama izin alarak yalvararak degil..
ben de yasadım aynılarını ama tek geri adım atmadım cok yıprandım belki ama şimdi hepsini aştık eşim de anladı artık..asla tek göndermem diyen,benim aileme gitmeme karsılık hemen onun ailesine götüren adeta çetele tutan adam yok artık karsımda..ne kadar istersen kal diyor hatta bana..inan, dik dur ,kararlı ol ve pes etme..
eger gercekten asıksa sana mutlaka anlayacaktır..basarılar ve sevgıler tatlım..a.s.

kesinlikle sen haklısın canım bencede asla ve alsa tavız verme sonucta her zaman bunu ıstemıyorsun sen bızdede eşim mersinli ben malatyalıyım evlendıgımız ılk zamnalarda oturup konustuk bunu ramazan bayramı malatyada kurban bayramı burda dıye tabı degısıklıkler bıze aıt gene eger sen yuz verırsen bu hep boyle olacaktır bence bayramlar cok ozeldır her nekadar onun aılesı varsa senınde alıen var kı bu cok önemlı bır durum onlar tamamen yalnızlar bu bayram bence sen esını ıkna et allah kolaylık versın

aslında bayrama daha var diye çok takmamaya çalışıyorum, ama 2 gecedir de rahat bi uyku uyuyamıyorum. Normalde çok konuşurum ben, sürekli anlatacak birşeylerim olur ama 3 gündür dilim şişti:) Bakalım bir çözüm bulmaya çalışcas yoksa bayram ikimize de zehir olacak

bence sorun şu sen eşinle inatlaşma durumuna sokmuşsun kendini.Bak abin de varmış düşün ki evlendi eşi başka şehirden ve o da bu seinin yapmak istediğini yaptı 5dk uzaklıktakilere görünmeden doğru başka şehre kendi ailesinin yanına.Acaba senin ailen hoş karşılar mı bu durumu aa bak ya oğlumuz gelinimiz yakınken bize görünmeden gittiler odiye düşünmezler mi ayrıca daha 6 aylık evlisiniz bu inatlaşma niye?Bayramın 1.günü 2.günü ne farkeder bayram bayramdır 2.günü götürcem diyor adam işte sorun ne o zaman?Hiç gitmicez derse o zaman hak veririm sana ama şuan bence sen gereksiz bir sıkıntı yaratıyorsun.

belki bu konuşmayı ilk.. arefe akşamı senin annende kalalım 1. günü kahvaltıyı yapar yola çıkarız olur mu hayatım ailemi çok özledim. tabi başka bir düşüncen yoksa diye yapsaydın bu konuşmayı... adam rekabet edercesine düşünmezdi belki...
ha 1. günü ha 2. günü ne farkeder... bu ilk bayramınız zehir etmeyin birbirinize...

canım eşini karşına al sakin sakin durumu bir kere daha anlat...tekrar dene...hemen tartışma olur mu mübarek ramazanda ağzının tadını bozma...

daha açık konuşun eşinizle ilerleyen günlerde .. sıkmayın sonuçta eşinizde hep öyle alışmışsa yadırgıyabilir ..
sakin konuşunca anlar umarım

belki bu konuşmayı ilk.. arefe akşamı senin annende kalalım 1. günü kahvaltıyı yapar yola çıkarız olur mu hayatım ailemi çok özledim. tabi başka bir düşüncen yoksa diye yapsaydın bu konuşmayı... adam rekabet edercesine düşünmezdi belki...
ha 1. günü ha 2. günü ne farkeder... bu ilk bayramınız zehir etmeyin birbirinize...

ewt işi biraz inatlaşmaya soktuk farkındayım ama alttan almaya niyetim yok arkadaşlar. Bayram mevzusundan aramız açıktı zaten bi de yıllık iznim bitmeden 5 günlüğüne annemlerin yanına gideyim dedim. Daha o mevzu kapanmadan beni bırakıp bırakıp nasıl annenlerin yanına gidiyosun, evlisin sorumluluğunu bil diyor.
Evlenmeden önce ben ona demiştim yıllık izinlerimi senle biryerlere gitmezsek annemlerin yanında geçiririm diye. O da tabi hayatım nasıl istersen diyodu. Şimdi 2 hafta arayla annemleri görmeye gidiyorum beni bırakıp nereye gidiyosun daha yeni görmedinmi diyo yaa. Allahım Allahım. Kaldıki sadece yıllık izinlerimde ve bayramlarda görebilcem ailemi. off yaa offfff. Şunu farkedemiyo: yazdan yaza izin kullanıyorum ve bu yıl başka iznim kalmadı. Yani gelecek yaza kadar sadece bayramlarda görebilcem ailemi ama bu bile ona çok gelio!!! kötükedihüso

