Benim derdimi dinleyen olur mu acaba

Çok istedim ama eşim kabul etmiyor sebebini de söylemiyor

doktor sen kim köpek? hadsiz.

Evet kafam biraz dağılsın diye eşim bisiklet aldı şehir dışı yapamadığımız için şehir içini bisikletle turluyoruz

Herşey çocuk değil öncelikle . Çocuğu olmayan bir tanıdığım vardı dünyayı ben yarattıım havasında bencilmi bencildi çok havalıydı. Yürüyüşü bile diğelerine ben sizden üstünüm der gibiydi ...çocuğu 10 yıl boyunca olmadı -çocuk tek hayalim çocuğum olsun başka bişey istemiyorum bu hayatta tek eksiğim çocuk hamile kalsam emziren başka şey istemem diyordu...nitekim oldu 2 tane peş peşe öyle kötü şeyler yaşadıki ne siz sorun nede ben anlatayım...herşeyin ,hayatın huzurun mutluluğun çocukla olmadığını anlamış oldu nihayetinde...büyük konuşmamak lazım insanız herşey bizler için
Bak kardeşim öncelikle herşeyin hayırlısını dile eşinle mutluymuşsun ne güzel...hayatın tadını çıkar...inan bana herşey çocuk dopurmaktan ibaret değil...tabiki olsa sevinirsiniz ama belkide hayırlısı budur ümidini kaybetme olanda bir olmayanda bin hayır ara...dünya imtihan dünyası
Evlenip çoluk çocuğa karışan herkes mutlu olmuyor bu dünyada. Şu formda ne kadınlar var acı çeken mutlu olamayan boşanan çocuğuyla yada sağlığıyla imtihan olan...
Seni ve üzerindeki baskıyı anlayabiliyorum zor evet..önemli olan sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmek ,Allaha isyan etmeden imanla ölebilmek ...üç günlük dünyada hiçbirşeyi dert etme...sevgiler

Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. Yıllar süren tedavilerim oldu. Arkadaşlarımla akrabalarımla çocuğum olmadığı için bi duvar vardı sanki. Ben kendimi işe vermiştim. İnanın geç saatlere kadar çalışıyordum. Böylece herkesten uzakta kalıyordum. Çocukları bu kadar seviyorsanız bu kadar çok istiyorsanız evlat edinmeyi düşünebilirsiniz. Herkes doğurarak anne olacak diye bi kural yok. Anne olmak için illa karnında büyütmen gerekmiyor. Evlat edinebilirsiniz. Tabi eşin de isterse. Karında büyüttüğüne değil kalbinde büyüttüğüne annelik yaparsın. Buradaki topiklerde var evlat edinme süreçleri, karar verme aşamaları falan bi bak istersen. Tabi kolay değil böyle bir şey için karar vermek.

Hangi doktor ne hakla evlendin diye bir cümle kurar.hadi diyelim kurdu hadlerini bildiremedinmi.kendi elinde olmayan birşey için kendini suçluyorsun ve başkalarının da suçlamasına izin veriyorsun.kocan bile isteye senle evlenmiş vicdan azaplık bir durum yok. Evlat sahibi olmayı isteyip olamamak çok zor çok acı haklısın ama inançlıyım deyip bu kadar dibe vurmak birazcık tezat gibi. Herşey Rabbimin nasibi. Senin için hayırlı olan buysa Rabbimin ilmine şükür diyeceksin.
Şükürler olsun benim bir çocuğum var, bir misafirliğe gideceksem hiç çocuğu olanı özellikle seçip gitmedim,gittiğim yerde tek çocuk benimki olacaksa evden sevdiği oyuncaklardan aldım yanıma sıkılmasın diye kitap boya kalemi vs. oyalanacağı şeyler aldım herkeslede görüştüm.isteyen görüşür bu fikir sizin kuruntunuz bence.benim evimede çocuksuz aileler geldi geçirdiğimiz vakitte kalite kaybı yaşanmadı hiç. Kendinize daha akıllı mantıklı vicdanlı bir çevre edinmenizi tavsiye ederim.
Son olarak çocuk baskısı yapan yada terbiyesizce laf sokanlara açıkça çocuğumuz olmuyor sağlık nedenlerinden dolayı,Allah böyle diledi bizim için,bir daha bizimle bu konuda konuşmayın diye neden açıkça söylemiyorsunuz?

Evet bende kendimi böyle teselli ediyorum. Vardır herseyde bir hayır. Duamda her şeyde hayırlısını istiyorum. Olup da ya hayırsız olursa diye de düşünmüyor değilim. Tek rahatlamam böyle oluyor zaten

Ah kardeşim kimse yaşamadan hiçbir şeyi anlamaz. Rabbim çocukla da kimseyi imtihan etmesin. Beni en çok anlatamamak yordu.
Bir şeyi çok derinden hissedip de anlatamamak diye bir dert vardır bilir misiniz.

