Benim de Meleğim Olsun Diyenler Buraya

İlk gebelik belirtileri

Çok fazla değişiklik olabilir, ya da hiçbir şey değişmeyebilir

Kişiler arası çok belirgin farklılıklar olmasına karşın sık görülen gebelik bulgularını kısaca ele alalım.

Beklenen adet tarihinde gecikme Her zaman gebeliği göstermese ya da gebelik bulunmasına rağmen adet görülebilmesine karşın binlerce yıldır olduğu gibi hala gebeliğin en erken bulgusudur.

Bulantı: Sabahları daha belirgin olan bulantılar genelde günün ilerleyen saatlerinde hafifler ya da kaybolur.Bazı hastalarda beklenen adet gününden bile önce ortaya çıkabilir.Gebeliğin 10. haftasına kadar şiddeti artabilir.Büyük bölümünde daha sonra kaybolur.Gebelik hormonunun (Chorionic gonodotropin) düzeyindeki artışa bağlanmaktadır.

Kokulara karşı duyarlılık: Genel olarak kokulara karşı bir duyarlılık olsa da her anne adayında farklı şekilde ortaya çıkabilir.Örneğin mutfağa giremeyen,sabun kokusuna duyarlılık nedeniyle ellerini yıkayamayan,dişlerini fırçalayamayan anne adaylarına sıklıkla rastlarız.

Fazla uyuma ihtiyacı: Genelde hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkar.Çalışan hanımlar bunu daha iyi fark edebilir.

Tansiyon düşmesi: Açlık durumunda ve yetersiz sıvıalındığında daha sık görülür.Gebeliğin etkisiyle dolaşım sisteminde oluşan değişikliklere bağlıdır.Birinci ve ikinci 3 aylık periodta belirgindir.

Kasık ağrıları: Ani yapılan hareketlerde , oturur pozisyondan ayaga kalkarken ya da yatar pozisyonda sağa sola dönerken çoğu kez tek taraflı ,ancak bazen çift taraflı da olabilen kısa süreli keskin ağrılar görülebilir. ‘Round ligament ağrısı’ olarak bilinen bu ağrı rahimi yerinde tutan bağların gerilmesiyle
ortaya çıkar.Keskin bir ağrı olmasına karşın zararı yoktur. Ani hareketlerden kaçınmak uygun olacaktır.

Sık idrara çıkma: Erken dönemde başlar ve genelde hamilelik boyunca da devam eder

Göğüslerde değişiklikler : Şişkinlik,gerginlik ve ağrı görülebilir.bu bulgular adet öncesi gerginlik sendromunde da ortaya çıkabilecek bulgulardır.Ayrıca bazı gebelerde de görülmeyebilir.

Hamilelik başlangıcında ilk kontrol genelde gebelik boyunca yapılacak bütün kontrollerinizden daha ayrıntılı olacaktır. Beklenen adet kanamasının 1hf 10 gün gecikmesinin ardından doktorunuzla görüşmenizde fayda vardır.Bu dönemde yapılan ultrasonografi ile dış gebelik ekarte edilebilir ve gebelikle ilgili danışmanlık verilebilir.

İlk muayene genel olarak en uzun olanıdır. Doktorunuz sizi ilk kez görüyorsa gebelik öncesi sağlık durumunuz,yaşadığınız bütün sağlık sorunları,aileniz ve daha pek çok şey hakkında sorular soracaktır.Ayrıca bütün sistemlerle ilgili kısa bir muayene yapacak,gebelikte yaşamınızda değişen faktörler , beslenme alışkanlıkları ve daha pek çok şey hakkında bilgi verecek ve uygun görürse laboratuar tetkiklerinizi başlatacaktır. Bundan sonraki kontroller özel durumlar dışında genelde daha kısa sürer.

alıntı

Ce: Erken Gebelik Belirtileri

Kızlar gebelikle ilgili bir sürü web sayfası dolaşırken bir de yabancı olanlara bakayım dedim. "Early pregnancy symptoms" yani erken gebelik belirtileri arasında menstruasyon başlangıç gününden genellikle 10 veya 15 gün öncesinden (siklus uzunluğuna bağlı olarak değişiyor bu) kasıklarda iğneleme, ağrı, kramp girmesi gibi belirtiler kendini gösterebiliyormuş. Gebelik başlangıcını takip eden 3-4 gün içerisinde göğüslerde şişme başlayabiliyormuş. Heryerde karşıma çıkan ifade hep "swollen breasts" idi, yani şiş göğüsler.

