Benim en tatlı derdim =)

Galiba sahiplendikleri alanla alakalı bu. Bizimki dışarı çıkmak için deli oluyordu, üzüldük doğadan uzak tutuyoruz dedik, tasmayla denedik tedirgin oldu, saldığımızda yabancılardan korktu biraz. Şimdi bahçeyi de sahiplendi, komşuları da tanıdı, eve geleceği zaman onları takip ediyor, evin ziline bastırtıp içeri aldırıyor kendini :) Günlük rutini de bu şekilde, sabah mamasını yer, çıkar dışarı biraz takılıp geri gelir. Zehir gibi bu tekirler :)

Bahçe olsa iyi de en üst kattayım. Kaçarsa o panikle evin yolunu daha bulamaz. Bulsa apartmana giremez. Zaten çokta umursamıyor dışarısını. Poşeti top gibi yuvarlayıp önüne attığım sürece herşey güzel. Zaten hamileyim, bilmediğim yerlerden mikrop kapıpta bana bulaştırmaması da lazım. Şuanki haliyle benden temiz

Benim kuzum da sabah bizimle yatak keyfi yapar ben kahvaltı hazırlayacağım zaman kapıya koşar o bahçeye biz kahvaltıya. Bahçede takılır keyfince ağaca çıkar ağaçta saatlerce vakit geçirir. Kendinden büyük kediler kovalar yaprakları kovalar oyunlar oynar çişi gelirse hemen toprağı eşeler yapar örter. Susarsa kapıda su var. Ot yer mutlaka her gün. Sıkılınca kapıya gelir patisiyle kapıya vurup miyavlar duyarsam kapıyı açar hemen içeri alırım kendini temizler kıvrılır mis gibi uyku çeker. Duymazsam ağaca tırmanıp ağaçta uyur ya da ağaçtan balkona atlayıp eve balkondan girmeyi dener.

Hayatım aşkım o benim. Konuşmadan da anlaşabilmek çok güzel

Sizin için en sağlıklısı bu şekilde olur tabi çok haklısınız :) Zaten nasıl alışıyorlarsa öyle gidiyor, boşuna düzen bozmaya gerek yok, o öyle mutlu anlaşılan :) Hepsi ayrı çeşit bunların :) Bebeğiniz de hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun

Yardımlarınız sayesinde kafamda düşüncem netleşti =)
Kedi sahipleneceğim mutlaka çok istiyorum . Herkese tek tek teşekkürler :)
Kafamda soru oluşursa bu konuya ya da özelden bazı arkadaşlara sorar yardım isterim :)

Sanırım erkek almalıyım =) Kız alırsam bi kaç tane yavruyla geri gelebilir =)
Bizde bahçe yok apartmandayız sorun olur mu bu ? Bi de tüyleri benim ağzıma kaçarsa bunda sorun olur mu ,?
Kız da olsa erkek te olsa zamanı gelince kısırlaştırmak gerek. İkisinin de zorluğu olacak doğal ortamlarında olmadıkları için. Hem de sağlık açısından kısırlaştırmanın bir çok sorunu engellediğini söylüyor veterinerler.
Alt katınızda en ufak bir tıktan rahatsız olacak insanlar yoksa sorun olmaz. Kediler geceleri daha aktiftir ama siz onu bütün akşam yeterince yorarsanız ve uyurken etrafta gürültü yapacakları eşyalar bırakmazsanız bir sorun olmaz mışıl mışıl uyurlar uyanıkken de fazla gürültü çıkarmazlar. Tabi her kedi aynı değildir. Ben kendi kedimden yola çıkarak örnek verdim.

