Benim, Arkadaşım ve Eşimin dostluğu hk.

serotininevi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2023
358
150
33
Herkese merhaba,

En yakın arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz. Aramızda dargınlıklar oldu ve maalesef aramız açıldı. Arkadaşlığımızın devam ettiği süreçte kendisi ile eşim hatta onun işi de iyi anlaşırdı ve beraber görüşürdük. Haliyle bizim aramız açılınca onun da eşimle iletişimi koptu.

Arkadaşım bebek sahibi oldu ben bunu sosyal medyadan öğrenince ona yazdım. Biraz ısındı aramız. Doğum yapınca gelirsin dimi falan dedi. Akabinde doğum yaptı gitmeyi planlıyordum fakat hemen öncesinde eşim annesini kaybetti ve biz taziye ile uğraşıyorduk. Arkadaşıma da (eşimin adı Ali olsun) "Hayırlı uğurlu olsun çok sevindim tebrik için gelecektim ama Ali annesini kaybetti maalesef, taziye sürecindeyiz" dedim. O da "aa çok üzüldüm Ali'ye taziyelerimi ilet Allah rahmet eylesin" dedi sadece. Açıkcası ben geçmişte yakın olmamızdan, eşimle de arkadaş olmasından dolayı eşimi arar ya da yazar sandım.

Keza arkadaşımın ailesinden birinin rahatsızlığı olmuştu, eşim araç ile getirdi, götürdü tüm gün çok yardımcı olmuştu o süreçte ve genel olarak bu konularda böyledir. (tabi ki olmalı söylemek istediğim bu değil, aramızdaki samimiyeti belirtmek istiyorum) haliyle insan bir taziye mesajı atar diye söylüyorum. Eşimle de yakındı yani, samimiydik.

Eşim de geçen gün otururken "x e çok kırıldım, bir mesaj atmasını beklerdim. İnsanlar bu süreçlerde kimin kim olduğunu daha iyi anlıyor. Bunu söylemek doğru olmaz ama sen eşimsin diye söylüyorum. Ben onun ailesi için o kadar uğraştım canı gönülden. Aradım, sordum, dostluğumuz arkadaşlığımız vardı böyle bir kayıp yaşadım bir taziye mesajı atmasını beklerdim" dedi ve genel olarak taziye süreçlerindeki kişilere olan bu tarz kırgınlıklarını anlattı ben de hak verdim.

Açıkcası arkadaşımı özledim, onunla görüşmek istiyorum ama eşim açısından bakınca da belki içten içe bana gönül koyar. Muhtemelen ben görüşsem de eşim eskisi gibi arkadaşımla da eşiyle de görüşmek istemez ya da mesafelenir. Ben de arkadaşım ile uzun zamandır aramız soğuk olduğu için "bir mesaj at" diyemem. (eskiden olsa çok rahat söylerdim zaten o da gelip gideceği için buna gerek bile kalmazdı).

Acaba arkadaşım adına başka bir numaradan mesaj atıp "Ali telefonum bozuldu şirket hattımdan yazıyorum, başın sağolsun" mu desem. Biliyorum çok saçma ama aklıma da bişi gelmiyor.

Ya da arayıp "Biz taziye ile uğraşıyoruz Ali de kötü bayağı gelen giden oluyor arayan soranlar, gelmeye fırsatım yok o yüzden aradım" mı desem. Belki yazmayı akıl eder.

Kötü niyeti olmadığını biliyorum. Akıl edemiyor ama bu durum onunla ilişkimi yeniden şekillendirmemi biraz engelliyor. Eşim de haliyle acı kaybından dolayı " akıl edemiyor" kısmını çok anlamayacaktır ve değersizlik olarak nitelendiriyor. Ben de olsam böyle düşünürüm. Çünkü sadece benim arkadaşım değil onun da arkadaşı olmuştu. Hatta eşim bizi tekrar bir araya getirmeyi çok istiyordu, severdi arkadaşımı. Böyle süreçlerde bir kere oluyor ve telafisi olmuyor. O kırgınlıklar ya da oluşan algılar yıkılmıyor. Nasıl bir yol izleyeyim bilmiyorum.

