Benim en tatlı derdim =)

Evde birilerinin onunla ilgilenmesi gerek dediğiniz gibi . İnşallah bakalım =)

Yeni doğmuş kedilere süt verilmez, sütte bununam laktoz bağırsaklarına zarar veriri ve şiddetli ishale sebep verir. Kedilerde ishal ciddi bir durumdur ve ölüme sebebiyet verebilir. En uygunu catmilk yani kedi süt tozudur, temin edilemiyorsa bebekler için satılan bebek süt tozudur.en kötü ihtimalle sütü yarıyarıya seyrelterek verilebilir. Tercih etmemekte fayda vardır.

Sanırım erkek almalıyım =) Kız alırsam bi kaç tane yavruyla geri gelebilir =)
Bizde bahçe yok apartmandayız sorun olur mu bu ? Bi de tüyleri benim ağzıma kaçarsa bunda sorun olur mu ,?

Bende bayağı ciddi düşündüm ama eşim biz bakamayız dedi. =)
Bir taraftan haklı, kendimize zor bakıyoruz ailem var ilgilenmem gereken, pek evde durduğumuz söylenemez.
Ha bi de çalışıyorum :)

Bunu bilmiyordum bak . Kediler süt içer diye bilinir genelde . Ölürse bişey olursa depresyona girerim vallahi

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için =)
Mesela bi arkadaşın dediği gibi apartmanda şikayet olur mu ;?

Bende hiç şikayet olmadı. Koku yok, gürültü yok, pislik yok... Şikayet etmeleri için bir sebep yok.

Sanırım erkek almalıyım =) Kız alırsam bi kaç tane yavruyla geri gelebilir =)
Bizde bahçe yok apartmandayız sorun olur mu bu ? Bi de tüyleri benim ağzıma kaçarsa bunda sorun olur mu ,?
Biz de sitede oturuyoruz, sitenin bahçesine çıkıyor orada geziyor, kedi arkadaşlarını kovalıyor Şimdiye kadar hiç şikayet almadık, zaten bizim blokta hayvansever bol her katta bir evcil hayvan mutlaka var, bir de kedinin sesi çıkmıyor fazla :) Ama eğer caddeye yakınsa dışarı salmak tehlikeli olur kedi için. Erkek de olsa dişi de olsa sadece yavrulama tehlikesi olarak görme, o dönem sokağa çıkmadıklarında çok yaramazlık yapıyorlar, evin her yerine koku bırakıyor en basiti. Tüylerinin de alerjin olmadığı sürece bi zararı olmaz dediğim gibi biz kediyle beraber uyuyoruz, hiç çekinmez rahat gelirse kafamın üstünde bile uyur, dünyanın tüyünü yutmuşumdur bir şeyim yok çok şükür :) Öpüyorum bile kedimi

Bende hiç şikayet olmadı. Koku yok, gürültü yok, pislik yok... Şikayet etmeleri için bir sebep yok.
Bende öyle düşündüm . Köpek olsa ses olabilir ama kedinin çıkardığı sesten ne olacak =)
Ayy çok istiyorum yaa . Peki dışarıda gezdirme durumu nasıl olur ? Mesela ben parka çay bahcesine gidiyorum onu kucağımda mı götürebilirim ?

Buna sevindim işte =) Kısırlaştırmak şart o zaman . Kendimi biliyorum alışınca hayvanı öper dururum ondan tüy konusunda kafamda soru işareti vardı demek ki sorun yok =)

Almayin derim.Sokaktakileri besleyin.Sonra 10-15 yil ailen oluyor,alisiyosun,hastaliginda,veda vakti yaklastiginda kahroluyorsun.2-3 haftadir kendimizde degiliz biz annemle kedim artik yaslandigi icin hasta diye...Bir daha evde kedi sahiplenmem.Sadece sokakta hasta bulursam tedavi amacli gecici alirim.Sokaktakileri rutin olarak besliyorum zaten.

Kucakta çok zor, kedi durmaz başına buyruk olur çünkü. Tabi istisnalar vardır da biz bahçeye çıkmak istiyor diye tasmayla çıkardık başta, baktık zaptedemedik saldık kendi gezdi.
Buna sevindim işte =) Kısırlaştırmak şart o zaman . Kendimi biliyorum alışınca hayvanı öper dururum ondan tüy konusunda kafamda soru işareti vardı demek ki sorun yok =)
İnsan dayanamıyor çünkü Normal de sevemiyorum ki ben :)

Evet bu durum çok üzücü gerçekten
Ortalama 15 yılmış ömürleri

İki tane tekir kedim var asla ama asla kedilerimi başka bir hayan ile değiştirmeyi düşünmedim.Bence ev arkadaşınızda sıkıntı var.Bunca sokakta kedi varken cins kedi almak bana anlaşılması zor geliyor kusura bakmayın Sözüm size değil.Ama iki tekir kedimden biri sakin diğeri hareketli.Genellemekte olmuyor.

