Benim de Meleğim Olsun Diyenler Buraya

bende hayatımda corba kaynatmadan evlendım ama ınan herseyı yapıyorum yemegınden hamur ısıne kadar esım sever kek pasta her daım buluncak bıde bı kere arnavut deılım ama arnavutlara gelın geldım neyse annemler cakma arnavut boregı yaparlardı bıkere yaptım kaynanam yoktu kaynatam yemege cıktı boregı yedı kalanınıda kahvaltı yesın dıe verdım ertesı gun kaynanam seslendı selma borek yapcam ama sen nasıl yapıyosun kızım dedı kaynatan senınkını cok begenmıs ılla ondan ıstıyo dedı ayy bı taraflarım kalktı kaynanam hatta sormazdıda kaynatam ısrar edınce sordu oda yyaaaaa boynuz kulagı gecer

selam kızlaarr

ben yarın çalışmaya başlıyorum heyecan var biraz yeni ortam farklı insanlar farklı vakalar.. ama oooohhhhh beeee sonunda işime gücüme dönüyorum :))

sizler naptınız bakıyorum yemek muhabbetidir gidiyor, zuhalcim biz flört aşamasındayken eşim anladı bendeki yemek cahilliğini, önlemini aldı, yemeklik bişeyler alıp alıp bana gelirdi, ben de anneme falan sora sora pişirirdim yavaş yavaş alıştırdı önceden yani. evlenene kadar baya prat,ik yapmış oldum ama öyle aniden olmuyor zamanla kazanıyorsun o ne pişireceğine hızla karar verip hızla harekete geçmeyi. şimdi güzel yemek yapıyorum. ben de çok yoğun çalışıyorum, birgün önceden yemek yapıyorum , hele haftasonları bol bol yapıyorum ertesi gün eve gelince hazır yemeği ısıtıp yiyoruz, zaten yemek yapınca 2 gün onu yiyoruz, bazen arada makarna, menemenle geçiştirdiğimiz oluyor genelde dışardan söylemeyiz ancak gezmeye gidince falan canımız bişey isterse dışardan yeriz.

sebzelerin hepsi hemen hemen aynı şekil pişer zaten soğan biber domates az salça katıp sebzyi de bunlala kavurup suyunu katarsan hepsi bu şekilde pişer zaten bunları biliyorsundur yapa yapa pratikleşirsin, b,r de güveç tavsiye ederim, dibine azyağ koy, üzerine soğan, patates patlıcan kabak domates maydanoz dereotu doğra sırayla yarım çay bardağı da su, kapağını güzelce kapat (önce aluminyum folyoyla ağzını kapatıp sonra kapağı kapatırsan daha iyi pişiyor), fırına koy ya da ocakta kısık ateşte yavaş yavaş pişer o al sana zeytinyağlı mükemmel bir türlü, istersen soğandan sonra, kuşbaşı et de koyabilirsin sebzelerin altına, etli türlü olur.

şimdi maggi nin tavuk çeşnileri var fırın poşetiyle beraber satılıyor o da çok pratik oluyor, tavuk bagetleri o çeşniyle beraber fırın torbasına at, yanına canın ne istiyorsa patates, arpacık soğan, sarımsak, biber iri iri doğra at, poşeti şööyle bir salla çeşni kaplasın hepsini, torbanın ağzını bağla üzeri,ne çatalla bikaç delik aç, 200 derece fırına borcam içinde koy, 50 dk da pişer yumuşacık olur, eşim çok sever.. katkı maddesiz olmasını istersen, fırın torbasını ayrıca alıp, baharatları da kafana göre karıştırıp benzer tarifi yine uygulayabilirsin illa hazır çeşniye gerek yok yani..

bir de barbunya kuru fasulye nohut geceden ıslatırsan ertesi gün çok pratik şekilde düdüklüde pişen yemekler, 2 gün yersin bol bol. zaten besleyici de..

ay çok uzun yazmışım afiyet olsun şekerim, bebişin sağlıkla gelsin inşallah en önemlisi senin güzel beslenmen kendine dikkat et..

