Doktoruyla tanışıyoruz , benim onu aradığımı , falan sohbet ederken söylemiş adam, bu arada bu civarda bulunacak en iyi doktordur.. ailesi Cenk beyden iyisi yok diyorlar değiştirmeyelim doktoru dediler ama dinlemedi..
Psikiyatrist arkadaşım bipolardan şüphelendi , eşimi babası terkedince, anneside bakamıyor, yurtta kalıyor kardeşiyle. Kendi çabasıyla okuyor, evleniyor ilk eşinden 1 yılda ayrılıyor, eşi aldatıyor... bunların birikimi bipoları tetikleyip size patlamış olabilir diyoryani bu doktor da olur şimdi gittiği kardiyolog da olur madem muhabbet edecek boyutta yakınlığınız da var onlar ne diyor bu duruma
ben mi çok duygusal yaklaştım bugün konunuza bilmiyorum ama şu anlatılanlar üzerine herkes dinleyip siniri geçer düzelir o zaman demesi çok olağan değil
o yanındaki kardeşini biraz sıkıştırsanıza, belki de bildikleri bir şey var da size anlatmıyorlar, yani eskiden beri süregelen bir rahatsızlık, tetikleyen bir durum yahut bırakılan ilaç vs
Doktor arkadaşım anlattığım kadarıyla bipolar olabileceğini, bu süreçte onunla iletişimi kesmemi söyledi. Öfkesini kustuğu kişi ben olduğum için söylediğim hiçbirsryin etkisi olmadığını, kendi sağlığıma bakmam getektiğini ( 79 kilodan 56 kiloya düştüm 2 ayda) söyledi.Bence siz önce gidin bir psikiyatri uzmanı ile görüşün, bunları anlatın, onun tedaviye asla gelmeyeceğini, bu durumda ne yaptıklarını, tedaviye nasıl zorladıklarını öğrenin. Çok haklısınız, çok yorulmuş ve kırılmışsınız ama boşanmadan önce son kez bunu bir deneyin.
Arkadaşım zaten klinik psikologDoktor arkadaşım anlattığım kadarıyla bipolar olabileceğini, bu süreçte onunla iletişimi kesmemi söyledi. Öfkesini kustuğu kişi ben olduğum için söylediğim hiçbirsryin etkisi olmadığını, kendi sağlığıma bakmam getektiğini ( 79 kilodan 56 kiloya düştüm 2 ayda) söyledi.
Peki bu atak dönemi ilaçsız tedavisiz kendiliğinden geçiyor muymuş?Doktor arkadaşım anlattığım kadarıyla bipolar olabileceğini, bu süreçte onunla iletişimi kesmemi söyledi. Öfkesini kustuğu kişi ben olduğum için söylediğim hiçbirsryin etkisi olmadığını, kendi sağlığıma bakmam getektiğini ( 79 kilodan 56 kiloya düştüm 2 ayda) söyledi.
Bipolar erken yaşta olurDoktor arkadaşım anlattığım kadarıyla bipolar olabileceğini, bu süreçte onunla iletişimi kesmemi söyledi. Öfkesini kustuğu kişi ben olduğum için söylediğim hiçbirsryin etkisi olmadığını, kendi sağlığıma bakmam getektiğini ( 79 kilodan 56 kiloya düştüm 2 ayda) söyledi.
Psikiyatrist arkadaşım bipolardan şüphelendi , eşimi babası terkedince, anneside bakamıyor, yurtta kalıyor kardeşiyle. Kendi çabasıyla okuyor, evleniyor ilk eşinden 1 yılda ayrılıyor, eşi aldatıyor... bunların birikimi bipoları tetikleyip size patlamış olabilir diyorbirde herkese zaten o benden ayrılacaktı, kaç kere ayrılmak istedi , şimdi ben yapınca mı suç oldu diyormuş
Benim babam da bipolardi 1 gunde bütün malvarligini satışa çıkarınca doktora götürdük direkt tedavi ve terapi başladı. Belki öyle bir şeydirPsikolog arkadaşım da aynı şeyi söyledi, o kadar acı çekiyorum ki...
