Pantolon 40 tl tsörtler 10 tl idi10tl lik pantolon tisortmu var
Biz belki sizden fazla harcıyoruz .Bebek bezi de alıyorum diyorsunuz daha ne olsun .Hersey ateş pahası,marketten iki parça şey alıp çıktığımda 50 tl veriyorum .Çevredeki insanların da gereksiz yere yorum yapması da ayeıca sinir ediyor beni .Kızlar mrb. Ya cidden cevremdeki herkes bunu hissettiriyor. Aldığım herşey bana bile gereksiz yere alıp israf yapıyomusum gibi gelmeye başladı .
Örnek vereyim, market uzak olduğu için eşimle 2 haftada bi anca gidiyoruz . Bazen geçiyor belli olmuyor.
Onun haricinde eşimde işte yemekliktir tavuktur domatestir alıyor bişeyler de genede kendi aldığım gibi olmuyor .
Bende aşırı bi iştah açılması var hamilelikle beraber yemekte seçmeye başladım. Markete gidip geldikten 1 hafta sonra pişirecek yemek bulamıyorum . her markete gidişimiz 400-500 milyon tutuyor. Sebze meyve abur cubur kızıma bez ıslak mendil vs vs. Bazen çay şeker yağ(bunlar tabi 1 aydan fazla gidiyor)Onun haricinde eşimin aldıklarıda 200 felan tutuyodur 1 ay içinde. Dışardan da yiyoruz felan. Her hastaneye gidişimizde çocuklara giysi felan alıyorum derken baya harcama yapıyorum. Evde yemeklik yok dediğimde eşimin gözleri pörtlüyor bakakalıyor ama yok napiyim hemen bitiyor herşey.
İsrafcı gibi hissetmeme sebep olan şeye örnek verecek olursam çevremdekiler genelde böyle davranıyor. Annem bile dahil.
Eşimin arkadaşı var hemde akrabası. Ailece tanışıyoruz.
Onuda gördük Markette. Zeytini ben bu ay başı gibi 1 kilo aldım yeni bitti. Baktım eşim yeşil zeytinide siyahıda azar azar aldı çok olup kalmasın atılmasın diye. bende ben seviyorum 1 kilo felan al yiyoruz dedim çünkü kolay kolay gitmiyoruz markete zaten gitmişken alalım dedim. Ve yeniyor yani evde. Arkadaşı dedi "x napcan okadar zeytini 2 kişisiniz bizde öyle ayda 1 markete gidiyoruz az alıyorzzz yazık çöpe gider felan dedi. her aldığıma da bunu dedi resmen. Bi an kendimi tuhaf hissettim. Herkesin eşi tutumlu, bir gittiği marketle 1 ay idare edebiliyor ben gidip 500 milyon harcıyorum 1 hafta sonra ortada bişey yokmuş gibi eşime dertleniyormuşum gibi hissettim utandım nedense .
Buarada kendileri merkezde oturuyor evine 2 adım ötede manav dükkanı var. Eşi istediği zaman kendi dükkanından bile alabiliyor ayda bir gitmesi ve yetmesi normal değil mi? Günlükte gidebilir. Kayınvalidem de haftalık pazara gider mesela ne kadar harcıyor bilmiyorum gerçi ama. Minumum 50 tl dir.
Annemle mesela bi bulaşıklık aldım güldü e senin zaten bulaşık makinen yokmu napcan şimdi bunu dedi. Sonra şakasına eşime sen x i yanlız bırakma böyle yerlerde dedi. Yani çok harcama yaparım felan diye gibi.
Neyse çokta uzatmayayım kızlar konuyu.
Bir ben mi yetiremiyorum hiç bişeyi kızlar anlamadım ya bu his içime oturdu gitmiyor cidden
Ay cidden öyle tam anlattığınız gibiyim bende 10 liraya bişey görsem lazım mı değil mi bakmam alırım mesela. Eşimin doğru düzgün pantolonu yazlık tshirt yok internetten alalım dedik bana bıraktı sen beğen al diye. Sözde ona alacaktım adama 10 liralık 2 tsört 1 pantolon aldım kendime 40 tl lik 3-4 şey aldım çokta lazım değildi ama ona almışken alıyım diye aldım sanırım. gene 250 tl gitti. Adam eve 500 tl getirse seviniyor ama para geldiği gibi gidiyor. Özellikle cocuk kıyafetleri beni esir alıyor resmen dolap ful dolu ama cocugun bile giyecek giysisi yok bana göre
Yemek malzemesinide aynı sekilde alıyoruz 1 hafta sonra ne yemek yapıcamı bulamıyorumben aslında makarna felanda yapiyorum yapacak birsey bulamiyinca. Birde bebekten dolayı sanirim istahım acıldı normalde öğlen yemezdim şimdi hem öğlen hem akşam yapmak zorunda kalıyorum salcalı yemeklerde pek yiyemiyorum
Kızlar mrb. Ya cidden cevremdeki herkes bunu hissettiriyor. Aldığım herşey bana bile gereksiz yere alıp israf yapıyomusum gibi gelmeye başladı .
Örnek vereyim, market uzak olduğu için eşimle 2 haftada bi anca gidiyoruz . Bazen geçiyor belli olmuyor.
Onun haricinde eşimde işte yemekliktir tavuktur domatestir alıyor bişeyler de genede kendi aldığım gibi olmuyor .
