Benim, Arkadaşım ve Eşimin dostluğu hk.

Belki size taziye mesaji ilettigi icin ayrica esinize yazip yanlis anlasilmak istememistir.

Belki esi, esinizle olan arkadasligini hos karşılayan ya da karsi cinsle arkadasligi hos karsilayan biri değildir.

Yani kizcagiz sucsuz olabilir ayrica kendisi yeni dogum yaptigi icin akli basinda da olmayabilir.

Çok uzun ama size demiş zaten ha siz ha eşiniz ?

Eşiniz çocukmuş gibi neden onu eğleme peşine düştünüz ki anlamadım. Biterse onların arkadaşlığı biter siz neden bu kadar gerildiniz? Siz küstünüz diye eşin de mesafe koymuş mesela, belki arkadaşınız buna da kırıldı veya eşiniz onunla iletişimi kestiği için aramaktan çekindi arkadaşınız? Mesaj atabilirdi evet ama atmamış. Onun ağzından mesaj atmayı düşünmek falan çok aşırı hareketler, tuhaf. Arkadaşlık mevhumunu fazla komplike hale getiriyorsunuz. Siz baristiginiza mutlu olmuşsunuz belli ki ama eşinizin tepkisinden çekiniyorsunuz. Koca koca insanlar birbirinizin arkadaşlıklarına da karismayin bence, eşiniz gönül koysa da şiz isterseniz görüşürsünüz. Yok taziye dilemedi diye ben de küserim diyorsanız sizin bileceğiniz iş

Ben lohusa insanlara daha anlayış gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlk bebeğimde yemek yemeye zor fırsat buluyordum. Kafa olarak ben bende değildim. Hayatımın merkezi, tüm düzenim değişmişti. Sorumluluklar, uykusuzluk, yorgunluk vs. O dönemde yakın bir arkadaşım ciddi bir kaza atlatmıştı. Onu bile aramadım. Ha doğru olan bu demiyorum ama kafa farklı oluyor o dönem.

Ben bu konuyu asla anlamadım. Zaten taziyelerimi ilet demiş. Arkadaşınız zaten bebekle ilgilendiği bir dönemde gayet tolere edilebilir bence.
Eşiniz arkadaşınızla görüşmenize karşı mı çıkıyor niye bir kılıf arıyorsunuz ki?

Yeni doğum yapmış bir anne, kadın olarak anlamanız gerekir. Eşinize sizin aracılığınızla iletmenizi istemiş zaten, bebekle uğraşmak gerçekten çok zor hele lohusayken.

benim turkiyeden bi arkadasimin erkek arkadasi bana bi konuda cok yardimci olmustu ve bayram mesaji atmistim (arkadasima da bayram mesaji atmistim ayni zamanda) ikisi de hic cevap vermediler ama sonra tavirlarindan sanki ben erkek arkadasina yakinlasmak istemisim gibi bi garip hallere girdiler oysaki bana yaptigi iyiligi unutmadigim icindi. bu yuzden turkiyede karsi cinse bi daha asla bu tur mesajlar yazmam. arkadasiniz da boyle bi muamele gorduyse (sizden veya baskalarindan farketmez) yazmamasi cok normal ustelik lohusa cok normal ama sizin onun adina mesaj atmak istemeniz hic normal degil

Hiç alakası bile yok. Siz yaşamışsınız anlarım da bizim konunun bununla alakası yok. Ben çok basit bir şeyden bahsediyorum. Zaten kalksın gelsin ya da hemen yazsın demedim. Unutmuş da olabilir. Hatırlatmak amaçlı ne yapabilirim diye soruyorum.

