Bende iyi olabilecek miyim? 😔

Doktoruyla tanışıyoruz , benim onu aradığımı , falan sohbet ederken söylemiş adam, bu arada bu civarda bulunacak en iyi doktordur.. ailesi Cenk beyden iyisi yok diyorlar değiştirmeyelim doktoru dediler ama dinlemedi..

yani bu doktor da olur şimdi gittiği kardiyolog da olur madem muhabbet edecek boyutta yakınlığınız da var onlar ne diyor bu duruma

ben mi çok duygusal yaklaştım bugün konunuza bilmiyorum ama şu anlatılanlar üzerine herkes dinleyip siniri geçer düzelir o zaman demesi çok olağan değil

o yanındaki kardeşini biraz sıkıştırsanıza, belki de bildikleri bir şey var da size anlatmıyorlar, yani eskiden beri süregelen bir rahatsızlık, tetikleyen bir durum yahut bırakılan ilaç vs

Psikiyatrist arkadaşım bipolardan şüphelendi , eşimi babası terkedince, anneside bakamıyor, yurtta kalıyor kardeşiyle. Kendi çabasıyla okuyor, evleniyor ilk eşinden 1 yılda ayrılıyor, eşi aldatıyor... bunların birikimi bipoları tetikleyip size patlamış olabilir diyor birde herkese zaten o benden ayrılacaktı, kaç kere ayrılmak istedi , şimdi ben yapınca mı suç oldu diyormuş

Bence siz önce gidin bir psikiyatri uzmanı ile görüşün, bunları anlatın, onun tedaviye asla gelmeyeceğini, bu durumda ne yaptıklarını, tedaviye nasıl zorladıklarını öğrenin. Çok haklısınız, çok yorulmuş ve kırılmışsınız ama boşanmadan önce son kez bunu bir deneyin.

Doktor arkadaşım anlattığım kadarıyla bipolar olabileceğini, bu süreçte onunla iletişimi kesmemi söyledi. Öfkesini kustuğu kişi ben olduğum için söylediğim hiçbirsryin etkisi olmadığını, kendi sağlığıma bakmam getektiğini ( 79 kilodan 56 kiloya düştüm 2 ayda) söyledi.

Arkadaşım zaten klinik psikolog

Ya başka biri var yada sen eksik anlatıyorsun
Bir insan 11 sene mükemmel olup 4 ayda değişmez
Seni görmek bile istememesinin nedeni var
Saçma sapan dediği şeyler sana saçma sapan gelmiş onun için mantıklı olabilir
Yada dediğim gibi biri var bu evlilikten kurtulmaya çalışıyor

Peki bu atak dönemi ilaçsız tedavisiz kendiliğinden geçiyor muymuş?

Bipolar erken yaşta olur
Senin eşin 40 yaşında en az
Bir gün kalktı bipolar mı oldu

Psikiyatr arkadaşın zaten biliyordur tabi ki ama bu forumda bipolar başlığını okudum biraz, belirtiler gerçekten tam anlamı ile uyuyor. M Minel_ask belki bu konuda sana yardımcı olur, nasıl davranman gerektiği konusunda.

arkadaşınız psikiyatrist mi klinik psikolog mu

yani uzak dur sen kendi sağlığına bak tamam bu size bir tavsiye de hastaya ne yapılacak

şöyle düşünün

eşimin ateşi çok yüksek, zor nefes alıyor, evde yatıyor desem doktor olan olmayan herkes covid mi oldu acaba, hemen hastaneye götürün der, ikinci cümle sen de kendine dikkat et, önlem al olur

kimse muhtemelen covid olmuştur, sen başka yere geç, aman kendi sağlığını dikkate al demez

sizi kırmak, üzmek, ilgisiz hissettirmek istemiyorum ama kafamda yerine oturmuyor bu anlatılanlar

yani muhtemelen bipolar o, sen kızınla kendine yol çiz diyen bir klinik psikolog da, aileler de garip geldi

kimse uğraşmıyor, adam evinde takılıyor

işi gücü, iş arkadaşı, amiri falan da mı yok bu adamın, birisi ya bu iş böyle yürümez demiyor

