Mesele temizlik değil aslında.O zaman maddi durumunuz elveriyorsa bir yardımcı tutmak, elvermiyorsa da bu düzeni devam ettirmekten başka bir önerim yok maalesef. Umarım işler yoluna girer.
Tşk ederim. Allah razı olsun...Annenize tanimadigim halde rahmet ettim.. Cok sansliymissiniz..
Hiçbişey demedi 1 saat sonra geldi tartıştı bahane ediyosun dedi girdi odasına şuan bana küs yani hep o haklı. Yemekte yemediBana biraz yardimci ol dediginizde annenizin tepkisi ne oluyor peki?
anlamaz anlamaz. en lohusayım sagolsun cokda yardım etti ama 10 gün zor tuttum. bide dediki bidaki dogumuna ben gelmem baska bir sehirde yasıyor. cok acıttı. tartıssam suclu ben olurum .Hiçbişey demedi 1 saat sonra geldi tartıştı bahane ediyosun dedi girdi odasına şuan bana küs yani hep o haklı. Yemekte yemedi
Sizi çok iyi anlıyorum. Bu konuda hak verdim size.
Rahmetli annem her daim ve her sıkıştığımda yanımdaydı. Keza annem romatizmalıydı. Ayakta çok duramazdı ama oturduğu yerde iş yapardı.
Hamileyim, mutfak halısı kirlenmişti. Şubat ayı, banyoya girmiş oturduğu yerde yıkamaya başlamış. Anne napıosun ıslanmışsın hasta olacaksın dedim. Doğum yakın kızım gelen giden olur demişti. Bacak ağrısı olduğu için dizlerinin üzerine oturamazdı. Oturmuş halıya öyle yıkamıştı.
Hamileydim. Çok kötüydüm. Annem abimin yanına gitmişti. Şehir dışındaydı yani. Anne ne olur gel demiştim. Hamilelikte wc ye çıkamıyordum. 15 gün olmuştu dr ilaç vermiyordu. Su iç diyip duruyordu. 8 sene evvel.....
Akşam aramıştım işte. Karnım çok ağrıyor anne. Dayamamıyorum ağlıyorum diye. Sabah bi bakim annem istanbul da kapımda. Ordan otlar bulmuş ebegömeci gibi bikaç ot. Onlardan yemek yapmıştı. Gün boyu yedirmişti. Dr un yapamadığını annem yapmıştı. 15 gündür wc ye gidemeyen ben ertesi gün iyileşmiştim. Rahmetlim yaaa ;(....
Çocuğum hasta dediğim an annem kapıya dayanırdı. Ateş geçirirdi hep. Kızım sen yat uyu, halin kalmamış derdi. Ben uyurdum gecenin uykusuzluğuyla.
İşin ilginç yanı annem okuma yazma bilmezdi. Önce taksi, sonra otobüs, sonra taksiye binerek geliniyordu bana. Elinde bir kağıda adresim yazılı sora sora gelirdi.
Taşınırdım oğlumu alır 1 2 hafta bakardı. Troid hastası olduğum için yeni eve temizlikçi tutardı kollarım ağrımasın diye. Banyomu bile oturarak ciflediğini bilirim.
Demem o ki annem bir telefon kadar uzak, bir telefon kadar yakındı. Merhameti yüksekti. Dayanamazdı ne bana ne oğluma. Eyyyy gidi günlerrrr ey. Ne arıyorum onu.
Oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı. Annem çok üzülürdü. Bana geldikçe yanına oturur bu çiçek bu bebek bu yastık diye yüzlerce kez bıkmadan yorulmadan söyler söyletmeye çalışırdı. Sonra başka bi formül buldu. Onu bile yapmıştı sonunda konuşturmuştuk
Şimdi anne var ANNE var. Sen seninkini değiştiremezsinki içden gelir anne duygusu, annelik başka birşey.
İnşallah gelir.Ben kv geldiğinde iş beklemem evimi dagitmasin yeter ve çocuğumu da ona bırakmam bakicisina bırakırım. Amaaa annem gelse acayip rahatlıyorum. İş beklediğimden değil bazen yapmazda ama ne biliyim ben yemek yaparken kizimla vakit geçirmesi bile yeter. Gerçi annem genelde yemeğimi yapar bende olduğunda yada evi toparlar. Ayyyyy keşke gelse annem.
