kaç yaşındaydı, tip 1 olunca ne farkı oluyorduBipolar bozukluk tip-1
"ben kullanıyorum diye arabamıza bile binmedi bu adam aylarca" abkın burda ip ucu varDoktor için uğraştım ama şuan onun gözünde benim sözüm çöpten bile değersiz. Aile deseniz bir aile yok zaten , onları küçükken terkedip gitmiş bir baba, eşimin hiç anne olarak görmediği bir kadın, sadece çok önemli birsry olduğunda bir araya gelen kardeşler.. Aklı yerinde değil evet, bizimde akıl sağlığımızla oynuyor, ben kullanıyorum diye arabamıza bile binmedi bu adam aylarca.. Kıxımla bir hayat kurmaya kararlıyım, içimde öyle bir acı varki onun geçeceğini bilsem...
Canım bu hastalığın çeşitli tipleri var ve bu tipler burada yazamayacağım kadar uzun.kaç yaşındaydı, tip 1 olunca ne farkı oluyordu
daha erken yaşlarda belirti mutlaka verir diye biliyordum ben amaCanım bu hastalığın çeşitli tipleri var ve bu tipler burada yazamayacağım kadar uzun.
Evet erken yaşlarda belirtiler varmış ama literatür tabiriyle bunlar “eşik altı” kalmış, yani rahatsız edici boyuta ulaşmamış. Evet eşimin hareketliliği ele avuca sığmazlığı hep vardı ama bunlar “coşkulu bir insan” görüntüsünden öteye gitmiyordu. İşiyle ilgili bir tetiklenme yaşadı ondan sonra tüm anormal belirtiler su yüzüne çıktı.daha erken yaşlarda belirti mutlaka verir diye biliyordum ben ama
dememkki onun belirtiside neşesindeymiş ama kim neşeli eğlenceli bir isana hasta gözüyle bakarkiEvet erken yaşlarda belirtiler varmış ama literatür tabiriyle bunlar “eşik altı” kalmış, yani rahatsız edici boyuta ulaşmamış. Evet eşimin hareketliliği ele avuca sığmazlığı hep vardı ama bunlar “coşkulu bir insan” görüntüsünden öteye gitmiyordu. İşiyle ilgili bir tetiklenme yaşadı ondan sonra tüm anormal belirtiler su yüzüne çıktı.
benim onun eşyalarına bile dokunmamı yasakladı, onun yattığı odaya bile girmem sorun oldu, beni görünce böcek görmüş gibi bakıyordu.. o kadar saçma ve sebepsiz şeyler yaşadım ki anlatamam.. aileler araya girip ne olduğunu sorunca o kadar komik sebepler sundu ki kimse bir anlam veremedi. En sonunda bir ev tuttu ve gitti evden , tuttuğu ev yan sokağımda yürüme mesafesi 2 dakika, gülsem mi ağlasam mı bilemedimevine gittiği ilk gün kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı,
Çok geçmiş olsun ,sorunu derdi nedir acaba psikolojik depresyondamı ,paramı mı kazanamıyor, ekonomik sıkıntıları borcu harcı mı var sizden mi saklıyor acaba .insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.boşanmak büyük bir karar ve kimsenin etkisinde kalmadan yalnızca sizin karar vermeniz gerekiyor annem beni tek başına büyüttü rahmetli anne annem baktı bana .eğer çekemicek gibiyseniz sırtınızda kambursa ve düzelmiyosa değişmiyorsa boşuna ömrünüzü tüketmeyin sizede yazıkBen 38 yaşında bir kız çocuğu annesiyim , işimde var çok şükür.. 11 yıllık çok güzel giden bir evliliğim vardı, sakin , huzurlu, insanların maşallah dediğitaki 4 ay önce eşim bu hale gelene kadar ... Bir gecede hayatım mahvoldu sanki... eşim birden değişti hemde anormal bir şekilde, ne istediği belli olmayan biri oldu önce evi terketmemizi istedi, bize çok kötü davrandı hemde sebepsiz.. sonra siz kalın ben gideceğim dedi , evladımızın gözünün içine bakardı, ben kızdığımda gönlü olmaz kızardı bana... çocuğu bile gözü görmez oldu.. çocuk üzülmesin diye alttan aldıkça ben, o herseyi çocuğun gözüne sokarak yaptı. Anlatmakla bitmeyecek kadar kötü şeyler yaşadım , 11 yıl bizi gözünden sakınan, bizi incitmeyen adam gitti yerine bir canavar geldi, önce başka kadın var sandım ama yok olduğuna emin oldum... benim onun eşyalarına bile dokunmamı yasakladı, onun yattığı odaya bile girmem sorun oldu, beni görünce böcek görmüş gibi bakıyordu.. o kadar saçma ve sebepsiz şeyler yaşadım ki anlatamam.. aileler araya girip ne olduğunu sorunca o kadar komik sebepler sundu ki kimse bir anlam veremedi. En sonunda bir ev tuttu ve gitti evden , tuttuğu ev yan sokağımda yürüme mesafesi 2 dakika, gülsem mi ağlasam mı bilemedim evine gittiği ilk gün kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı, ve bu durumdan da beni sorumlu tuttu , hastanede odasına bile almadı beni.. Diyeceksiniz ki neden cektin , 11 yılın hatrına, ne olduğunu anlamak istedim. Hastaneden sonra 2 aydır evinde öyle yatıyor, ne beni ne çocuğu aramadı.. kardeşi yanında “yenge kimse yok hayatında evde hep arada sırada dayısının dükkanına gidip oturuyo” dedi o kadar.. Benim sabrım gücüm tükendi, boşanmaya karar verdim .. Boşanan arkadaşlar ne olur bana söyleyin, şu içimdeki acı, göğsümdeki ağrı geçecek mi? Hayatım mahvolmuş artık hiç gülemeyecekmişim gibi Atlatılıyor değil mi? Teselliye ihtiyacım var .
