Kimse boşver nefrt etme annedir demedi.aaa ne ayıp. kınıyorum.öyle şey denirmi.9ay karninda taşimiş denildi ki bunlari yaşamayanla oturup dertleşcek halim yok bunlari benim gibi yaşayanlar burdamı diye başlik açtimNapsin insanlar?
Sizin gibi ah nefretinde ne kadar haklisin diye sacma salak duyar kasip o kotu duyguyu mu sahlandirsin, ovsun?
Akli olan arayi yumusatmaya calisir.
Oturdum yorumlari okudum, kimse bu konu sahibine diklenmemis, bosver nefret etme annendir demis.
Ama sizin gibiler oturup bunu diyenlere cahil diyorsaniz, sizde cahilin dik alasi oluyorsunuz.
Allah evlatla imtihan etmesin.
Cocugumu cok sevgiyle yetistirdim diyenlerinde dusman gibi evladi oluyor, gozumle gordum.
Tutup ben cocuguma sevgi veriyorum ama annemden gormedim, konu sahibi nefretinde hakli diyenlerin cocuklari analarina tapacak mi?
Bunu kimse bilemez.
Oyuzden sak sak yapmak yerine gonul yumusatmak iyidir.
Ha gonlu yumusamaz kendi bilir ama isteyen istedigini yazar, burasi herkese acik bir ortam.
Amaç benimle ayni seyleri yasayan insanlarla sohbetti yani annesi benim gibi olan.şak şak yapmak degildi ama ortalik resmen 2ye bölündü.dertleşemedik bi ağız tadıylaNapsin insanlar?
Sizin gibi ah nefretinde ne kadar haklisin diye sacma salak duyar kasip o kotu duyguyu mu sahlandirsin, ovsun?
Oturdum yorumlari okudum, kimse bu konu sahibine diklenmemis, bosver nefret etme annendir demis.
Ama sizin gibiler oturup bunu diyenlere cahil diyorsaniz, sizde cahilin dik alasi oluyorsunuz.
Cocugumu cok sevgiyle yetistirdim diyenlerinde dusman gibi evladi oluyor, gozumle gordum.
Tutup ben cocuguma sevgi veriyorum ama annemden gormedim, konu sahibi nefretinde hakli diyenlerin cocuklari analarina tapacak mi?
Bunu kimse bilemez.
Ha gonlu yumusamaz kendi bilir ama isteyen istedigini yazar, burasi herkese acik bir ortam.
Amaç benimle ayni seyleri yasayan insanlarla sohbetti yani annesi benim gibi olan.şak şak yapmak degildi ama ortalik resmen 2ye bölündü.dertleşemedik bi ağız tadıyla
Aynen öyle canim karnı doyurunca iyi anneyim diyenler.gerisi nolucak karnı doyur bittimi görevin emeğin.çok zor çocuk büyütmek ama onlara kolay.karnı doyur bitti.Ben yıllarca şununla yaşadım; seni doğurdum baktım yedim içirdim baban gibi bırakabilir gidebilirdim. Mecbursun anne çünkü kendi isteğimle gelmedim ben bundünyaya bakmak zorundaydınız bu ektra bir durum değil dediğimde yazıklar olsun nankör evlat! Sanki doğurduğu evlada bakmak annenin kendi isteğine bağlıymış gibi görüyor. Mecbur hemde en iyi şekilde (manevi anlamda)bakmak zorunda en iyi şekilde bakamıyorsa iyi bir anne olamaz. Siz ona buna bakmayın size laf eden insanlarda tıpkı bizim annelermiz gibi bencil ve iyi anne olamayan kişiler. Hiç diyoloğa bile girmeyin.
Annemden nefret etmiyorum ama kızdığımda hissettiğim bu ..Nasilda duygularimi okudun arkadaşim.hayatim boyunca çok caresiz ve yalniz hissettim hissediyorum
Napsin insanlar?
