Evde birilerinin onunla ilgilenmesi gerek dediğiniz gibi . İnşallah bakalım =)Bende istiyorum ama hem eşim istemiyor hem evim çok dağınık halihazırda hem de belli belirsiz aralıklarla şehir dışına çıkıyoruz bırakacak kimsem yok ama kızıma da arkadaş olurdu şöyle minnoş bir şey.... İnşallah siz hedefinize ulaşırsınız kedi besleme konusunda.
Sanırım erkek almalıyım =) Kız alırsam bi kaç tane yavruyla geri gelebilir =)Merhaba, hayırlı olsun şimdiden. Biz de annesiz kalmış bir kediyi sahiplenmiştik 5 yıl önce, alırken hiç cinsine takılmayın bence. Yavru kedi zaten hep oyun ister yerinde durmaz, büyüdükçe sakinleşiyorlar uyku saatleri uzuyor. Ben de senin gibi o kadar çok korkuyordum ki, ama yavruyken alırsam alışırım dedim, öyle de oluyor. Koynumuzda uyuyor şimdi sıpa :)
Yavruyken besinine özellikle dikkat edilmeli, zaten veterinere götürdüğünde bakımı konusunda yardımcı olur. Temizlik konusunda da gerçekten aşırı titizler, bizi bile pislik olarak görüyor sıpa, dokunduğumuz yeri hemen temizlemeye başlıyor :) Tuvaletini ilk başta çok karıştırıyordu, ne zaman o harekete geçse hemen kaldırdım kabına koydum, o da yerini öğrendi hep oraya yaptı, tuvaletten çıkarken de patilerini sildirip çıkıyor. Çok titiz oldukları için oraya buraya tuvalet yapmaktan kendisi de çok rahatsız olur zaten.
Bir de kısırlaştırma mevzusu var, eğer sokağa çıkacaksa gerek yok ama evden dışarı salmazsanız kızgınlık dönemi hem sana hem de kediye işkence olabilir. Biz ameliyata sokmak istemedik doğasıyla oynamak gibi geldi kötü hissettik, sokağa salıyoruz canı istedikçe çıkıp bahçede geziyor, sonra geri geliyor. Benim aklıma gelenler bunlar, sorun olursa yardımcı olabilirim :)
İnşallah canım .
Benim içimde durdurulamaz bi şefkat var . Her şeyi aşırı seviyorum kediler , köpekler , kuşlar vs sanki kendi çocuğum gibi =D Bunu sahipsiz bi kediye vermem en doğrusu diye düşündüm =)
Bunu bilmiyordum bak . Kediler süt içer diye bilinir genelde . Ölürse bişey olursa depresyona girerim vallahiYeni doğmuş kedilere süt verilmez, sütte bununam laktoz bağırsaklarına zarar veriri ve şiddetli ishale sebep verir. Kedilerde ishal ciddi bir durumdur ve ölüme sebebiyet verebilir. En uygunu catmilk yani kedi süt tozudur, temin edilemiyorsa bebekler için satılan bebek süt tozudur.en kötü ihtimalle sütü yarıyarıya seyrelterek verilebilir. Tercih etmemekte fayda vardır.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için =)
Mesela bi arkadaşın dediği gibi apartmanda şikayet olur mu ;?
Biz de sitede oturuyoruz, sitenin bahçesine çıkıyor orada geziyor, kedi arkadaşlarını kovalıyorSanırım erkek almalıyım =) Kız alırsam bi kaç tane yavruyla geri gelebilir =)
Bizde bahçe yok apartmandayız sorun olur mu bu ? Bi de tüyleri benim ağzıma kaçarsa bunda sorun olur mu ,?
Bende öyle düşündüm . Köpek olsa ses olabilir ama kedinin çıkardığı sesten ne olacak =)Bende hiç şikayet olmadı. Koku yok, gürültü yok, pislik yok... Şikayet etmeleri için bir sebep yok.