Aynı ben.Biz de zor ikna ettik anneyi.Şimdi annem bile gülüyor "ay hiç bir şeyi yokmuş.kendi yapıyor her şeyi.kuş bakmaktan daha kolay." Diye.
İlk geldiğinde bebekken bikaç kez kum dışına yapabilir ve temizlenmeyi bilmeyebilir ama öğrenecek annesi:)

Merhaba, 4 yıldır kuzum benimle ve bu sene evlendim. Kuzucum yeni evimde de bizimle yaşıyor. Öncelikle kedi beslemenin oyuncak almak gibi olmadığını vurgulamak istiyorum ve biraz da şu yönlerine dikkat çekmek istiyorum:

Tamam temizdir, sevimlidir falan ama neticede bir canlı. Yeri geliyor ishal oluyor ve poposunu halıya siliyor. Yeri geliyor midesi rahatsız oluyor halıya kusuyor. Eşyalarınız tırmık izleriyle doluyor. Perdelerinizi yırtıyor tırmanmaya çalışıp. Yeri geliyor mutfak tezgahına zıplıyor, yeri geliyor yemek masasında dolanıyor. Bütün bunlara katlanamayıp "ayyy sokağa attım kedimiii" diyen öyle çok tanıdığım oldu ki. Kedi beslemek bir sorumluluk üstlenmek. Hiç büyümeyen bir çocuğa bakmak. Nazını çekmek.

Çok sevdiğim bir yazıyı paylaşmak isterim:

KEDİLİ EV

* Hunharca ama özenle tırmalanmış koltuklar.
* Tırmalanıp, iplikleri çıkmış havalı kanepe.
* Hiç tırmalanmamış tırmalama tahtası.
* Pati darbeleriyle yere atılmış çeşit çeşit mum ve biblo tarzı ıvır zıvır.
* Buzdolabı, koltuk ve yatak altında oyuncak fare, kalem, çorap, saat vs.
* Su içilsin diye, banyoda mütemadiyen bir kova su.
* Gece vakti pata pata şeklinde çılgınca bir koşma sesi.
* Yatağın ucunda tor tor tor zevk sesi.
* Kapalı kapı varsa onu açtırana kadar miyavlama sesi.
* Kızgınlık döneminde, movv, morrr, horr, borrr, omaoovv sesleri.
* Anahtar sesi duyunca, kapının ardında başlayan miyav sesleri.
* Oldukça ısırılmış CD kapakları ve parçalara ayrılmış gazeteler.
* Elektrikli süpürge çalışınca, koşturarak altına girilen bir yatak.
* İçine girilsin ve oturulsun diye çeşitli yerlerde duran poşetler.
* İçine girilip saatlerce yatılan bir dolap.
* Üstünde uyumaya yarayan yıkanmış, yeni ütülenmiş temiz çamaşırlar.
* Küsünce, popoyu sahibe dönmek için bakmaya yarayan bir sokak kapısı.
* Üstüne oturup güzelce kıç yayacak bir klavye.
* Sahip yazamasın diye, üstüne çıkıp ekrana kuyruk sarkıtılan bir bilgisayar.
* Sahip izleyemesin diye, tam önüne geçip oturulan bir televizyon.
* Çiğnenmek için vazoda yahut saksıda ecelini bekleyen çiçekler.
* Kuşlara ve sokaktan gelip geçene miyavlamak için bir pencere.
* Altına girilecek bir halı yahut bir kilim veya bir yorgan.
* İçinde uyunacak bir küvet yahut bir lavabo veya bir bulaşık sepeti.
* Çekip uzatılarak evin her yerine yayılan bir tuvalet kağıdı.
* Yerde pati izi.
* Halıda pati izi.
* Kapıda pati izi.
* Tavanda pati izi.
* Giysilerin üzerinde tüy.
* Yatağın içinde tüy.
* Koltuğun arkasının en ucunda tüy.
* Orada tüy.
* Burada tüy.
* Şurada tüy.
* Her daim göbeğinde oturmaya yarayan bir sahip.
* Her daim başının yanında uyumaya yarayan bir sahip.
* Her daim ayaklarının ucunda yatmaya yarayan bir sahip.
* Süper bir mutluluk.
* Hisli duygu patlamaları.
* Bir sevgi seli.
* Bir tatlı huzur.

