- 24 Kasım 2009
- 9.682
- 80
- 683
- Konu Sahibi haticemavi
-
- #19.581
bende şimdi meraklandım serfikciğim nasıl bilen olmaz bunu ?
Tarama testi sonucu risk öngörülen riskten (1/270) yüksek ise kesin tanı için girişimsel kesin tanı testlerini uygulamak gerekir. Burada 1/270 olarak belirlenen risk girişimsel tanı testleri sonucu gebelik kaybı riskidir.
canım doktorunu arayıp sorsana netten bakıpta kafanı karıştırma
Down sendromunda biyokimyasal değerler değişmektedir...
Down sendromunda anne kanında, serbest β-HCG değerleri normalin iki katı yüksek iken PAPP-A değerleri normalin 2.5 da biri yani % 40’ı kadardır.
İkili testte sınır değer 1/250'dir...
"İkili test"de (double test) her iki biyokimyasal değer bilgisayar programında değerlendirilir ve ortaya bir risk oranı çıkar. Risk oranının 1/250’nin üzerinde olması durumunda test pozitiftir, yani down sendromu açısından riskli gruba giren hastanın ileri tetkiki gerektirir.
Sınır değer, eşik değer veya cut off olarak da geçmektedir.
İkili tarama testinin pozitif çıkması durumunda endişelenmeyin... Çünkü testi yaptıran her 30 gebenin birinde test pozitif sonuç vermektedir. Pozitif sonuç veren her 23 gebeden ise ancak birisi gerçekte down sendromlu bebek taşımaktadır.
Yani, ikili test yalnızca bir tarama testidir ve sonuç yüksek çıksa (tarama- pozitif olsa) bile çok büyük olasılıkla bebeğiniz sağlıklıdır. Ancak bu durumda tanısal özelliği olan testlerin mutlaka yapılması önerilmektedir.
serpil gördüğün gibi doğru çıkma oranı ne kadar düşümüş
hiç boşuna sıkma canını yaaa
hani inanmıyordun bu saçmalığa
yok işte güzelim nette baktım sanırım herkesin beta sı düşük bi benim mi yüksek kötü düşünmek istemiyorum ama elimde değil
riskler benim daha yüksek yani iyi canım ama beta herşeyi karıştırdı bu 2 .düzey ultrason renkli ultrason mu oluyor
doktorumla görüştüm betan yüksek diğerleri normal benimde 3 hamileliğimde betam yüksekti biri sakat çıktı ikisini sağla bi şekilde doğurdum dedi
20.haftada ultrason bişey çıkarsa amniyosentez dedi sadece bu bebeğimin herşeyi normal şu salak beta neden yüksekse offf
canım üzme kendini sakın streste yapma bu durumda ne yapılır bilmiyorum şunu biliyorum korkma bebişimiz sağ salim gelcek annesinin kucağına
evet cnm renklı usg 20 ve 24 haftalar arasında yapılıyor ve dr demıstıkı dudagından vucud saglıgını burnundan zıhınsel saglıgını gozlemlıyoruz cocun dedı
benim betam iki katı amapappa düzgün sanırım ahh ahh ne zormuş
canım öyle bile olsa tutma ihtimali ne kdr düşümüş baksana,
ayrıca tek kriter bu değilki
çoğu sağlıklı çocuk doğuruyomuş oran ne kdr düşük o zmn niye yapılıyo bu test ne kdr saçma
bu testlerin negatif çıkması bile çocugunuzun sağlıklı oldugu anlamına gelmiyo demişler
şuan yapılacak tek şey dr un dediği gibi ultrasonu beklemek o zmn emin olacaksın hiçbişe yok ak göreceksin
ha senin tüm değerlerin sapıtık çıkar baştan aşağı kötüdür anlarım
ama birtek beta için bu kanıya varmamamız gerekiyor bnm anladığım bu canım.
Yaw kızlar bu yazdıklarınız ne bende bugün sonuçlarımı alacam ayar etmeyin bak
serfik kızımız gayet sağlıklı aklı başı yerinde eli ayağı düzgün üzme artık kendini
kızlar yarın salavatı tefriciye başlasam bebeğim için yardımcı olur musunuz bana
seve seve canım benim sen yeterki mutlu ol
kızlar yarın salavatı tefriciye başlasam bebeğim için yardımcı olur musunuz bana
[SUB][/SUB]
allah razı olsun canım yarın bşlayacağım ben diğer cumaya biter inşallah
serpill dert yapma kendine kuzum yaa. bak görceksin meleğin çok sağlıklı. düşünme bnceetkileme bebeğinide.
herkesler kaçmış
yemek yaptım kızlar pişer inş. nohut koydum nerdeyse 1 saat oldu hala tam pişmemişti. hangi akla hizmetse düdüklüye koymadım
anacım sen nasıl bi hatunsun ya hiç üşenmede yok dimi sende eger ben senin yerinde olayım deil nohut pişirmek kılımı bile kıpırdatmam ayol hergün biyerlere yemege yıkıl yemek derdindende kurtulmuş olursun :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?