Arkadaşım öncelikle çok zor bir durum çeken bilir, rabbim yardımcın olsun. Ben bildim bileli benim babamda da senede 1 veye 2 senede 1 zaman zaman bu şekilde nefret,kin, öfke, tiksinti olur anneme karşı. Neler neler düşünür, dillendirir. Yok annemin onu deflarca aldattığını söyler (annem 59 yaşında tek başına ne pazara,ne çarşıya,ne markete bile gidemez, göndermez çünkü) eve gelen ustadan tutunda, oğlu torunu yaşında çocuklar elini öptü diye kıskanır öfkelenir fesatlanır. 3 kardeşiz bu atak dönemi geldiği zaman bizden bile geçer DNA testi yaptıracam bu çocuklar benden değil der. Ki babam üniversite mezunu eğitimli bir adam. Öğretmen. Buna benzemedik neleeeer neler yaşadık çocukluğumuz gençliğimiz rezil kepaze olarak geçti. annem çırpındı doktor götürülsün diye. Çünkü annem beni uykuda öldürecek diye kapıyı kitler yatardı,bu atak dönemi geldiğinde yanına yaklaştırmazdı çünkü.Babamın annesi babası biz çok küçükken öldü tanımıyorum ben, halalarım amcalarım herkes kendi aleminde kimse bişey yapamadı. Herkesin ödü koprdı babam dan. Annemin babası desen kızının ha varlığı ha yokluğu hiç takmmış bile. Dayılarım bi kaç kez dövmüşler falan biz küçükken ama hiç kimse hastaneye yatırmayı becerememiş. Velhasıl 65 yaşına geldi zehir zemberek günler geçe geçe annemin ömrü bite bite. Şükür şu ara iyi. Rabbim şifasını versin inşallah çok ama çok zor bi durum.

Hanımlar rica ediyrum büyü, muska vb şeyler yazmayın yasaktır.

Konu sahibesinin eşinin psikolojik bir sorunu var ve doktora gidip hastalığın teşhisi yapılsa iyi olur.
Psikolojik rahatsızlıklar bir gün de ortaya çıkar mı demeyin çünkü çıkar, bir gün öncesi her şeyiyle normal davranan biri bir gün sonrası anlamsız davranışlara girebilir.

En başında biri varsa hazırlat protokolü imzalayalım ne sen yorul nede biz üzülelim dedim. Değişti hemde 2 günde bu hale geldi, bende anlam veremediğim için yıprandım zaten

Hayatta allah korusun ama ölüm bile atlatılıyo canım buda geçicek elbet

Bu adamdan boşanmanız şart olmuş, kendinize yeni bir hayat kurun, arkanıza bile bakmayın.Allah yardımcınız olsun.

Bipolar atak evresi ya da başka türlü bir psikolojik sorun olabilir. Hastalığın çıkma yaşı yok. 65 yaşında da çıkabilir, 40 yaşında da.

bir anda bu hale gelmiş olabilir ama sizin anlamadığınız belirtiler göstermiş olabilir. Depresyon yaşıyordur öncesinde kendisi bile anlamadan.

ayrıca böyle atak evrelerinde hasta kendini belli etmeyebilir öncesinde. İçinde büyütür fikirleri size söylemeden. Ama her yaptığınızı buna yorabilir. Açtığınız şarkıyı, söylediğiniz bir sözü, yaptığınız bir davranışı, sizin onu neşelendirmek için yaptıklarınızı bile. Hem size, hem çocuğuna karşı cephe alabilir.

böyleyse kimyasal bir bozukluk bu. Sizin üstünüze alınacağınız, evliliğinizi sorgulayacağınız bir durum yok. İlaç ve doktor tedavisi gerekli.

ayrıca hasta, hasta olduğuna ikna edilmez. Benim doktorum, siz eşinizle değil, onun hastalığıyla konuşuyorsunuz. O yüzden söylediği sözlere alınmayın ve ikna etmeye çalışmayın derdi. Böyle durumlarda, hasta kendisi gitmez, ailesi, çevresi fark edip bir şekilde doktora götürürler.

doktor da ona sen yanlışsın demez, hastayı gözlemleyip, tedaviyle ve ilaçlarla takip eder. Eğer bir rahatsızlığı varsa bunu ilk anda değil, bir kaç seansla görür.

