beni doğuran kadından midem bulanıyor.

Agzina saglik

Kesinlikle. Doğan büyür 3 çocuk yapayım 5 çocuk yapayım değil olay. Keşke herkes bunun bilincinde olabilse. Keşke herkes anne baba olmasa.

Hakli olabilirsin birsey demiyorum . Ben de ötelenen evladim ama siz boyle yaptikca anneniz belki ona ilgi gosterir. Bakin benim gorumceme kv oyle ayrim yapardi ki hic bir seye ragmen annesinden vazgecmiyor ve kv ye ana denilirse tabi rabbim kimseye oyle ana ve kv vermesin. Ama gel gör ki o kadinin kiymeti saşiyorum ve kendi annemin kiymetini anliyorum

Hanımlar anneyiz, anne adayıyız o yüzden lütfen şunu unutmayın;
Çocuk sahibi olmak kadın ve erkeğin isteğiyle olan bir olay. Bebek bir anda peydah olmuyor. Biri daha kıymetli olur diye bir şey yok! Ebeveynlerin çocukluklarındaki veya hamileliklerinde ki travmalarından çocuklar sorumlu değildir.

'Beş parmağın beşi bir mi?' diyen üye birinden vazgeçip kopart bakalım sıkıysa!

Ben daha şimdiden 2 sene sonra ikinci çocuğumu doğurursam ikisine de eşit zaman ayırabilir miyim diye düşünüyorum. İstenmeyen gebelik bile olsa bunun sorumluluğu anne babanındır. Çocuğun değil!
Çocuklar Allah'ın emanetidir.

bence bu kız erkek evlat ayrımının altında para yatıyor, hala kız çocuğu iş sahibi olsun diye uğraşan aile sayısı hiç yeterli değil. hep kız çocuklar kendileri mücadele ediyor. doğal olarak para erkek evlatta, okula yollanan onlar, iş kursun diye kredi çekilen onlar, herşeyi hoşgörülen sürekli desteklenen onlar, maksat para kazansın bana versin bana baksın, doğurup sadece kutsal olan anneler aynı zamanda sinsi ve aynı zaman da kötü de kaynana oluyorlar, eserini başka bi kadınla paylaşmak istemiyor çünkü
ama ilginç bi şekilde bu döngü hiç kırılmıyor, genelde ayrımdan şikayetçi kadınlar anne olduklarında aynı şeyi kendi çocuklarına da yapıyor, tolin için söylemiyorum tabii, tam tersi olanlarda vardır tamamen eşitlikçi olan ama çevremden gözlemim bu

Annemle sorunlu bir ilişkimiz var kendisi ne kadar inkar da etse (Hatta buna daha çok uyuz oluyorum) ve sizi anlıyorum. Anne-kız iletişimi yeterli, sağlıklı olmayınca olmuyor canım benim. Ne yaparsan yap olmuyor.

Hayatındaki her şey güzel gitsin, yine de olmuyor. Ve bunu herkesin anlamasını da bekleme. "Abartıyorsun" diyenler de zaten anne olursa bu çeşit anne oluyor çoğunluk.

erkek evladının uzerıne duşmek nasıl haklılık oluyor çoğu oyle yapıyor dıye haklı mı oluyor cocugun kızı erkegı olmaz ikiside eşittir.
Kesinlikle katılıyorum. Ben annem yüzünden erkek çocuklardan nefret ediyorum.her zaman yüzümüze 3 kızım bir yana oğlum bir yana derdi. Oğlundan öyle kazıklar yedi ki akla hayale sığmaz. 10 senedir demiyor artık ama yaşı 73 oldu :)

tolin bana annemden nefret geldi.
Annemi asla asla ne görmek, ne de konuşmak istiyorum.
Psikoloğa gittim, yaşadıklarımı anlattım. Evlendim esimim tarafından travmatik durumlar yaşadım, annem zaten ortada.
Adam dinledi dinledi.
Dediki anneni öldü farzedeceksin.
Dedim doktor bey annem ölmedi ki, şöyle dedi etrafına bak annesi olmadan milyonlarca insan yaşıyor.
Ben gene annemi aradım gittim görüştüm.
Daha da daha da fena olmuştu.
Ve ben her böyle durum yaşadığım da kaslarım taş gibi olmaya devam etti.
Ve bende şu an zerre anne sevgisi kalmadı. İki evladınla yaşa dedim. Birde bana en son şunu söyledi, en sevdiğim evladım sendin ama sen kaybettin. Şok oldum. Dedim ki evlat ayrımı hani olmazdı hepsi esitti. Ne demek en sevdiğim sendin sen kaybettin. Ayrica akrabalarımla konuşurken kac defa en büyüğünü x si çok seviyorum. O diğerlerinden farklı, çocukluğumdan beri bu bilgilerle büyüdüm. Ve annem zaten göze soka soka x sin içine düşer. Y de var y ye de ayrı bi bağı vardır. Zaten gözü olan görüyor.
Birde ben evlenince öyle bi laf ettiki şoka girdim. Artık ben x ile ilgilenecegim ya zaten el üstünde daha ne ilgilenmesi o bana bakacak dedi. Yani bir para kaynağını kaybettim artık devre dışısın muamelesi.
Kısaca şunu demek istiyorum. Bana annemin yaptıklarını inanın düşmanım yapmaz.
Kusura bakmasın kimse evine iyi güzel bakmakla iyi anne olunmaz. Annelik doğurmakla olmuyor. Maden ayrım yapacaksınız bi tane doğurunda bizlere yazık etmeyin.
Bide şu laflar annedir o sen kusura bakmayacaksın, idare edeceksin vs vs.
Peki ya biz ne oluyoruz. Bizi kimse düşünen yok.
Gel bakalım benim yerinde ol neler yapacaksın.
Her şeyi bi kenara bırakın evlendiğiniz gün benim gibi anne şeytanlıklarını yaşasanız aramadınız bile.
O kadar doldum ki arkadaşımla kuaföre gittik.
Makyaj bitti, gelinligi giydim sacim yapilacak oturdum. Başladım bir aglamaya dedim bi dakka icim katılıyo... Kuaför de şaşırdı çünkü annemde gelecekti.
O yüzden inş kendi hayatını kur en kısa zamanda. Aile bi yere kadar. Bu anne olayını da yaşayanlar anlar. Ufak tefek yaşanan anne olayları değil benim ki, yada benim gibi yaşayanlar bizim ki...

