- 8 Ağustos 2008
- 1.351
- 1.863
- 333
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Aynen oda 2. Şık olsun A grubu kendine değer vermez, başkasına hiç vermez,B grubu herkeze değer verir kendisine hiç vermez her iki şıktada ezilen gine sen olucaksın canısı o nedenle biraz daha kendini düşün tabiki bencillik anlamında değil bende hiç sevmem öylesini ama birazda kendimi kayırmalıyım bunun adı bencillik olmamalı....O öyle değil de kendine değer vermeyen başkasından hiç değer göremez olmalı bence :)
Başkalarına fazla değer verdiği için kendi değerini arka plana atıyor zaten.
yaa adamlar mevzuyu cozmus. mantiken baktiklari icin mi acaba? biz duygusal dusundugumuz icin
ah ahh ne safmisim
Robert B. Cialdini'nin kitabı bahsettiğim, tüketime ikna, aldırmaya, ödemeye ikna.
Ancak genel olarak insan ilişkilerini de ele alıyor.
Eskiye oranla aştım bazı şeyleri, ama derim aynen "Çok safmışım ya la" diye :)
İnada bağlıyorum en olmadı. Yapı olarak inatçı bir insan değilim ama "İnatçı biri olsaydım nasıl olurdu" oyununu oynuyorum.
Manasız bir inatla kemik gibi bir "Hayır" elde etmiş oluyorum böylece. Bunu bazı konularda tekrarlayınca, insanlar o konu üzerinden sana yaklaşamıyorlar.
Çok acayip şeyler var ya :)
O manipülasyon tekniklerinden birini babamın üzerinde denemiştim, işe yaramıştı ya. Kaldı ki yumuşak yüzlü insanlara neler yaptırıyorlar bilerek ya da bilmeyerek. Yazık.
peki onlar neden bencil duygusuz hiç araştırma yaptınız mıhayir iste onlar da normal olsa sorun olmayacak neden biz alttan alalim ki savas olmasin diye :) :)
catisma cikacaksa cikacak . biz hakkimizi korumazsak kimse bizim yerimize korumaz. evett catisma cikar kavga cikar . cikiyor da . ve bencil insanlar siz hakkinizi koruyunca sSEN DEGISTIN de diyecek . ama o oyle degil iste biz suucluluk duygusu ile kivranirken bizi kim dusundu onlarin umurunda bile degil. elde ettiklerinin zevkini cikarmakta . ama biz saf saf uzulmekteyiz.
bu nasil asilir haklarini bilerek .insan olma haklarini .
Bence çok haklısın. Ben de tükürürüm o insanların mutluluğuna noktasına geldiğim için artık sadece
kendimi düşünerek yaşamak istiyorum.
Yine de bunu yapamıyorum, içim huzursuz oluyor maalesef.
Ne mutlu kendi mutluluğunu her şeyden önde tutabilenlere..
yaaa inanmiyorum yaRobert B. Cialdini'nin kitabı bahsettiğim, tüketime ikna, aldırmaya, ödemeye ikna.
Ancak genel olarak insan ilişkilerini de ele alıyor.
Eskiye oranla aştım bazı şeyleri, ama derim aynen "Çok safmışım ya la" diye :)
İnada bağlıyorum en olmadı. Yapı olarak inatçı bir insan değilim ama "İnatçı biri olsaydım nasıl olurdu" oyununu oynuyorum.
Manasız bir inatla kemik gibi bir "Hayır" elde etmiş oluyorum böylece. Bunu bazı konularda tekrarlayınca, insanlar o konu üzerinden sana yaklaşamıyorlar.
Çok acayip şeyler var ya :)
O manipülasyon tekniklerinden birini babamın üzerinde denemiştim, işe yaramıştı ya. Kaldı ki yumuşak yüzlü insanlara neler yaptırıyorlar bilerek ya da bilmeyerek. Yazık.
Ya mesela ikinizde yorgun işten geldiniz.
Evde yemek yok.
Yapacak haliniz de yok.
Sen diyorsun ki hadi kalk birlikte yapalım, yapmıyor. Çok yorgunum sen yap diyor. Sonra kavga ediyorsunuz. En çok kendi yoruldugunu ve en çok kendi çalıştığını söylüyor. (Söylemese bile erkeklerin aklından bu şekilde geçiyor)
Ne yaparsın bu durumda?
belki cevrenin etkisidir yine . kendi içsel durumu :? bilmiyorum ki . yapmadimpeki onlar neden bencil duygusuz hiç araştırma yaptınız mı
bu konu benim içinde düşündürücü aman insanları kırmayayım aman üzmeyeyim diye diye herkes pek bir rahat oldu bana karşı
kimse üzülmemden sinirlenmemden çekinmiyor
en acısı buna kendi annem de dahil
artık istediğime selam veriyorum istemediğime vermiyorum mesela
tatil planını herkese göre değil kendime göre yapacağım mesela bu sene isteyen gelir istemeyen kendi bilir
küçük örnekler ama hiç değilse şunu istedim de yapamadım yada burnumdan geldi demekten iyidir
Dışarıdan yemek söylemek onun teklifi olur.
Hiç böyle bir sorunum olmadı
Ama en çok kendi yorulduğunu söyleyen birine ne desen boş.
Senin daha çok yorulduğuna inandıramazsın.
Ben söylemem.
Tüm ev işlerinden çekerim elimi.
Ütü yok, temizlik yok, yemek yok, giyecek temiz don bile bulamasın da görsün.
Bu konularda gaddarım o kadar verici değilim.