Buna sevindim işte =) Kısırlaştırmak şart o zaman . Kendimi biliyorum alışınca hayvanı öper dururum ondan tüy konusunda kafamda soru işareti vardı demek ki sorun yok =)Biz de sitede oturuyoruz, sitenin bahçesine çıkıyor orada geziyor, kedi arkadaşlarını kovalıyorŞimdiye kadar hiç şikayet almadık, zaten bizim blokta hayvansever bol her katta bir evcil hayvan mutlaka var, bir de kedinin sesi çıkmıyor fazla :) Ama eğer caddeye yakınsa dışarı salmak tehlikeli olur kedi için. Erkek de olsa dişi de olsa sadece yavrulama tehlikesi olarak görme, o dönem sokağa çıkmadıklarında çok yaramazlık yapıyorlar, evin her yerine koku bırakıyor en basiti. Tüylerinin de alerjin olmadığı sürece bi zararı olmaz dediğim gibi biz kediyle beraber uyuyoruz, hiç çekinmez rahat gelirse kafamın üstünde bile uyur, dünyanın tüyünü yutmuşumdur bir şeyim yok çok şükür :) Öpüyorum bile kedimi
Kucakta çok zor, kedi durmaz başına buyruk olur çünkü. Tabi istisnalar vardır da biz bahçeye çıkmak istiyor diye tasmayla çıkardık başta, baktık zaptedemedik saldık kendi gezdi.Bende öyle düşündüm . Köpek olsa ses olabilir ama kedinin çıkardığı sesten ne olacak =)
Ayy çok istiyorum yaa . Peki dışarıda gezdirme durumu nasıl olur ? Mesela ben parka çay bahcesine gidiyorum onu kucağımda mı götürebilirim ?
İnsan dayanamıyor çünküBuna sevindim işte =) Kısırlaştırmak şart o zaman . Kendimi biliyorum alışınca hayvanı öper dururum ondan tüy konusunda kafamda soru işareti vardı demek ki sorun yok =)
Evet bu durum çok üzücü gerçektenAlmayin derim.Sokaktakileri besleyin.Sonra 10-15 yil ailen oluyor,alisiyosun,hastaliginda,veda vakti yaklastiginda kahroluyorsun.2-3 haftadir kendimizde degiliz biz annemle kedim artik yaslandigi icin hasta diye...Bir daha evde kedi sahiplenmem.Sadece sokakta hasta bulursam tedavi amacli gecici alirim.Sokaktakileri rutin olarak besliyorum zaten.
İki tane tekir kedim var asla ama asla kedilerimi başka bir hayan ile değiştirmeyi düşünmedim.Bence ev arkadaşınızda sıkıntı var.Bunca sokakta kedi varken cins kedi almak bana anlaşılması zor geliyor kusura bakmayın Sözüm size değil.Ama iki tekir kedimden biri sakin diğeri hareketli.Genellemekte olmuyor.Ya evet sokakta çok kedi var hep mama alır dağıtırım ama tekir kedilere evde bakmak zor, onların doğasında mı var bilmiyorum ev arkadaşım 3 kedi değiştirdi çok sorun yaşadık. Diğer arkadaşlar istemedi çok zıplıyorlar vs. sonra geri veriyordu ben üzülüyordum artık günah diye.
en son gidip himalaya cinsi aldı neyse ki onda kimse sorun çıkarmadı. sessiz kendi halinde bir kedi. Onları beslemek sorumluluk gerektiriyor. aşısı var, maması var. iyice araştırın bence
Şöyle olabilir:)) kediler gece aktif olan canlılardır. Ses çıkaran oyuncakları ortadan kaldır yatacağın zaman...Bana çok ses çıkarmaz gibi geldi . Bilmiyorum ne konuda şikayet olabilir ki
Anladım oyunu baya seviyolar çok şekerler ya =)Şöyle olabilir:)) kediler gece aktif olan canlılardır. Ses çıkaran oyuncakları ortadan kaldır yatacağın zaman...
İki tane tekir kedim var asla ama asla kedilerimi başka bir hayan ile değiştirmeyi düşünmedim.Bence ev arkadaşınızda sıkıntı var.Bunca sokakta kedi varken cins kedi almak bana anlaşılması zor geliyor kusura bakmayın Sözüm size değil.Ama iki tekir kedimden biri sakin diğeri hareketli.Genellemekte olmuyor.
Evet bu durum çok üzücü gerçekten
Ortalama 15 yılmış ömürleri
Bende öyle düşündüm . Köpek olsa ses olabilir ama kedinin çıkardığı sesten ne olacak =)
Ayy çok istiyorum yaa . Peki dışarıda gezdirme durumu nasıl olur ? Mesela ben parka çay bahcesine gidiyorum onu kucağımda mı götürebilirim ?
Sahiplenilmek ise hepsi baş üstünde:) Satın almak bana cahillik ve canilik gibi geliyor.İnsanlara olan guvenını terkedilerek kaybetmıs bır canlıyı da hayata dondurmek cok yüce birsey .Cok tebrik ederim gercekten.Kedinizle bir ömür mutlukuk yaşayın insallah:)Haklısınız tekirler hem Zeki hem daha zinde kediler. Bakımı daha kolay iletişimi de harika. Bizim kedimiz İran, sahiplendik bakımı daha hassas ve iletişimi çok seven bir yapısı da yok:) yatak altlarından söke söke çıkarıyorum sevmek için peşinde koşuyoruz:)
Ben de sokak kedilerini sahiplenmeden yanayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?