İnsan yaşdığını bilir elbet. Kimse kimsenin acısınıda bilemez. O yüzden bu konuda da herkese saygı duymak lazım. Ben herşeye rağmen seviyorum ama ayrı şehirlerdeyiz ama hiç özlemem merak etmem.1 yıl görmedğim zamanlar oldu eksikliğini hissetmedim. Allah ömür sağlık versin ona güzel bir hayat geçirsin derim yinede. Ne diyimki başkaBi an kendi annemi oluşumun kadar benzerlik olmaz sevmiyorum. Ya sevmiyorum anne diye sevmek mi lazım
Amin inşllah heyecanla bekliyoruz yavrumu :) evet nefret agır bir kelime olmuş ama konu sahibide demekki neler yaşamış eminimki o da anlık sinirle söylemiştir hiç kızmıyorum kendisine. Kimsede kızmasın. İnsan yaşadığını bilir. Annelik farklı bişi bence. Herkes anne olamaz karakter meselesidir o. Mesela kişi bencilse evladına karsıda bencil olabiliyor. Mesela bizim annemiz bencildir. Bayramda beraber oluruz tüm kardeşler. Ama bir yemek yapmayı ya da bir seyler ikram etmeyi col görür bize. HizmetçiniZmiyim ben sizin der. Yani evlatlarına sunum yapmayı sofra hazırlamayı hizmetçilik olarak görür. Ameliyat olmuştum yıllar evvel odaya getirirlerken beni biraz zor ayılmısım. Uyandığımda beni yan taraftaki kız ile kıyaslamıstı mesela. Bak o kız hemen ayıldı sen bir ayılamadın. Yıllarım hep kıyaslanmakla geçti başkalarının çocuklarının basarıları hep yüzüme vuruldu. Babam ile ayrılınca sürekli babama karsı doldurulduk. Nefret ile bahsetti babanız sizi sevmiyor babanız şöyle kötü şöyle pis. Sizi istemiyor sevseydi birakıp gitmezdi vs vs off neyse çok konustum kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Ama yılların birikimi işteÇok güzel anlatmışsın ben sevgi dolu bir ailede büyüdüm çok şükür ama bunu yaşayamayan bir sürü insan var çevrem de benim annem iyi diye annesinden şikayet eden birine kızma hakkım yok ki en yakın arkadaşlarımdan birinin annesi çok fena bir kadın yıllarca çekti kız annesin den çok güzel bir kız ve kendi öz annesi kızını kıskanıyordu gözümle görmesem ben de inanmazdım şimdi evli ve çok mutlu annesiyle görüşmüyor ve tanıyan herkes nedenini biliyor ama bana şöyle demişti inşallah hasta olup bakıma muhtaç olmaz çünkü ben bakarım ona Allah düşürmesin o ailede yetişmesine rağmen kalbin tertemiz bir insan ve mükemmel bir anne şuan kendisi anne olunca kimse mükemmel olmuyor karakter meselesi benşm kızkardeşimin oğlu okullar kapandığından beri bizde kalıyor abartmıyorum oğlunu 1 aydır görmüyor çocuk da evine gitmek istemiyor zaten tabi ki oğlunu seviyor ama işte benim anne tanımıma uymuyor burdaki çoğu kadın anne ve eminim çocuklarına çok düşkünler ve bu tarz annelik yapamayan kadınları anlamamaları inanmamaları çok normal fakat konu sahibi ve sizin gibi yaşayan insanlar da var ve nefret edip etmemek bir seçim değil yaşananlar sonucu oluşan bişey Allah çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Çemkiriyormuyum.düzgün konuşun.bende kendi fikrimi beyan ettim.kendi fikrimi beyan etmek ne zamandan beri çemkirmek olmuş.zaten başliktada yazmisim benim gibi olan varmi dertliyim diye.benim gibi olmayanlarin benim derdimde işi ne. demek ne zamandan beri çemkirmek olmuş.üslubunuza dikkat edin birazKimse kimseyi tanimaz etmez ne diye ofke bosaltsin, cok sacma bu dusunce.
Konu sahibinin cvplarina bakin, icini oyle karartmis ki onu desteklemeyen herkese cemkiriyor.
Herkes kendi fikrini soyler, hatta akil verir bunu ister sallar ister sallamaz.
Annelik birligi mi varmis bu arada?
Hepimiz etten kemikteniz, annelerimiz de buna dahil.
Hatalari olur, oluyor da..
Napalim?
