Bende mi sorun var cevrede mi. Kendimi israfcı hissediyorum.

Temel deterjan, temizlik ürünü, bez ve ıslak mendil gibi alışverişleri internette alın. Özellikle çoğu zaman indirimli oluyor -ki yine de markete göre daha az tutuyor.

Ben son 3 senedir çamaşır bulaşık deterjanımı, temizlik ürünlerini hep netten alıyorum. Beni de eşim alıştırdı. Bir akşam bez aldırdım eşime bir baktım deterjan falan da attı sepete. Daha iyi oluyor.

yorumları okumadım da sonuçta yiyorsanız sıkıntı yok

ama atıyorum iki haftada bir markete gidiyoruz deyip 2 kilo ıspanak alıp yarısı çürüyorsa sıkıntı olur

siz evdesinizdir çok zeytin seversiniz yersiniz

biz sadece hafta sonu kahvaltı yapıyoruz 5 er taneden 10 zeytin yiyoruz haftalık 20 aylık 80 zeytin eder

bir kilo zeytin bize çok gelir ama siz yiyorsanız sorun olmaz

mesela evde yemeklik yok dediğinizde ne var ne yok o önemli

temel gıdaların kurubakliyat pirinç un bulgur makarna vs çok alınmasının bir zararı yok ki

önemli olan çok yapıp kalanını dökmemek

örneğin dün evde ekmek yoktu markete gitmeye üşenip ekmek yaptım

evde un da maya da vardı bunları her gün kullanmıyorum ama bulunduruyorum

şimdi canım nasıl zeytin istedi yaşadığım yerde yok maalesef, benim için de yiyin afiyet olsun. yemekleri tüketiyorsanız israf değil bence de. ama diğer masraflarınızı sınırlayabilirsiniz. özellikle bebek kıyafetleri çok tehlikeli insan hepsini almak istiyor ama az ve öz eşya çok daha iyi.

Acaba bir kg zeytinde kaç tane vardır

Normal gibi geldi banada harcamalarınız. Aldıklarınız çöpe gitmiyorsa israf olmaz bence. Herkesin ihtiyacı farklı nede olsa.

saglikli beslenmek pahali.
ben yurtdisindayim- yani fiyatlar belki kiyaslanamaz ama bizim haftalik giderimiz- 250-300 Euro civari (iki kisi)
Her insanin beslenme tarzi farkli oluyor- ben ayda bir pilav yerim- makarna vs. yemiyorum. unlu yiyecek yemiyorum.
süt, yumurta vs. katkisiz olanindan aliyorum.
zeytin, avocado, fistik yagi kullaniyorum- aycicek yagi almiyorum.
tereyagi kendim yapiyorum (baya pahaliya geliyor)
Bu liste uzar gider...
bende haftada 3 kere makarna pisirsem (en ucuzu burda 40 cent) - geri kalan zamanda pilav/tavuk yapsam benimde giderim 50 Euro olur. ama simdi kenara atilan para belirli bir zaman sonra hastalik olarak geri geliyor. bence yemekten kismak gereksiz.
abur cubur ve salam sosis tipi seyleri almiyorum- gereksiz ve gercektende pahali oluyorlar.

hangi şehirde yaşıyorsunuz?Ürünlerin pahalı olduğu bir şehirse normal. Biz antalyada yaşıyoruz ayda bir market alışverişi yapıyoruz maksimum 500 gidiyor. Haftalık pazarda kışları 60 ı gecmez yazları kışlık hazırladığım için 100 ü bulur.

Biraz fazla geldi bana da. Yazın buzluğa kışlık ve konserve yapsanız, domates falan kışın pazardakiler yenmiyor. Zeytini kendimiz kuruyoruz mesela ve 3 tane 5 litre bidon yetiyor artıyor bile bize.

Bi de mesela aldığımız bakliyatlar uzun süre gidiyor. Ben almışken 3 4 paket alırım 1 kiloluktan evde bulunuyor çok yenen birşey değil zaten.

Bebek bezi de hangi marka kullanıyorsunuz ben genelde internetten alıyorum topluca daha uyguna geliyor.