Evet bende kendimi böyle teselli ediyorum. Vardır herseyde bir hayır. Duamda her şeyde hayırlısını istiyorum. Olup da ya hayırsız olursa diye de düşünmüyor değilim. Tek rahatlamam böyle oluyor zaten
terapiye gitmeye calissaniz, ikna edilir belki o sekilde. ama sevgisini vermeyecekse ayri tabi. hayat zindan olur herkese
Evet sevgisini vermez diye ısrar etmiyorum

Bende imtihan deyip sabrediyorum. Ölümümü bekliyorum
Ölünce ne olacak? Ciddi ciddi hiç düşündünmü?
Allah seni doğurman içinmi yarattı? Hayattaki tek amaç bu mu?
Tamam eşin evlat edinmeyi kabul etmiyor sende yurtlardaki anasız babasız biçare çocuklarla ilgilen,olmayan evladının sevgisini onlara sar. Git hastane köşelerine atılmış dermansız hastalıkları tarifsiz acıları olan bir başına ölümü bekleyen çocuklara annelik et. Bunları eşinle birlikte yap belki fikri değişir.
Her insan yapmadığı her iyilikten mesuldür lafını hayat düsturun edin. Yapabileceğin her iyiliği her hayrı yap geriye yapılacak birşey kalmadığı noktada bu hayattaki misyonumu tamamladım huzurla ölümü bekliyorum de.
Bu durum senin kaderin,eşinde bu durumu bilerek seni sevmeyi senle evlenmeyi tercih etti,bu artık onun da kaderi.sen istemeden bu kaderi yaşıyorsun o tercih ederek bu kaderi yaşıyor. Nasılki sen bir bebek gördüğünde üzülüyorsan o da üzülüyor bu ikiniz içinde çok normal. Eşine git başkasıyla evlen çocuğun olsun demekle ona iyilik yapmıyorsun haksızlık yapıyorsun.istese o der zaten bunu sana. Siz artık bir bütün olmuşsunuz bunu eşin kabullenmiş sende kabullen.

Ben çok istedim ama eşim istemiyor sevgisini vermez diye de zorlamiyorum

Koruyucu aile olmayı düşünür müsünüz? Araştırın . Hatta gidin görüşün.

Beni kabul etmiş cocuksuzlugu kabullenmiş mi acaba

Ah kardeşim kimse yaşamadan hiçbir şeyi anlamaz. Rabbim çocukla da kimseyi imtihan etmesin. Beni en çok anlatamamak yordu.
Bir şeyi çok derinden hissedip de anlatamamak diye bir dert vardır bilir misiniz.
Yalnızkimse yalnız değilsin önce onu bil. Sevgi dolu bir kocan var.
insanlardan beklentin olmazsa kırılmazsında.seni anlamalarını umma.
Benim de en büyük duamdır Rabbim evladımla sınama beni derim.
Bak şimdi çocukla imtihan çok yönlü bi mevzu. Çocuğun olmaz imtihandır. Çocuğun hasta doğar imtihandır. Çocuğun ölene dek sana muhtaç durumdadır imtihandır. Çocuğun ölür imtihandır. Çocuğun birini öldürür imtihandır. Çocuğun seni öldürür imtihandır......böyle uzar gider....Rabbim vermeyerek olası acılardan koruyor olamaz mı?
bak bacım ben sana insanlara kalbini aç derdini anlat demiyorum,onlara kısa ve öz mümkün olmadığını söyle ve onlardan kendini koru diyorum.

Bir tanıdık var sanırım 8-10 yıl kadar çocukları olmuyor evlat ediniyorlar küçük bir bebek. O bebek büyüyor 5 yaşına geliyor ve kadın hamile kalıyor. Çok şükür sağlıklı bir şekilde doğurdu. Rabbim ne zaman verir bilmeyiz.
Ablam kaç kez tüp bebek denedi aşılama yaptırdı olmadı. Çok dualar ettik Meryem suresi, 4444 dua aklına ne gelirse yaptı kürler falan.
Hatta son başarısız tüp bebek tedavisinde doktorun dediklerini duymuştum. Ablama Kıbrıs ta yumurta nakli önerdi. Kendi yumurtalarınla çok zor imkansız dedi. Ablam o konuşmadan 2 ay sonra hamile kaldı. Doktoru bile mucize bebek demişti. Rabbim umarım kalbinize göre verir...

Evet kendimi böyle avutuyorum vermiyorsa rabbim vardır bir bildiği diyorum. Ama ertesi gün birşey oluyor aha dön başa.

Insalarla konuşma konusuna gelince. Bilmiyorum ama o konu açılınca hıçkırık boğazımda tıkanıyor. Ağlayınca ancak rahatlıyorum. Ondan sadece bulunduğum alanı terk edebiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…