- Konu Sahibi haticemavi
-
- #4.641
gönlüm b den yanauyyy kıyamam niye acaba a) mideni üşüttün b) teyze oluyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Umursama Dünya GeLse Üstüne , İcinde ßüyüyen ßir Ahın oLsun ; ELbet ßirgün Devran Döner Tersine , Sabrın En ßüyük SiLahın oLsunnn...!
kızlarrr sabah ohh rahatım derken hoppp işlr yığıldı. çok şükür gelebildim masamın başına.
zuhalcımm bayıldım cicilerinize...bnde bişi almadım daha diodum ama 8-9 tane cici almışım hç farkında değilim.dalinin makine için sabun tozu var cnm bana onu önerdiler.
mfalcon çok bulantın olursa salatalık ye soğuk soğuk yatıştırır. ya da çubuk kraker ( içim dışım çubuk kraker oldu bnm)
serfikk midenin bulanmasına çok sevndim bebeişimiz yapıyodur inş.o yapmıyosada biran önce geçsin rahatla....
kızlarrr sabah ohh rahatım derken hoppp işlr yığıldı. çok şükür gelebildim masamın başına.
merhaba lugesma,
nasilsin canim, iyimisin? nasil gidiyor hamilelik? Benimki iyi sükür, mide bulantilarim az, az derken yarim saaat önce yemek yedim, sonra halen gecmedi - sonrada bir uyku bastirdi ki - masa basinda uyuyorum nerdeyse, is arkadaslari bisey der diye uyuyamiyom da..hic böyle olmazdi ama bugün sersem gibiyim..
Bu arada bebisi en son ne zaman gördün, ne kadarlik olmus?
bilmiyorum ki hayatım yaa acaba bebekten mi çünkü benim adet belirtileri gibi belirtilerim var saat saat vucüdumda farklı şeyler hissediyorum sanırım erken adet olacağım yine, sen adetine 5 gün kala öğrenmiştin dimi canım
merhaba lugesma,
nasilsin canim, iyimisin? nasil gidiyor hamilelik? Benimki iyi sükür, mide bulantilarim az, az derken yarim saaat önce yemek yedim, sonra halen gecmedi - sonrada bir uyku bastirdi ki - masa basinda uyuyorum nerdeyse, is arkadaslari bisey der diye uyuyamiyom da..hic böyle olmazdi ama bugün sersem gibiyim..
Bu arada bebisi en son ne zaman gördün, ne kadarlik olmus?
hatice hoşgeldin bizde iyiyiz çok şükürr... en son gittiğimde 1 ay sonraya gün vermişti doktorum ama dayanamadım başka doktora gittim geçen hfta gördüm bebeğimi kocaman olmuş valla. daha öncekine göre 1 hafta büyük çıktı aradaki açığı kapatmış kocaman olmuştu maşallah. zıplıyodu takla atıyodu...maşallh pıtırcığıma. bugnde var kontrolümüz inş güzel haberlerle döneriz 2li test yapılacak.
bnmde mide bulantılarım azaldı derken tekrardan çoğaldı sanki baş ağrılarım başladı ve çok halsizim ama bu haftalarda normalmiş.
kızlar yaa benim bulantım sürekli olmaya başladı allahtan daha yemeden içmeden kesilmedim ama her an çıkarcak gibiyim inşallah çıkarmam
canm miden boş oluncada çok bulantı yapıyor. uzan biraz öle bi imkanın yoksada çorba ye yatıştırıyo mideyi. bebeğin sana merhaba diyo ben burdayım unutma diyo böle düşün rahatlarsın tatlım. bnde sabahları midem buanınca günaydın bebeğim diyorum karnımı sevip sanki geçiyo hemencik sonra tekrar başlıyo
arkadaşlar 1 hafta önce doktoruma kontrole gittim aynı zamanda 2 aydır korunmuyorum bir bebeğimiz olsun istiyoruz artık gelelim meseleye kontrolde herşeyin
çok sağlıklı olduğunu bir problem olmadığını söyledi pap smear testi yaptı dün sonucunu aldım ascus çıktı. Kolposkopi ve HPV-DNA testi yapacağını ondan sonra
kesin birşey söyleyebileceğini söyledi. Çok korkuyorum bebeğim olmayacak diye daha önce böyle bir rahatsızlık yaşayan var mı?
geçmiş olsun canım , konu ile ilgili bilgim yok ama internette baktım aşağıdaki açıklamayı buldum
ASCUS nedir?