Saçma olabilir ama adamın hastalığımı varki dizilerde filan oluyo ya ne bilimBen 38 yaşında bir kız çocuğu annesiyim , işimde var çok şükür.. 11 yıllık çok güzel giden bir evliliğim vardı, sakin , huzurlu, insanların maşallah dediğitaki 4 ay önce eşim bu hale gelene kadar ... Bir gecede hayatım mahvoldu sanki... eşim birden değişti hemde anormal bir şekilde, ne istediği belli olmayan biri oldu önce evi terketmemizi istedi, bize çok kötü davrandı hemde sebepsiz.. sonra siz kalın ben gideceğim dedi , evladımızın gözünün içine bakardı, ben kızdığımda gönlü olmaz kızardı bana... çocuğu bile gözü görmez oldu.. çocuk üzülmesin diye alttan aldıkça ben, o herseyi çocuğun gözüne sokarak yaptı. Anlatmakla bitmeyecek kadar kötü şeyler yaşadım , 11 yıl bizi gözünden sakınan, bizi incitmeyen adam gitti yerine bir canavar geldi, önce başka kadın var sandım ama yok olduğuna emin oldum... benim onun eşyalarına bile dokunmamı yasakladı, onun yattığı odaya bile girmem sorun oldu, beni görünce böcek görmüş gibi bakıyordu.. o kadar saçma ve sebepsiz şeyler yaşadım ki anlatamam.. aileler araya girip ne olduğunu sorunca o kadar komik sebepler sundu ki kimse bir anlam veremedi. En sonunda bir ev tuttu ve gitti evden , tuttuğu ev yan sokağımda yürüme mesafesi 2 dakika, gülsem mi ağlasam mı bilemedim evine gittiği ilk gün kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı, ve bu durumdan da beni sorumlu tuttu , hastanede odasına bile almadı beni.. Diyeceksiniz ki neden cektin , 11 yılın hatrına, ne olduğunu anlamak istedim. Hastaneden sonra 2 aydır evinde öyle yatıyor, ne beni ne çocuğu aramadı.. kardeşi yanında “yenge kimse yok hayatında evde hep arada sırada dayısının dükkanına gidip oturuyo” dedi o kadar.. Benim sabrım gücüm tükendi, boşanmaya karar verdim .. Boşanan arkadaşlar ne olur bana söyleyin, şu içimdeki acı, göğsümdeki ağrı geçecek mi? Hayatım mahvolmuş artık hiç gülemeyecekmişim gibi Atlatılıyor değil mi? Teselliye ihtiyacım var .
Bu adan 4 ay evden işe işten eve geldi, uyudu uyandı, telefonu şifresiz ortada gezdi.. herseyi ortadaydı, davranışları normal değildi, bu ev beni boğuyor, üstüme üstüme geliyor demekten başka birsey yapmadı, neye olduğunu bilmediğimiz ve dinmeyen bir öfkesi vardı, hersey o kadar anormaldi ki anlatamam.