Valla ben de 3 aylık taze anneyim. O kadar enerjimi gün içinde farklı şeylere veriyorum ki , yakınlarımı arayamıyorum soramıyorum bazen. Elimden geldiğince arayıp sormaya çalışıyorum ama şu an odak noktam , adapte olmaya çalıştığım şeyler apayrı. Eğer ki arkadaşınızı seviyorsanız samimiyetine inanıyorsanız. Böyle şeylere takılmayın.

Atlayarak okudum daaa şunu anladım
Yani siz ciddi ciddi eşinizi avutmak için yalanlı dolanlı yollar mı arıyorsunuz?

Neden bilmiyorum ama bence çok abartıyorsunuz ,doğum da kolay bir süreç değil o kız da lohusa siz nasıl onun doğumuna gidemediginiz gibi o da taziyeye gelememis mesaj atmış. Sizle yakın arkadaş eşiniz ile birebir konuşmak istememiş olabilir evli ve yeni doğum yapmış bir kadın. Size iletmenizi söylemiş. Açıkçası ben de yeni doğum yapsam ve arkadaşımın eşimin annesi ölse bilmiyorum belki geri kafalı dersiniz ama ben bir adamı aramam direk benim dostum değilse ,yani eşi aracılığıyla tanıştığım bir erkekse. Halamı da eniştemi de çok severim eniştem baba yarısı gibidir bende ama annesini kaybettiğin de önce halamı arayıp eniştemi sordum baş sağlığı diledim biraz zaman geçince eniştem ile görüştüm böyle durumda kadın erkek konuşmasını yapamıyorum mesela ben erkekler duygu belli etmediği için ne diyeceğimi bilemiyorum o da belki öyledir

Bence de arkadaşınıza dolaylı yoldan eşinizin durumunu hatırlatın , eğer ki yine yazmaz sormazsa kendi haline bırakın.

Hayır yanlış okumuşsunuz. Taziyeye gelsin demiyorum zaten böyle bir beklentim yok. Sadece bir mesaj atabilirdi, mesaj da atmadı eşime. Sadece bana “aa taziyemi ilet “ dedi geçti. Ben yeni doğum yapan birinden taziyeye gelmesini falan asla beklemiyorum zaten.

Siz arkadaşınızı daha iyi tanırsınız açıkçası niyetinin ne olduğunu anlarsınız. Bence arkadasiniza nasılsın iyi oldu mu bebis nasıl diye mesaj atın veya arayın o da iyi öyle böyle derken siz de işte bir tarafta doğum bir tarafta ölüm canım ya ali de toparlayamadi kendini çok üzgün falan deyin essek değilse arar veya mesaj atar aramazsa da zaten umursamiyordur

Bana başsağlığı diledi ben yazınca, taziyemi ilet dedi geçti. Yeni doğum yapmıştı o süreçte. Açıkçası ben de sonrasında biraz toparlasın yazar sandım. Hiç yazmadı eşime. Şimdi arayıp halini hatırını sorsam, taziye süreci işte falan desem acaba yazar mı?
Yazmazsa da boşuna bir daha adım atmış olacağım kendime kızacağım.

Eşimle de arkadaş. Benden dolayı tanıştırlar ama samimi olduk, hatta eşim onun ailesinin rahatsızlığı için şehir değiştirdi, hastaneye gitti gecenin bir körü ve bunlar gayet normaldi bizim için. Asla düşünmeden yaptı. Unutmuştur muhtemelen bu durumu, olabilir ama insan bir mesaj atar ben bile darıldım. Ayrıca o bir mesaj atsaydı ben zaten doğum için giderdim, eşim de git diye beni teşvik ederdi.

Adım atmamış olmak,atmış olmaktan daha kötü bence. Gerçekten sevdiğiniz bir arkadaşınız ise hem onun tavrını da sınamıs olursunuz hem de insanlık iyi niyet sizde kalmış olur bence arayin

Başsağlığı mesajı atmamak zor olmasa gerek, madem sizden ötürü yakın arkadaş olmuşlar ki eşide arkadaşınızmış bir başsağlığı mesajı atar insan eşide atmamış sanırım eşiniz kırılmakta haklı bence,siz de arkadaşınızın ağzından mesaj atmayın derim.

