Beni neden görmek istemedi ?

Kızlar bu yazıyı anlamlı ve konuyla ilgili olduğu için paylaşmak istedim.

Yazının başlığı YALNIZIZ ...

http://www.serbestiyet.com/yazarlar/kemal-sayar/yalniziz-648646

- alıntı-

"Siber âlem, meçhule attığımız kement. Onu avucumuzun içine alacağımızı sandığımız anda onun tarafından yutuluyoruz."

"İnsan meçhulün kahramanıdır’ demişti Peyami Sefa. Bir karadelik gibi insanı öğüten modern teknolojilere bakınca, bir kahramanın zafer çığlıklarından çok, bir kurbanın iniltileri duyuluyor."

Kalabalıklar içindeki yalnızlık, olmadığı biri gibi görünme çabaları, başkalarının uydurduğu olmayan hayatları kıskanıp, daha alasını uydurmak için girilen sonsuz ve beyhude yarış....

O adam evli sen evli değil çok sağlam kaynaklarım var demişsin ama benim aklıma sağlam kaynak deyince ortak arkadaş gelir ki farklı sehirlerdesiniz böyle bişeyin olması tahminimce mümkün değil sana evli olduğunu soylicek hali de yok adam akıllı soylenmicek bişeyi pat diye söylemez diyosun ne kadınlar var 3 4 yıl birlikte oldugu adamın evli olduğunu bilmeyen insanlara koşulsuz güvenmeyin derim ben

Bu yazı beni çok etkiledi. Sen de ne kadar gerçekçi tespitler yapmışsın. Ha bire yazışılıyor, forumlara üye olunuyor, WhatsApp'da mangalda kül bırakılmıyor, twitter'da yeri geliyor çığlıklar atılıyor, face'de yer alınıyor ama akşam olup hava karardığında içine çöken yalnızlık hissine engel olabiliyor mu tüm bunlar?

Yazıda, farklı farklı kimliklerle sanal dünyada yer alanların kendilerine yabancılaşması kısmı ilgimi çekti. Tam bir birey olamıyorlar. Her konuştuklarıyla farklı biri oldukları için parçalanıyorlar ve zamanla dağılacaklar.

Söylediğin gibi yalan hayatlar kıskanılıyor, oysa dünya face fotoğraflarındaki mutluluk tadında dönmüyor.

En çok sevdiğim cümlelerden biri de şu oldu."Söz yüzden yüze gitmiyorsa yönünü şaşırıyor."

Sağol canım uyarında haklısın. İnsanlara güvenmek giderek zorlaşıyor. Ancak hiç kimseye güvenmeden de yaşanmıyor. Bu kişi evli ama çapkın biri olsa buraya kadar gelmişken ve ben görüşmeye istekliyken neden fırsatı değerlendirmemiştir diye sorabiliriz. Bir de yazdıkları çok efendi şeyler, rahatsız edici bir tarzı yok. Ben zaten huzursuz olsam iletişimi keserim. Ama yine de haklısın neler duyuyoruz bu hayatta.

Aslında bütün bunların temelinde onaylanma isteği yatıyor ama kendini olduğu haliyle onaylanmaya ve beğenilmeye layık görmeyen insanlarda aslında değersizlik inancının etkisiyle ortaya çıkıyor bu abartmalar, allamalar pullamalar.

Teknoloji bizi merhametten uzaklaştırıyor mu?

Teknoloji bizi hızlı olmaya zorluyor. Ve beyin sakin ve uymlu çalışırken merhametli olabilir. Hızlı olmak baskısı altında bu mümkün mü?

Evet onaylanma isteği. Özellikle önem verdiğimiz kişilerin bizi beğenmesini istiyoruz. Bir çeşit göze girmek çabası. Ama sanalda bu bir yerden sonra zor. Derinleşemiyorsun. Evet beğeniler mutlu ediyor ama kısa süreli etkisi oluyor. Sonuçta birbirini tanımayan sadece yazışmalardan bilen insanlar, yani bizler de ne kadar yakın olmak istesek de ancak aramızdaki uzaklıklar kadar bunu başarabiliyoruz. Ama aslında sanırım fazla sorumluluk almadan bu tür bir iletişimden memnunuz ki sürdürüyoruz.

Kişi başkalarının takdiri ve onayı olmadan da elbet değerli ve özel. Ama bu yeterlilik duygusunun içimize yerleşmesi gerçekten kolay değil. İnsanın kendini güzel bulmasıyla, sevdiceğinin güzelsin demesi farklı etki ediyor malum.

Teknoloji bizi merhametten uzaklaştırıyor mu?

Teknoloji bizi hızlı olmaya zorluyor. Ve beyin sakin ve uymlu çalışırken merhametli olabilir. Hızlı olmak baskısı altında bu mümkün mü?
Maalesef ok yaydan çıktı; teknolojiyi reddeden, örümcek kafalı biri gibi görünmek istemem. Bu saatten sonra teknolojiyi benimseyip, sevip fakat aynı zamanda da korunmaktan başka çare yok. Ki şu an da kilometrelerce uzaktan konuşuyor olmamız teknoloji sayesinde.
Fakat şu bir gerçek ki teknoloji bizi duyarsızlaştırdı, bencilleştirdi, maymun iştahlı yaptı. Oysa gelişmeli değil miydik körelmek yerine bunca imkan içerisinde?

