Yok ben kendimi biliyorum . Asla bırakmam ve kötü davranmam . Zaten çok duygusalım buraya da en iyi şekilde bakabilmek için konu açtım yardımlarınız için =)Hayvanları ev sahibi yapmak mutlaka çok güzel. Ancak bakma hevesiyle alıp da 3-5 gün içinde olmadık eziyetlere maruz kalıyor hayvanlar. Mesela civciv beslemek de bunlardan biri. Eğer gerçekten bu işe gönül vermediyse insan artık hayvandan kurtulmak için gidip bir yere bırakıyorlar tam da hayvan onlara alışmışken.
Hayvanları sevmek, korumak başka bir şey; onlara bakmak bambaşka bir şey.
yok kusmuyorlar yani bizimki öyle değildi bazen öksüryor bizde o sırada balkona çıkartıyoruz okadar..kedi otu var onun için birde belediye ücretsiz aşı yapıyorEvet kedilerin temiz olduğunu duymuştum . Sanırım kusuyorlarmış arada tüyerini yaladıktan sonra doğru mu
Ben onu yerim yaa =))Ben 1 buçuk senedir evimde kedi besliyorum. Sokakta ıslanmış çaresiz bir yavruyu sahiplendim. Aldığımda annesi bırakmıştı 3 aylıktı. Tuvalet eğitimini zaten annesinden öğrenmişti. Kum alıp önce koklatıp patileriyle eşelettikten sonra kendisi gidip sürekli oraya yapmaya başladı evi hiç pisletmedi. 3 ayda bir aşılarını yaptırmak gerekiyor. Yalnız kedi büyük sorumluluk onlar da bizler gibi ilgi bekliyorlar. Sahiplerini benimsedikten sonra siz onu bırakıp tatile gitseniz üzüntüsünden yemek yemiyor huysuzlanıyor vs. Evde onu yalnız bırakıp uzun süreli bir yere gidemiyorsunuz. Bir nevi çocuk gibi. Lütfen bakabilecekseniz alın.
Bu siteyi hemen inceliyorum çok sağolun =)Canimmm hayırlı olsun şimdiden...
Petarkadas sitesi var orada sahiplendirme yapılıyor.... oraya bakabilirsin... benim de bi kedicigim var:) titiz hayvanlar zaten.... kumuna götürür iki eseletirsin hemen anlar... aşıları da sanırım ayda bir trde... ben yurtdisindayim o yüzden trde nasıl bilmiyorum... Kuru mama olarak sakın whiskas kullanma... kardeşim veteriner o söyledi çok sagliksizmis... orijen en iyisi diyor.. pahalı ama kendimize nasıl en iyisi diyorsak evin her üyesine aynı özeni göstermeliyiz dimi
İnceliyorum hemen teşekkürler =)http://www.sahibinden.com/hayvanlar-alemi?query_text=kedi
gönülllü sahiplenme ile buradan bakabilirsiiniz
Dışarı çıktığımda çok iyi bakınmalıyım o zaman =)Sokaktan bir can'ı kurtarmaya ne dersin? Çevrene bakın, kesin bir yavru kedi görürsün. Önce al onu veterinere götür; veteriner onu yıkayacaktır (kediler yıkanmayı sevmezler, yıkamak iyi değildir, ancak sokak kedilerini eve almadan önce veterinerler 1 kere yıkıyorlar). Evde de kum kabı, mama kabı, su kabı bulundurman yeterli ilk etapta. Kediler dünyanın en temiz canlıları tuvaletini kumuna yapacak zaten ve bütün gün boyu yalanıp duracak. Yaladıkları tüylerini dışkıyla çıkartmaları için pet shoplarda tüpte malt'lar satılıyor, onlardan alırsın. Kuru mama-yaş mama alırsın. Veteriner ve pet shop sana yardımcı olacaktır alman ve yapman gerekenler hakkında. Sen ilk önce kediyi bul yeter, sonrasında soruların olursa yardımcı oluruz....
Anneleri 2 aylık olduktan sonra onları bırakıyor zaten yanlarında annesini görmezseniz bırakmış demektir. Para verip almaktansa çevrenizi gözlemleyin onların bizlere daha çok ihtiyaçları var. Ben de eve ilk aldığımda 1 kez yıkadım kedimi kendim. Bir daha da yıkamadım.Ben onu yerim yaa =))
Bende bulsam sokakta alırım yavru kedi ama korkum şu annesi çevresinde olursa sonra daha çok üzersem onu =(
Zaten evde 3 kadınız . Annem , anneannem ve ben =) Birimiz olmasak birimiz mutlaka evdeyiz =)
Bana çok ses çıkarmaz gibi geldi . Bilmiyorum ne konuda şikayet olabilir kiapartman olayı sıkıntı bence şikayet olabilir
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için =)Benim kara bir oğlum var. Merak ettiklerini sorabilirsin, gerek buradan gerek özelden.
İnşallah canım .Bende istiyorum yavru bi kedim olsun, inşallah bende sahiplenirim bi gün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?