En son nefret edilmesi gereken kisiyi nefret edilesi ilan etmekte mutevazilik o zaman sizin icin, hepimiz birlestik ego tatmin ediyoruz.
Komik gercekten.
AnnemNeden böyle yazmadim hic.okumadan yorum yapmayin.soru falan sormadim kimseye.kavga ettik sinirimi içimi döktüm.nedenini bildigim seyi niye soruyum yaa.ben kızima emek ve sevgi veren bir anneyim sadece yemek degilAnnem sinir ilaçları kullanıyor diyorsun Babam üzdü diyorsun. Sonra da neden böyle. Cevabı vermişsin.
Belki annen iyi bir annelik yapamıyor ama sende sağlıklı düşünemiyorsun bence.
Anneliği tatmış birinin annesinden bu denli nefret ile bahsetmesi bilemiyorum normal gelmiyor..
Doğurmak ile anne olunmuyor diyenlere şu yönde katılmıyorum. Dört hamilelik yaşadım. Öyle sıkıntılar zorluklar hamilelik sürecinde. Doğum da Doğumdan sonra. Ne bileyim kolay değildi..Bunların da hatrı olmalı.
Evet annen kusurları olan biri olabilir. Belki zor biri. Ama onu öyle kabul edemez misin?
Çevrendeki herkes kusursuz mu?Sen mükemmel bir anne misin?
2 laf etti şunu bunu yaptimi.siz ne kada tuhaf birisiniz.2 laf etti şunu bunu yapti diye nefret edilirmi hiç.ben çocuklugumdan beri yillardir neler çekiyorum.ayy ne tuhaf insanlar var yaa.uzaydamı yaşiyosunuz yoksa evden pek fazla cikmadiniz çevreniz falan kisitlimi.haber falandami izlemiyosunuz ne aileler varIyi gulun, iyi gulmeler.
Anne olmadiginizi su sacma yorumunuzla anladim.
Anne olup cocugunuzun size nefret kusma ihtimaliyle karsi karsiya kalirsaniz birkez daha iyice gulersiniz.
Bnmde annemle mesafeli bir iliskim var bu arada ama nefret cok agir bi duygu.
Anne kizini peskes ceker o zaman insan annesinden nefret eder evet ama iki laf etti, sunu bunu yapti diye nefret edilmesi komik, oturun siz buna gulun @gucci
Ha bide burda anneden nefret edilirmi hic diyen tipler hergun kaynanasini çekistirme konularinda yarişiyo.ozaman o kaynana anne degilmi.onuda melek diye anne diye koruma altina alin ozaman.kız anneleri melekte erkek anneleri.yani kaynanalar yılanmı bunlarin mantigina göre öyleAnneliğin bu kadar yüceltilmesine gerek yok. Her canlı kendi türüne göre belli zorluklar çekerek ürüyor zaten.
Her anne mükemmel, fedakar, iyilik meleği falan da değil.
Benim annemle çok iyi bir ilişkim var ama her anneye melektir diyemem. Eğer öyle olsaydı burada bile oğlunun yuvasını yıkmak için uğraşan bir sürü kayınvalide okumazdık. Onlar da mı oğullarının iyiliği için yapıyor yani?
Çeşit çeşit insan var, çeşit çeşit anne-baba var. Nefret aşırı bir durum olduğu için insanlar anlamlandıramıyor sanırım. Ama çok sevdiğin birinden nefret etmek daha kolaydır. Konu sahibi neler yaşadı bilemeyiz.
Keşke orada kalmasaydınız. Sizi yıpratan insanlardan ne olursa olsun uzak durmak lazım. Ben olsam nefret ettiğim biriyle aynı çatı altına girmemek için her türlü şartı zorlardım. Ucuz bir otelde kalmak bile çocuğunuzun önünde annenizle kavga etmenizden iyidir.
Görümcelerinizi kaynanalarinizi her sn.çekiştirir yılan yaparsiniz.onlar anne degilmi ozaman.bütün anneler melekse kaynana ve görümceler neIyi gulun, iyi gulmeler.
Anne olmadiginizi su sacma yorumunuzla anladim.
Anne olup cocugunuzun size nefret kusma ihtimaliyle karsi karsiya kalirsaniz birkez daha iyice gulersiniz.
Bnmde annemle mesafeli bir iliskim var bu arada ama nefret cok agir bi duygu.