Bunu kimse bilemez.
bende bir yandan sevmeme rağmen bir yandanda nefret ediyorum.benım annemin karakteri de fesat ruh hastası kardeşim yüzünden kaydı.zaten her şeyi işine geldiği gibi yapıyor.hepten sürüklüyor insanı.ben konu açınca kardeşime bi kanat takmadıkları kaldı. bana hakaret ettiler. ayrıca anne benim kardeş benim ben haklarında öyle düşünüyorum.bana öyle hissettiriyorlar kendilerini.bir iki kişi çıktı.acaba ne diyorum ben diye anlamaya çalışan gerisi kuru gürültü hakaret.ben durup dururken başkasının ne annesine ne kardeşine laf ettim. onlar bana hakaret etmeyi marifet sandılar.zaten seni anlayan 3-5 kişiden başka geri kalanı boş sayfa doldurmaktan başka işe yaramıyor sanki konuna koaş koşa hakaret etmek için geliyorlar.uyarını takanda olmuyor.Kimse boşver nefrt etme annedir demedi.aaa ne ayıp. kınıyorum.öyle şey denirmi.9ay karninda taşimiş denildi ki bunlari yaşamayanla oturup dertleşcek halim yok bunlari benim gibi yaşayanlar burdamı diye başlik açtim
Oldu birde sokağa atsaydı. Hem çocuk dünyaya getirmeye karar ver sonrada sokağa at. Yok öyle bir dünya anneyse bakmaya mecbur. Bu onu yüceltmez. Onun asli görevi zaten. Dövme falan çok kötü şeyler. Ne demek evladını dövmek. Bir uzmana sorun bakalım siddet uygulamak normal mi acaba?Anneden nefret edilir mi bu yasa gelmişsin bak büyütmüş öyle yada böyle. Sokağa mi atmış seni yooo. Belki dövdü sovdu hangimizinki dövmedi ki. En kotu anaya bile nefret edilmez. Bilirim ki ana ahi tutar dikkat et. Keşke her daim yanımda olsa anam. Dövse sovse bağırsaklar ama yanimda olsa.
Ay boşverin hiç takmayın dinlemeyin böyle empatiden yoksun insanları. Sizin derdiniz size yeter siz buraya zevk için konu açmadınız herkesin derdi kendine. Kendileri hiç böyle şeyler yaşamadıkları için başkalarıda öyle zannediyorlar. Yaşayan bilir emin olun.Amaç benimle ayni seyleri yasayan insanlarla sohbetti yani annesi benim gibi olan.şak şak yapmak degildi ama ortalik resmen 2ye bölündü.dertleşemedik bi ağız tadıyla
Allah bebegini sağlikla hayirlisiyla nasip etsin canım ve çok güzel bi anne çocuk ilişkiniz olsun sevgi doluİnsan yaşdığını bilir elbet. Kimse kimsenin acısınıda bilemez. O yüzden bu konuda da herkese saygı duymak lazım. Ben herşeye rağmen seviyorum ama ayrı şehirlerdeyiz ama hiç özlemem merak etmem.1 yıl görmedğim zamanlar oldu eksikliğini hissetmedim. Allah ömür sağlık versin ona güzel bir hayat geçirsin derim yinede. Ne diyimki başkakeşke sevgi dolu bir ilişkimiz olsaydı çok isterdim ve çok imrenirim öyle anne kız ilişkilerine. Allah nasip ederse şimdi bir evladım olacak az kaldı 1 hafta falan. O kadar çok içimde kaldıki çok seveceğim evladımı bizimki gibi asla olmasın istiyorum. Sevgi dolu büyüyecek inş evladım.
Haha benim annemle saygili ve mesafeli bir ilişki sürdürmekmi.biraraya geldigimiz anda başlar beni sokmaya taşlamaya iftiralar atmaya.öyle bir karakterle saygili ve mesafeli bir ilişki imkansız.çünkü annen ve belli sürelerde yanyana olmak zorundasin.napicaksin saygimizi koruyalim diye zorla agzinimi bantliycaz.kadin susmuyor saldiriyor.bir üye yazmıştı annem 2 ülke arasinda savaş çikarir diye.çok begenmiştim.benimkide katrina kasirgasi gibidir seni o saygisizligin içine çeker alır şak diyeKötü yapanlar var diye Anneliği bu kadar önemsiz gösteremeyiz bence. Normal olan herkes zaten çocuğuna en iyi şekilde bakmayı planlar.