slm topiginiz hayirli olsun.. bende bebbisim olsun istiyorum 5 aydir evliyim 1 kez kurtaj oldum mecburdum aradan 3 ay gecti korunmuyoruz ama cocugumda olmuyor insallah bu ay adet olmam sabirsilikla adetimin gununu bekliyorum.allah herkesin yar ve yardimcisi olsun insallah...:2:

Tansel allah razı olsun dua dönün kızlarrrrrr 910 son sayı

zozdemir ne sever onu de hele.ben de lazlara gelin geldim.eve gitmem 8.30-9 oluyor eve nasıl gittiğimi bilmiyorum o saatten sonra mutfağa girip yemek yapmak resmen ızdırap gibi hafta sonları yapıyorum çoğunlukla mesela ben bikaç çeşit yemek yapıp dolaba atıyorum bide herşeyi hazırlyıp buzluğa attım mesela etimi doğradım haşladım yemeklik bikaç poşet yaptım dolaba attım dometes rendeledim bi kaç poşette hemen çıkartım yemeğe koymak için taze fasulye yaptım bikaç bişey daha hemen hazır bi soğanı salçayı koyucam okadar pişirdim hepsini hem ev hem iş olunca böyle

canım Allah kuvvet versin sana , yarın ilk işi günü demek hayırlı ve uğurlu olsun :):)

çok sağol hayatım patlican sever çorba genelde yemek gibi yemek seviyor işte hee zeytin yağlı çok sever

eşin tavuk mu tercih eder et mi yemekte canım ona göre tarif yazalım

bu arada tefriciye şuan kime okunuyor kızlar

bana okunuyor canım

zuzuu düdüklü tencerede zeytinyağlı taze fasülye yap süper pratik ve lezzetli oluyor
soğanı doğra bol zeytinyağı koy düdüklüye domatesleri doğra ya da rendele az salçalı su yap tuz şeker fasülye hepsini çiğden koy ocağa
sonra düdüklünün altını aç harlı ateşe bu ses çıktıktan sonra kıs yarım saate misssler gibi hazır oluyor hazırlaması da kısa yok onu kavur bunu ekle filan da yok kolay oluyor

Sen al 5-6 kilo fasulye koca tencereye doğra onları bide domates doğra küp küp çok az da yağ koy ama çok az su koy üstünü bi parmak geçene kadar pişir soğuncada bi yemeklik gibi poşetle buzluğa at canın canın ne zaman isterse sabah işe giderken çıkar gelince tencereye soğan koy poşeti boşalt tuzunuda at 10 dk sofra hazır :) 3-4 kilo biber aldım doğradım poşetledim eve gince ister menemen yap ister kavur yuğurtla barbunyada ayıkladım attım bezelye

Et seviyor canım

patlıcanları alacalı soy , küp küp doğra birzazcık irice tuzlu suda beklet, diğer yandan iki patates al bunları da küp küp doğra hafiten kızart, kenarda dursunlar, daha sonra soğanları küp doğra pembeleşinceye kadar kavur, bir iki tane yeşil biberi de ufak ufak doğra soğanların içine kat biraz çevir sonra salçası kat arzuna göre , kuşbaşı etleri kat tuzunu , biberini ekle hangi baharatları seviyorsanız... patlıcanları sudan çıkar bir iki kere daha yıka, sonra sularını sık kızart canım, tencereye ilk önce patlıcanları koy sonra patatesleri en sonda hazırladığımız harcı üzerine yay, sıcak suyu da ekle çok değil ama kısık ateşte pişmeye bırak , ben bunu tavuklu yapıyorum et yemediğim için böyle de güzel olur sanırım........................

karnıyarık da yapabilirsin canım....

4 tane yeter size,
4 adet çok büyük olmayan patlıcan al , alacalı doğra hiç kesmeden suda beklet yine sonra ortalarından bir çizik aç bıçakla , ister fırına sür ister kızart, bütün halde yapacaksın , kızarttıktan sonra çizik attığın yerlerden ortalarını aç , yukarıda harç hazırladık ya onun kymalısını yapacaksın , ortalarına bu harçtan yerleştir , tencere de de yapabilirsin , sonra salçalı su hazırla patlıcaların kenarından dök, kısık ateşte pişir, fırında da yapabilirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…