Bana sen bana hergün yalan söylüyorsun dedi , ne söylüyorum dedim cevap veremedi. Sen sahtekarsın dedi , ne yaptım dedim banada söyle acaba yanlış bir anlaşılmamı var dedim yine cevap veremedieşim benden para saklamaz, araba bende, gittiğime geldiğime karışmaz, yani yalan söylenilecek koca değil, bunu onada anlattım ama duvar gibi , papağan gibi hep aynı şeyleri söyledi
Ben psikolojik rahatsızlığı “olabileceğini” düşünenlerdenim. Tabi ki konu sahibinin anlattığı kadarını bilebiliriz. Oradan yola çıkarak değerlendiriyorum.Adam boşanmak istiyorum dediği için bipolar teşhisi koydu kk ahalisi
Konu sahibinin anlatmadığı şeyler olduğuna eminim neyse benim yazacaklarım bu kadar
Her 100 kişiden 1-2 sinde görülen
Genellikle 15-24 yaşları arası ortaya çıkan bir hastalığın eşinde çıkması çok çok düşük bir ihtimal
Eşim çok ilgisiz ve soğuk
Ben daha 1,5 yıllık evliyim , Eşim çok ilgisiz ve soğuk sadece biraz ilgi istedim, iki kelime konusabilelim, birlikte bir bardak çay içip sohbet edebilelim istedim ama olmadı, televizyon , kanepe ve kumandadan vazgeçemedi, anlattım derdimi sadece birseyler paylaşmak istediğimi söyledim olmadı...www.kadinlarkulubu.com
Zaten başından beri sorunluymuş
Ben daha 1,5 yıllık evliyim , Eşim çok ilgisiz ve soğuk sadece biraz ilgi istedim, iki kelime konusabilelim, birlikte bir bardak çay içip sohbet edebilelim istedim ama olmadı, televizyon , kanepe ve kumandadan vazgeçemedi, anlattım derdimi sadece birseyler paylaşmak istediğimi söyledim olmadı, çok kırıldım, ben konusup birseyleri dzüeltmek için dil döktükçe o sustu sadece sustu, sandıki susarak hep o haklı kaldı, benim fikirlerim cok değersiz geldi ona, hep onun istediği yere gidilir , o istediğinde dışarı çıkılır.. 3-4 gün onunla tek kelime etmesem neden konusmuyorsun demez, ha varlığım ha yokluğum, sürekli dilinde canım, hayatım cicim vs.. ama sesinde sıcaklık gözünde samimiyet hiç yok, önce hep kendimi suçladım ama şimdi suçlayacak birseyde kalmadı, hasta olduğumda bir bardak su bile vermek ona zor geliyor, ben istemeden benim için kılını bile kıpırdatmıyor, "biz daha yeni evliyiz ama başbaşa birsey yapamıyoruz, yapmıuoruz, dışarıyı bırak evde bile ikimiz birsey yapamıyoruz " dediğimde bana verdiği cevap şuydu "geçen akşam pişti oynayalım dedim sen istemedin"( çok kırıldım, bunlar daha hiçbirsey değil, ilk evlilik yıldönümümüzde ayrı şehirlerdeydik tayin olamamışıtm, 1200 km yolu sadece 2günlüğüne onunla ilk evlilik yıldönümüzü kutlayalım diye geldim ama o umursamadı bile pijamalarını giydi olacak okadarı izledi ve uyudu sevgililer gününü unuttu, doğum günümüde yanlış hatırladı (( 3 gün önce tartıştık neden benimle evlendiğini , beni sevip sevmediğini sordum, daha bir sürü sey, verdiği cevaplar o kadar canımı yaktıki sen hastasın ilgi diye tutturmussun dedi, çok sinirlendim kalktım sinirimi alamayınca sehpayı devirdim yere beni hırpaladı ve öyle bir fırlattıki duvara carptım, 3 gündür alnım ve kolum mor, ve beni düştüğüm yerden bıraktı gitti. ben maddi seyler hiç istemedim sadece sorumlu ve ilgili olsun istedim yada ayrılalım ama hiçbirine yanaşmadı, çok üzgünüm ne yapacağımı bilmiyorum (
bu bahsettiğiniz eş aynı eş mi ?
I idildil , 2011 konunuz imiş bu. Adamın zorla evlenmiş gibi bir hali varmış sanki. Yukarılarda bir yerlerde siz sürüyorsunuz diye aylardır arabaya binmediğini yazmışsınız. Bu mu yıllar süren mutlu evlilik? Adamı 1 gecede değişmiş gibi anlatarak ne amaçladınız, neye inanmak istediniz?Eşim çok ilgisiz ve soğuk
Ben daha 1,5 yıllık evliyim , Eşim çok ilgisiz ve soğuk sadece biraz ilgi istedim, iki kelime konusabilelim, birlikte bir bardak çay içip sohbet edebilelim istedim ama olmadı, televizyon , kanepe ve kumandadan vazgeçemedi, anlattım derdimi sadece birseyler paylaşmak istediğimi söyledim olmadı...www.kadinlarkulubu.com
Evet kendisi istedi, ayıp olmasın dedi.Doktor isini ertelemeyi kendisi de istedi mi?
Bunun icin üzülmüş ofkelenmis olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?