Anladığınıza teşekkür ederim. Evet aynen de bu istediğim.Sizin istekleriniz farkli anladim ben biraz ilgi hastayken demlenmis bir cay belki ihlamur. Isten gelince toplu bir salon supur sil degil de etraftaki fazlaliklar yerli yerinde.
Isten gelirken tel acip ekmek vs al denmesi.
Cok sey beklemiyorsun tabi ki. Bence her anne kizina heleki calisiyorsa faxlasiyla yrd etmek ister.
Belki yorgunluk vardir gizli seker falan gizu almiyirdur. Zaten o kadar uyumasi normal olmayabilir. Bi dr gidin bence
Amin. Çok tşk ederim. Annem çok merhametli bir anneydi. 20 sene bacaklarından çekti. Bazı geceler bacak ağrısına dayanamayıp "anne beni yanına al dayanamıyorum" diye ağlardı. O ağlardı ben başka odada ağlardım. Dayanamıyordu acıya. Rahmetli annesine yakarırdı hep al beni diye.Ağlattınız beni...mekanı cennet olsun teyzemin...Nasıl güzel bir anneymiş o
hayir yani kisinin uzerinden soylemedim, genel olarak yetiskinlikte anneden beklenmez esten beklenir bunlar demek istedim.ese niye yapilisin ki???
adam her isinr yardim ediyor daha ne yapsin..
Hanımefendi kadincagız kaç yaşına gelmiş hala beklentiniz var ,işi gücü geçtim meyvesini önüne koyması konusunda uyarabilrsiniz ,zaten eve geliyor çocuğu okula bırakıyor yok ise gidiyor musunuz yok herseyi hazırlıyormussunuz, ozaman bakıcı tutunKonu annem.
Asla ve katta hiçbizaman kıyamadığı evladı olamadım.
Okula giden oğlum var.sabah kahvaltısını çıkmadan hazırlar çayı ocağa koyar çıkarım.ayrıyeten beslenmesini de hazırlarım.ve kıyafet lerini de.
Annem sadece 5 dk yürüme olan okula bırakır,öğlen de alır.
Çalıştığım için yemekler i falan kendim yapıyor um.genelde 3 çeşit yemek bulunur evde.çocuk okuldan gelince yesin diye.
Çocuğum okuldayken annem yatar.okuldan gelince de yemek yerler yine yatar.bazen çamaşır asar katlar bu.
Bugun geldim salon karman çorman heryer kitap kalem krilent Vs.biraz oğluma sitem ettim neden dağınık diye.süpürmek de lazım.Annem hemen müdahale ediyor neresi dağınık.oğlumun sabah okula gittiği pijama ve oğlumun yatağı dağınık.
Mutfakta ocağa kahve taşırmış tezgah desen şeker dökmüş ;(
Balkonda çöp yığını.evde ekmek yok.
Sinirden ağlayasım geldi.tamam ondan temizlik istemiyoruz tamam da
İnsan evladına hiç mi acımaz.
En azından yağabileceği şeyler var.genç ve dinç.
Dedimki neden söylemedin gelirken alırdım ekmek.biraz bana yardımcı olsaydın ben evladın değilmiyim?
Şuan yemek koydum ocağa evi topladım
Ekmek almaya giderken de çöpü atarım.
Yavrum dersini tv karşısında yapmaz hiç.bugun yeni harfe geçmişler. Tv karşısında yaptırmış Seda sayan ve ders ;(
Sildik hepsini yeniden yaptırdım.
Abarttığımı düşünme yin geçen hafta 6 gün raporluydum
1 sabah bile anne kahvaltı sı yemedim.12 ye kadar yattığı içşn hasta halimle ben hazırlayıp kaldırdım ;(
Boynumda düzleşme çıktı dinlenmem lazım oysa.
Dün akşam eşimle biraz evş temizledik hala daha işim var.
Normal anneanne babaneler dolaptan meyve Vs çıkarır keser verir
Biz eve alıyoruz akıl edip vermiyor çocuğa.
Bende evladım ya-bende insanım.
Dertleşmek istedim işte...Çok doluyum.bu benim öz annem öz...kaynana falan değil
Siz de eve temizlikci alin, onu supervise etsin! Anneye sitem edilir mi yahu? Onlara ancak tapilir!Zorunda demedim zaten. Ağır temizlik beklentim yok.
Ama az biraz düşünceli olması iyi olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?