Hay Allah razi olsun:) herkes yazmis anne sutude anne sutu diye:)) uzun vaadede iyi geliyodur ama viruslerden vs korumaz.. bizzat kizimda yasadim anne sutu alirken fena hastalandi, anlattim bi onceki postumdaAnne sütü öyle gripten falan korumuyor. Bebeklerin bağışıklık sistemi öyle çok güçlü de değil. Aksine, bu tür viral enfeksiyonlar için fazlasıyla savunmasızlar.
O yüzden hele hele grip sezonunda, ve yenidoğan bebeklerde ziyaret kısıtlanmalı. Evinize gelenlerin hasta olmaması lazım. Çok yakın akraba değilse çocuk falan da kabul etmeyin hatta. Öyle burnu akan, hapşuran kimse bebeğin olduğu eve gelmemeli.
Ellerinizi sık yıkayın ve evinize gelenlere de girişte sabunla yıkatın. Enfeksiyondan korunmanın birinci şartı el temizliğidir. Dışarda kimse çocuğunuzu ellemesin. Ellerimiz mikrop dolu, hastalık yayıyor çünkü.
Ben yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Çocuk hastanesinde çalıştım. Grip bulaştırılmış bebekleri ben gördüm. Bizim 2 aksırıkla atlattığımız basit soğuk algınlıkları bile bebekler için hayati sonuçlar doğurabiliyor. Anne sütü alıyorsa hasta olmaz diye bir şey yok. Oluyorlar. Hasta insanı bebeğinizden uzak tutacaksınız, net.
Bagisiklik demisken.. yeni doganlara bile probiyotik verilebildigini duydum, bi arastir istersen. Ben bilsem dogdugunda kizima verirdim.. bunyesi zayif ve suana kadar 5-6 kez enfeksyon gecirdi. Simdilerde veriyorum bende.Valla o bu kırılmasın diye hep ben kırılıyorum. Bu kadar korkmamın sebebi bebeğim 7 günlükken 1 gün yoğunbakımda kaldı sarılık sebebiyle
Oradan çıkarırken yenidoğan yoğun bakım doktoru ve hemşireleri eve bir süre misafir kabul etmememizi, babası bile grip olsa maske kullanmasını uzak durmasını bu dönemde hastalanıp antibiyotik almasının antibiyotiğe direnç geliştireceğini çok dikkat etmemizi 10 dk anlattılar. O yüzden panik oldum.
Geliş gidişleri de bi ayarladık, hani dese ben hasta oluyor gibiyim geçince geleyim o zamana alırdık biletlerini.
İşte o kadar doktor tembihleyince... ben çok rahat insanım, bebeğe doğduğundan beri eldiven çorap şapka giydirmedim üşür diye düşünmeden her gün dışarı çıkardım, her gün yıkadım göbeği düştüğünden beri. Ama bu hastalık konusu çok canımı sıktı. Bebeği hasta etmese beni ya da eşimi de edebilir. Bebeğe tek başıma bakıyorum ilk günden beri, hasta olmam demek mahvolduk demek. O yüzden sürekli besin takviyesi alıyorum. Bağışıklığımı yüksek tutmaya çalışıyorum...
Dün hep kucağındaydı ama
Bu gece gidecek
Napiyosun yazık değil mi ona da bulaşır dediğimde verdiği cevap : Ama pamuk gibi dayanamadim melekler korur onu , hem bırak herşeye bağışıklık kazansın oldu şaka gibi. Sonuc 2 yasinda ama 2 ayda 1 hasta ....O kadar da değil yaVay arkadaş millet ne meraklı salya sümük bebek öpmeye
O cocugu direkt hastaneye goturun, virus kapmis demekki. Beslenemez.. beslenemezse kilodan duser ve iyilesemez. daha 3 aydanda kucuk tehlikeli olabilir.Malesef hasta oldu, burnu tıkalı, hapşırıyor, sürekli burnunu açmaya çalışıyoruz çünkü ememiyor uyuyamıyor hırıl hırıl ses geliyor. yarın sabah hastaneye götüreceğiz.
