- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Hangisi daha kötü bilemedim canım.
Senin fedakarlığının altında bir sevilme isteği var bir parça kendin varsın iyi bari.
Bende sanırım sadece kendimi iyi hissetme var.
Yani ben ancak böyle iyi biri gibi hissediyorum kendimi.
Aksini yaparken kötü biriymiş gibi utanç duyuyorum.
Hakkım olanı isterken bile utanırım ben canım.
Gerçekten
Cocukluk ergenlik donemlerinde oyke baslayip bu sekilde yol aldigini dusunuyorum belki suanda mevcuttur tam kestiremiyirumacaba karşı tarafın istediğini yaparsam sevilirim onaylanırım yoksa beni sevmez duygusumu yaptırıyor
Nomuu beni kızdırma bak hala aynı şeyi diyorsunHangisi daha kötü bilemedim canım.
Senin fedakarlığının altında bir sevilme isteği var bir parça kendin varsın iyi bari.
Bende sanırım sadece kendimi iyi hissetme var.
Yani ben ancak böyle iyi biri gibi hissediyorum kendimi.
Aksini yaparken kötü biriymiş gibi utanç duyuyorum.
Hakkım olanı isterken bile utanırım ben canım.
Gerçekten
aslında en nefret ettiğim insanlar bencil insanlar yalnızca kendini düşünüp karşısındakini düşünmeyenlerÇok haklısın..
Ya başkaları için ömrünü feda eden bir enayi olarak yaşlanacağım.
Ya da bencil bir ihtiyar olarak öleceğim.
Ayy ikisi de çok korkunç
Yanlis anlamayin genelleme yapmak iatemiyorum ama cogunluk boyle konusmasina ragmenaslında en nefret ettiğim insanlar bencil insanlar yalnızca kendini düşünüp karşısındakini düşünmeyenler
insanda vicdan merhamet olmalı diye düşünüyorum ama kendinden de ödün vermemek seni mutsuz edecek şeylere hayır diyebilmek lazım ince bir çizgi
Nomuu beni kızdırma bak hala aynı şeyi diyorsun
Senin gibi birinin böyle üzülmesine üzülüyorum ben. Günde 100 kere kendi kendine tekrar et, beni mutlu eden neyse onu yapacağım ve bu benim hakkım diye. Bu da dua yerine geçer bir nevi.
Senin kötü olma anlayışın doğru değil kuzum, kötü olmak birinin gerçekten kötülüğünü isteyerek ona zarar vermektir. Böyle biri olmaktan da asla endişelenme çünkü senin vicdanın zaten buna izin vermez. Kendi hakkını ve menfaatini korumak kötülük değildir.
Yanlis anlamayin genelleme yapmak iatemiyorum ama cogunluk boyle konusmasina ragmen
Neden toplumlarda basroller en sevilen insan olan kisiler bencil simarık egosu tavan yapan kimseler oluyor
Ciddi manada insanlara sdlam vermeyi dahi ustunluk sayan insanlar o toplumda hep el ustunde tutuluyor
Peki ben siz yada bizim gibi simarik bencil ibsanlardan nefret edenler nerde
Ama ayni yerde bol sayida bencil var bizde benciller kadrosuna mi katilsak netsekBen burdayım canım.
Aslında sayıca az değiliz ama birbirimize uzağız sanırım.
Toplumdaki dengeyi, düzeni korumak adına dağıtılmış olsak gerek
Aynı yerde herkes bencil olsa ortalık savaş alanına dönerdi sanırım :)
sevgili konu sahibi ,
baskalarinin davranislarindan ve duygularindan da sorumlu degiliz. insanlarin aldigi yanlis karara biz sebep olmayiz sonucta herkesin akli var inan ki insanlar bu duygisallgi kullaniyor.
biz vicdan azabi ya da sucluluk duygisu ile kivranirken onlar bizim bu yonumuzu mantikla baktiklari icin cozuyor ve kullaniyor.
size dogan cuceloglunun icimizdeki cocuk kitabinu okumanizi tavsiye ederim . kendinizi bulacaksiniz.
Ama ayni yerde bol sayida bencil var bizde benciller kadrosuna mi katilsak netsek
En buyuk kriterde dogustan burnu havada olmak kucuk daglarin tapusu cebimde hissi olusturmak yok be arkadasim konustuk ettik tartistik bizden is cikmaz kanaati olustu bendedeBen şahsen o kadroya geçmek istiyorum ama olmuyor işte :)
Kriterlerimiz eksik canım
sevgili konu sahibi ,
baskalarinin davranislarindan ve duygularindan da sorumlu degiliz. insanlarin aldigi yanlis karara biz sebep olmayiz sonucta herkesin akli var inan ki insanlar bu duygisallgi kullaniyor.
biz vicdan azabi ya da sucluluk duygisu ile kivranirken onlar bizim bu yonumuzu mantikla baktiklari icin cozuyor ve kullaniyor.
size dogan cuceloglunun icimizdeki cocuk kitabinu okumanizi tavsiye ederim . kendinizi bulacaksiniz.
O adam benim kahramanım diyebilirim o kitap sayesinde 20 yaşımda neyi neden yaptığımızı keşfettim rahatladım sonra diğer kitaplarınıda okudum.İçimizdeki Çocuk kitabının daha anlaşılabilir olması için sonrada bir kitap daha yazdı.Yetişkin Çocuklar .Kendide benzer duygulardan geçmiş bir insan .O yüzden bana sıcak ve samimi geliyor.
o kibre giriyorEn buyuk kriterde dogustan burnu havada olmak kucuk daglarin tapusu cebimde hissi olusturmak yok be arkadasim konustuk ettik tartistik bizden is cikmaz kanaati olustu bendede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?