• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

Bu arada neden bu kadar enseyi karartıyorsun kimse anlayamadi konu sahibesi, paran var çocuğuna baktırıyorsun, kocan yardımcı popülasyonun %99undan iyi durumdasın, bunca mızıldanmak niye🙄🙄 kocan son derece hakli, senin suratindan bıkabilir bir gün basar gider haberin ola kendine çeki duzen ver. Kimse kimseye sonsuza kadar katlanmıyor. Adam surat yapmaman için her imkanı sunuyor, dısarı çık açıl demiş ne güzel. Bence kendini zorla dışarı çık biraz. Zumbaya git mesela hem müzik hem spor seratonin salgılarsın.

Son düzenleme:
Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Adam haklı , o da elinden geleni yapıyor anlaşılan.Hem dışarıda çalışıyor hem evde. Bazı kadınlara gerçekten yaranılmıyor.

ben 100 yaşına da gelsem ev düzenini tutturamam içimden gelmiyor çünkü :( iş yerinde 3 saat mesaiye kalsam koymaz ama 20 dk sürecek olan mutfak toparlamak ölüm gibi gelir.
Böyle zamanlarda youtubedan temizlik videoları izleyip gaza geliyorum😂

Ama bakıcı çocuğa kötü davranıyormuş konu sahibi öyle yazmış ya
Kuzum madem bakıcı değiştirecek ve fazla ödemeye gönüllü daha mantıklı bir tercih yapabilirdi. Ben düz mantık insanıyım, 'beklentilerim neler, şartlarım neler ve bana ne çözüm olur?' 20k ya da daha fazla ucret verdikten sonra ev işlerine de destek olmak isteyen birisi çıkardı.

ben 100 yaşına da gelsem ev düzenini tutturamam içimden gelmiyor çünkü :( iş yerinde 3 saat mesaiye kalsam koymaz ama 20 dk sürecek olan mutfak toparlamak ölüm gibi gelir.
Ev işi ben de sevmem. Başka şeylerde eşimin yükünü alır ev işinde sevmediğim şeyleri ona sorarım o da yapar. Sizin de illa daha çok sevdiğiniz bir iş vardır, ona göre iş bölümü yaparsınız. Mesela market işi sizin olsun. Eşiniz eve gelince işlerin birazını yapsın, siz de takın kulaklığı açın bir eğlenceli podcast market alışverişi yapin.

Ama bu bakıcıların baska hiçbir iş yapmaması isini anlamıyorum ya. Siz zaten evdesiniz, arada bebeği alırsınız. Birkaç saat de uyuyor olsa kadın hep dinleniyor mu?

Konu sahibi arkadaşım, sen sanırım eşinden fazla kazanıyordun. Acaba eve giren paranın çoğu benim diye bilinçaltında farklı şeyler kodluyor ve bu yüzden memnuniyetsizlik yasiyor olabilir misin?

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Tebrik ederim bebeğinizi Allah analı babalı büyütsün. Bence yıllık izniniz gelmiş sizin bir iki hafta tatil yapamazmısınız? Eşiniz de haklı bu arada o da ev işleriyle ilgileniyor. Bence çocuklu evde herzaman dağınıklık olur o evin ihtiyacı hiç bitmez. Bence gidip sarılın bebeği uyutunca güzel bi kahve için sohbet edin ev işleri olduğu gibi beklesin.

Kuzum madem bakıcı değiştirecek ve fazla ödemeye gönüllü daha mantıklı bir tercih yapabilirdi. Ben düz mantık insanıyım, 'beklentilerim neler, şartlarım neler ve bana ne çözüm olur?' 20k ya da daha fazla ucret verdikten sonra ev işlerine de destek olmak isteyen birisi çıkardı.
ben özellikle istemedim ev işi. çünkü yorulunca bebeğe güzel bakmaz diye düşündüm. gerçekten de öyle oluyor ev işinde yorulunca bebeğe tahammül azalıyor, zaten oğlum baya hareketli yetişemez yani.

