Bende mi sorun var cevrede mi. Kendimi israfcı hissediyorum.

Eşim diyette, 500-TL'yi öpüp başıma koyarım. Çok daha fazla gidiyor, sağlıklı beslenme işin içine girince. Yoksa 500-TL haftalık fazla bence. Ben cimriyimdir biraz gerçi.

Eşimle muhabbette, arkadaş ortamında,komşuyla kahve içerken, annemle telefonda konuşurken gündemimiz meyve-sebze fiyatları...
Hayat amacımız karın doyurmak oldu. Boşverin Avrupa bizi kıskanıyor

biz üç kişiydik ben evli iken.ve market harcamaları 150,160 tutar haftalık detaylı alışverişte.iki haftalık 300+ her gün ıvır zıvır alınır.günlük 20 liradan,15 gün için 300 eder.iki hafta için 600 lira o da minimum gıda harvaması oluyor.salam sucuk et türü çok alırsak daha bile fazla olabiliyor.
bu market harcamaları aşağı çekilebilir.sebze yiyerek, pazara gidilerek ama bir yeme alışkanlığını değiştirmek aylar alabilir.

Bu aslunda goreceli bir soru. Burda sordugunuz kisiler arasinda orta gelirli de var dar gelirlide var, yuksek gelirlide var. Hangisini baz alarak karar vereceksiniz? Simdi 300 tl ye marketten iki posetle de cikan var 5 posetlede. Bu ekonomik durum ihtiyac onceligiyle alakali. Mesela ev esyasi giyisi vs. tarzi ornek verseydiniz daha net yorum yapardim. Bana cok gelmedi mesela. Birde her evde hersey ayni oranda yenmezki. Ben mesela zeytin peynir domates salatalik disinda hicbir kahvaltiligi yemem. O yuzden zeytini kaliteli ve fazla alirim peyniri de bir kac cesit alirim. Belki disaridan goren bana da musrif diyordur ama evimde neyin cok yada az sevildigini ne kadar yendigini ben biliyorum. Cope atilacak derede fazla alınıyorsa evet orda musriflik var demektir. Oyle bur durum olursa sokak hayvanlarina veririm benim icin oda ziyan degildir bir bakima.

Son 4-5 aydır alışveriş isi eşimde,haftada en az 3-4 kez markete gider 2-3 poşetle. Ne kadar harcıyor fikrim yok ama genelde meyve alir(meyve çok tüketiriz) yogurt alir tam bir yoğurt canavari. Kendine abur cubur alir. Sebzeyi ben söylerim o alir. Balık tüketmiyoruz. Et 1-1.5 ayda 1 yapariM. Tavuk 2-3 ayda bir yaparim :) çünkü et pişirmesini ve yemesini sevmiyorum arada yiyorum dışarda. Tahminimce aylık 500-600 dolar harcıyoruz. Yemekleri çok az yaparım o gün yenir ve biter. Her gün basitte olsa bir yemek yaparım. Hersey çok pahalı özelikle kışın.

Eşimle iki kişi yaşıyoruz çocuk yok. Homini gırtlak yiyoruz. Aylık 600 civarı markete harcıyoruz. Pazarımız ekonomik, 50 tl harcasak eve dönemeyiz taşıyamayız. Ki ucuzunu da almam markette, yumurta tereyağ süt zeytin bunların doğal olanını almaya çalışırım haliyle pahalı oluyor.

Size tavsiyem, haftalık yemek listesi oluşturun. O hafta hangi yemeği yapacaksanız sebzenizi ona göre alın. Bakliyat zaten evde vardır. Et ise kurbandan kalma kullanıyoruz yeni evliyim kurbanın yıl boyu böyle yendiğini bilmiyordum müthiş bir şey.

Planlı yemek yaparsanız harcamalar da planlı olur diye düşünüyorum. Bir de mesela eşim kahvaltıda bir şeyden çok yerse söylerim ona, beyfendi biraz da şundan yiyin diye :)) mesela atıyorum kahvaltıda kavurma, zeytin, peynir, bal var. Sadece löp löp kavurma ya da zeytin yememek lazım. Her şeyden az az yemek lazım ki dengeli tükensin buzdolabındakiler. Hem vücut da dengeli alsın besinini.

Herkesin aliskanligi farkli. Aldiklarinizi kullaniyorsaniz , çöpe atmıyorsanız kimseyi ilgilendirmez

Biz de mutfağa çok masraf yapıyoruz, meyve severiz kuruyemiş severiz, tatlı yapılır sık sık evde, dışarda yemeyi severiz. Kimseyi de ilgilendirmez

Akşama kadar çalışıyoruz, midemden kısamam

Bence de fazla harcıyorsunuz. Ve sonraki mesajlardan anladigim kadarıyla da gereksiz alışveriş yapma huyunuz var.