Çok net ve sade anlatmışsın. Aynen diyorum. Teknoloji bir nimet ama doğru kullanmasını bilene. Tam bir maymun iştahlılık, bir anda tüm dünyaya ulaşabilir ve yığınla insanla tanışabilirsin sayı çok olunca tabii değer eksiliyor.

Farklı isimler kullanıp ona buna sataşabilirsin, ekranın diğer tarafındakinin duygularını düşünmeden kırıcı olabilirsin bunun adına da özgürlük, düşünceyi paylaşmak hakkı dersin.

İstediğin zaman online olursun kafan atar kapatır sayfayı uzun süre bağlanmazsın. Sadece kendine uyan bir iletişim kurarsın, beğenmediğini siler, yerine yenisini eklersin.

Yazıda diyor ya karşımızdakinin yüzünü görmediğimiz için bazen kırdığımızı anlayamıyoruz ve hatamızı tamir etmek fırsatı da bulamıyoruz. Yüz okuma yeteneğimizi kaybedeceğiz böyle sadece ekran üzerinden iletişim kurmaya devam edersek.

Çay koyarken aklıma geldi. Bence sanaldaki en ciddi sorun birbirimizin yüzüne söyleyemeyeceğimiz şeyleri burada söyleyebiliyor olmamız. (Bu site ve bizlerden bahsetmiyorum, tüm sanal alemi kastediyorum )

İlk kural bence şu olmalı: "Yüzünü söyleyemeyeceğin şeyi yazma."

Eskiden eskiden diyip diyip yaşımı ortaya çıkarmak istemem :)) ama eskiden sevgililer buluşur vakit geçirir sonra herkes evinde kafa dinler, bir sonraki buluşmaya birşeyler biriktirir, sevgilisini özlemeye fırsat bulurdu. Şimdi o iki buluşma arasında 40 kere kavga edip 50 kere ayrılıp tekrar barışıyor insanlar. Çünkü kontrol, takip alsnı o kadar geniş ki, bensizken nd yapıyor sorusunun peşinde dedektif gibi herkes. Evliliklerde de durum farklı değil maalesef. Çok yorucu çoook.

Aynneeen. Hele bizim gibi teknolojinin içine doğmamış sonradan yakalamaya çalışanlar için. Yaşı dert etme canım nasılsa benden gençsindir. Ama çok çok önemli bir konuya dikkat çekmişsin. İnsan ruhu kuytularda ve dinginlikte kendini onarır (yazıdan esinlenme mi var ne). Şimdi nerdeee yalnızız diyoruz ama gerçekten yalnız kalabiliyor muyuz? Bilgisayarı, telefonu, T.V.'yi, müziği kapatıp gece karanlığında oturabilen kaç kişi var el kaldırsın. :)) Böyle olunca sürekli birşeylerle meşgulsün ama hiç bir konuya tam odaklı değilsin. İlgin sürekli dağınık.

Ama yazdıklarını çok haklı bulduğum için tekrarlamak istedim. Sevgililer artık birbirlerine özel paylaşımlar biriktirecek zamanı bulamıyor. Ve görüşmedikleri sürede dedektiflik yaparak sorun üretiyorlar. Zira sanal dünya artık görünmez olmayı neredeyse imkansızlaştırdı. Biraz zahmete giren hakkımızda pek çok şey öğrenebiliyor.

Bu arada ben el kaldırabilirim. Karanlığı da pek severim.

Bi de geçen gün "Zaytung'da" okudum çok güldüm.

Artık sanal dünyayla birlikte ilişkileri anlatm şeklimiz de değişiyor. Uyduruk haberde demiş ki.

Genç kız ilişkilerinde birbirlerine kedi videosu gönderecek kadar ilerlediklerini ve o aşama da terkedilince çok içerlediğini söyledi. Buna benzer bir şeydi .:))

Ben ben ben:))))
Napalım herkes gönüllü olarak çırılçıplak bu konuda. Ben kendi hesabıma mümkün olduğunca mahremiyetimi korumaya çalışıyorum. Ama bir yere kadar. Hayırlısı bakalım:))))))

Ben ben ben:))))
Napalım herkes gönüllü olarak çırılçıplak bu konuda. Ben kendi hesabıma mümkün olduğunca mahremiyetimi korumaya çalışıyorum. Ama bir yere kadar. Hayırlısı bakalım:))))))
Zaten dünden beri senin sayende tekrar Türk Sanat Musikisi dinlemeye başladım. Sözler ne kadar zarif, incelikli. İnsanı dinlendiriyor ama hüznü de hemen yanı başında hissettiriyor, hadi bakalım hayırlısı.:)

-KAMU SPOTUDUR-

@shapes beni çok ihmal ettin. İki gündür yoksun. Ben de başka bir üye ile şarkı ve yazı paylaştım ama kötü bir niyetimiz yok sadece entel sohbet ediyoruz. Koyu renkli kelimelerin bir araya getirilmesiyle mesaj alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…