Eve misafir kabul etmeyin mümkünse. Ben koruyamadım. Daha da haftasonu misafir gelecek
Sabah erkenden randevu aldık götüreceğizO cocugu direkt hastaneye goturun, virus kapmis demekki. Beslenemez.. beslenemezse kilodan duser ve iyilesemez. daha 3 aydanda kucuk tehlikeli olabilir.
Ev cok sıcaksa burnu tıkanır, fızyolojıkle burnunu ac yani cek demiyorum mukus varsa ceker sın bazen oyle oluyor ama hasta olmuyorlar. Cok mu hapsırıyor?Malesef hasta oldu, burnu tıkalı, hapşırıyor, sürekli burnunu açmaya çalışıyoruz çünkü ememiyor uyuyamıyor hırıl hırıl ses geliyor. yarın sabah hastaneye götüreceğiz.
Eve misafir kabul etmeyin mümkünse. Ben koruyamadım. Daha da haftasonu misafir gelecek
Hastaneye yatirin onu evde tedavisi zor olacaktir kucuk oldugundan. Agizdan beslenemezse sondaj takarlar, boylece hastaligi atlatana kadar kilodan dusmez en azindan.Sabah erkenden randevu aldık götüreceğiz
Burnunu her beslenmeden önce açıp emmesini sağlamaya çalışıyorum
Ev cok sıcaksa burnu tıkanır, fızyolojıkle burnunu ac yani cek demiyorum mukus varsa ceker sın bazen oyle oluyor ama hasta olmuyorlar. Cok mu hapsırıyor?
Çok geçmiş olsun canım...Malesef hasta oldu, burnu tıkalı, hapşırıyor, sürekli burnunu açmaya çalışıyoruz çünkü ememiyor uyuyamıyor hırıl hırıl ses geliyor. yarın sabah hastaneye götüreceğiz.
Hastaneye yatirin onu evde tedavisi zor olacaktir kucuk oldugundan. Agizdan beslenemezse sondaj takarlar, boylece hastaligi atlatana kadar kilodan dusmez en azindan.
Çok geçmiş olsun canım...
Haftasonu gelecek misafiri iptal et bence. Güzel kızın iyileşene kadar da mümkünse kimse gelmesin...
Bir cuval inciri berbat edene dicez bunuda bu saatten sonra yapacak birsey yok.. yeni yeni hapsuruyosa yeni basliyodur zaten.. ilerleyen 2-3 gunde cogalir muhtemelen.Burnunu açınca emiyor ama yeterli geliyor mu bilmiyorum tabi. Doktor gerekli görürse yatırırız tabiki. Gözün gibi bakıyosun, sonra olana bak..
Premature bebek ve gripli ziyaretçiler aynı cümlede bile geçmemeli... Yuh olsun böyle halaya! Ben kapıdan geri çevirdim net!
Geçmiş olsun çok sinirlendim ben olsam görümcemi arar bak çocuk hasta oldu beğendin mi yaptığını derim eşin ne dedi bu durumaValla gelmeye karar verirken bana sormadı bile, yarın doktorun dediğine göre arayıp durumu söylerim ama gelir kendisi, uçak biletini yakmaz... teşekkür ederim. İnşallah çok ağır bişey geçirmiyordur.yine hareketli, burnu tıkanınca ağlıyor sadece ama bu daha başlangıç da olabilir
Şimdiden kötüyü çağırma canım sen. Inşallah ciddi bir şey değildir...Valla gelmeye karar verirken bana sormadı bile, yarın doktorun dediğine göre arayıp durumu söylerim ama gelir kendisi, uçak biletini yakmaz... teşekkür ederim. İnşallah çok ağır bişey geçirmiyordur.yine hareketli, burnu tıkanınca ağlıyor sadece ama bu daha başlangıç da olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?