Annem benimle yaşıyor. Evde tek kalamıyor ya bende ya kardeşimde
Annem benimle yaşıyor. Evde tek kalamıyor ya bende ya kardeşimde
Ben daha çok ben hasta iken bile bir gram merhamet etmediğine içerliyorum.
Garipseyebilşrsiniz başınızda değil çünkü
Ben de yasadiklarinizin benzerini yasadim yasiyorm. Kendimi yiprattim sadece degisen bir sey olmadiAsla atamam annemi.ama insan bazen istiyor ilgi şevkat
birlikte yaşadığınız için size yardımcı olması tabikide gerekir
kendi evinde otursa yapmayacakmı?
onunla tatlı dille bir konuşma yapabilirsiniz
işte çok yorulduğunuzu, zaten önemli bir rahatsızlık geçirdiğinizi, hiç olmazsa ufak tefek işlerde onun yardımına ihtiyacınız olduğunu dile getirin
zaten genç ve dinç biriymiş
acaba benim evim değil diyip yapmak mı istemiyor?
Kendi evinde de ince temizlik yapmıyor. HATTA öyle yaşamaktan gayet memnun.
Bnm annem bu kadarini yapsa ilgi manyagi olurdum.. Yani bu ilgi olayi da degisken bisey..Zorunda demedim zaten. Ağır temizlik beklentim yok.
Ama az biraz düşünceli olması iyi olurdu
cok haklisin ama ..Konu annem.
Asla ve katta hiçbizaman kıyamadığı evladı olamadım.
Okula giden oğlum var.sabah kahvaltısını çıkmadan hazırlar çayı ocağa koyar çıkarım.ayrıyeten beslenmesini de hazırlarım.ve kıyafet lerini de.
Annem sadece 5 dk yürüme olan okula bırakır,öğlen de alır.
Çalıştığım için yemekler i falan kendim yapıyor um.genelde 3 çeşit yemek bulunur evde.çocuk okuldan gelince yesin diye.
Çocuğum okuldayken annem yatar.okuldan gelince de yemek yerler yine yatar.bazen çamaşır asar katlar bu.
Bugun geldim salon karman çorman heryer kitap kalem krilent Vs.biraz oğluma sitem ettim neden dağınık diye.süpürmek de lazım.Annem hemen müdahale ediyor neresi dağınık.oğlumun sabah okula gittiği pijama ve oğlumun yatağı dağınık.
Mutfakta ocağa kahve taşırmış tezgah desen şeker dökmüş ;(
Balkonda çöp yığını.evde ekmek yok.
Sinirden ağlayasım geldi.tamam ondan temizlik istemiyoruz tamam da
İnsan evladına hiç mi acımaz.
En azından yağabileceği şeyler var.genç ve dinç.
Dedimki neden söylemedin gelirken alırdım ekmek.biraz bana yardımcı olsaydın ben evladın değilmiyim?
Şuan yemek koydum ocağa evi topladım
Ekmek almaya giderken de çöpü atarım.
Yavrum dersini tv karşısında yapmaz hiç.bugun yeni harfe geçmişler. Tv karşısında yaptırmış Seda sayan ve ders ;(
Sildik hepsini yeniden yaptırdım.
Abarttığımı düşünme yin geçen hafta 6 gün raporluydum
1 sabah bile anne kahvaltı sı yemedim.12 ye kadar yattığı içşn hasta halimle ben hazırlayıp kaldırdım ;(
Boynumda düzleşme çıktı dinlenmem lazım oysa.
Dün akşam eşimle biraz evş temizledik hala daha işim var.
Normal anneanne babaneler dolaptan meyve Vs çıkarır keser verir
Biz eve alıyoruz akıl edip vermiyor çocuğa.
Bende evladım ya-bende insanım.
Dertleşmek istedim işte...Çok doluyum.bu benim öz annem öz...kaynana falan değil
ese niye yapilisin ki???Bu serzenisler bu yastan sonraki anneye degil ese yapılmalıdır.
Annenize tanimadigim halde rahmet ettim.. Cok sansliymissiniz..Sizi çok iyi anlıyorum. Bu konuda hak verdim size.