Konu sahibi arkadaşım, sen sanırım eşinden fazla kazanıyordun. Acaba eve giren paranın çoğu benim diye bilinçaltında farklı şeyler kodluyor ve bu yüzden memnuniyetsizlik yasiyor olabilir misin?
artık fazla kazanmıyorum, eşim terfi aldı, zam aldı eşitlendik.

Annelerin yaptığı işler görülmez, takdir edilmez. Buna alışın, kafayı yormayın. Çocuklarımı emzirmek için yıllarca geceleri uyumadım ve kimse bana teşekkür etmedi. Eşim çok çalıştığı için benim az çalışmam gerekti, daha fazla kazanabilirdin ama fedakarlık ettin karıcım demedi. Bu böyle bir düzen… asıl konuya gelince bence erkekler ev işi yapsalar da hayatın önünü arkasını düşünmüyorlar, kadınların zihinsel yükü daha fazla. Sizin probleminiz bu, sabıra ihtiyacınız var.

Forumda çok başlık var. Anne olduğu ve bebekle ilgilendiği için teşekkür ve takdir bekleyen kadınlar görüyorum.

Biriniz ana, diğeriniz baba. Bu çocuğu bile isteye kendi rızanızla yapıyorsunuz. Tabii ki ilgileneceksiniz. Tabii ki yorulacaksınız. Başka ne olacağıdı? Kim size niye teşekkür etsin? Siz niye babaya teşekkür edesiniz? Baba niye size, zaten sizin yapmanız gereken şeyler için teşekkür etsin?

Annelik ömür boyu süren ve tam mesaili bir iş. Mecburiyet. Boyun borcu. O bebekle ve sorunlarıyla ilgilendiğiniz için kimse size teşekkür etmez. Birisi kapınıza bırakıp kaçmadıysa tabii.

Ben böyle deyince linç yiyorum. Çoğu insan bebek sorumluluğunu hafife alıyor, hesapsız doğuruyor, sonra da zorlandıkça sağa sola sarıyor. Ben bebek yapsam o bebek benim, sadece benim sorumluluğumdadır. Göze alıyorsam doğururum. Alamıyorsam hiç zorlamam. Kalitesiz genlerim de çoğalmayıversin. Doğurmadım. Çünkü bakamam hem bebek, hem kendi hayatım bir arada olmaz.

Sinir stres bunalmışlık vs hepsinin temel nedeni, seçtiğiniz hayat size uygun değil demek ki.. ev işi yapmak istemeyen biri niye evlenir? Bekar hayatı istiyorsunuz siz. Psikolojiniz evlilik için uygun değil çünkü hep sorun hep sorun.

Bakıcınız 50 bin falan alıyor. 50 bin sadece 10 aylık bebek bakımı için çok yüksek bir miktar. O paraya hem bakıcı tutabilir, hem de temizliğe abla tutabilirsiniz
40k alıyor, 9 bin sigorta ödüyoruz.
açıkcası 35-40tan daha düşük isteyen bizim istediğimiz tarzda kimse çıkmadı ilanlarımıza. 26 ya ev işi de yaparım diyenler oldu ama bizim istedeğimiz gibi değildi köylü teyze gibiler geliyor o paraya. eğitimli olanlar gelmiyor.

Forumda çok başlık var. Anne olduğu ve bebekle ilgilendiği için teşekkür ve takdir bekleyen kadınlar görüyorum.

Biriniz ana, diğeriniz baba. Bu çocuğu bile isteye kendi rızanızla yapıyorsunuz. Tabii ki ilgileneceksiniz. Tabii ki yorulacaksınız. Başka ne olacağıdı? Kim size niye teşekkür etsin? Siz niye babaya teşekkür edesiniz? Baba niye size, zaten sizin yapmanız gereken şeyler için teşekkür etsin?

Annelik ömür boyu süren ve tam mesaili bir iş. Mecburiyet. Boyun borcu. O bebekle ve sorunlarıyla ilgilendiğiniz için kimse size teşekkür etmez. Birisi kapınıza bırakıp kaçmadıysa tabii.