Yeni doğum yapmış bir anne, kadın olarak anlamanız gerekir. Eşinize sizin aracılığınızla iletmenizi istemiş zaten, bebekle uğraşmak gerçekten çok zor hele lohusayken.
Zaten anlıyorum. Gelmeli demiyorum anında aramalı mesaj atmalı da demiyorum. Ama üzerinden geçti nerdeyse 20 gün. Hani bir ara da eline telefonu almıştır bu 20 günde ve bir mesaj da atılır hatır gönül için. Bunu söylüyorum. Unuttu belki de bunu da anlarım hatırlatmak için ne yapmam lazım diye sordum.

inan lohusalık dünyanın en garip şeyi. Kimsenin derdini dert edinemiyorsun. Hem sana baş sağlığı dilemiş. Ha sen ha eşin ne fark eder. Lohusaları yormayın
Kimseyi yormuyorum zaten anlıyorum da. Yani üzerinden 20 gün geçti hiç mi mesaj atacak zaman yok. Bunu söylüyorum. Sonuçta bir zamanlar yediği içtiği dost olduğumuz biri ve kayıp yaşamış. İnsan en azından yapılan onca şeyin hatrına bir taziye mesajı atar bence. Belki unuttu, ben de arayacağım zaten laf arasında hatırlatsam mı diyorum

taziye dileklerini size iletmis zaten esinize tekrar mesaj atsa bu defa niye esime tekrar yazdi diye burada baska bi konu acacaktiniz belki de. aradan uzun zaman gecmis yanlis anlasilmamak icin atmamistir. siz yine de baskalari adina hareket etmeyin. sevgiler

Eşi öyle biri değil, zaten biz de arkadaşız daha önce de görüşürdük hep. Yanlış anlaşılacak bişi yok aramızda. Bize gelir gider, sonra evlendi eşi de dahil oldu vs. Yani bildiğiniz samimi arkadaşlık yani. Ben doğum yaptığını ve aklından çıktığını düşünüyorum zaten ama yarın arayıp bebeği ve onu sormak için konuşsam ve taziye sürecindeyiz vs desem hala bir mesaj bile atmazsa üzülürüm. Üzerinden nerdeyse geçti 20 gün ve ben ikinci defa arayıp söylemiş olacağım.

kadın size söylediği için gerek görmüyor yazmaya. gerekli görse yazardı zaten. hala ısrarınızı anlamış değilim. çocuk eğlendirmeye çalışır gibi mesaj at sevinsin garibim mi diyeceksiniz ne diyeceksiniz?

Ama bu dediginiz durum araya küslük girmeden onceki haliniz, bunu hesaba katmayi ihmal etmeyin.

Birde lohusa kadindan ekstra dusuncelilik bekliyorsunuz, bu da aklinizda olsun. Bence size taziye iletince ayrica esinizede taziye iletmesi gerektigini akil edemedi.

Öncelikle arkadaşının bi dakikasını ayırıp esini arayıp baş sağlığı dilemesi gerekir en azindan kendi aramasa bile arkadaşının eşi arayıp dilerken kendisi de o esnada alip konuşabilir idi bana göre arkadaşlığa degmeyecek birisi

Ben ablamı kaybettiğim de sildiğim insanlar oldu.30 yıllık arkadaşım telefonda baş sağlığı diledi.Hiç samimiyetim olmamasına rağmen arayıp baş sağlığı dileyenlere minnet duydum.Bu öyle bir psikoloji ki ancak başinıza geldiginde anlayabilirsiniz.Sizin eşinizi çignememeniz lazım.Onun cocuğunun doğması kadar önemli eşinizin annesi ölmesi.Ben olsam asla gitmem taziye dilenene kadar.Eşinize ve size önem vermiyor o arkadaşiniz

Biz taziye sürecinde iken doğum yaptı. Ben ona rağmen tebrik ettim ve taziye olduğunu söyledim. Yani siz de tahmin edersiniz ki ölüm ve yas sürecinde olan birine mesaj bile atmazsanız o da sizi tebrik etmez.
Hımmmm o zaman kocanıza kadinin ağzından başın sağolsun mesajı atın ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…