Doğum yapmış birinin taziye evine gelmesi elbette beklenmez ama insan nezaketende olsa mesaj atar kendisi atamıyorsa eşine attırır insanlar bu tür durumlarda yakınlık beklerler iyi gün dostu kötü gün dostu böyle zamanlarda belli oluyor.

Herkes herşeyi akıl ediyo sadece yapmak istemiyor.ben olsam gitmezdim eşime değer vermiyorsa bende onun bebek görmesine gitmem.taziye daha önemli bi konu.mesaji bırak evinize gelmesi lazımdı.
Çok yeni doğum yaptı, hatta vefatı öğrendiğinde yeni yeni taburcu oluyordu o yüzden asla gelmesini beklemiyorum. Hatta o zamanlarda da yazsın diye beklemedim. Toparlar yazar sandım. Ama çok zaman geçti yazmadı. Ya da bana “ bir toparlanayım yazayım ben de “ demedi. “ taziyemi ilet “ dedi geçti. Doğum süreci diye ona verdim sonra yazar elbet dedim ama ben bile kırıldım. Şimdi bebek bahanesiyle arayıp, taziye süreci işte falan desem yazar mı diye düşünüyorum. Hala daha akıl etmezse bu sefer de kendime kızarım çok adım attım diye. Akıl edemiyor bence kötü niyetinden değildir.

Ben de asla gelmesini beklemiyorum. Hem uzun zamandır görüşmüyoruz hem de yeni bebeği oldu. Gelmemesi çok ama çok normal. Sadece mesaj atabilirdi eşime, bana söyledi tamam ama aynı şey değil ki. Sonuçta benim haricimde onların da bir dostluğu vardı. Eşim de kırıldı haliyle. Ben şimdi onunla görüşmeye devam etsem belki içten içe bana darılır eşim. Ama ben de arkadaşımı özledim açıkçası, hazır doğum falan olmuşken görüşmek isterdim eskisi gibi. Bilmiyorum.

Ama ölüm ve yas süreçleri de her gün olmuyor. Aynı doğum gibi bu süreçlerde de insan hassas oluyor ve bekliyor bir mesaj, bir arama. Yoksa gelsin, ziyaret etsin falan diye asla beklemiyorum. Ama bir mesaj da atılabilir bence. Akıl edemedi diye düşünüyorum ama nasıl akıl etmesini sağlarım bilmiyorum.

Eşinle gerçekten arkadaş olsalardı sen ve arkadaşın küstüğünde, eşin de küsmezdi. Sen gönül koyduğunda eşin de iletişimi kesmiş sanırım. Doğum için eşin aradı mı peki? Kız taziye iletti mesela. Ve bebeği yeni, kafası kalabalık. Taziye haberi veren sen olduğun için, o da sana iletmiş. Normal geldi bana.

Eşim küsmedi ama haliyle eskisi gibi de çok konuşamadılar. Eşim aramadı çünkü annesi daha önce vefat etti haliyle taziye için bir mesaj atsaydı biz de onu ziyarete giderdik. Evet ben doğum için yazdım ve taziyemiz var dedim. O anda öğrenmiş oldu vefatı. Eşim “ annem öldü “ diye haber veremez ya. Benden duydu tabiki ama eşime de bir mesaj atabilirdi. Size taziyeniz için bir mesaj bile atmayan birini doğum için arayıp tebrik eder misiniz ?

Bir yıldan beri konuşulmadığı gerçeğini atliyorsunuz. Eski samimiyet yokken evet bu şekilde davranılabilir. Siz de haksız değilsiniz ama diğer tarafı da haksız göremiyorum maalesef. Başınız sağ olsun bu arada

Bu sizin can sıkıntısından arkadaşınızla tekrar aynı samimiyete gelmek için bahaneniz avuntunuz eşiniz haklı gayet de canı istese herkes her şeyi on numara akıl eder ölümde doğumda küslük olmaz kaldı ki siz adım atmışsınız sizi doğuma bekleyen bunu söylemeyi akıl eden kedi arayıp yazmayı akıl eder hadi o etmedi illaki eşine söylemişti eşi de mi akıl etmedi e karı koca akılsızlar demek ki akılsız insanlarla ne görüşeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…