şekerim senin eşinde ak olsun diyosun olmaz diyo, kara olsun diyosun olmaz diyo, acaba evde tek kalınca yemekti ütüydü halledemiyomu
yada aile (kendi ailenle ilişkini yani) saadetinizi kıskanıyor olabilir mi, böyle bi konuda vardı burda

şekerim senin eşinde ak olsun diyosun olmaz diyo, kara olsun diyosun olmaz diyo, acaba evde tek kalınca yemekti ütüydü halledemiyomu
yada aile (kendi ailenle ilişkini yani) saadetinizi kıskanıyor olabilir mi, böyle bi konuda vardı burda

Canım ben yokken evde kalmıyoki, annesinde kalıyo. Ne yemek ne ütü derdi var, annesi benden iyi bakıyo ona:) Anlamadım derdini, hala konuşmuyoruz. Bayram olayına bi de annemlere gitmem eklendi. Aman ne zor şeymiş bu evlilik yaaaa. Madem annene doyamamıştın evlenmek için biraz daha bekleseydin dedi, şaka gibi yaaa.

Son düzenleme:
bence eşin bencillik yapıyor serenay arkadaşımıza katılıyorum o illa ilk gün ailein yanında olıcam derse sen cuma akşam bin adanaya git o da bayram günü biner gelir hem sanki bu gb durumlarda ilk öncelik hakkı erkek ailesindeymiş gb davranılıyo toplumumuzda sen sadece eşinle evlendin sonuçta senin hala bi annen bi baban var ve bu bayramı yalnız geçirmelerine ben olsam izin vermem

Canım ben yokken evde kalmıyoki, annesinde kalıyo. Ne yemek ne ütü derdi var, annesi benden iyi bakıyo ona:) Anlamadım derdini, hala konuşmuyoruz. Bayram olayına bi de annemlere gitmem eklendi. Aman ne zor şeymiş bu evlilik yaaaa. Madem annene doyamamıştın evlenmek için biraz daha bekleseydin dedi, şaka gibi yaaa.

CADIARZU ona empati yapmasını söyle.. sen benim yerimde olsan ne yaaprdın diye sor bakalım...
sanırım kayınvalidenle aran iyi onadn yardım isteyebilirsin.kızların ailesine daha düşkün olduğunu ve uzakta olduğu için çok özleyebiliceğini söylesin.yerimseniben

bence eşin bencillik yapıyor serenay arkadaşımıza katılıyorum o illa ilk gün ailein yanında olıcam derse sen cuma akşam bin adanaya git o da bayram günü biner gelir hem sanki bu gb durumlarda ilk öncelik hakkı erkek ailesindeymiş gb davranılıyo toplumumuzda sen sadece eşinle evlendin sonuçta senin hala bi annen bi baban var ve bu bayramı yalnız geçirmelerine ben olsam izin vermem

Önce de söylemiştim ben illa onun ailesini bayramlamadan gidelim demiyorum. Bayramlayalım öyle yola çıkalım dedim ama henüz bi tepki vermedi beyimiz. Yüzyüze pek konuşamıyoruz. Çünkü ben sinirlenince çok hızlı konuşmaya başlıyorum, o da buna sinirleniyo. Telefonda eve gelince konuşalım dedi ama eve geldim tık yok. Konuyu bnm açmamı bekliyo ama bakalım...

