Bende mi sorun var cevrede mi. Kendimi israfcı hissediyorum.

Biz belki sizden fazla harcıyoruz .Bebek bezi de alıyorum diyorsunuz daha ne olsun .Hersey ateş pahası,marketten iki parça şey alıp çıktığımda 50 tl veriyorum .Çevredeki insanların da gereksiz yere yorum yapması da ayeıca sinir ediyor beni .

Bi deprem olur hepsi yerle bir olur yastık altı altınlar dolarlar evler mevler.... Kefenin cepi yok tabiki harcı aksın canının çektiğini yiyeceksin... Bir arkadaş vardı adı lazım değil... Krem bile aldığı zaman kullanmaya kıyamaz biticek diye öyle bir cimri.. Güzel Bi elbise alır eskicek diye giyemez.. Mutsuz bir hayatı var... Cimri insanların hiç Bi zaman mutlu olucağına inanmıyorum

ah o 10 liralar birikince ne kadar cok oluyo. cevremde var mesela ucu ucuna yetiyo cocuguna oyuncak alamiyo para yetmiyo diye ama hergun cikolatalar cipsler aliniyo cocuklara. aylik abur cuburunu kenara koysa hem oyuncak hem kitap hem aktivite parasi cikar.

sizin bi ıvır zıvır paraniz olsun onun disinda aylik harcamayin

mesela 100 tl olsun bu para

çocuğa her ay kiyafet alinmaz ama her ay aliyosaniz 50 tl limit koyun ona da

Bütçeniz el veriyorsa aldıklarınizida yiyorsanız israf değil. Kimseye bakmayın herkesin yapısı yaşam tarzi farklı. Kimi bir parça bir şey için 10 market gezer. Kimi önüne geleni alır.

Ama kıyafet konusunda dikkat etmelisiniz. Dolap dolu diyorsunuz çocuklar için bence ordan başlayın.
Benimde 2 cocuğum var ama zırtpırt kiyafet almam mesela alacağim seyi nerde giydiricem diye düşünürü. Parkta giyicek diye dunya para vermem. Gezmelik guzel kıyafetlerde alırım. Ama siz ben parkta sokaktada güzel giydiricem derseniz ayrı.

Ha bu çoucuklarim.eski püskü giyiyor anlamına gelmesin.

İki kişilik bir aileydik. Yeni bir bebeğimiz oldu. Bizde sizin gibi müthiş para harciyorduk. Haftanın iki günü dışarıda yiyorduk. Pazara da çıkıyor olmamıza rağmen abur cubur o bicim. Gelen msiafirde biliyor tabii maddi durumumuzun iyi olduğunu. İkram etmeyi de çok seviyoruz. Bizi bakliyatla ağırlayanı biz köfteler et yemekleri sulu yemekte tavuklarla, tatlilarla ağırlıyoruz. Esimin 7000 tl lik kredi kartı hiç borcsuz kalmaz. Özellikle dikkat ediyoruz harcamalara hep yemeğe gidiyor. Eşim ailesini 12 kişi, lüks lokantalarda yemekler ısmarlıyor. Sağolsun benim ailemi de 5 kişi götürüyor arada. Bu böyle güzel güzel gidiyorken pat eşim işten ayrılmak zorunda kaldı. Doğuma 2 ay var. Kenara ayrılmış tek kuruşumuz yok. Yatirimlik kredisi bitmemiş bir araba ve iki tane kötü günler için saklanmış çeyrek. 5 ay işsiz kaldı mı. 1500 tl kira ödüyoruz. Bebek doğdu. Ahh ahh neler yaşadık. Şimdi eşim o zaman aldığı maaşın 3 katını alıyor, haftalık özel ihtiyaçlar için 250 tl veriyor bana. Hiç el sürmeden kenara atıyorum. Alınacak o kadar eksik var, kendim üretiyorum yeniden yapıyorumz evdekileri değerlendiriyorum ve artık sacmiyorum etrafa. Aynı bende senin gibiydim herkes ne kadar musrifsin derdi. Aldığım kıyafetin, eşyanın haddi hesabı yoktu. Simdi ise akıllandım. Bu olay çok şey kattı bize. Eşim yeni işe girdi ilk maaşını aldı ve biz harcamaya Korkuyoruz. Ve bunun haricinde bir sürü şey daha yaşadık. Bu yazdıklarım sana ders olsun, Allahın kimi tepetaklak edeceği belli olmaz..