Ben böyle deyince linç yiyorum. Çoğu insan bebek sorumluluğunu hafife alıyor, hesapsız doğuruyor, sonra da zorlandıkça sağa sola sarıyor. Ben bebek yapsam o bebek benim, sadece benim sorumluluğumdadır. Göze alıyorsam doğururum. Alamıyorsam hiç zorlamam. Kalitesiz genlerim de çoğalmayıversin. Doğurmadım. Çünkü bakamam hem bebek, hem kendi hayatım bir arada olmaz.

Sinir stres bunalmışlık vs hepsinin temel nedeni, seçtiğiniz hayat size uygun değil demek ki.. ev işi yapmak istemeyen biri niye evlenir? Bekar hayatı istiyorsunuz siz. Psikolojiniz evlilik için uygun değil çünkü hep sorun hep sorun.
planlı yapılmış bir bebek değildi o yüzden psikolojik olarak da hazır değildim. iki farklı korunma yöntemine rağmen oldu. hap kullanıyordum filan. neyse ama oğlumun varlığına çok mutluyum, hatta bilsem daha küçük yaşta yapardım onunla ilgili hiç bir derdim yok. ilgilenmekten de oğlumla başbaşa vakit geçirmekten de gocunmuyorum. ama diğer şeyler yoruyor beni.

Ev işi ben de sevmem. Başka şeylerde eşimin yükünü alır ev işinde sevmediğim şeyleri ona sorarım o da yapar. Sizin de illa daha çok sevdiğiniz bir iş vardır, ona göre iş bölümü yaparsınız. Mesela market işi sizin olsun. Eşiniz eve gelince işlerin birazını yapsın, siz de takın kulaklığı açın bir eğlenceli podcast market alışverişi yapin.

Ama bu bakıcıların baska hiçbir iş yapmaması isini anlamıyorum ya. Siz zaten evdesiniz, arada bebeği alırsınız. Birkaç saat de uyuyor olsa kadın hep dinleniyor mu?
evet bebek uyurken dinleniyor :)

ben özellikle istemedim ev işi. çünkü yorulunca bebeğe güzel bakmaz diye düşündüm. gerçekten de öyle oluyor ev işinde yorulunca bebeğe tahammül azalıyor, zaten oğlum baya hareketli yetişemez yani.
Oğlunun uyuduğu zamanlarda gayette yetişir aslında. 10 aylık bebek zaten gün içinde uyur. Benim bakıcı tecrübem olmadı, 1.5 sene kendim baktım sonra annem destek oldu. Temizlik vs için birini de almadım, çoğu kadın bu şekilde.
Ayrıca çocuğa tahammülü azalma diye bişey olabilir mi? Gün içinde saatlerce çalışıyoruz, sıkıntı yaşıyoruz kimlerle kimlerle muhattap oluyoruz. Tahammülümüz azalıyor diye triplenebiliyor muyuz? İs disiplini olmayan birileri ile çalışma zaten, kimse havadan para kazanmıyor

Siz eski düzeninizi , rutininizi arıyorsunuz ama o artık yok. Kabullenin bence :) O başka bir gkulata idi siz başka bir gkulata sınız. Oyüzden yeni düzeninizi ya da düzensizliğinizi benimseyin , kabullenin , sevin. eski halinizle kafanızın içinde yarışmayı bırakın. Her şey olduğu kadar artık çocuktan sonra :) zamanla her şey yerine oturur merak etmeyin. aile desteğiniz konusunda bilgim yok ama zaten eşiniz elinden geleni yapıyormuş zaten . Fazlası için kendinizi ve eşinizi hırpalamayın. Eşinizde yaptıklarının görülmediğini düşünüyor olabilir belki o da takdir bekliyordur. Karşılıklı birbirinizi motive edin. iletişiminizi güçlendirin. Çünkü ebeveynler çocuktan sonra birbirini unutabiliyor.

Eşinizin yapacağı işleri de siz söyleyip yönetmiyorsanız evet eşiniz haklı.
Bu kadar fiziksel destek görebiliyorken bunalmışlığınız için profesyonel yardım almanızı öneririm.
Ev içinde yapılan rutin işler için takdir beklemek manasız. O iş evin işi zaten yapılacak. Siz de eşinizi takdir etmek zorunda değilsiniz. Evin bireyleri olarak olması gereken sorumlulukları alıyorsunuz.

Back
X