Bazı kadınların bunları regl belirtileri olarak addettiğini aslında regl belirtileri arasında yer alan karın ağrısı, kramp, batma ve iğnelenme gibi şikayetlerin regl dönemi başlamadan 2-3 günde çıkması gerektiği yazıyor. Yani 10 gün öncesinde başlayan abdominal şikayetler (karın ile ilgili olanlar) erken gebelik belirtilerinden sayılabilirmiş. Bunun için ise insanın kendisini iyi dinlemesi ve gözlemlemesi gerekiyormuş.

Bulantı ve kusmalar ise 3. ve 4. haftalarda başlayabilse de genellikle 5. haftadan sonra yavaş yavaş ortaya çıkan durumlardanmış...

Reglinden 10-15 gün öncesinden itibaren karın ağrısı, kramp, iğneleme hisseden ve göğüsleri aynı dönemlerden itibaren şişip hassaslaşmaya başlayan bayanlar dikkat edin, gebe olabilirsiniz...

iyiyim tatlım karnım çok ağrıyor bi sancı vuryor sonra geçiyor..sırayla belritileri yazıyorum:):)
1) kasık ağrısı (yaklaşık iki haftadır)
2) karın ağrısı (yaklaşık 7-8 gündür)
3) göğüslerde sancı (arada sırada cumartesi pembe mor arası çizgiler oldu yokoldu daha göremedim )
4) sürekli acıkma
5) idrara çıkma( hiç gitmediğim kadar su içsem dahi)
6) son üç ilişkide açık pembe renkli kan yada noktalar
7) diş etlerim fenalarda biraz düzeldi
8) bel ağrısı
9)ayak ağrısı
10) gözlerim doluyor hemen aklıma bişey gelince:)

hiçbir şeyden iğrenmiyorum şuan canım, aksine canım bir sürü şey yemek istiyor ama ben kendimi adet olacakmış gibi hissediyorum, bu yaşadıklarımda psikolojil olamaz çünkü çok rahatım geçen aylar olsa tamam diyeceğim de bu ay pek sıkıntım yok

bu benim ama kuzum

kızlar sımdı tuvaletten cıktım kahve rengınden bıraz acık peceteye akıntım geldı ve benım adetıme 8 gun var yerlesme desem ılk bebekte ack pembe gelmıstı sanırım ben bunu pskolojımle basardım ve getırdım gebısler bısı sorcam hamılelıgınızı ogrenmeden once mıgde bulantınız varmıydı

tansellllllllllllllllllllllllllllllllllll bebiş mi geliyorr yoksaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

oleyyyy

serpill geliyo geliyoooo inşallah bi pıtırcık daha.
cnm için rahatsa ve regl olcam sanırım diyipde farklı şeyler hissediyosan, belirtiyleri yaşayıp yok ya hep böyleydi diyebiliyosan ve inanmak isteyipde inanamıyosan bebeişin seninlee....

ayy ne kadaa mutluyum ne kadaaa

tansellllllllllllllllllllllllllllllllllll bebiş mi geliyorr yoksaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

yaa guldum vallah seslı bı sekılde sacmalamada dedım yanı kızlar belırtılerımı yuazıyorum kış çıkarsa bahtıma
1 ılk bebegımde oldugu gıbı sol kasıgım batıyor dun aaa dıe bagırdım bıle hssettım battıgını
2.belım agrıyor boyle sankı bırı damarlarımı cekıyor
3. dun kalktım mıdem bulanır gıbı oldu tmm bıskolojık dedm bugun esım aradı tele uynadım telde konusurken mıgdemın bulandıgıı hıssettım yanı aklım mıgdemde deılken
4. bıraz once gelen kahve rengıne yakın akıntım oldu
5.goguslerımde bı hassasıyet hıssetmedım ama elleyınce ıclerı dolu dolu gelıyr
inş 6. 7. belırtıler yolda olmazsada uzulmucem