Smear sonucunun ASCUs olarak rapor edilmesi hem hastayı hem de hekimiihuzursuz eden bir durumdur. ASCUS (atypical cells of undetermined significance) önemi saptanamayan anormal hücreler demektir. Smear sonucuda ASCUS rapor edilmesi aslında incelemeyi yapan patoloğun bazı değişimler var ama ne olduğu anlaşılamıyor bu hastada biraz dikkatli olmak lazım demesi gibidir. Enfeksiyon gibi durumlar da bu tanıya neden olabileceği gibi ASCUS tanısı konan hastaların yaklaşık %20-30'unda aslında altta yatan bir displazi vardır.
Smear sonucu ASCUS çıktığında HPV tiplemesi yapılması ve sonucuna göre davranılması daha uygundur. Öta yandan ASCUS'da displazi varlığını atlamamak açısından kolposkopi ve biopsi yapılması da uygun bir yaklaşımdır.
arkadaşlar 1 hafta önce doktoruma kontrole gittim aynı zamanda 2 aydır korunmuyorum bir bebeğimiz olsun istiyoruz artık gelelim meseleye kontrolde herşeyin
çok sağlıklı olduğunu bir problem olmadığını söyledi pap smear testi yaptı dün sonucunu aldım ascus çıktı. Kolposkopi ve HPV-DNA testi yapacağını ondan sonra
kesin birşey söyleyebileceğini söyledi. Çok korkuyorum bebeğim olmayacak diye daha önce böyle bir rahatsızlık yaşayan var mı?
BAŞKA BİR SİTEDE BU AÇIKLAMA YAPILMIŞ SORU-CEVAP
Soru : Hocam, İlk olarak sorularıma verdiğiniz detaylı cevaplar için çok teşekkür ederim. Ascus çıkınca korktum açıkcaası. Ascus telikeli midir ? Neden olur ?
Cevap : Hayir degildir. Smearlerin yaklasik %10-15 i boyle cikabilir Sonra da duzelir. Bunlari inceleyen Patolog dedigimiz Dr meslekdaslarimiz bazen tam emin olamakd klari ve NORMALDEN BIRAZ (Cok degil BIRAZ !!!) farkli hucreler icin bu kavrami kullanirlar ve 3-4 ay sonra en gec 6 ay sonra bunun tekrraini isterler. Hespi bu ve hic uzulup panik olmayin lutfen. Hatta 3-4 ay sonrasina kadar bu durumu kafanizdan cikartirsaniz, vucud direnciniz artacagi icin bu durum daha hizla bile duzelbilir. Cok fazla bir akinitinz da varsa bunu iicn de gereken tedaviler olabilir onlari kullanmak iyi olur. Ama yoksa almaniz gereken bir ek bir onlem yoktur
Soru detayı için burayı tıklayınız...
geçmiş olsun canım , konu ile ilgili bilgim yok ama internette baktım aşağıdaki açıklamayı buldum
ASCUS nedir?
Smear sonucunun ASCUs olarak rapor edilmesi hem hastayı hem de hekimiihuzursuz eden bir durumdur. ASCUS (atypical cells of undetermined significance) önemi saptanamayan anormal hücreler demektir. Smear sonucuda ASCUS rapor edilmesi aslında incelemeyi yapan patoloğun bazı değişimler var ama ne olduğu anlaşılamıyor bu hastada biraz dikkatli olmak lazım demesi gibidir. Enfeksiyon gibi durumlar da bu tanıya neden olabileceği gibi ASCUS tanısı konan hastaların yaklaşık %20-30'unda aslında altta yatan bir displazi vardır.
Smear sonucu ASCUS çıktığında HPV tiplemesi yapılması ve sonucuna göre davranılması daha uygundur. Öta yandan ASCUS'da displazi varlığını atlamamak açısından kolposkopi ve biopsi yapılması da uygun bir yaklaşımdır.
kızlar çok teşekkür ederim ama yinede korkuyorum hamileykende yapılabilir dedi koloskopi ben adetimi bekliycem eğer olmazsan gebeyimdir zaten olursamda ondan
sonra kolposkopi yaptırmayı planlıyorum.
zozdemir tatlım aldıkların çok cici güzel günlerde giysin paşan..
regl son 3 günn test yapsam mı acepp
kızlar rüyamı anlatayım size.. doktora gidiorum muayene edio alttan ufacık bi karartı bu ne böyle diyorum bebeğinin kesesi hamilesin diyoooo
sabah sabah o kadar güzel uyandım ki içim huzur doluydu
ilginç tarafıda ilk hamile kaldığımdada benzer bi rüya görmüştüm
hatta doktora gittiğimde rüyamda gördüm hamile olduğumu dedim bi muayene etti gerçekten hamileymişim ben tabii şokkk
inş bu ay alırız güzel haberi test yapmak istiorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?