Evlat ayrımı kadar korkunç bir şey yoktur. Ne demek istediğine yoğunlaştırabilir? Madem tercih meselesi doğurmasaydı o zaman?

Evlat ayrımı kadar korkunç bir şey yoktur. Ne demek istediğine yoğunlaştırabilir? Madem tercih meselesi doğurmasaydı o zaman?

Ya da sevmedigi evladini cocukken vereydi cocuk esirgeme kurumuna, bu kadar evlat sevgisi ceken aile var biri alir hak ettigi sevgiyi verirdi.. ne demek istedigine yogunlasir yahu saka gibi.. yorumlari okuyunca aklima "millet ac ac" karikaturu geldi resmen..

Amaaan burada konu açanları kırıp döküp, üzen insanları bilmesek tamam da.

Annelik tabi ki sadece barınma, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak değildir. Bir sürü insan hiç düşünmeden çocuk sahibi olup mutsuz insanları katıyor topluma. Herkes kendi annesiyle kıyaslıyor, başlığı okuyunca da içi gidiyor o yüzden muhtemelen ama herkes aynı değil ki. İnsanlar sinir anında her şeyi söyleyebilir ayrıca. Sanki hepimiz mükemmeliz, sinirlenince bile Zeki Müren Türkçesiyle konuşuyoruz, hiç hatamız yok da insanları zaten üzüntülü anlarında böyle alaşağı ediveriyoruz.

genelleme olmasın ama,bizim toplumumuz da,kız çocuğuna "yatırım yapmak"gereksiz gelir.kız çocuğu okumasa da olur,çalışmasa da olur,kafasındalar.çünkü onlara göre,kız çocuğu,el kapısına gidecek,faydası yok,boşuna masraf edilmesin.

benim ailem de,bu zihniyetteydi.çok okumak istememe rağmen,liseden sonra okutmadı babam.okumak istemeyen,erkek kardeşimime ise,zamanına göre,bütün imkanlar sunuldu.dersaneler,yabancı dil kursları gibi.ama kardeşim,liseyi bile bitiremedi.
şimdi yaşlandılar,ben de yaşlıyım.maddi manevi bana bağımlılar.gel bizi doktora götür,gezmeye götür.paramız bitti.şükür ki,iyi bir eşim var.isteklerini yapmaya çalışıyoruz.anneme babama kırgınım bu yüzden.ama nefret boyutu çok ağır geldi bana bu konuda.hele hele mide bulanması,olmamış.

şimdi ben de bir anneyim,bir oğlum ve gelinim var.evlat ayrımını bilmiyorum,tek çocuk olduğu için.ama şundan eminim ki oğlum yerine,kızım olsaydı.oğluma tanıdığım imkanların,iki misli fazlasını yapardım.çünkü kız çocukları,okuyup,kendi ayakları üzerinde durabilmeli.

Kesin tanı bi de. Sen şımarıksın. Bitti! Nokta..

Hayır bi de yazana bakıyorum bi gülme alıyor

tolin anne konusunda son derece muzdarip olan bana bile fazla geldi yazdıkların. haklı olsan da yapılan haksızlıklar konusunda ifade biçimin çok sert... bu cümleler çok fazla. annedir babadır de sen yine kırma kalplerini, tut kendini tutabildiğin kadar. ilk fırsatta çık o evden. hiçbişey beklemeden kendi ayaklarının üzerinde dur. abine ne yapıyorlarsa yapsınlar. bana da abimin oturması için ev aldırmaya kalkmışlardı daha 2. maaşımda!!! artık kendi yardımları yetmedi bir de benim maaşa abim için göz diktiler. kabul etmedim. zaten bikaç ay sonra da apar topar evlendim evimi şehrimi ayırdım. uzaktan daha dayanılabilir oluyor.

en kısa sürede başla işe , çık o evden.. tek başına kur hayatını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…