Bu kadar alisveris duygusal bosluktan kaynaklanir genelde
Sorunun temelini kendi icinizde arayin :)

Ay aynen öyle canım benim ya, bide 2 işte çalışıyor ve aşırı yoruluyor eşim bu yüzden üzülüyorum.. Çok haklısın kendimi dizginlemem lazım almanın sonu gelmez dediğin gibi

Aslında biz iç anadoluda yaşıyoruz ve köylük bi kesimde kalıyoruz yani oturduğumuz yerde avm bile yok öyle küçük biyer, bebek bezi olarak biminkini kullaniyorum ilk doğdugunda molfix kullandım çok fena pişik oldu biminkine geçtik şimdi yeni doğana da onu almayi düşünüyorum ama kararsizim

Ay aynen öyle canım benim ya, bide 2 işte çalışıyor ve aşırı yoruluyor eşim bu yüzden üzülüyorum.. Çok haklısın kendimi dizginlemem lazım almanın sonu gelmez dediğin gibi

ekonomik olarak ucu ucuna yettigi icin mi almak harcamak istiyosunuz acaba.
bazi insanlar ne aldigina bakmaz da alabiliyo mu ona bakar. mesela gider lazim degildir pek sevmez ama biblo alir. cunku ucuz 3 lira 5 liradir ama "aldim" hazzini yasar.

kuzenim de mesela 10 liraya 20 liraya kiyafet bulunca hemen almak ister alir. bikac giymede kotu olur yok diye yine alir. indirimden 100 liraya aldigim gomlegi dort yildir giyiyorum on senelik elbiselerim var ama tertemiz eskimemis ve modasi gecmeyen seyler. kuzenim o sene moda neyse onu almak ister. hep eksiktir dolabi.

market isine gelince esim mandira acmam lazim der. peynir tereyag sut yogurt cok fazla tuketiyoruz haliyle baya tutuyo. zeytin cok yerim. makarna pek yapmam yilda bes kez anca. o yüzden mutfak masrafimiz hep yuksek tutuyo.

zeytinyağı kullaniyorum oglum doğduğundan beri yemeklerde. bebek bezi aylik paket 185 lira. mevsim disi sebze meyve almam. yemek tek cesit olmaz corba ana yemek meze ya da salata olur.

ama ben hep indirimden aliyorum takip ediyorum. zeytinyağı 130 yerine 80 e almistim. bezi 135 e buldum. kislik yaparim yazdan buzluga atarim. aburcubur cok cok nadir aliriz.

Bence harcamalarınız çok değil bizde 3 kişiyiz kızım daha küçük doğru düzgün bişey yemiyor sebze meyve haftalık 50 lira harcıyoruzdur fazla birşey almadığımız için o kadar oluyor ama markete girince 200 den aşağı çıkamıyoruz bizde sürekli indirimli olan Bi market var isim vermek yasakmı bilmiyorum.... Market işte indirimli ürünlerden bolca alıyoruz evde 10 kg dan fazla çay vardır deterjanda öyle sağlıklı besleniriz genelde ama abur cubur da alıyoruz arada haftalık 250 limit koyun kendinize ayda 1000 yapar daha fazlası israf olur hatta bu rakama israf diyenlerde olabilir herkesin bütçesine göre değişir ama bu rakamı ülke piyasasına göre söylüyorum 2 3 kişilik bir aile için

bence limit koymayin 1000 tl yi israf eden de vardir 5 bin tl yi israf etmeden harcayan da

cope gitmedikten sonra neden israf olsun. tereyag olmus 50 tl bi kilo yetmiyo bize bir ay. kahvaltiligi duzgun aliyim desen zaten 500 den fazla tutuyo bizim aylik

Ay cidden öyle tam anlattığınız gibiyim bende 10 liraya bişey görsem lazım mı değil mi bakmam alırım mesela. Eşimin doğru düzgün pantolonu yazlık tshirt yok internetten alalım dedik bana bıraktı sen beğen al diye. Sözde ona alacaktım adama 10 liralık 2 tsört 1 pantolon aldım kendime 40 tl lik 3-4 şey aldım çokta lazım değildi ama ona almışken alıyım diye aldım sanırım. gene 250 tl gitti. Adam eve 500 tl getirse seviniyor ama para geldiği gibi gidiyor. Özellikle cocuk kıyafetleri beni esir alıyor resmen dolap ful dolu ama cocugun bile giyecek giysisi yok bana göre
Yemek malzemesinide aynı sekilde alıyoruz 1 hafta sonra ne yemek yapıcamı bulamıyorum ben aslında makarna felanda yapiyorum yapacak birsey bulamiyinca. Birde bebekten dolayı sanirim istahım acıldı normalde öğlen yemezdim şimdi hem öğlen hem akşam yapmak zorunda kalıyorum salcalı yemeklerde pek yiyemiyorum

Hepsini yediğinize göre neden israf sayılsın ki anlamadım. Çevrenizdeki insanlar bir tuhaf.

İndirimleri takip etmenizi öneririm yazdan hazırlık yapmiomusunuz kış için onunda çok faydasını görüyorum atılmıyorsa tabiki israf değildir her pazara gidisim en aşağı 100tl benimde Allah kolaylık versin hepimize

10tl lik pantolon tisortmu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…