- Konu Sahibi haticemavi
-
- #4.121
baksana bizim zuzu yemek bilmiyor anne de posta koymuş , yardım etmek lazım zuzuya:):)
sen al 5-6 kilo fasulye koca tencereye doğra onları bide domates doğra küp küp çok az da yağ koy ama çok az su koy üstünü bi parmak geçene kadar pişir soğuncada bi yemeklik gibi poşetle buzluğa at canın canın ne zaman isterse sabah işe giderken çıkar gelince tencereye soğan koy poşeti boşalt tuzunuda at 10 dk sofra hazır :) 3-4 kilo biber aldım doğradım poşetledim eve gince ister menemen yap ister kavur yuğurtla barbunyada ayıkladım attım bezelye
patlıcanları alacalı soy , küp küp doğra birzazcık irice tuzlu suda beklet, diğer yandan iki patates al bunları da küp küp doğra hafiten kızart, kenarda dursunlar, daha sonra soğanları küp doğra pembeleşinceye kadar kavur, bir iki tane yeşil biberi de ufak ufak doğra soğanların içine kat biraz çevir sonra salçası kat arzuna göre , kuşbaşı etleri kat tuzunu , biberini ekle hangi baharatları seviyorsanız... Patlıcanları sudan çıkar bir iki kere daha yıka, sonra sularını sık kızart canım, tencereye ilk önce patlıcanları koy sonra patatesleri en sonda hazırladığımız harcı üzerine yay, sıcak suyu da ekle çok değil ama kısık ateşte pişmeye bırak , ben bunu tavuklu yapıyorum et yemediğim için böyle de güzel olur sanırım........................
Karnıyarık da yapabilirsin canım....
4 tane yeter size,
4 adet çok büyük olmayan patlıcan al , alacalı doğra hiç kesmeden suda beklet yine sonra ortalarından bir çizik aç bıçakla , ister fırına sür ister kızart, bütün halde yapacaksın , kızarttıktan sonra çizik attığın yerlerden ortalarını aç , yukarıda harç hazırladık ya onun kymalısını yapacaksın , ortalarına bu harçtan yerleştir , tencere de de yapabilirsin , sonra salçalı su hazırla patlıcaların kenarından dök, kısık ateşte pişir, fırında da yapabilirsin canım
zuzuuuu küserim ama ben de tarif filan yazmıştım benim yemeklerimi beğenmedin miiii
ayy yok aşkım olurmu beğendim yaaa ağlama hepinizin fikirlerini worlde yapıştırdım yazıcıdan cıkarttım bebeğim çok teşekkür ederim çok sağol yaa annem benımle hala konusmuyor arıyorum telefonlara çıkmıyor
hadi kızlar 970 serfik 1000 yapalım sigara molası veriyom ben
son 20 yi ekledin dimi hatice hemen okumaya devam ediyprum
annen niye küstü yaaa yemek için mi damadı mı şikayet etti yoksa:):)
damat şikayet etmiş canım yanı şikayette değilde adam dert yanmış anne yemeklik sebze alıyoruz hep çürüyüp çöpe gidiyor demiş ee adam haklı her seferinde aynı şeyi yapıorum çünkü :78::78:
1050 oldu cicmm
inşallah tamamlayacağız , salı günü bitmesi gerek dimi
inşallah tamamlayacağız , salı günü bitmesi gerek dimi
tamamlıycaz canım allahın izniyle inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?