Her evin dengesi farklıdır. Kesesine göre harcar. Ben sadece “FELAN” kelimesine katlanamıyorum sanırım “falan filan”

bi deneyin pişik falan yaparsa değiştirirsiniz. Ben doğdunundan beri peima pampers kullanıyorum çok memnunum ama yabi diğer bezlere oranla çok farklı şuan 5 aylık sleepy denedim kilot bezini pişik yapmadı çok şükür iyi gibi de ona geçmeyi düşünüyorum. N11 den sipariş veriyorum yada gittigidiyordan market fiyatlarından genelde bir tık daha ucuz oluyor.

Bi de iç anadolu demişsiniz avm bile yoksa talep azdır ve pahali olabilir. Ben aylık alişverişimi A101 den yapıyorum ya da bimden baya uygun aslından oralar.

Canım benim harcayacak paran var demek ki, eşinde sıkıntı etmiyorsa kime ne bırak.
Her aldığıma o kadar alma , çöp olur , 2 kişisiniz zaten bilmem ne dese o arkadaşım.
En iyi ihtimalle; ay kes artık şunu sen az al, biraz sus derdim heralde. O ne öyle gözü var gibi sanane evimdeki zeytinden ?tövbeeee. Arkadaşım yeni evli 2 kişiler. 1.000 tl rahat diyor , günlük alışveriş,bittikçe alınanlar hariç.
Harcadığın para gayet normal, senin az yeyip çok yemen tutarda fazla bir şey oynatmaz. Böyle düşünme. Bak keyfine.
Açım diye ağlayıp her şeyin en iyisini almaya çalışan hiç bi yerden geri kalmayan insanlara sinir oluyorum bende.

Ben de sunu anlamıyorum mesela kısın patlıcan, domates, biber aldıgımı bilmem. Yazın konservelerim ve kış boyu idare ederim. Bana da biraz fazla harcama yapıyorsunuz gibi geldi. Pazardan meyve sebze haftalık 50-100 arası degişir benim alışveriş. Kışın bakliyat tüketirim daha cok. Size de tavsiye ederim. Mevsimi olmayan biberin kilosuna 20 TL veremem valla kimse kusura bakmasın.
Ben de bekarken epey saglam harcardım da koca evi öyle rahat olmuyor

ben çeri silor alıyorum mutlaka kışın arada köy biberi de yazdan domates koyuyorum tabii.ama her evin ihtiyacı yenileni farklı tabi bana göre iki haftalık market alışverişiniz bana da çok geldi 500 lira biz onunla aylık market yapıyoruz aylığın dışında illaki arada çıkıyor eksikler. On günde bir de hale gidilir 50-80 de oraya verilir ama sizin aldıklarınız eğer yeniyorsa sıkıntı yok. Ama saydığınız bez islak mendil abur cuburlar falan en çok tutan onlar zaten bizde bez yok sadece yoksa abur cubur bizde çok alıyoruz çocuklara sınırlı bir şekilde veriyorum haftada en fazla üç defa oda bir çikolatayı dörde bölerek. Çoğunu biz yiyoruz yani çocuklara kurabiye kek poğaça falan yaparım

Aldiklariniz çöpe gidiyorsa israf, gitmiyorsa ihtiyactir bu kadar basit.
Her gun makarna, patatesli borek yiyerek karin doyuranlara gore mutfak masrafiniz cok olacaktir tabi, ama onemli olan saglik.
Her gün makarna yada patatesli börek mi yenir ya kabız olur insan

Demir eksikliğine girmiyorum bile tabiki kuru ekmekle bile geçinen aileler var lafım cimrilere
Yok tabii ki öyle anladım :) hep marka giyen son model telefon kullanıpta suyu musluktan içen ailelerde gördüm ben. Giyime bu kadar dikkat edipte sağlıkla oynamak nasıl bir iş çözemiyorum

İsraf benim bildiğim alınan şeyin yetmemesi değil, alınan şeyin çöpe gitmesi veya fuzuli alınmasıdır.
Eğer çocuğun kıyafetleri küçülüp üstüne olmuyorsa, yeni kıyafet alınır.
Evde yemek yapacak malzeme yoksa, tabii ki yemek malzemeleri alınır.
Sağık ve gıdadan kesilmez, bunlar temel ihtiyaçlardır.

İsraf, var olan birşeyden bir kaç tane edinmektir.
Gereksiz olanı depolamaktır.
Bu israfa girer.

biraz fazla gibi geldi banda bnde 1000 tl ile market bez mama pazar bir ay yettiriyorum hatta kenara bile bazen atiyorum bu aralar ama baya pahalı oldu her şey yazın ucuzlar diye bekliyorum

Sağlıklı beslenip alkol alan ikinci kisisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…