Tamam Her sey pahalı Ama bu kadar tutacak kadar da alışveriş yapmak israftan daha çok aç gözlülük gibi geldi bana
Gözünüz doymuyo sanki.

Bebek için faydalı seyleri tabiki yiyin ama yerken biraz da kilo almamaya dikkat edecek şeyler yiyin. Hani canım çekiyor diyerek ağzınız sürekli dolu olmasın. Sağlıklı da değil bu kadarı.

Şunu deneyebilirsiniz, almak istediğiniz şeyi birkaç kere düşünüp kendinizi vazgecirmeye çalışın, bu ne kadar gerekli ki? diyerek hareket edin. Ama sanki onu almış gibi parasını kenara köyün. Belki para biriktiğini gördükçe yavaş yavaş para harcamayı bırakırsınız. Biriktirdiğimiz parayla tatile gidersiniz ya da çocuklarınıza onları geliştirecek tarzda kurslara vs harcarsınız.

Eşinize de yazık çünkü.

Bizdede öyle ya :) 2 kisiyiz sanki evde doyulmaz bir ordu var :) ama esim iki gün ayni yemegi yemiyor ondanda kaynaklaniyor ... 2.5 senelik evliyim daha yeni yeni alisiyor tekrar isitip yemeyi taze fasülye yemegi yapiyorum bir tencere iki gün yeriz diye yoooook beyfendi ögle yedigini aksama yemez birak ertesi günü baktim böyle olmuyor yemezsen yeme ben yemek yapmicam cünkü yemek var diyordum :) salam ekmek ye diyordum hahahahaa alisdi :)))

Yediğinizde içtiğinizde bir sıkıntı yok ama bu giysi alışverişinde kendinizi frenleyin

Çok olsa da fark etmiyor ki çocuk büyüyor giyemeden

Kendine aldıklarını da sadece beğendiğin için alma ihtiyaç yoksa almak israf okur ya da ne bileyim alırsın bir tişört de 3-5 abartılı

Başkasının lafı yla ısrafci olmuyorsunuz herkesin yediği giydiği içtiği farklı ayağını yorganina göre uzatiyorsan sıkıntı yoktur ben çalışmıyorum mesela 2 de çocuk var banada herkes çok para harciyorsun diyor ama hergün gitsem markete ki genelde gidiyorum en az 100 tutuyor ihtiyaç bitmiyor ve halada evde bişey yok baktığım zman hayat pahalı ama bana ısrafci diyenlerin kenarda hiç parası yok ben tek maaşla bı 100 bin kadar birikimin var milletin kendi harcadığı ni gözü görmüyor başkasına laf ediyor zeytine gelecek olursak sadce zeytinle bir ay yaşarım okadar seviyorum ama Zeytinin 400 gramı zaten 12 lira olmuş oda benim gordüğüm en ucuzu ha bu arada her hafta kıyafet almak biraz şey çocuk kıyafetleri burda aşırı pahalı ben alamiyorum geçen 3 çorap aldım 15 lira kıyafete hiç girmiyim ben kendime 30 lira pantolon alıyorum ama çocuklara küçücük şey 45 50 lira

Hafta başında aldığımız 1 kilo peynir haftasonu bitmiş oluyor. Ayda yaklaşık 3-3buçuk kilo zeytin yiyoruz. Her hafta 200₺ veriyoruzdur markete. Ayda 1de 400 civarı bi harcama oluyor. Yani 1200-1500 arası bizim mutfak masrafı. Neyi çöpe atıyorum? Hiçbir şey. Hayvan gibi yiyoruz demek ki. Çocuklu bi evde sağlıklı şeyler tüketiliyorsa bu hale geliniyor bence.

Mesela kızım sabah başlıyor akşama kadar “anne elma, anne muz, anne porkatal, anne havuç, anne salatalık”. E o yiyince ben yemiyim mi mandalina zamanı 6 kilo mandalina alıyorduk pazar günü, çarşamba bitmiş oluyordu. Hepimizin avuçları turuncu.

İsraf böyle bir şey değil. Yeniyorsa ne güzel. Kıyafetide ihtiyaç gerçekten yoksa israf olarak görürüm. Çocuklar çok çabuk büyüdüğü için mecbur bi ayağımız mağazada oluyor. Bence normalsiniz. Eğer siz normal değilseniz bende değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…