En başında biri varsa hazırlat protokolü imzalayalım ne sen yorul nede biz üzülelim dedim. Değişti hemde 2 günde bu hale geldi, bende anlam veremediğim için yıprandım zatenYa başka biri var yada sen eksik anlatıyorsun
Bir insan 11 sene mükemmel olup 4 ayda değişmez
Seni görmek bile istememesinin nedeni var
Saçma sapan dediği şeyler sana saçma sapan gelmiş onun için mantıklı olabilir
Yada dediğim gibi biri var bu evlilikten kurtulmaya çalışıyor
Hayatta allah korusun ama ölüm bile atlatılıyo canım buda geçicek elbetBen 38 yaşında bir kız çocuğu annesiyim , işimde var çok şükür.. 11 yıllık çok güzel giden bir evliliğim vardı, sakin , huzurlu, insanların maşallah dediğitaki 4 ay önce eşim bu hale gelene kadar ... Bir gecede hayatım mahvoldu sanki... eşim birden değişti hemde anormal bir şekilde, ne istediği belli olmayan biri oldu önce evi terketmemizi istedi, bize çok kötü davrandı hemde sebepsiz.. sonra siz kalın ben gideceğim dedi , evladımızın gözünün içine bakardı, ben kızdığımda gönlü olmaz kızardı bana... çocuğu bile gözü görmez oldu.. çocuk üzülmesin diye alttan aldıkça ben, o herseyi çocuğun gözüne sokarak yaptı. Anlatmakla bitmeyecek kadar kötü şeyler yaşadım , 11 yıl bizi gözünden sakınan, bizi incitmeyen adam gitti yerine bir canavar geldi, önce başka kadın var sandım ama yok olduğuna emin oldum... benim onun eşyalarına bile dokunmamı yasakladı, onun yattığı odaya bile girmem sorun oldu, beni görünce böcek görmüş gibi bakıyordu.. o kadar saçma ve sebepsiz şeyler yaşadım ki anlatamam.. aileler araya girip ne olduğunu sorunca o kadar komik sebepler sundu ki kimse bir anlam veremedi. En sonunda bir ev tuttu ve gitti evden , tuttuğu ev yan sokağımda yürüme mesafesi 2 dakika, gülsem mi ağlasam mı bilemedim evine gittiği ilk gün kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı, ve bu durumdan da beni sorumlu tuttu , hastanede odasına bile almadı beni.. Diyeceksiniz ki neden cektin , 11 yılın hatrına, ne olduğunu anlamak istedim. Hastaneden sonra 2 aydır evinde öyle yatıyor, ne beni ne çocuğu aramadı.. kardeşi yanında “yenge kimse yok hayatında evde hep arada sırada dayısının dükkanına gidip oturuyo” dedi o kadar.. Benim sabrım gücüm tükendi, boşanmaya karar verdim .. Boşanan arkadaşlar ne olur bana söyleyin, şu içimdeki acı, göğsümdeki ağrı geçecek mi? Hayatım mahvolmuş artık hiç gülemeyecekmişim gibi Atlatılıyor değil mi? Teselliye ihtiyacım var .
Bu adamdan boşanmanız şart olmuş, kendinize yeni bir hayat kurun, arkanıza bile bakmayın.Allah yardımcınız olsun.Birisi birsey dese mutlaka söylerdi, zaten inanmazda, bu konu bile dile geldi , benim babam yok , dayım aldı karşısına konuştu, birşeyinden şüphelendiysen onu da söyle , çocuğuna bakmadıysa onayda söyle, derdin neyse söyle, adı koyulur kızımızı alıp gideriz dedi. “Asla böyle birsey yok, çokta iyi bir anne” dedi. Boşanma diyenler var ama olmuyor.. resmen benden nefret ediyor, sürekli hakaret etme, beni suçlama halinde. Kendime saygım kalmadı, kendimi sorgular oldum.. Çok uğraştım ev tutup gitmeden önce aynı evdeydik 3 ay , elinden geleni yaptım, benim elim değdi diye ütülü kıyafetlerini tekrar kirli sepetine attı. Hep öfkeliydi, dinmeyen bir siniri vardı, hani insanın öfkesi çok olsa bile geçer ya , 24 saat geçmeyen bir öfkesi vardı, kızımıza sesini bile yükseltmeyen adam, çocuğu en ağır tonda azarlardı, o yaştaki kız çocuğu babasını sormaz mı, gitti gideli bir kere bile sormadı.
Bir sey tetiklemis gibi geldi bana da.bence sizin de bilmediğiniz bir tetikleyici yaşanmış
iş yerinde olur, sokakta olur ne bileyim yerde ölmüş bir hayvan görmesi dahi olabilir
gerçekten temelinde olan bir sıkıntı çıkmış ortaya gibi
ben buradan klavye başında size akıl veremem, haddim değil aslında kararlarınızı vs konuşmak
ama bazen deriz ya bir doktora bari gösterseydiniz diye, işte o his oluştu içimde
adamın psikolojisinin hatta vücut kimyasının bozulduğu açık iken hiç bu yönde muayene olmamış
bir arkadaşımız vardı en son intihar edeceğim demişti, psikiyatri kontrolünde idi ama ilaçlarını içtiği halde bu boyutta idi
ne yapacağımızı şaşırmıştık, başka şehirde olan eşinin yanına göndermiştik tüm işlerini yaparız demiştik vs
hala da tam toparlanamadı hatta sohbet ederken dahi ilaçlarının etkisini görebiliyoruz
yine bir yakınımızın oğlu ataklar geçirmişti onun da tamamen kimyasal eksiği oluşmuştu
ilaçlarla yıllarca olağan hayatına devam etti
bu kişiler kendi istekleri ile doktora gitmiyor ki
aksine ben hasta değilim diye direniyor, hatta hasta olayım diye bana ilaç veriyorsunuz deyip yemek dahi yemeyi bırakıyorlar
Doktor isini ertelemeyi kendisi de istedi mi?Evet biz ikinci çocuk için doktora gidecektik , çok istiyordu eşim ,o arada teyzesi çok hastalandı, ölür dedi doktorlar bizde erteledik , durum böyle olunca memleketten akrabalar falan geldi , kalabalık olduk, evimizde ağırladık 2 gün , hersey güzel .. akşam yattık sabah kalktım işe gittim o evdeydi , aradım uyandın mı diye herzaman ararım zaten , gece koynumdaki adam bana “sanane uyandığımdan “dedi . Şaka yapıyor sandım ama gerçekmiş , böyle başladı gitti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?