- 8 Aralık 2009
- 465
- 354
- 323
- Konu Sahibi haticemavi
-
- #4.101
cmtesiye kadar beklemekmii allah sabır versnben 5 gn önce yapmıştım testi ve çıkmıştı:d
yazdım bunları merak etmeyin ama işte benim koca bu tür yemekleri çok yemiyor malesef
ne yiyor zuzum söyle bakalım
aynı mesj iki kere gitmiş
selam kızlaarr
ben yarın çalışmaya başlıyorum heyecan var biraz yeni ortam farklı insanlar farklı vakalar.. ama oooohhhhh beeee sonunda işime gücüme dönüyorum :))
sizler naptınız bakıyorum yemek muhabbetidir gidiyor, zuhalcim biz flört aşamasındayken eşim anladı bendeki yemek cahilliğini, önlemini aldı, yemeklik bişeyler alıp alıp bana gelirdi, ben de anneme falan sora sora pişirirdim yavaş yavaş alıştırdı önceden yani. evlenene kadar baya prat,ik yapmış oldum ama öyle aniden olmuyor zamanla kazanıyorsun o ne pişireceğine hızla karar verip hızla harekete geçmeyi. şimdi güzel yemek yapıyorum. ben de çok yoğun çalışıyorum, birgün önceden yemek yapıyorum , hele haftasonları bol bol yapıyorum ertesi gün eve gelince hazır yemeği ısıtıp yiyoruz, zaten yemek yapınca 2 gün onu yiyoruz, bazen arada makarna, menemenle geçiştirdiğimiz oluyor genelde dışardan söylemeyiz ancak gezmeye gidince falan canımız bişey isterse dışardan yeriz.
sebzelerin hepsi hemen hemen aynı şekil pişer zaten soğan biber domates az salça katıp sebzyi de bunlala kavurup suyunu katarsan hepsi bu şekilde pişer zaten bunları biliyorsundur yapa yapa pratikleşirsin, b,r de güveç tavsiye ederim, dibine azyağ koy, üzerine soğan, patates patlıcan kabak domates maydanoz dereotu doğra sırayla yarım çay bardağı da su, kapağını güzelce kapat (önce aluminyum folyoyla ağzını kapatıp sonra kapağı kapatırsan daha iyi pişiyor), fırına koy ya da ocakta kısık ateşte yavaş yavaş pişer o al sana zeytinyağlı mükemmel bir türlü, istersen soğandan sonra, kuşbaşı et de koyabilirsin sebzelerin altına, etli türlü olur.
şimdi maggi nin tavuk çeşnileri var fırın poşetiyle beraber satılıyor o da çok pratik oluyor, tavuk bagetleri o çeşniyle beraber fırın torbasına at, yanına canın ne istiyorsa patates, arpacık soğan, sarımsak, biber iri iri doğra at, poşeti şööyle bir salla çeşni kaplasın hepsini, torbanın ağzını bağla üzeri,ne çatalla bikaç delik aç, 200 derece fırına borcam içinde koy, 50 dk da pişer yumuşacık olur, eşim çok sever.. katkı maddesiz olmasını istersen, fırın torbasını ayrıca alıp, baharatları da kafana göre karıştırıp benzer tarifi yine uygulayabilirsin illa hazır çeşniye gerek yok yani..
bir de barbunya kuru fasulye nohut geceden ıslatırsan ertesi gün çok pratik şekilde düdüklüde pişen yemekler, 2 gün yersin bol bol. zaten besleyici de..
ay çok uzun yazmışım afiyet olsun şekerim, bebişin sağlıkla gelsin inşallah en önemlisi senin güzel beslenmen kendine dikkat et..
çok sağol hayatım patlican sever çorba genelde yemek gibi yemek seviyor işte hee zeytin yağlı çok sever
bu arada tefriciye şuan kime okunuyor kızlar
Et seviyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?