Ama bazen şartlar buna elvermeyebilir. Hayatta aksilikler olabilir.
Benim bahsettiğim zaten layığı ile yapılan annelik. İçinde fedakarlığın özverinin olduğu ve bunlar hamilelikte başlıyor.
İnsan hayatında önemli bir yer kaplar bence anne.
Misal ben annemi kaybedeli 7 ay olacak bu yedi ay da kaç kez anneme kaç farklı sebeplerle ihtiyaç duyduğumu anlatsam herhalde onlarda size önemsiz gelebilir.
Değerlerimizi burada tartışmaya gerek yok. Evet bana garip geldi benim inancıma göre Allah kendinden sonra annenin rızasının alınmasını istediğine göre benim için çok önemli.
Konu sahibinin annesi de sinir hastası imiş. Hasta olmayı kendi tercih etmemiştir herhalde. Bunun için üzerinde belki az da olsa bulunan hakkı sebebi ile kendisi ile saygılı ve mesafeli bir şekilde ilişkisini sürdürebilir. Sevmese bile.
Nitekim bunu günlük yaşantımız da bir çok insan için yapabiliyorsak annemiz için de yapabiliriz.
İyi akşamlar.
Evet dediginiz gibi yapmaya çalişiyorum umarim başariyorumdur sağolun:)Tabiki haklisiniz o evin icini en iyi yasayan bilir biz buradan istedigimiz gibi soyle yap boyle yap desekte etki etmeyecegini en iyi siz bilirsiniz.. Sizinde kiziniz varmis bu olayda soyle dusunun anneniz size nasil anne olunmasi gerektigi gibi bir ornek olamamis ama nasil anne olunmamasi gerektigini ornek olmus siz annenizden gördügünüzü kiziniza yapmayin o eksikligi bu sekilde gidermeye calisin..
Yazdigin ilk 6 satırda annemi anlatmışsin bu kadar olur benzerlik.oysaki aile en önemli şeydir insan hayatinda.bir yanımız hep eksik kalıcak.dedikodudan nefret ederim lakab takmaktanda.ama o tam tersi ve ilkokul mezunu ama kendisini prof.zannediyor asla eleştiremezsin.herkesten üstün görür kendisini oysaki.....Evet oluyor o tartısmalar. Mesela asla eleştiriye açık değil. Hayatta hiç bir konuda hatası yoktur onun. Bir eksiğini hatasını söylediğimde nankör evlat etiketi yerim. Size ben baktım bakmasaydım haliniz nice olurdu. Bakmak zorunda halbuki. Evde sürekli birilerini eleştirir kendi akrabaları dahil kayınvalidemi hiç sevmez. Sırf düğünde istediği gibi takı takılmadığı yüzünden. Ondanda nefret eder sürekli arkasından konusur kötü anlamda. Halbuki ben severim kendisini kötü bir diyoloğumuz olmadıda. Sevgi saygı mesafe çercevesinde yasarız bana hiç zararı yok kadının. Evine giderim yedirir içirir. Hediyeler alır bayram ve doğumgünlerinde hep harclık verir gider alısveriş yaparım kendime:) Söylerim anneme bunları mutlu olsun diye verecek tabi mecbur der geçer.. 2,5 yıllık evliyiz bir kere aramamıstır hiç eşimin ailesini mesela. Sevmiyor onları insanları kimseyi sevmiyor. Hayat ile bir kavgası var. Herkesi kötü bilir nefret dili kullanır sürekli. Yanımda 10 gündür doğum için geldi ama inanki bir an önce doğum yapıp bebeğim ile yanlız kalmak istiyorum. Çünkü herşeye karısacak hep o bilir zaten. Çok uzattım yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?