Rahmetli annem her daim ve her sıkıştığımda yanımdaydı. Keza annem romatizmalıydı. Ayakta çok duramazdı ama oturduğu yerde iş yapardı.
Hamileyim, mutfak halısı kirlenmişti. Şubat ayı, banyoya girmiş oturduğu yerde yıkamaya başlamış. Anne napıosun ıslanmışsın hasta olacaksın dedim. Doğum yakın kızım gelen giden olur demişti. Bacak ağrısı olduğu için dizlerinin üzerine oturamazdı. Oturmuş halıya öyle yıkamıştı.
Hamileydim. Çok kötüydüm. Annem abimin yanına gitmişti. Şehir dışındaydı yani. Anne ne olur gel demiştim. Hamilelikte wc ye çıkamıyordum. 15 gün olmuştu dr ilaç vermiyordu. Su iç diyip duruyordu. 8 sene evvel.....
Akşam aramıştım işte. Karnım çok ağrıyor anne. Dayamamıyorum ağlıyorum diye. Sabah bi bakim annem istanbul da kapımda. Ordan otlar bulmuş ebegömeci gibi bikaç ot. Onlardan yemek yapmıştı. Gün boyu yedirmişti. Dr un yapamadığını annem yapmıştı. 15 gündür wc ye gidemeyen ben ertesi gün iyileşmiştim. Rahmetlim yaaa ;(....
Çocuğum hasta dediğim an annem kapıya dayanırdı. Ateş geçirirdi hep. Kızım sen yat uyu, halin kalmamış derdi. Ben uyurdum gecenin uykusuzluğuyla.
İşin ilginç yanı annem okuma yazma bilmezdi. Önce taksi, sonra otobüs, sonra taksiye binerek geliniyordu bana. Elinde bir kağıda adresim yazılı sora sora gelirdi.
Taşınırdım oğlumu alır 1 2 hafta bakardı. Troid hastası olduğum için yeni eve temizlikçi tutardı kollarım ağrımasın diye. Banyomu bile oturarak ciflediğini bilirim.
Demem o ki annem bir telefon kadar uzak, bir telefon kadar yakındı. Merhameti yüksekti. Dayanamazdı ne bana ne oğluma. Eyyyy gidi günlerrrr ey. Ne arıyorum onu.
Oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı. Annem çok üzülürdü. Bana geldikçe yanına oturur bu çiçek bu bebek bu yastık diye yüzlerce kez bıkmadan yorulmadan söyler söyletmeye çalışırdı. Sonra başka bi formül buldu. Onu bile yapmıştı sonunda konuşturmuştuk
Şimdi anne var ANNE var. Sen seninkini değiştiremezsinki içden gelir anne duygusu, annelik başka birşey.
Kızdı bağırdı çağırdı gitti...konuşmaktan anlamaz oSizin beklentileriniz başka. Anneniz yapmıyorsa bunları -ki yapmak zorunda değil- maddi durumunuz elveriyorsa bir yardımcı tutabilirsiniz siz gelene kadar oğlunuzla ilgilenip yemek falan yapacak. Ha biraz düşünceli olması gerektiğine katılıyorum, kendi döküntülerini de siz toplamak zorunda değilsiniz. Oturup konuşabilirsiniz o konuyla ilgili.
Kızdı bağırdı çağırdı gitti...konuşmaktan anlamaz o
Birşey denmiyor canım güzellik le dedikleri mi bile sindiremeyip geldi kavga etti.cok haklisin ama ..
sana tavsiyem kimseden kimseye fayda yok bu devirde ne annen ne de baskasi elin varsa öpde basina koy..
Allah saglik sihhat versin..
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin..
ben simdi bi dokukursem senin agzin acik kalir..
bence takma ..
baxi insanlar umursuz iste..
ama atalar ne demis aslan yatagindan belli olur..
yani en azindan tupu silip etragi toplasa yeter ama..
yapmiuorsa nspacan silah mi dayayacan kafasina..
hali uzerine terket...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?