• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

gkulata

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
696
1.057
43
Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.

Özür dilerim ama bence haklı . Tamam sizde yoruluyorsunuz ama eşiniz de yardım ediyormuş size sorun nerede ki onu anlayamadım . Ev pür pak temiz olması için mesela ben çalışmıyorum ama hiç durmuyorum evde. Çocuğum küçükken de öyleydi şimdi hala böyle benim için. Eşimin yemek temizlik desteği sıfır oldu işi mesaisi buna müsade etmedi . Siz depresyon için doktor desteği alıyor musunuz?

İş yüzünden kavga etmeye değmez yani, yetiştirebildiğinizi yapın gerisini boş verin. Kendinize de zaman ayırın, iş ,çocuk ,ev işi ikinizi de bunaltmış olabilir. Eşiniz yardım ediyormuş bayağı, bakıcı da var, önemli şeyler yapılıyor.

Kimse yaptıklarımı görmüyor demişsiniz ya kim görecek ki çocuğunuz konuşup anne teşekkür ederim diyemez . Annenin babanız kardeşiniz vs bunlar size teşekkür edecek değil onlara ne ? Eşiniz de size yapmıyorsun demiyordur ki

Daha ne istiyorsun soylemezsen bilmez, sen de bilmiyorsun sanırım ne istediğini, kendi evinizin işini yaptınız diye size kim teşekkür edecek ki, yapma o zaman, hafta bir iki kere tut birini dip köşe temizlesin, sende sadece yapmak istediklerini yap 🤷🏻‍♀️

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Eşiniz haklı bence hem o da çalışıyor yoruluyor sonuçta.psikolojik destek alsanız kendinizi daha iyi hissedebiliriz belki. Eşiniz elinden geleni yapıyor evli değilim ama çoğu evli kadın eşlerinin onlara yardım etmediğinden şikayetçi.

Ben is hayatina ilk girdiğim zaman bir müdürüm bana şey demişti, yerden kalem alsan aa bak yerdeki kalemi aldım diye reklamını yap. Valla hem iş hayatında hem özel hayatta o kadar haklıymış ki 😅 Eşim eve geldigi gibi sayıyorum, bulaşığı boşalttım, çamaşırı yıkadım, markete gittim diye. O da yemeğe geçiyor onu yapıyor, akşam kahve servisi, cöp atma falan. O iş yapsa hemen sayıyor 😅 biz memnunuz bu sistemden valla kimse kimseye çok yüklenmemiş oluyor. Hatta bazen x isi hep ben yaparken ona yap diyip onun yaptığı bir işi ben yapıyorum ki hem o iş birinin üstüne kalmasın hem de eşit iş yükü mü diye bi görmüş oluyoruz.

Şimdi burada "ay adam daha ne yapsın, öp de başına koy" diyenler olacaktır ama temizlik, çamaşır, genel düzen hep size kalıyorsa ve eşinizin yaptığı işler de siz dile getirdiğinizde yapılıyorsa haklısınız.
3 parça için laf ediyorsun diyorsa kendisi akıl edip kaldırsın bir zahmet.
Kafa yorgunluğu çok başka bir şey. Kendi yaptığım işleri organize edip yaptığım yetmiyormuş gibi bir de eşimin yapacaklarını organize edip şunu yap bunu yap diyeceksem, zihinsel yükümü hafifletmeyecekse yaptığı işin bir anlamı yok.

Siz de bütün gün çalışıyorsunuz ve üstüne çocukla daha fazla muhatap oluyorsunuz. Böyle bir yorgunluk yaşamanız çok normal.
Ne istedim de yapmadı diyorsunuz ya, siz talep etmeden yaparsa bu kadar yorgun hissetmezsiniz eminim.

Bilerek ve isteyerek bakıcı degistirmissiniz, temizlik vs konusunda destek olmayacağının farkindaymissiniz. Bende evden çalışıyorum ve yardımcı imkanım varken asla ve asla 20k fazla verip daha az hizmet alacağım birisini tercih etmezdim.
Eşinize gelince adam da zaten sizin gibi çalışıyor ve muhtemelen işe gidip geliyor. Yapabildiği kadar destek olmaya çalışan birisine karşı acımasız olmanın ne anlamı var?
Durumunuz lohusa depresyonu değil, bıkkınlık. İstediğiniz olmadığı zaman çevrenize sariyorsunuz.

Mesele ev işi falan değildir. Dönem dönem oluyor insanda böyle hiç bişeyden tatmin olmama durumu. Sizinki lohusalık ile birleşince belkide biraz uzun sürmüştür.

Ben bu durumlarda düşünürüm ne olsa beni mutlu eder diye, hiç bi cevap bulamam kendime. Anlarım yani dipteyim şuan, ama çıkıcam bir gün.
İnşallah size asıl iyi gelecek olan şeyi bulursunuz bir an önce.
Terapi alırsanız belki yüz yüze bilen birisi ile konuşmak iyi gelebilir 💐

Sadece yorgunsun. 10 aylik bebegim var ayni seyleri yasiyoruz esimle ayni kavgalari ediyoruz. Ikimizde sabahtan aksama kdr durmadan is pesindeyiz ama gun sonunda birbirimize sariyoruz sen sunu yaptin ben bunu yaptim diye. Ama geciyor cocuk biraz buyuyunce nerden biliyorum ilk cocuktan biliyorum. Kaşındım ikinciyi yaptim yine ayniyiz

Kesinlikle feminist olmayan erkeklerin hakkını da savunan bir hemcinsin olarak kocan haklı.
Hâlâ onu bilmiyorum bunu bilmiyorum deyip duruyorsunuz. Adam daha ne yapsın ? Günümüz de kaç kişi evine yardımcı insan alabiliyor? Sen de ev işlerine de bakacak biri ile anlaşsa idin. Bunda kocanın ne suçu var?
İyi o zaman hem çalışan hem çocuk bakan hem de evinin işini yapan kadınlar ölsün o zaman.
Şımarık bir tipsiniz. Bu böyle devam ederse kocanız B planına geçebilir.

Eski hayata özlem yeni hayata adaptasyon hem anne hem baba için zor süreçler. Bebek için de zor tabi, dünyaya alışmaya çalışıyor. Zamana ihtiyacınız var bence daha çok yeni. Size iyi gelecek birilerini davet edin anne kardeş vs. Ya da siz gidin birilerinin yanına. Değişiklik iyi hissettirir. Ortam değişikliği iyi gelir.

evet ya galiba ihtiyacım var, doğumdan sonra böyle oldu
Dogumdan sonra hepimiz bir miktar deliriyoruz zaten gkulata, ben ikinciyi dogurduktan sonra eşimle olan bosanma surecide araya girince (kucuk 6 aylikti evi terkettigimde) bayaği kotu bir ruh halindeydim, eşimden nefret ediyordum ki cidden cok severek, isteyerek evlenip cocuk sahibi olmustum, adam suratima gulse suratina tukuresim geliyordu, kendini tut tut en son artik ben en iyisi destek alayim kendi kendime toparlayamayacagim dedim.

Insan bebeginin aglama sesinden oturu ciglik cigliga bagirip kacmak ister mi, istiyor iste, bende destek alana dek ihtiyacim oldugunu farketmemistim yalan yok.

Back
X