Anne kizini peskes ceker o zaman insan annesinden nefret eder evet ama iki laf etti, sunu bunu yapti diye nefret edilmesi komik, oturun siz buna gulun @gucci
Nasilda duygularimi okudun arkadaşim.hayatim boyunca çok caresiz ve yalniz hissettim hissediyorumAcı bişey anneden nefret etmek , insanı çok çaresiz ve yalnız hissettirir
Zaten bulmuş belasini almiş cezasını saygısız terbiyesiz üyeİnsanin acisiyla yarasiyla alay etmeye utanmıyor musun?bu ne hadsizlik?
Karşilaştikca yilan gibi zehrini akitiyo bana yıldım artık.hasta beyni ama oda biyere kadar çekiliyoDoğurmakla ana olunmuyo bende doğurucam yakında diyorum anne olabilicekmiyim acaba tamam hakkı büyük üzerimde ama bunla bitmiyo malesef kendi hayatını kurmuşsun mümkün olduğunca muhattap olma en doğrusu cidden karşılaştıkça günaha sokuyo insanı
Aynen yaa ben bakamadiklari çocuklariyim.madem iyi şartlarda bakamiycaksin egitimimle bile ilgilenmiyceksin neden beni doguruyosunEvet nesi garip?
Anne olmayı siz seçiyorsunuz. Bir insanın varoluşuna sebep oluyorsunuz ve en iyi şekilde bakmak zorundasınız. Ama herkes iyi bakabileceği çocuğu doğurmuyor. Çocuk doğurdu diye kimseye mükemmel vasıflar da yüklenmiyor. Sadece seçiminizin sonucunu yaşıyorsunuz hepsi bu.
Aynen.annemin annelik anlayışı sadece karin doyurmakti.annelik karin doyurmakla bitiyormu.ne büyük bir sorumluluk.bunun egitimi var kişisel ve ahlaki gelişimi var.varda varAnnelik herkeste aynı olsaydı devlete bırakılan çocuk sayısında patlama yaşanmazdı.. herkes anne olur
Herkes annelik yapamaz..Annelik karın doyur alt değiş.. hayır ruhuna dokun..annemin ruhuma dokunmasını okadar isterdimki..
Bende öyle hissetim halada hissediyorum canım. Hiç bir zaman istediğimiz gibi olmayacak maalesef. Çünkü yapıları o karakterleri öyle. Asla değişmezler. Her zaman haklı olanlar onlar değişmez kural. Şu an tek istediğim bir an önce sağlıkla evladımı doğurmak ve onunla yanlız kalabilmek.Nasilda duygularimi okudun arkadaşim.hayatim boyunca çok caresiz ve yalniz hissettim hissediyorum
Ben yıllarca şununla yaşadım; seni doğurdum baktım yedim içirdim baban gibi bırakabilir gidebilirdim. Mecbursun anne çünkü kendi isteğimle gelmedim ben bundünyaya bakmak zorundaydınız bu ektra bir durum değil dediğimde yazıklar olsun nankör evlat! Sanki doğurduğu evlada bakmak annenin kendi isteğine bağlıymış gibi görüyor. Mecbur hemde en iyi şekilde (manevi anlamda)bakmak zorunda en iyi şekilde bakamıyorsa iyi bir anne olamaz. Siz ona buna bakmayın size laf eden insanlarda tıpkı bizim annelermiz gibi bencil ve iyi anne olamayan kişiler. Hiç diyoloğa bile girmeyin.Aynen yaa ben bakamadiklari çocuklariyim.madem iyi şartlarda bakamiycaksin egitimimle bile ilgilenmiyceksin neden beni doguruyosun
Ama anneniz cokta saglikli bir birey degil bence en azindan kendine hayri yok diyebiliriz.ben kımseyı kınamıyorum...ınanın anne evt ınssanın kayınvalıdesini kotulemesı cok kolay ama anne oyle degil...ben nefret etmıyorum hasa annemden ama ssevemıyorumda....ozleyemıyorum annemı...okadar acıkı...hele birde dını yonden dusununce...saygıda kusur etmem...mecbur duerse bakarım...evlatlık vazıfem ama bir sseverek bakmak var bırde gorev diye...annemden hıc sevgı gormedım...en on nezaman sarıldı bilmiyorum...tum kardeslerıme aynı...sevgi dolu biri degil...40 yassındayım hala eleştirir...ınsanlar bızı sever sayar assla annemden takdırı bırakın hosnutluk goremeyız...herkesı eleştitrir...doktora gıder doktor begenmez...ınsanları hep eleştirir...hıc etrafında kımse kalmadı...herkesı ozellıkle bizleri yonetır...dedigim dediktir...geldiyince gidecen..git diyınce gideceksin...mesala kınayanlara soyleyım...kızkardesımle asla bır carsı gezemeyız..annem kuser...tamam oda gelsin ama gelincede suraya bakmayın onu almayın bunu almayın...sureklı konusan birini dususnun...robotolsa devrelerı yanar...en ufak karsılık vermedim....guzellıkle anlatmaya calışssak kuser alınır...hemen hakkım helal degil tehdıt eder....neyse yazılcak cok sey var...annemı sevebilmeyı cok ısterdım...ınanın akrabalar bile dıyor sankı sızı dusmanı gibi goruyor bu ne derler...daha bugune kadar ac kaldım acıkta kaldım anneme hiçbir derdimi soylemedım...dinlemezkı...yardımcı olmayı bırakın dinlemez....zaten panık atagı var...ısıne gelmeyınce hemen tutar....okadar ozelelre goturduk...ama bu teyzenın karakterı degişmez dediler...omrumuz boyle geciyor bakalım...
