Bende sorun varsa düzeltmem lazım.

Hamile olabilirsiniz ama oruclu esinize kahvalti hazirlatmaniz tuhaf. Bu kadar yapamayacak durumda olsaniz disarda gezmeye de cikmayabilirsiniz . Esinizde oruclu haliyle ekmek almis vs orucunda etkisiyle agresiflesmis ben sizi hatali buldum nedense.

Hamile olabilirsiniz ama oruclu esinize kahvalti hazirlatmaniz tuhaf. Bu kadar yapamayacak durumda olsaniz disarda gezmeye de cikmayabilirsiniz . Esinizde oruclu haliyle ekmek almis vs orucunda etkisiyle agresiflesmis ben sizi hatali buldum nedense.
Herkese aynı şeyi yazıyorum ama yine yazacağım. Kahvaltıyı ben hazırlatmadım. Ekmek almaya gitmeye üşendiği için ekmek yerine geçecek bir şey yapacam dedi. Ve de beni de ekmek almaya göndermiyor. Gezmeye çıkalım mı derken sağlık durumun nasıl. Oruçla aran nasıl diye en başta sordum. Ama o yok çıkmayalım dese ne diyebilirim ki. Hamileliğim de en baştan beri sıkıntılı ve kanamalı geçiyor. Zaten tüp bebekle elde ettik. Sürekli düşecek korkusu var.

Arkadaşlar merhaba. Buraya bu zamana kadar evlilikle ilgili sorunlarda boşan kelimesini kimseye kullanmadım. Çekiniyorum.
Lütfen sert yorum yapmayın. İkizlere hamileyim. Çok duygusalım. Çok kırılganım.
Bu sabah eşimle 12 de uyandık. Gece boyunca sarıldık. Birbirimizi sevdik. Sabah da öperek uyandırdı.
Sonra eşim ben sana unlu yumurtalı bir şey yapayım ekmek almamıza gerek kalmaz dedi. Ben de tamam dedim. Bilsem o tarifi kendim yapardım. Oruç diye ondan bir şey istemem. Ya da izin verse ekmek almaya giderdim. Neyse kalktık. Yanındayım. Tava arıyor. Bu iş için kullanacağı tavaların hepsi makinede kirli. Tekrar tava için baktı. Pankek tavasını buldu. Bu ne dedi koydu. Tavaya ve tepkisine şirin bi ifadeyle güldüm. Gülme! Tava çıkart ve yıka. Dedi sinirli bir şekilde ben de dedim ki granit tavayla yapsan olur hemen yıkarız dedim. O çok büyük. Yıka yıkamıyorsan ben yıkayayım dedi yine sinirli ve sert. Ben de makineye baktım hangi boy tava olsun dedim. Yüzünde hiç bir ifade yok battal boy dedi. Ben de bi şey demedim bi Tava çıkarttım ve yıkadım. Un nerde dedi. Her zamanki yerinde dedim. Her zamanki yerindeyse çıkart o zaman dedi. Ben de artık sinirlenmeye başladım. Ekmek sepetine son kez baktım ekmek var mı Kuru bile olsa olur. Bakarken ekmek mi yiyeceksin öyle desen ekmek alırdık dedi. Bakkalı aradı ekmek siparişi verdi. Kalk kendine bir şeyler yap o zaman dedi. Tamam dedim. Ekmek siparişi vereli 50 dk oldu hala gelmedi. Eşim kalkıp gidip aldı geldi. Sana omlet yapmamı ister misin dedi. Ben de kendimi yumuşatmak adına olur dedim. Normale döndüm.
Sonra kahvaltımı yapıp yanına geldim. Biraz zaman geçince tatlı bi ses tonuna bürünüp sağlık durumun nasıııl, oruçla aran iyi mi dedim. İyiyim Neden dedi. Zaman geçince azcık dışarı çıkalım mı dedim. Amacım biraz yürüyüş. Dışarı 30 derece dedi. Olsun dedim. Yattığı yerde doğruldu. İşte o olsaymış böyle bir şey teklif etmezmiş. Karşıdaki kişi oruçluymuş. Uzattı. Dedim zaten sordum. Sordun evet şimdi iyiyim ama dışarı çıkmam bu sıcakta. Dedim ki neden uzatıyorsun, düzgün bir şekilde çıkmak istemediğini söylesen ben bir şey demem.
Suratım asıldı. Yatak odasına gittim. Yattım. Geldi. Neden buraya geldin dedi. Oturup seninle kavga edemem dedim. Ben seninle kavga etmedim. Bir şey demedim. Diye bağırmaya başladı. Bir şey demedim. Uyudum. Geldi uyandırdı. Zor uyandım. Annesigile gidecektik bugün. Benim için balık yaptıracaktı. Balık alıp gitmemiz lazım dedi. Ben de uyanır uyanmaz uyku mahmurluğu ile saat daha 4 buçuk dedim. Yine bağırmaya başladı. Gideceğiz alacağız saat 5 buçuk olacak bilmem ne. Hiç bir şey demeye fırsat bırakmadan arkadaşlarını aradı. Gelin beni kapının önünden alın dedi. Bağırarak gitti.
Defalarca dedim ona ben hamileyim bak normalden kat kat alınganım. Lütfen bu süreçte yardım et bana.
Buraya niye yazdım. Birileri bana desin ki sen htalısın. Şöyle davran desin. Bu beni çok rahatlatır.
Üzülme tatlım bazen insan güne negatif başlayabiliyor. Muhtemelen eşin de böyle olmuş. Kendi haline bırak . Kasıtlı birşey değildir. Eşimin böyle olduğu günlerde "bizimki yine sol tarafından kalkmış" diye takılıyorum, düzeliyor.