Her zaman yazabilirsin hepimiz elimizden geleni yaparız.... şimdiden bebisinizle mutluluklar:)
Geldiği zaman bize de bi resmini atarsın burdan:))

Çok büyük bir sorumluluk aslında evde hayvan beslemek
Aslında çok da büyük mutluluk veriyorlar insana, acayip stres atıyo insan onlarla eğlenirken
Bir süre sonra ailenin bir bireyi oluyor yeri geliyor onu rahatsız etmemeye çalışıyorsunuz falan :)
Ama bi o kadar da bakımı zor, özellikle kediniz vara kollarını jiletlenmiş gibi tırmık izleriyle dolar.
Benimki gibi dövüşçü asabi bir kediniz olursa heryerinizi ısırır saldırır.
Erkek ve dişiye göre bazı zorlukları vardır.
Benim kedim erkekti ve bazı dönemlerinde bana bile saldırıyordu.
Kısırlaştırmak en iyisi ama o da hayvanlara haksızlık gibi bilemiyorum.
O dönemlerinde çıldırıyordu bacaklarıma yapışıyordu :)
Ama temiz hayvandır kedicikler suyu sevmezler dilleriyle kendilerini temizlerler.
Kumundan başka hiçbir yere çişini ve kakasını asla yapmazdı.
Ben kumunu balkona koyardım hergün ev temizliği de yapmamıza rağmen dışarıdan girince ev kokuyor gibi oluyordu genelde ve rahatsız edici bir kokuydu. Tuvaletini yaptığı zaman kakasını alıp kum temizliği yapmama rağmen bilemiyorum kedi besleyen arkadaşlarım da var aynen onların evi de maalesef kokuyor.
Benim asabi kedi koltukları tırnaklamaktan mahvetmişti koltuk kumaşlarını.
Hayvanı bir odaya hapsetmek bence özgürlüğünü elinden almaktır evin heryerinde dolaşırdı kedim.
Canım benim ya birlikte yatardık geceleri yumoş yumoşşş. Burnunu öperdim bebeğiminnn...
Ama artık yok
Dünyanın en güzel hayvanlarından biridir bence kedi ya ben çok seviyorum bayılıyorum kedişlere ama bir daha almaya cesaretim yok artık. İnsan kaybedince de çok üzülüyor. Bakmak büyük sorumluluk eğer kendinize güveniyorsanız öyle alın bence.

Can onlar can :)
Onlar olmasa napardım bılmıyorum

Bayildim paylaştığınız yaziya:))

Bütün o olumsuz yanları bile "eşek sıpası yaa" diyerek okudum, o manyak huyları bile hoşuma gidiyor işte

Facebookta kedi manyaklari grubu var, onlarca yavru kedi ilani var, mutlaka birini begeneceksinizdir.
Aekadaslar uzun uzun yazmis tekrar etmeyecegim, 11 yasinda bir oglum var, onsuz bir hayat dusunemiyorum. O siralanan zorluklarin hicbirini gozum gormuyor. Kedisiz bir hayat bilmiyorum ki ben zaten :) onlarin aski dunyaya bedel.

Cok sagolun. Kedimle buyuyecek nasipse...

Profilimdeki kedi baba evinde kaldı artık ben evli olduğum için şimdi ki evim pek beslemeye müsait deil. Zaten bizim cadı da anneme çok düşkün onsuz yapamaz :) kediler anlatılmaz yaşanır çok zekiler sizi şaşırtan hareketlerde bulunabiliyorlar bazen. Sorumluluk çok istiyor ama seversen sorumluluğu bakması büyük keyif külfet gelmez insana. Uzun tüylü şirin suratlı pembe burunlu şirinciklerden bahsediyorsanız chincilla cinsi uygundur ama fiyatı yüksek. Ankara kedisi ve ya van kedisi nette ücretsiz bulabilirsin. Sahiplenmeden önce kedi kumu, kedi tuvaleti, mama kabı, su kabı ,tasma ,tarak ,şampuan, vitamin, oyuncak ,tırmalama tahtası ve tabiki mama almalısın. Piyasada ithal bir çok mama var pro plan , hills, ,acana orjin, royal canin, la vital vb. Mamalar yüksek fiyatlı her zaman alabilirim diyorsan birinden birini seç al çünkü hemen hemen aynı değerlere sahipler iyi mamalar. Ama hem taze hem yerli hem uygun fiyatlı ve iyi besin değerlerine sahip bir mama istiyorsan bonacibo yavru kedi maması alabilirsin memnun kalırsın. Güzel bir deri ve tüyler istiyorsan extra vitamin macunları yedirebilirsin mamanın yanında. Dışarı çıkmicaksa hiç kedi çimi alabilirsin hazmı için. Ayrıca arada yaş mamada vermelisin migrosta felix yaş mama var bizim cadı bayılıyor ona :) ama bunlardan en önemlisi bol bolll sevgi ve ilgi vermelisin :)

