Agzina saglikHer anne ayağının altında cennet var sanıyor. Dogurdum da büyüttüm , yedirdim icirdim ben cenneti hakettim modunda. Hayır efendim doğurup besleyip büyütmeyi hayvanlar da yapıyor zaten. Bir fark olmalı. Çocuğun ruhunu sevgisizlikle aç birakmamali anne. Ruh eğitimine karın doyurmaktan cok çok daha fazla önem vermeli. Onun için diyoruz hep anne olmaya hazirsaniz anne olun diye. Sadece doğurmak bir meziyet degil diye.
Hic dogurmamis fakat evlatlık alıp vatanına milletine hayırlı evlat olarak yetistirip, ahlakına, ruhuna uykulari kaçacak kadar değer veren anne; cocuklarının ruhlarına acı çektiren, akşama kadar tv nin ve sokağın terbiye ettiği çocuğu ben besledim, barindirdim, büyüttüm diyen anneden bin kat daha hayırlıdir ve bin kat daha annedir..
Kesinlikle. Doğan büyür 3 çocuk yapayım 5 çocuk yapayım değil olay. Keşke herkes bunun bilincinde olabilse. Keşke herkes anne baba olmasa.Anne baba hakki varsa evlat hakki da var, istedigim gibi davranirim gibi bi hak yok, Allah onun da hesabini soracak..
Hani sıkıntı yasayan ve danisan kisilerin cocukluguna iner ya psikologlar, ne kadar onemli o cocukluk, anne baba iliskisi vs..
Gelisim psikolojisinde donemler vardir insanin evrelerini anlatan.. Bi cocugun wc egitimi 40 yasina geldiğinde bile bambaska huylarini etkiliyor mesela.. Bi bebek annesiyle guvenli bi baglanma yasayamadiysa buyuk bi travma oluyor bu ve hayati boyunca guven problemi yasiyor..
Al sana sorunlu kisilikler, sorunlu iliskiler, evlilikler..
Yani anne babalik aslında sanıldığından buyuk bi sorumluluk, ozensiz davrandiginda buyuk vebal..
neden böyle dediniz anlamadım eski üyeler içini dökemez mi ?Eh tolin sen de yeni üyeler gibi bunu yaparsan
Allah yardımcın olsun. Kötü şeyler yaşadın demekki.
Ilk basta biraz eksik anlatmis sanirim, konu anlasilir olmamis, o yuzden oyle yazmislar, konu sonradan duzenlenmis..neden böyle dediniz anlamadım eski üyeler içini dökemez mi ?
İlk başta konuyu açıklayıcı yazmamış Tolin. Onun için bu yorumu yazmış arkadaş.neden böyle dediniz anlamadım eski üyeler içini dökemez mi ?
İlk mesaja istinaden yazdım. Mesaj sonradan düzenlendi. Eski üyeler içini dökemez gibi bir durum söz konusu değil tabiki.neden böyle dediniz anlamadım eski üyeler içini dökemez mi ?
heeee tamam o zamanİlk mesaja istinaden yazdım. Mesaj sonradan düzenlendi. Eski üyeler içini dökemez gibi bir durum söz konusu değil tabiki.
Kesinlikle katılıyorum. Ben annem yüzünden erkek çocuklardan nefret ediyorum.her zaman yüzümüze 3 kızım bir yana oğlum bir yana derdi. Oğlundan öyle kazıklar yedi ki akla hayale sığmaz. 10 senedir demiyor artık ama yaşı 73 oldu :)erkek evladının uzerıne duşmek nasıl haklılık oluyor çoğu oyle yapıyor dıye haklı mı oluyor cocugun kızı erkegı olmaz ikiside eşittir.
Evlat ayrımı kadar korkunç bir şey yoktur. Ne demek istediğine yoğunlaştırabilir? Madem tercih meselesi doğurmasaydı o zaman?Ben daha büyük bir sebep beklerdim.mesela beni fuhuşa zorladi aç bırakti yedirmedi işkence yapti dövdü demenizi.
Bu anlattiklariniz annenizin tercihi.Sevgisini ilgisini istedigi evladinda yoğunlastirabilir.Anne ve babasina söz söyletmeyişide onurlu bir davraniş
Kusura bakmayin.
Evlat ayrımı kadar korkunç bir şey yoktur. Ne demek istediğine yoğunlaştırabilir? Madem tercih meselesi doğurmasaydı o zaman?
Kesin tanı bi de. Sen şımarıksın. Bitti! Nokta..Öf her konuda aynı şey.
Dünyada ne kötülükler var, insanlar ne acılar çekiyo. Sen şımarıksın taam mıı??
Allah'ım ya. Dünyada çok kötü şeyler yaşandığını, insanların ne dertleri olduğunu biz de biliyoruz herhalde. Ama her insana taşıdığı yük ağır geliyor işte. Bunu anlamak neden bu kadar zor? Eğer sana saçma geliyorsa çıkar gidersin. Birisi yüzündeki sivilceyi takar, yok işte insanlar hasta vs. Birisi ailesini takar, insanların ailesi yok bilmem ne. Gına geldi. Herkese kendi derdi büyük anlayın şunu artık. Millet konu açmaya korkar oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?