• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Siz neden teşekkür bekliyorsunuz ki? Zaten yapmanız gereken şeyleri yapıyorsunuz, çocuklu hayat böyle bir şey. Başkası için değil ki kendiniz için yapıyorsunuz sonuçta. Aynı şekilde eşiniz de. Ne için teşekkür ediyorsunuz? O da bir baba ve eş olarak yapması gerekenleri yapıyor. Bence evden çalıştığınız için bunalmışsınız. Dışarıda olsanız, biraz sosyalleşseniz, farklı ortamlarda bulunsanız eminim hiçbir şey gözünüze gelmeyecekti.

Doğum iznim biter bitmez çalıştım tek destekçim eşimdi evdeydi o dönem çocuğa ben işteyken bakiyordu.
ev isi fln çokk nadir yapardı . Arada kaynanam gelirdi suya sabuna dokunmazdı o da. Ben iyi sağ çıkmışım demekki. Suclamakla hic bir mesele çözülmez. Problem varsa çözüm üreteceksiniz

Bilerek ve isteyerek bakıcı degistirmissiniz, temizlik vs konusunda destek olmayacağının farkindaymissiniz. Bende evden çalışıyorum ve yardımcı imkanım varken asla ve asla 20k fazla verip daha az hizmet alacağım birisini tercih etmezdim.
Eşinize gelince adam da zaten sizin gibi çalışıyor ve muhtemelen işe gidip geliyor. Yapabildiği kadar destek olmaya çalışan birisine karşı acımasız olmanın ne anlamı var?
Durumunuz lohusa depresyonu değil, bıkkınlık. İstediğiniz olmadığı zaman çevrenize sariyorsunuz.
Ama bakıcı çocuğa kötü davranıyormuş konu sahibi öyle yazmış ya

Siz mutsuzsunuz sebebini bilmiyorum belki cocuklu hayta adapte olamadiniz belki baska bisey bu yuzden bahane ariyosunuz. Neden daha fazla verip ev isleri yapmayan birini aldinizko akil tutulmasimi bu?

Siz neden teşekkür bekliyorsunuz ki? Zaten yapmanız gereken şeyleri yapıyorsunuz, çocuklu hayat böyle bir şey. Başkası için değil ki kendiniz için yapıyorsunuz sonuçta. Aynı şekilde eşiniz de. Ne için teşekkür ediyorsunuz? O da bir baba ve eş olarak yapması gerekenleri yapıyor. Bence evden çalıştığınız için bunalmışsınız. Dışarıda olsanız, biraz sosyalleşseniz, farklı ortamlarda bulunsanız eminim hiçbir şey gözünüze gelmeyecekti.
eşim de öyle diyor sosyalleşmediğin için böylesin çocuğu bana bırak akşamları dışarı çık arkadaşlarınla diyor ama içimden gelmiyor hiç bir şey, avmye bile gidesim yok
Siz mutsuzsunuz sebebini bilmiyorum belki cocuklu hayta adapte olamadiniz belki baska bisey bu yuzden bahane ariyosunuz. Neden daha fazla verip ev isleri yapmayan birini aldinizko akil tutulmasimi bu?
akıl tutulması değil, eski bakıcı kötü davranıyordu ben de gidip özel eğitimi olan bir bakıcı tuttum hem de ev işi yapmasın tüm zamanı çocuğa ayırsın istedim. gerçekten de tam dediğim gibi çok güzel bakıyor şimdi ama ev işleri bize kaldı işte.

Bu arada ben herşeyi geçtim de bakıcıyla ilgili sorun var bence . Anlaşmada sorun var diğer bakıcıdan 20 bin fazlaya maal oluyor demişsiniz ve nasıl ev işi yapmayacak diye anlaştınız aklım almadı . Çocuğunuz günde şuan 2 uyku yapıyor olmalı . O bir uykusunda bakıcı yemek yapsaydı ? Veya bi etraf toplasaydı ? Veya ütü ? Sorun bence biraz da sizde kusura bakmayın

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Kocanız haklı.
Adam elinden geleni yapıyor. Etrafı topluyor, yemek yapıyor, bebekle ilgileniyor ve sizin gibi o da çalışıyor.
Cidden daha ne istiyorsunuz?

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama temizlik için yardımcı hanım şart.

Gerçekten yetişilmiyor.

Hele ki ek gıda döneminde bizim ev çok kirlenmişti.