Ay bunun hamilelikle alakası yok, eşin sonuna kadar haksız. Sanki sana oruç tutuyor, tutmasın. 30 dereceymiş. Millet çalışıyor bu sucakta, yarım saat yürüse erimezdi

Oruç başına vurmuş, agresifleşmiş. Ha agresifleşecekse tutmasın daha iyi. Oruç sadece sabahtan akşama kadar aç durmak değildir ki. Kalp kırmamaktır aynı zamanda. Sinir oluyorum oruçluyum, bana yaklaşmayın zihniyetindeki insanlara.

Ben de oruçluyum. Ramazan’ın bitmesine bir hafta kaldı. Oruç tutarken ennnnnn fazla bir hafta zorlanıyorsun. O da en fazla yani. Yoksa 3-4 günden sonra insan alışıyor. Bu oruç işini abartmasınlar. Yeter yani. Oruçluyum sinirliyim oruçluyum onu yaparım bunu ederim. Millet öküz öküzlüğüne oruçluyum diye kılıf buluyor. Ben kalkıp yürüyüş de yapıyorum, yemek de yapıyorum ev de temizliyorum oruçluyken. Kaldı ki karantina da olmayıp sabahtan akşama kadar iş yerinde çalışıyoruz. Bu nedir yani böyle.

Kanamalı riskli bir hamilelik geçiriyorum. Son haftalara kadar doktor sadece tuvalet için kalk dediği için bir şeyler yapmaya çalışıyor
Sadece tuvalet için kalk demiş doktor ama eşiniz makineden tava çıkar yıka diyor öylemi?
Vallahi omleti kendiniz yapsamiz tava yikamaktan daha kolay olurdu bence.
Eşim çok iyi diyorsunuz ama burdan pek öyle görünmedi bana. Ayrıca hamile insana( üstelik risk grubunda ) bağırmak nedir yani. Çok sinir oldum eşine kusura bakma.
Biz de oruç tutuyoruz ne yani bu kadar abartacak ne var? Kalp kiracaksa tutmasın. Sanki size mi tutuyor?
Ben de hamileliğimde oruç tutmuyordum. Eşim oruçluydu, yemek de yapıyordu, evi de temizliyordu. Siz de keyfinizden yatmiyorsunuz ya.
Ne yapayım da kızmasın diye sormuşsunuz. İçinizden geldiği gibi davranın. Stres sıkıntı yapmayın. Ezilip buzulmeyin ya.
O düşünsün nasıl davransam da esimi kizdirmasam diye.
Allah sağlık , sıhhat versin size ve yavrulariniza.

Eşin haksız ama çok da önemli Bi olay değil erkekler oruca daha dayanıksız. Ben Bi haftadır oruç tutmuyorum Regliyim eşimle terasta oturuyoruz mutfak aşağıda üşendim bikaç kere suyunu içtim 2,3 bardak gitti doldurdu geldi en son patladı ben oruç tutuyorum suyumu içiyorsun sigaramı bitiriyorsun kendine gidip alsana. Ben de aldım suyu Bi daha diktim kafama gitti söylene söylene getirdi 😂😂😂😂yani çok takma gül geç

İnsanları kırıcaksa o orucun bi mantığı yok.Sizde takılmayın bu kadar .Her şeyı kafaya takatsak hayat gidiyo.