lugesmaya uff zamanda gecmıyor dun kıralık ev ararken arbadayız esıme ayy belım agrıyor dedım oda dedıkı işte çalısmıstı sabah benımde agrıyor yoksa bendemı hamıleyım dedı aaaaaaa dedım ben hamıleyımmıkı evet dedı 17 aydır ılk defa bana hamılesın dedı gulumsedım kaldım

aman allahımm bi bebeiş dahamı geliyor yoksa... inşallah....
cnm bnmde kahve ile pembe arası akıntım tam adet günmde gelmişti ve ilk öğrendiğim dönemlerde midem bulanıyordu ve sanırım tansiyonum düştüğü için başım dönüyordu.

2 gundur bn de de kahverengi akıntı mı kan mı bilemediğim bir şey tam da adetime 14 gun kala başladı tedirginim bebek beklemekten yoruldum eşimi de umutlandırmaktan dr a gitmeye de korkuyorum artık napacamı da bilmiyorum

aynen oyleyım lugesma dun annemde kahvaltıdaydım sankı anne dedım bugun adet olcak gıbı vucudum dedım sasırdı oda halbukı 9 gun vardı dun adetıme

inşallah canım tansel bi hamiş kalsa dünyalar benim olurbide haticemmm özledim onu da

içim rahat bitanem, evet regl olcam sanırım diyorum ama mutluyum hep yaa yazarken bile gülüyorum , kasığım ağrıdığı zaman , konuşuyorum karnımı tutup bebeğim orda mısın yoksa diyorum , duygulandım ağlayacağım sanırım

cnm allah yardımcın olsun ıns sende gebesındır bende tam anlamıyla 15 aydır beklıyorum heray esıme umıtlenıp uzuluyoruz.hepımızı yorulduk ama sabır rabbım buyuk

cnm bilirim zamanın olduğu yerde saydığını bende. eşin öle dediyse vardır bunda bişiler. bnm eşimde bana hep hayırlısı hayırlısı derdi hamile olduğumu öğrenmeden önce ben acaba şölemi bölemi varmı yokmu derken oda bana ewet var bekle azcık göstercek kendini demişti. hadi hayırlısı yaa...

bugün okudukca serfikle senin yazdıklarınızı gerçektn çok duygulandım yaa öyle bi heycan yaptım ki sanki kendi hamileliğimi öğrencekmişim gibi. gönlünüzü ferah tutun ben hamişliğinizi öğrenmiş kadr çokkk sevindim bu belirtilere. rabbim bilir, görüyo heycanımızı sesimizi duyuyooo hayırlı sağlıklı evletların varlığının haberini versin bize sizin için inş.,,

canlarım ya...

yaaa sen hamıle kalsan ben dahacok sevınırım yaaa serfık olcem sımdı senı dusunurken bıde ben cıktm basınıza ayyy zaman gecmez yartın koca karı testını yapayım bakalım kabarcakmı 2 aydır cokuyordu kızlar cok su ıcerım ama ınanılmaz ıdararım koyulastı rengı bayabı

cnm allah yardımcın olsun ıns sende gebesındır bende tam anlamıyla 15 aydır beklıyorum heray esıme umıtlenıp uzuluyoruz.hepımızı yorulduk ama sabır rabbım buyuk

15 ya da bnm oldu eşim artık hamilemiyim veya çocugumuz oldugunda lafını duymak istemiyor önce bi olsun diyor bu hafta iyi bir dr a gidip iyice muayne olmayı düşünüyorum saçma sapan nedenlerden bıktım artık

koca karı testi ney :)

inş bebegımya sen bebesınle bıze dua edıyorsan bızım ıcımız cok rahat oyuzden serfıkte bende soz verıyoruz deılsekte uzulmuycez busene erkek senesıymıs ben kız senesını beklıycem dıe avutucuam kendımızı

bak gör sen bu ay çok rahattın bebeğin gelecek inş canım benim heyecanlandım yaaa hadi hayırlısı

eşin dediyse vardır bişeyler bak gör

çok heyecanlıyım , karnım da çok ağrıyor kendimi kaptırmak istemiyorum üzüleceğim sanırım yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…