illa bipolar olacak diye bir şey de yok. Bipoların adı çıkmış :) başka psikolojik rahatsızlıklar bilinmediği için hemen onu söylüyorlar.benim bile aklıma gelen 3-5 rahatsızlık daha var mesela. Doktor bundan çok daha fazlasını bilecektir.

dediğim gibi ikna etmeye çalışmayın. Beraber olmaya çalışmayın. Zorlamayın ve söylediklerine alınmayın. Çocuğunuzu sevmediğini de düşünmeyin.

hastalar genelde en yakınlarına, çoğu zaman eşlerine veya bir aile ferdine yöneltirler şüphelerini. En yakında, hayatının tam ortasında eşi var zaten. Ve bilinçli değildir. İçgörü dediğimiz, kendini bilme durumunu kaybederler. Ama bu etrafta deli gibi dolaşmaları demek değildir. Gayet normal hayatına devam edip, bir yandan böyle gerçek dışı fikirlere sahip olabilirler.

O yüzden hasta yakını ilk anda kızgınlıkla yaklaşabilir, hatta teşhisten yıllar sonra bile. Ne demek, beni bunla mı suçlayacaktın, kaç yılım, emeğimin karşılığı bu mu, bunu bana nasıl söylersin diye. Ama aslında yalnızca hastalık karşılarındaki. Hasta yakınının bu hesaplaşmadan kendini ayrıştırması gerekiyor, neden ben diye bir şey yok.

yalnızca siz ve kardeşi, Arkadaşı varsa takip etmeye çalışın davranışlarını, Aile hesabınız varsa, maddi yönden dikkat edin ani ve büyük bir harcaması olacak mı.

ayrıca iyi bir anne olduğunuzu inkar etmiyorsa, hala düşünceleri kristalize olmamış olabilir. Ne kadar erken tedaviye başlarsa o kadar çabuk sonuç alır.

çok kolay bir tedavisi de olabilir, uzun ve zorlu bir tedavide. Bunu bilemezsiniz şimdilik.

tanıdığınız bir doktor arkadaşınız var sanırım. Onu eşinizle görüştürmeye çalışın. Eşinizi ona, ya da onu eşinize götürün bir şekilde. Her psikiyatrist bu tedavileri yapmaz. Hastayı daha kötü de hissettirebilirler. O yüzden gerçekten yardımcı olabilecek biri gerekli. Mesela, yalnızca ilaç verir, ne hastayı, ne hata yakınının ruh halini umursamaz. İnsan bir cevap bulamayınca daha çaresiz hisseder.

eşinizle boşanmanın şu anda mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Zaten ayrı evlerde yaşıyorsunuz ve görüşmüyorsunuz. Pratikte daha farklı bir hayatınız olmayacak.

Ama önce bir çare bulmaya çalışın. En azından deneyin. Belki de hiç sizin tahmin ettiğiniz kadar zor olmayacak. Ve eşinizle normal aile hayatına devam edebilirsiniz.

en sonunda boşanmak zaten zor bir iş değil. Daha sonra, bir çare olmadığını gördüğünüzde boşanabilirsiniz yine.

Bir sey tetiklemis gibi geldi bana da.
Son zamanda sizinle bir tartışma vb. yasanmadiysa sizinle arası kötü degildir. Ama dediginiz gibi biriyle karıştırıyor da olabilir. Gecmiste kızdığı, takıştığı birine benzetmeye baslamis olabilir. I idildil
Henüz son sayfaya kdr okumadım.

Bu arada bipolarla ilgili zor durumlar anlatılmış ama tedaviden sonra evlilik ve hayat zor olacak diye bir şey yok. Şirket yöneten, gayet mutlu evlilikleri olan bipolar hastaları o kadar çok ki. Kötü hikayeler insanı çok etkilediği için onlar anlatılıyor ama kendini bilen, hayatına eskiden olduğu gibi gayet güzel devam eden pek çok kişi var tabi ki.

Kötü bir şey olduğunda olay olur, bilinir ama hayat normal düzeninde, mutlu geçerken bu olay olmaz. Bunun gibi. Yani bundan sonra hep kötü olacak, çok zor bir hayat sizi bekleyecek diye bir şey yok.

Doktor isini ertelemeyi kendisi de istedi mi?
Bunun icin üzülmüş ofkelenmis olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…