Herkes anneliği kaldıramıyor
Ama inatla da herkes doğuruyor, mükemmel genlerini aktarmak zorundaymış gibi

Doktora git psikiyatrik destek al desek binbir bahane

Adam daha ne yapsın

anneliği kaldıramamakla ne alakası var? ben ev işlerini kaldıramıyorum. çocuktan önce de ev işleri zor geliyordu hiç yapmıyordum şimdi yapmak zorunda olduklarım var onlar ağır geliyor. ayrıca evet mükemmel genlerimi aktarmam toplum açısından çok iyi.

Çocuk olunca ne olacağını düşünüyordunuz ki? Bir uzmandan destek alın, adamı da darlamayın bence. Sizin olaylar annenizin çocuğun mamasina karışıp çocuğun bayilmasi annenizin kriz geçirmesi ile başladı sanirim. Çift terapisi de dusunebilirsiniz. Geçmiş olsun

evet ya galiba ihtiyacım var, doğumdan sonra böyle oldu

Ablacığım emin misin, doğumdan önce de oyle şeker gibi bir insan olduğunu düşünmüyorum nedense. Bana öyle geliyor ki doğumdan once de depresif ve memnuniyetsiz bir insandın .... senin gibi insanlarla evlenen insan evlatlarını hiç anlamıyorum, 24 saat kaygılı biriyle aynı eve girmeyi kim neden ister🙄

anneliği kaldıramamakla ne alakası var? ben ev işlerini kaldıramıyorum. çocuktan önce de ev işleri zor geliyordu hiç yapmıyordum şimdi yapmak zorunda olduklarım var onlar ağır geliyor. ayrıca evet mükemmel genlerimi aktarmam toplum açısından çok iyi.
O zaman kocana huzur ver
Madem sen harikasın ( bana pek öyle gelmedi ama… çocuğu da böyle depresif bir anne büyütecek ne yazık ki)

Ablacığım emin misin, doğumdan önce de oyle şeker gibi bir insan olduğunu düşünmüyorum nedense. Bana öyle geliyor ki doğumdan once de depresif ve memnuniyetsiz bir insandın .... senin gibi insanlarla evlenen insan evlatlarını hiç anlamıyorum, 24 saat kaygılı biriyle aynı eve girmeyi kim neden ister🙄
çok neşeli sürekli gülen kahkahasız gün geçirmeyen bir insandım aslında niye böyle oldum bilmiyorum. eşim de hep bu neşeli halimden etkilenmişti bekarken. o da eminim ki aynı şeyi düşünüyordur ne aldık ne bulduk diye :)

Sizin ev işlerinin büyük çoğunluğunu eşiniz yapmıyor muydu zaten? Çocuktan önce de böyleymiş. Adam gerçekten birçok erkeğe göre ev işlerine hakimken, ev düzenini çoğu kez sizden çok düşünüyorken, sizden bu konuda olumsuz şeyler duyup benden daha ne istiyorsun demekte son derece haklı.
Siz evden çalışıp o atmosferden çıkamadığınız için her şey batmaya başlamış olabilir. Gündüz başka bir ortamda çalışabiliyorsunuz evin dışına çıkın, yoksa akşamları çıkın, eşinizde bunu diyormuş zaten. Çok kötüyseniz yardım alın ama kimse çaba göstermesine rağmen sürekli memniyetsiz bir tavırla karşılaşmak istemez.

çok neşeli sürekli gülen kahkahasız gün geçirmeyen bir insandım aslında niye böyle oldum bilmiyorum. eşim de hep bu neşeli halimden etkilenmişti bekarken. o da eminim ki aynı şeyi düşünüyordur ne aldık ne bulduk diye :)

Eminiz öyledir🙄 saka bir yana, evleneli bir süre olmuş, ev işlerini bu surede artık düzene koymanız gerekmez miydi? Ben de ev işi hem sevmem hem zamanım yok o yüzden yapmam. Öğleni 3 gün dışarda yerim, 4 gün evde. Akşam menüm fikstir, sebze, cacık, ekmek, turşu ve meze ... üstüne de paketli puding. Akşamı basit geçerim, bir de pazar akşamı yemek hazırlığı yaparım. Yeşil salata, sebze, domates, patates, ekmek vb temel naneleri de her hafta alırım yemeklik bulunur. Fikir olsun diye yazdım, keşke çocuk işlerine girmeden önce ev düzenini tuttursaydınız🤐

Back
X