Konudaki kadin oruclu , adam oruc tutmuyor olsa
Kimse adama bak oruclu karisina kahvalti hazirlatiyor demezdi , adam kendi istemis kendi teklif etmiş kahvalti hazirlamayi niye kadinin ustune gidip duruyor herkes

Konu sahibi valla ben anlayamadım neden tartistiginizi , adam gerilmis buyuk ihtimalle oructan ve sicaktan ama siz de çok normal degilsiniz , madem aksam planiniz vardi adam hadi dediginde kalkin gidin neden uzatiyorsunuz ki?

Ve rica ediyorum hamilelik hormonu deyip durmayin , evet o hormon beter birsey ama guclu bir kadin hormonlari alt edebilir , her hamileligimde boyle duygu selleri yasadigimda ona kadar sayar icimden hep hamilelikten kendine gel der toparlardim , kendinizi bu kadar koyvermeyin

eline bir ekmek kafana bir tokmak derler..

boyle canini sıkıp uzecekse ne anlami var kalkip bir sey hazirlamasinin.. tavayi sen yikayacaksan, unu sen cikaracaksan o ne yapacak.. bas chef sanki mutfakta arkasini toplayacak adam ariyor. hatali degilsin. esin olgun oturakli biri degil sacmalamis.

İkinizde de bir gram mantık bulamadim.
Bna bir şey pişirecek her şeyi benden isteyecek
Sonra sacma sapan laf yiyeceğim gidip on muhtac gibi ekmegimi o alacak eve gelecek yine bir sey yapayım diyecek yine alttan alip tamam yap diyecegim.
Kavga etmisiz adam oruclu kalk gezelim diyecegim.
Aşırı mantıksız hareketler ikinizde de

Eşiniz bence baska birseye kiziyor ve sebebini ufak tefek şeylere kzarak veriyor erkekler böyle biz gibi neye kızdığını demez ama trip atar sürekli sacma belki ama aksam öptü sarıldı falan dedinjzya acaba suan hamile olduğunuz için ilişkiye falan giremiyorsniz onun gerginligimi ama sonuc olarak siz haklısınız.

Mübarek ay gerilmişsiniz. Kv min deyişiyle ah lanet gelsin pis şeytana ortalığı karıştırmış 😁
Eşiniz belli ki oruç kafayla size hizmet edemeyecek. Sizde sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorsunuz. Sonuna kadar hakkınız ikiz bebekler doğuracaksınız ve hamilelik çok zor bir süreç. Anneliğe giden yol zahmetli. Şimdi yardım göremezseniz korkarım ki çocuklar dğunca kendi başınıza kalacak ve depresyona sürükleneceksiniz. Yani demem o ki eşinizle düzgünce konuşun gerekirse sesinizi yükseltin gerekirse ailesine söyleyin aklını başına alsın. Doğumu riskli kadını evde yalnız bırakmak ve kızıp başını alıp gitmek nedir??? Neyse ben hiddetlendim ama siz sakin kalın ne de olsa hamilesiniz. Bu dengesiz aç kalınca iyice agresifleşen erkeklere sinir oluyorum. Sanırım bende de onlardan bi tane var diye :KK70: :KK57:

Oruçlu eşe kahvaltı hazırlatmak tuhaf mı? :confused: Her yıl milyonlarca oruçlu kadın yapmıyor mu bunu? Yada evde herkes oruçluyken çeşit çeşit yemeğin bulunduğu iftar sofralarını kim hazırlıyor? Oruçluyken git de madende taş kır diye kırbaçlamamış konu sahibi eşini. Alt tarafı kahvaltı yani, alt tarafı bir krep, bir omlet yapar. Adam kendi hazırlamak istemiş üstelik. O istemese, kadın rica etse bile nesi tuhaf olabilir?

Madem öyle, oruçlu hanımlar etraflarındaki insanlara Ramazan boyunca kan kustursunlar ya, madem tüm dengesizliklerin faturası oruca kesilebiliyor. Saldırın kızlar! :KK53:

Back
X