ananem gibi. bende konu açmıştım. annemin ruh sağlığını bozmak anneme tek katkısı. niye gittiniz kiAnnemden nefret ediyorum 3günlüğüne evinde kaliyoruz yarin inşallah kendi evime şehrime geçiyorum ama az önce yine kavga ettik.hayatim boyunca annelik pek görmedim zaten bide kavgalari bitirdi beni iyice.dogumuma bile gelmemişti refakatci olarak kayinvalidem hep yanimdaydi.2.ameliyatimada gelmemişti ondada babam refakat etti.dogumumdan 15 gün sonra gelmişti.yaptığı dedikodular sürekli bi kavga halinde olması ayrı.3günlüğüne evindeyiz sığdıramadı yine.nefret ettim artık içimi dökmek istedim kızlar çok sinirliyim
Biz aynı şehir aynı ilçede inan çok zor oluyor .... benim çocuğum var ve kesinlikle sevgiyle büyütüyorum sende öyle olacaksınız Emin’im... anneden görmediğimiz sevgiyi ilgili ona fazlasıyla veriyorum bende özeniyorum anne kız ilişkilerine hiç öyle olmadı benimde napalım hayat işteİnsan yaşdığını bilir elbet. Kimse kimsenin acısınıda bilemez. O yüzden bu konuda da herkese saygı duymak lazım. Ben herşeye rağmen seviyorum ama ayrı şehirlerdeyiz ama hiç özlemem merak etmem.1 yıl görmedğim zamanlar oldu eksikliğini hissetmedim. Allah ömür sağlık versin ona güzel bir hayat geçirsin derim yinede. Ne diyimki başkakeşke sevgi dolu bir ilişkimiz olsaydı çok isterdim ve çok imrenirim öyle anne kız ilişkilerine. Allah nasip ederse şimdi bir evladım olacak az kaldı 1 hafta falan. O kadar çok içimde kaldıki çok seveceğim evladımı bizimki gibi asla olmasın istiyorum. Sevgi dolu büyüyecek inş evladım.
Ne kadar doğru demişsin annemde bana dedi son 5 yılda yaşattıklarına bak vb bende madem zor geliyor doğurmasaydın iyi anne olamıcaksan neden doğurdun dedim vb bi ton laf ... şimdi arkadaşlarına mağduru oynuyordur tatlı diliyle zehirliyordur onları ... geçmişime baktığımda annemle iyi bir anımızı görmedim Yok çünkü sarıldığımı bile hatırlamıyorum teni tenime değmemiştir yani ... hep kavga tartışma ... çok bunaldım ....Ben yıllarca şununla yaşadım; seni doğurdum baktım yedim içirdim baban gibi bırakabilir gidebilirdim. Mecbursun anne çünkü kendi isteğimle gelmedim ben bundünyaya bakmak zorundaydınız bu ektra bir durum değil dediğimde yazıklar olsun nankör evlat! Sanki doğurduğu evlada bakmak annenin kendi isteğine bağlıymış gibi görüyor. Mecbur hemde en iyi şekilde (manevi anlamda)bakmak zorunda en iyi şekilde bakamıyorsa iyi bir anne olamaz. Siz ona buna bakmayın size laf eden insanlarda tıpkı bizim annelermiz gibi bencil ve iyi anne olamayan kişiler. Hiç diyoloğa bile girmeyin.
Görümcelerinizi kaynanalarinizi her sn.çekiştirir yılan yaparsiniz.onlar anne degilmi ozaman.bütün anneler melekse kaynana ve görümceler ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?