Bende sorun varsa düzeltmem lazım.

Yani şunu söyleyeyim.ilk başta çok daha fazla sinirliydi. Evlendiğimz zaman. Zamanla törpüledi. Ve koronanın çıktığı ilk ay o kadar gzüeldi ki. Doktor benim için kalkmamam gerektiğini söylemişti. Bana baktı. Yemek temizlik çamaşır bulaşık hepsini yapıyordu. Ne zaman ramazan başladı tekrar o sinirli günlere döndük.
Genel bir siniri var demek ki. Terapi alın ya da eşiniz tedavi olsun. Hamilelik etkisi ile siz de ekstra hassas olabilirsiniz ama eşinizin de öfke kontrolü sağlaması lazım. Destek şart bence

Genel bir siniri var demek ki. Terapi alın ya da eşiniz tedavi olsun. Hamilelik etkisi ile siz de ekstra hassas olabilirsiniz ama eşinizin de öfke kontrolü sağlaması lazım. Destek şart bence
Psikiyatri ye götürdüm. Doktor ilaç verdi. İçti birkaç ay. Bu da cinsel istek azalmasına neden oldu. Spermleri zaten azdı. Onu daha da azaltıyormş. Bıraktı. Dün doğum sonrası en azından bi süre içmesini söyledim kabul etmedi.

Psikiyatri ye götürdüm. Doktor ilaç verdi. İçti birkaç ay. Bu da cinsel istek azalmasına neden oldu. Spermleri zaten azdı. Onu daha da azaltıyormş. Bıraktı. Dün doğum sonrası en azından bi süre içmesini söyledim kabul etmedi.
Doktora bunu söyleyin başka ilaç versin. İçmemek ile çözülecek şey değil ki. Demek ki ilaç desteği alacak bir durum var ortada.

Millet azgın azgın. Oruç tutuyor diye kendini bi şey sanıyor. Diyorum ya en fazla 3-4 gün zorlanıyorsun ramazanın başında. Ondan sonra rahatlıyorsun zaten. Ki şurda bitmesine günler kaldı. Hala hala ben oruçluyum ben oruçluyum. Hayır yani orda burda insanlar karnını doyursun diye çöp karıştırıyor bunların yediği önünde yemediği arkasında. Gidiyor iftariyeliklerini alıyor, sahurunu yapıyor kendi zevkine göre istediği yiyeceklerle hala oruç da oruç oruç da oruç. Hazırlayamaz haspam. Çünkü milyarlık nüfuslu dünyada bir tek kendisi oruç tutuyor. Hayvan oğlu.
Katılıyorum. Bahane bulunca içlerindeki canavarı salıyorlar işte. =) Oruç insanın kendini terbiye etmesiyle, empati yapmasıyla, sahip olduklarının kıymetini anlamasıyla alakalı halbuki değil mi? Çevremde o kadar çok var ki böyle oruçluyum bahanesiyle sağa sola terör estiren erkek modeli. Kadınlar ne yapsın o zaman? Çoğu hem oruçlu, hem ev işi, çocuk, yemek koşturmaya devam ediyor. Neyse... Konu sahibini de doldurmak istemem. Umarım kocası şu öfkeli gel-gitlerini çözer.

Doktora bunu söyleyin başka ilaç versin. İçmemek ile çözülecek şey değil ki. Demek ki ilaç desteği alacak bir durum var ortada.
Doktora söyledik bu tür ilaçların hepsi yapar dedi. Bilmiyorum bakalım sonumuz ne olacak. Baba olunca ya çok daha sinirli bi insan olacak ya da bebeğin hürmetine durulacak. Ama hiç durulan görmedim.

Psikologa gitti mi? Yani her psikolojik durumun çözümü ilaç değil ki. Belki konuşma terapisiyle filan üstesinden gelebileceği bir şeydir.

Psikologa gitti mi? Yani her psikolojik durumun çözümü ilaç değil ki. Belki konuşma terapisiyle filan üstesinden gelebileceği bir şeydir.
Psikiyatriye zor götürdüm. Psikoloğa gelmez. Psikiyatriye de büyğk bir kavga sonucu bana çok üzülmüş ve tamam gideceğim diye gelmişti

Bence sıkıntı sizin kendi kendinize omlet yapamayacak ya da bakkala gidip ekmek alamayacak gibi davranmanız. Tamam hamilesiniz ama 10 dk ayakta durup atıştıracak kahvaltılık birşeyler hazırlayamayacak durumda değilsiniz anladığım kadarıyla. Yürüyüşe çıktığınıza göre fırına da gidebilirsiniz. Size ne eşim beni şımartmak için oruçlu da olsa kahvaltımı hazırlamak istiyor deseniz anlarım ama adam tava muhabbetindeki agresif tepkisiyle üşendiğini belli etmiş birşeyler hazırlamaya. En azından ekmek almaya gittiği sırada kendi yiyeceklerinizi hazırlasaydınız ekmek geldiğinde yeseydiniz.