öncelikle iki gün sonra ay bu büyüdü, çok tüy döküyor, ay yataklar tüy oldu, yok kakası çok kötü, kediler osrurmuş diye atacaksan, hiiiiiiç alma girişme bile. Bide tüylü istiyorsun, bakabileceksen al.Yoksa hayvana yazık bırak bakabilecekler alsın.

tuvalet alışkanlıkları kedilerde doğuştan gelir, kabını bir kez göstersen yeter. Her gün temizlemen gerekicek. Küçükken çok mama yemezler ama büyüyünce baya masraf olur, benim pisi ayda 6 7 kg mama gömüyor, kaliteli mama alıyorsan çok ucuz değil onlar, aşılarını yaptıracaksın hastalnınca veterineren 100 150 tl ye kadar vermeye hazır ol, belkide daha fazla, kediler nadir hasta olur ama genede bilmende fayda var.
He yavru kediler oyunbazsa çok tırmalarlar elini kolunu, ilk 4 5 ay tırnaklarından senden nasibini alacaksın ama kesersen sıkıntı olmaz, uzun tüylü kedilerin hergün fırçalanması şart, yoksa eviniz batar tüyden.

benim aklıma gelenler bunlar, eğer hepsini yaparım , 12 15 yılda katlanır bakarım diyorsan hadi sana kolay gelsin

british shorthair bir kızım var onsuz bir hayat düşünemiyorum ocakta 1 yaşına girecek ama o benim hala bebeğim ailecek çok düşkünüz aylık 80 tl maması kumu vs her ay 80 tl gidiyor cins kedi bizim ki, petshoptan almadık bir tanıdığımızın kedisinin yavrusuydu o şekilde aldık bebekken.
eğer cins alacaksan da british öneririm çok asil bir kedi

Taragini, tuvaletini, mama kabını, tırmalama tahtasını bikere alıyorsun. Oyle ayda 150 200 liralik bi masrafin yok. 3ayda bi yapilmasi gereken asilari var. Veterinere gideceksin once ve ona bi karne cikarcaksin. Hepsi toplamda 90tl gibi bisey tutuyor. Bence petlerden alma. Evlat edin:) sahibinden.com a bak. Orda hocbir para talep etmeden evlat edindiriyorlar cunku hayvanlar mal degil parayla alinip satilmalarina cok karsiyim. O siteden bulundugun sehirdeki kedileri arastir ve iletisime gec. Zaten cogu esyalariyla gonderiyorlar. Kuru mama vereceksin. Tuvaleti icin kum alacaksin. Kediler cok guzel hayvanlar. Ve bakacaksan al lutfen. Ablam cok buyuk bi hevesle aldi 3 sene sonra cocugu olunca baskasina verdi. Herseyi dusunerek al

2 kedi 1 köpiş annesi olarak söyleyebilirim ki; onlara aşığım, iyi ki varlar.. Akşam eve gideyim de bir koklayayım bebeklerimi diye dakika sayıyorum..Allah ömür versin hepsine.. Kısacık ömürlerinde koşulsuz ve heppp sevgi verirler ve sadece sevgi beklerler..
Paylaşımlar harika olmuş..
Sormak istediklerin varsa seve seve yanıtlarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…