Şöyle olabilir:)) kediler gece aktif olan canlılardır. Ses çıkaran oyuncakları ortadan kaldır yatacağın zaman...
Anladım oyunu baya seviyolar çok şekerler ya =)

Haklısınız tekirler hem Zeki hem daha zinde kediler. Bakımı daha kolay iletişimi de harika. Bizim kedimiz İran, sahiplendik bakımı daha hassas ve iletişimi çok seven bir yapısı da yok:) yatak altlarından söke söke çıkarıyorum sevmek için peşinde koşuyoruz:)

Ben de sokak kedilerini sahiplenmeden yanayım.

Evet bu durum çok üzücü gerçekten
Ortalama 15 yılmış ömürleri

Hatta 15 cok iyi bir omur.Ben 15 yasindayken aglaya zirlaya kabul ettirmistim anneme evde beslemeyi ki annemde gencliginde yemin etmis bir daha kedi bakmayacagim diye 17 yil baktigi kedisi olunce.Bu isin en en kotu tarafi.Ama cok ta guzel bir duygu.Yalniz muthis sorumluluk gerektiren bisey kedi bakmak.Biz son iki yildir donusumlu tatile gidiyoruz evdekilerle yalniz kalamiyor ve ilaclari j baskasi veremiyor diye.Bunlari hesaba katarak dusunmeni tavsuye ederim.

Kediler evde bakmak için ideal bir hayvandır. Sıkıntı olacağını zannetmem.

Kediler köpekler gibi açık havaya ihtiyaç duymazlar. Evde onunla oyunlar oynamanız yeterlidir. Çünkü kediler özgür ruhlu oldukları için kaçıp gitme eğilimindedirler. Yani dışarıda eğleneceğini pek sanmıyorum. Mesela benimki terasa bile çıksa kişiliği değişiyor ve panik yapıyor. Eve girer girmezde normale dönüyor.

Merhaba Öncelikle bu düşüncenize çok sevindim.Sokaktan bir can kurtarmanın hazı paha biçilemez.Arkadaslara katılıyorum barınak olabilir facebook gibi çeşitli sosyal sitelerde kedi sahiplendirmek isteyen bir sürü gönüllü var.Ev ortamın da yada bakılan bir yerde doğum yapmış cok toz toprağa bulanmamış bir kedi bulursanız yıkamanızı tavsiye etmem.Fakat veteriner daha iyi bilir.Öncelikle yavru maması kullanmanız şart sadece.Onun dışında ben kapalı tuvalet kullanıyorum çok memnunum.Kokuyu engelliyor.Kum olarak reklam vermek sayılmazsa eczacıbaşının pisipisi kumunu kullanıyorum hem uzun sure gidiyor hemde kokuyu baya azaltıyor.Uygun olan tırmanma tahtalarını almanızı öneririm 20 tl civarında.Birkaç kere patilerini ona sürterseniz orayı tırmalaması gerektiğini anlar.Temiz iki kase de su ve mamasını koyarsınız.Ekstra masraf yapmanıza gerek yok.Zilli tasmaları hiç önermem çünkü ses çok rahatsız ediyor.Lazer tarzı oyuncaklar kullanmamalısınız.Fakat su 1milyoncu tarzı yerlerde satılan toplar veya mutfak folyolarından yuvarlak sekılde yapılan toplar ipin ucuna baglanmıs peluş oyuncaklar işlerini gorur.1 yaşına yakın kısırlaştırırsaız kısırlaştırmadan sokaga cıkartmazsanız kaza tehlikesi olmaz.Kısırlaştırmak hem dişi hemde erkek kedi için gerekli ve önemlidir. Aşı olayını yine beldenizde bulunan belediye veterinerlerine goturup sadece ası parasını vererek cozebilirsiniz.Aklınıza takılan birşey olursa da yazabilirsiniz.Sevgiler:)

Sahiplenilmek ise hepsi baş üstünde:) Satın almak bana cahillik ve canilik gibi geliyor.İnsanlara olan guvenını terkedilerek kaybetmıs bır canlıyı da hayata dondurmek cok yüce birsey .Cok tebrik ederim gercekten.Kedinizle bir ömür mutlukuk yaşayın insallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…