CADIARZU ona empati yapmasını söyle.. sen benim yerimde olsan ne yaaprdın diye sor bakalım...
sanırım kayınvalidenle aran iyi onadn yardım isteyebilirsin.kızların ailesine daha düşkün olduğunu ve uzakta olduğu için çok özleyebiliceğini söylesin.yerimseniben

İnanırmısın eşime en çok sorduğum soru bu, hem de her konuda. Bunu da söyledim ama işine gelmeyen sorulara cevap vermeme gibi bi huyu var ya da alakasız bi yere çeker konuyu:(

bana bayramın ilk günü annemlerdeyiz kendini ona göre ayarla, aksi olursa sonuçlarına katlanırsın dedi. Şimdi ben bu insanla ne konuşayım????Nasıl ikna edeyim???? Nişanlıykende kurban bayramında el öpmeye gelmemişti:( Bu şekilde ailemi ezip geçmesi içime oturuyor:(
aha aynı benim peder. onun da anneme baş lafıdır "sonuçlarına katlanırsın".
güzel kardeşim sana bişi diyimmi, blöf bunlar.
ben olsma ben de çok kırılırdım.
sana açıklama yapsaydı "annemle geçirelim sora size gideriz fln" diye bişi demezdim.
ama bu tehdit, insanın kendi karısına çok ama çok yanlış ve kırıcı. aynı şeyleri annem yaşadı.
benim sana verebileceğim tek tavsiye, bekarlıktan değil annemde gördüklerimden:
ASLA TAVİZ VERME!
hiç gitmeyin demiyorum eşinin ailesine. sabah uğrayın kahvaltı yapın sora yola çıkın sizinkilere gidin.
eşine de şuna benzer bişi diyebilirsin.
"sen artık ailenle değil benimle aynı evde yaşıyorsun. beni üzersen sen de sonuçlarına katlanırsın."
ama sanırım sen eşinle de samimi değilsin bu kadar. yanılıyor muyum?
tek söyleyeceğim sakın taviz verme ve dik dur.
çünkü mesele senin ailen benim ailemden çıkmış, tehdite varmış. yedir bu tehditi ve sakın korkma.
çünkü blöf yapıyor. neymiş sonuçları boşayacak mı? hale bak 6 aylık evlilik.
sen annemin yaptığı hatayı yapma dik dur kardeşim :umursamaz:
25 senedir bayramın son günü annemin ailesine şöle 1 saatlik uğranır dönülür o da babamın 5 karış suratıyla.
öyle yaptığı zaman çok kızıyorum ona. lütfen sen baştan sıkı tut KORKMA!

yok artık ali sami. eşin mi diyo bunu? haftada defalarca anasını görüp bayramın birinci günü bütün gün orda geçirmek isteyen eşin mi? asıl onu geldiği yere geri döndürmek lazım ki bi daha hiç çıkamasın !

yemin ederim şaka gibi. aynı babam yahu. cevap vermiyomusun sen bu adama?
cevap verince de üstüne yürüyodur kesin.

Sanki bayramlar bitiyor, başka bayram yok! Eşinizin yaptığı resmen senin ailen, benim ailem meselesine dönmüş. Hayatta kırıcı olmayı ve sivrilmeyi sevmem ve tavsiye etmem ama, bazı durumlarda maalesef insanlar hak ediyor, ağırlığınızı koymanız gerekiyorsa koyun. Özel bir durum olmasa sizinde böyle ısrar etmeyeceğinizi eşinizin anlaması lazım a.s

yok artık ali sami. eşin mi diyo bunu? haftada defalarca anasını görüp bayramın birinci günü bütün gün orda geçirmek isteyen eşin mi? asıl onu geldiği yere geri döndürmek lazım ki bi daha hiç çıkamasın !

yemin ederim şaka gibi. aynı babam yahu. cevap vermiyomusun sen bu adama?
cevap verince de üstüne yürüyodur kesin.

Ya cevap vermez olurmuyum tabiki cevap veriyorum ama ben senin için şunu yapıyorum sende bnm için bunu yap desem hemen başlar"kısasa kısas yapıosun da bu ne biçim şey de ben sana bunları zorlamı yaptırdım da madem mutsuzdun neden benle evlendinde 40 tane şey sayar" Gerçi evleneli bu tür bi konuşma geçmedi aramızda ama evlenmeden önce çok yaşadık bu kavgaları. Üzerine yürüme konusuna gelince, eşim asla böyle bişey yapmaz. Bu konuda hakkını yememek lazım.

Back
X