Bende aşırı bi iştah açılması var hamilelikle beraber yemekte seçmeye başladım. Markete gidip geldikten 1 hafta sonra pişirecek yemek bulamıyorum . her markete gidişimiz 400-500 milyon tutuyor. Sebze meyve abur cubur kızıma bez ıslak mendil vs vs. Bazen çay şeker yağ(bunlar tabi 1 aydan fazla gidiyor)Onun haricinde eşimin aldıklarıda 200 felan tutuyodur 1 ay içinde. Dışardan da yiyoruz felan. Her hastaneye gidişimizde çocuklara giysi felan alıyorum derken baya harcama yapıyorum. Evde yemeklik yok dediğimde eşimin gözleri pörtlüyor bakakalıyor ama yok napiyim hemen bitiyor herşey.
İsrafcı gibi hissetmeme sebep olan şeye örnek verecek olursam çevremdekiler genelde böyle davranıyor. Annem bile dahil.
Onuda gördük Markette. Zeytini ben bu ay başı gibi 1 kilo aldım yeni bitti. Baktım eşim yeşil zeytinide siyahıda azar azar aldı çok olup kalmasın atılmasın diye. bende ben seviyorum 1 kilo felan al yiyoruz dedim çünkü kolay kolay gitmiyoruz markete zaten gitmişken alalım dedim. Ve yeniyor yani evde. Arkadaşı dedi "x napcan okadar zeytini 2 kişisiniz bizde öyle ayda 1 markete gidiyoruz az alıyorzzz yazık çöpe gider felan dedi. her aldığıma da bunu dedi resmen. Bi an kendimi tuhaf hissettim. Herkesin eşi tutumlu, bir gittiği marketle 1 ay idare edebiliyor ben gidip 500 milyon harcıyorum 1 hafta sonra ortada bişey yokmuş gibi eşime dertleniyormuşum gibi hissettim utandım nedense .
Buarada kendileri merkezde oturuyor evine 2 adım ötede manav dükkanı var. Eşi istediği zaman kendi dükkanından bile alabiliyor ayda bir gitmesi ve yetmesi normal değil mi? Günlükte gidebilir. Kayınvalidem de haftalık pazara gider mesela ne kadar harcıyor bilmiyorum gerçi ama. Minumum 50 tl dir.
Annemle mesela bi bulaşıklık aldım güldü e senin zaten bulaşık makinen yokmu napcan şimdi bunu dedi. Sonra şakasına eşime sen x i yanlız bırakma böyle yerlerde dedi. Yani çok harcama yaparım felan diye gibi.
Bir ben mi yetiremiyorum hiç bişeyi kızlar anlamadım ya bu his içime oturdu gitmiyor cidden
bi deneyin pişik falan yaparsa değiştirirsiniz. Ben doğdunundan beri peima pampers kullanıyorum çok memnunum ama yabi diğer bezlere oranla çok farklı şuan 5 aylık sleepy denedim kilot bezini pişik yapmadı çok şükür iyi gibi de ona geçmeyi düşünüyorum. N11 den sipariş veriyorum yada gittigidiyordan market fiyatlarından genelde bir tık daha ucuz oluyor.Aslında biz iç anadoluda yaşıyoruz ve köylük bi kesimde kalıyoruz yani oturduğumuz yerde avm bile yok öyle küçük biyer, bebek bezi olarak biminkini kullaniyorum ilk doğdugunda molfix kullandım çok fena pişik oldubiminkine geçtik şimdi yeni doğana da onu almayi düşünüyorum ama kararsizim
Her evin dengesi farklıdır. Kesesine göre harcar. Ben sadece “FELAN” kelimesine katlanamıyorum sanırım “falan filan”
Her gün makarna yada patatesli börek mi yenir ya kabız olur insanAldiklariniz çöpe gidiyorsa israf, gitmiyorsa ihtiyactir bu kadar basit.
Her gun makarna, patatesli borek yiyerek karin doyuranlara gore mutfak masrafiniz cok olacaktir tabi, ama onemli olan saglik.
Her gün makarna yada patatesli börek mi yenir ya kabız olur insan
Yok tabii ki öyle anladım :) hep marka giyen son model telefon kullanıpta suyu musluktan içen ailelerde gördüm ben. Giyime bu kadar dikkat edipte sağlıkla oynamak nasıl bir iş çözemiyorumDemir eksikliğine girmiyorum bile tabiki kuru ekmekle bile geçinen aileler var lafım cimrilere
biraz fazla gibi geldi banda bnde 1000 tl ile market bez mama pazar bir ay yettiriyorum hatta kenara bile bazen atiyorum bu aralar ama baya pahalı oldu her şey yazın ucuzlar diye bekliyorumKızlar mrb. Ya cidden cevremdeki herkes bunu hissettiriyor. Aldığım herşey bana bile gereksiz yere alıp israf yapıyomusum gibi gelmeye başladı .
Sağlıklı beslenip alkol alan ikinci kisisinizBana normal geldi harcamanız. Kredi kartim 3000 lira geliyor aşağı yukarı . İçinde sadece market ve dışarıda yenilen yemek var . 5 kisiyiz evde . Haftalık market 500 lira zaten . Sağlıklı besleniriz bu arada. Evde ayçiçek yağı bile olmaz. Sadece sizma vs . Makarna bile yumurtalı olarak köyden alinir gibi. Tavuk yok. Et bilinen bir kasaptan ve mevsim balığı . Zaten doğru düzgün besleneyim dersen 3000 lira gider. Peynire zeyrine girmiyorum tüketim çok bizdeZararli aliskanlikta alkol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?