Benim tarzım çok daha farklı
tamda o kelime FARKINDALIK çok büyük bir şey keşfetmiş oluyorsun gözündeki perde açılmış oluyor hayır ya ben suçlu değilmişim öyle hisettirmişler diyorsun adeta özgürleşiyorsun. Ama uygulamak başka bir şey o da zamanla.Ben kitap sayesinde 20 yaşımda öğrendim suçluluk psikolojim geçti ama yinede sevdiklerime taviz verdim.Konu yakınların olunca biraz zaman gerekiyordu.fark etme uyanma da bir sey . dogan c. uyanma diye tabir etmis. farkına varma cok onemli.
her sey zamanla hemen yarin olmaz ama 5-6yila duzeltiriz belki . zaman gerek . ama uzulmemek gerek .
aynen karşısındakine değer verdiği için oluyor bunlar zaten yoksa umrunda olmayan insana niye yapsınO öyle değil de kendine değer vermeyen başkasından hiç değer göremez olmalı bence :)
Başkalarına fazla değer verdiği için kendi değerini arka plana atıyor zaten.
yaaa inanmiyorum ya
magazalarda felan bana cok istemedigim seyi sattilar
valla dusundukce heosi birbiri ile alakali eltime hayir diyememem magazalarda istemedigim seyi almam kavga cikmasin diye bir xok seyi yapmam vs.
magazadaki kizlar cozmus beni onlar bile anlamis yaa . hepsi benim basima ususuyo :)
aslında bu küçük küçük kararlardan sonra büyük adımlara geliyor sıraBöyle küçük kararları alabilmek bir nebze daha kolay.
Tatile gittin bir hafta sonra döndün bitti.
Birileri üzüldü diye pişmanlığın kısa sürer hiç değilse.
Ben uzun süreli pişmanlıklardan çekiniyorum.
Çünkü birilerinin bir şeyler demesi gerekmiyor bile.
Kendi içimde mahkeme kurup kendimi yargılarım
Ve bunu yıllarca yaptığımı düşünemiyorum :S
Yemek teklif edecek kisinin karşı taraf olması güzel
E iste hayatının bir kısmında bencillik var. Daha dmdoğrusu kıymet bilmeyince daha fazla önemsememek adına yaptığın eylemler.
Hangi konularda bencil olmayı istiyorsun başka?
Ütü, yemek olayını digerlerine uyarla zamanla vicdan azabı da çekmezsin :)
yaaa inanmiyorum yaa .Bak bir manipülasyon tekniği var, bunu ben çok yemişim mesela.
Biri benden bi şey isterdi, ama yapamayacağım kadar zor, büyük bir şey. Mecburen "Ya elimden gelse de yapsam ama bu beni aşıyor" derdim. Boynu bükük giderdi. 2 gün geçmez, aynı kişi bir şey daha isterdi, bu kez daha yapılabilir, beni zorlasa da biraz fedakarlıkla yapabileceğim bir şey olurdu. "Tamam" derdim suçluluk duyar. Çünkü diğer konuda yardım edemedim zaten diye durduk yere kendimi borçlu ve onu yapmaya mecbur hissederdim.
Yüz yılın satış taktiği... Mağazaya girdim, pahalıyı alamadım, kızlar o kadar ilgilendiler pervane oldular, son gösterdikleri daha ucuz olanı bari alayım, bomboş çıkmayayım
(Çok olanı isteyip, aza ikna etme)
bu dediğini eşiyle arası harika insanlar bile yapıyor kimseyi görmedim genellikle ev hanımı değilse eşinin gittiği doğu iline tayin istemezBu ütü yemek konusundaki gaddarlığım bana göre bencillik değil.
Çünkü ikimiz de çalıştığımız halde bana sen benden az yoruluyorsun diyen biri söz konusuysa
kendi işini kendi yapsın deyip işin içinden vicdanım sızlamadan çıkabilirim.
Bu benim için çözümü basit bir mesele olur.
Bencillik yapmak istediğim ama yapamadığım konuya direk şuan örnek vereyim.
Konularımı biliyorsunuz.
Eşimle olan sorunumu da.
Şuan doğu görevi var eşimin kendisi polis.
Eli kulağında tayini belli oldu olacak.
Tam da bu hafta bana il dışı tercihler açıldı.
Durumu bilen bir çok arkadaşım demişti ki kızım manyak mısın ne gitceksin doğuya.
Bırak tek başına gitsin nereye gidiyosa iste tayinini ailenin yanına yaşamana bak.
O da orda bir başına çeksin, çeksin yanına dönsün.
Ve bu mesela 5 yıllık bir ayrılık olacak ama bunu diyenler de evli kadın arkadaşlarım yani.
Duruma bakışları bu yönde.
Bense her şeyi düşünüyorum.
Evet bu benim değil onun doğu görevi, evet bu onun mesleği gereği.
Evet bana karşı türlü hataları oldu ve onun yüzünden sıkıntıdayım zaten.
Şimdi bunun cezası bunu yapmak mı gerçekten bu benim hakkım mı?
Yoksa evlilikte eşler arası böyle bir bencilliğe yer olmamalı mı?
Tamam ben bir anlık kararla yetti be deyip bu kararı aldım, onu doğuya tek başına gönderdim.
Olası bir ( Allah korusun) şehitlik vs durumunda nasıl yaşarım?
Bu karar beni nasıl etkiler, ya da evliliğimizi..
Hepsini hepsini düşünüyorum.
Bana ne istediğimi sorarsan evet gerçekten asıl istediğim şey elbette artık kendimi düşünüp İstanbul'a gitmek.
Orada ailem, sevdiklerim, arkadaşlarım, harika bir iş ortamım beni bekliyor olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?