Arkadaşlar merhaba. Buraya bu zamana kadar evlilikle ilgili sorunlarda boşan kelimesini kimseye kullanmadım. Çekiniyorum.
Lütfen sert yorum yapmayın. İkizlere hamileyim. Çok duygusalım. Çok kırılganım.
Bu sabah eşimle 12 de uyandık. Gece boyunca sarıldık. Birbirimizi sevdik. Sabah da öperek uyandırdı.
Sonra eşim ben sana unlu yumurtalı bir şey yapayım ekmek almamıza gerek kalmaz dedi. Ben de tamam dedim. Bilsem o tarifi kendim yapardım. Oruç diye ondan bir şey istemem. Ya da izin verse ekmek almaya giderdim. Neyse kalktık. Yanındayım. Tava arıyor. Bu iş için kullanacağı tavaların hepsi makinede kirli. Tekrar tava için baktı. Pankek tavasını buldu. Bu ne dedi koydu. Tavaya ve tepkisine şirin bi ifadeyle güldüm. Gülme! Tava çıkart ve yıka. Dedi sinirli bir şekilde ben de dedim ki granit tavayla yapsan olur hemen yıkarız dedim. O çok büyük. Yıka yıkamıyorsan ben yıkayayım dedi yine sinirli ve sert. Ben de makineye baktım hangi boy tava olsun dedim. Yüzünde hiç bir ifade yok battal boy dedi. Ben de bi şey demedim bi Tava çıkarttım ve yıkadım. Un nerde dedi. Her zamanki yerinde dedim. Her zamanki yerindeyse çıkart o zaman dedi. Ben de artık sinirlenmeye başladım. Ekmek sepetine son kez baktım ekmek var mı Kuru bile olsa olur. Bakarken ekmek mi yiyeceksin öyle desen ekmek alırdık dedi. Bakkalı aradı ekmek siparişi verdi. Kalk kendine bir şeyler yap o zaman dedi. Tamam dedim. Ekmek siparişi vereli 50 dk oldu hala gelmedi. Eşim kalkıp gidip aldı geldi. Sana omlet yapmamı ister misin dedi. Ben de kendimi yumuşatmak adına olur dedim. Normale döndüm.
Sonra kahvaltımı yapıp yanına geldim. Biraz zaman geçince tatlı bi ses tonuna bürünüp sağlık durumun nasıııl, oruçla aran iyi mi dedim. İyiyim Neden dedi. Zaman geçince azcık dışarı çıkalım mı dedim. Amacım biraz yürüyüş. Dışarı 30 derece dedi. Olsun dedim. Yattığı yerde doğruldu. İşte o olsaymış böyle bir şey teklif etmezmiş. Karşıdaki kişi oruçluymuş. Uzattı. Dedim zaten sordum. Sordun evet şimdi iyiyim ama dışarı çıkmam bu sıcakta. Dedim ki neden uzatıyorsun, düzgün bir şekilde çıkmak istemediğini söylesen ben bir şey demem.
Suratım asıldı. Yatak odasına gittim. Yattım. Geldi. Neden buraya geldin dedi. Oturup seninle kavga edemem dedim. Ben seninle kavga etmedim. Bir şey demedim. Diye bağırmaya başladı. Bir şey demedim. Uyudum. Geldi uyandırdı. Zor uyandım. Annesigile gidecektik bugün. Benim için balık yaptıracaktı. Balık alıp gitmemiz lazım dedi. Ben de uyanır uyanmaz uyku mahmurluğu ile saat daha 4 buçuk dedim. Yine bağırmaya başladı. Gideceğiz alacağız saat 5 buçuk olacak bilmem ne. Hiç bir şey demeye fırsat bırakmadan arkadaşlarını aradı. Gelin beni kapının önünden alın dedi. Bağırarak gitti.
Defalarca dedim ona ben hamileyim bak normalden kat kat alınganım. Lütfen bu süreçte yardım et bana.
Buraya niye yazdım. Birileri bana desin ki sen htalısın. Şöyle davran desin. Bu beni çok rahatlatır.
Oruçla arasındaki ilişkiyi bir gözden geçirsin. Kalp kırmamak da kötü söz etmemek de oruca dahil. Yapamıyorsa zorlamasın. Aksi takdirde nefsine zulümden başka birşey olmaz onun orucu, öyle oruç sakat olur. Sevabı kaçar.

Back
X